Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Gisèle Alain

Kasai Sui Historical Seinen Slice of life

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 February 2014 - 16:04

Gisèle Alain

ジゼル・アラン

 tumblr_o1tsuzZIgs1qi3vvto1_1280.jpg

 

Author & Artist : Kasai Sui
Genres : Historical, Seinen, Slice of Life
Year: 2009
Status: Ongoing


Η Kasai Sui ξεκίνησε το 2009 να γράφει αυτήν την όμορφη, ανάλαφρη και διασκεδαστική σειρά η οποία δημοσιεύτηκε στα περιοδικά Fellows και Harta! της Enterbrain. Mέχρι στιγμής στην Ιαπωνία έχουν δημοσιευτεί 4 τόμοι και συνεχίζει ακάθεκτη ενώ στα αγγλικά έχουν μεταφραστεί τα 17 πρώτα κεφάλαια. Το τελευταίο scanlation group που το έχει αναλάβει είναι οι 4dawgz με releases σε έναν αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό.


safe_image.jpg

 

 Η ιστορία μας διαδραματίζεται στην Γαλλία του 19ου αιώνα. Πρωταγωνίστρια η νεαρή και αξιολάτρευτη Gisele Alain μία δεσποινίδα καθόλου σαν τις υπόλοιπες.  Όχι μόνο είναι η σπιτονοικοκυρά μίας πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης, αλλά αποφασίζει να ξεκινήσει την δική της επιχείρηση παροχής διάφορων υπηρεσιών.  " Η Gisele Alain είναι έτοιμη να παράσχει καθε είδους υπηρεσία" λέει η πινακίδα έξω από την πόρτα της. Ζωηρή και καλοπροαίρετη, με ισχυρή την αίσθηση του δικαίου και την διάθεση να ακολουθεί τα πιστεύω της φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές όσων συναντά. Πολυπράγμων και με ευρύ πεδίο γνώσεων σε πολλά πράγματα, αλλά πρωτόγνωρη αθωότητα σε άλλα δεν διστάζει να φέρει εις πέρας ακόμη και τις πιο δύσκολες αναθέσεις, πολλές φορές με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Στις περιπέτειές της τραβολογάει τον Eric έναν συγγραφέα που μένει στην πολυκατοικία της Gisele, ο οποίος παρέχει την βοήθειά του σε αντάλλαγμα για τα χρωστούμενα ενοίκια. 


 tumblr_o1ftd7SJtN1r01sgio4_1280.png

Αν πρέπει να περιγράψω κάπως την σειρά με βάση άλλες για να δώσω μία γενική ιδέα, θα έλεγα ότι το Hyouka συναντά τα Shirley και Emma της Kaoru Mori. Mέσα από καθημερινές περιπέτειες γνωρίζουμε ένα πλήθος χαρακτήρων και καταστάσεων σε ένα σύνολο ανάλαφρων, χαριτωμένων ιστοριών. Μεταφερόμαστε από τα καμπαρέ, σε αριστοκρατικά σπίτια, και σε συνοικιακές οικογενειακές επιχειρήσεις με ταχύτατους ρυθμούς. Η πρωταγωνίστρια αν και επάξια αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της πλοκής και η χαρισματική της προσωπικότητα είναι κάτι παραπάνω από αρκετή για να φωτίσει την πλοκή εντούτοις δεν επισκιάζει το υπόλοιπο cast. Τόσο ο Eric όσο και οι υπόλοιποι ένοικοι από την Colette την Pamela και την Emily είναι ενδιαφέροντες και το λιγότερο απολαυστικοί στις αλληλεπιδράσεις τους. Πέρα από την Gisele προσωπική αγαπημένη είναι η Colette. Δυναμική και ασυμβίβαστη ζει ίσως μία από τις πιο δύσκολες αλλά παράλληλα και ενδιαφέρουσες ζωές στην σειρά ( Οπως και να το κάνουμε το να είσαι ομοφυλόφιλη χορεύτρια καμπαρέ τον δέκατο ένατο αιώνα σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο η συμβατικό πράγμα στον κόσμο). Μέχρι στιγμής πιστεύω ότι το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα τους και η θέληση να ζήσουν με τον δικό τους τρόπο είναι τα σημεία τα οποία ενώνουν τις δύο κοπέλες (και όχι μόνο) και κατά κάποιο τρόπο εξηγούν το γιατί είναι τόσο προστατευτική προς την μικρή αν και έχουν προέλθει από ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον η κάθε μία. Το ίδιο γλυκιά είναι και η σχέση της Gisele με τον Eric και πάλι καλά το underlying romance δεν φτάνει σε ανατριχιαστικά επίπεδα δεδομένης της ηλικίας της Gisele.

Γενικά μιλώντας αν θέλετε να διαβάσετε κάτι το οποίο θα σας φτιάξει την διάθεση, θα σας ταξιδέψει και θα αποκαταστήσει κάποιο κομμάτι της παιδικής σας αθωότητας μαζί με την χαμένη σας πίστη στην ανθρωπότητα το Gisele Alain είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή.

tumblr_n6cdywInBK1qgucfxo1_500.png

 

Και ερχόμαστε στον τομέα του art για το οποίο μπορεί να χυθεί άπειρο διαδικτυακό μελάνι αλλά νομίζω ότι οι εικόνες που έχω βάλει μιλάνε ήδη από μόνες τους (αν και τα πιο εντυπωσιακά τα αφήνω για έκπληξη). Θα ομολογήσω ότι ήταν μία σειρά την οποία αρχικά την ξεκίνησα χάρη στο απίστευτο σχέδιο της το οποίο μου θύμιζε ελαφρώς Otoyomegatari και Kaoru Mori αλλά την ίδια στιγμή ήταν και τελείως διαφορετικό. Τέλειο lineart απίστευτη λεπτομέρεια και ρεαλισμός, πανέμορφα panels με τοπία φραμπαλάδες εκφράσεις (αχ αυτές οι εκφράσεις) αποτελούν το ιδανικό ντύσιμο για την ήδη γλυκήτατη ιστορία. Πολλά κομμάτια πάνε άνετα για Wallpaper στην οθόνη του υπολογιστή ενώ η εκφραστικότητα του σχεδίου είναι τέτοια που πολλές φορές ξέρεις ότι δεν χρειάζεται καν διάλογος. Την θεωρώ από τις πιο όμορφες σειρές που κυκλοφορούν εξαιτίας της μεταδοτικότητας που έχει σε συναισθήματα.

Κλείνοντας θα πω ότι είναι μία από τις σειρές εκείνες για τις οποίες δεν μιλάνε τόσο συχνά όσο θα περίμενα. Μου κάνει εντύπωση το πόσο λίγες συζητήσεις εχω δει για κάτι τόσο καλό και διασκεδαστικό. Προσωπικά το έβαλα στο instant recommendation list μου άνετα και πραγματικά ελπίζω να κάνουν το ίδιο και άλλοι.

tumblr_nxfg3ccp4u1uwsmu9o1_540.jpg

Read Online




 



#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 13 February 2014 - 17:39

Το είδα στο One Page Manga Thread και είπα να του ρίξω μια ματιά. Κατέληξα να διαβάσω όσα έχουν μεταφραστεί.

 

Spoiler:



#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 February 2014 - 17:49

Spoiler:

 

Nαι και εγώ την αγάπησα αυτήν την αποστολή. Μαζι με την αποστολή που

Spoiler:

είναι οι αγαπημένες μου μέχρι στιγμής.

 

Ισχυει αυτό που λες και για τον έμπορο. Γενικά κάθε περιπέτεια προσθέτει κάτι είτε είναι χαρακτήρας είτε στο σύνολο της πλοκής. Δεν είναι αποκλειστικά και μόνο mission of the week φαση.





Also tagged with one or more of these keywords: Kasai Sui, Historical, Seinen, Slice of life