Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

ēlDLIVE

Akira Amano Action Comedy Sci-fi Shounen

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2014 - 18:23

 l1o0.png

Author & Artist: Akira Amano
Year: 2013
Genres: Action, Comedy Sci-fi, Shounen
Status Ongoing (Complete in Japan)

 

Mετά το τελος του Reborn! οι Amano fans πέρασαν ένα μεγάλο διάστημα χωρίς την αγαπημένη τους δημιουργό.Μέχρι την επόμενη μεγαλη σε έκταση σειρά της, το συγκεκριμένο project είναι ένα ευχάριστο γέμισμα που θα ανακουφίσει την νοσταλγία. Πρόκειται για ένα manga το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά για το smartphone application Jump Live της Shueisha. Με άλλα λόγια δεν δημοσιεύεται σε κάποιο περιοδικό (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) αλλά διαβάζεται ψηφιακά. Προφανώς οι ενδιαφερόμενοι στην Δϋση δεν χρειάζεται να καταφύγουμε εκεί καθώς τα scanlation groups Forgotten Scans και Kazoku team ξεκίνησαν ήδη να το μεταφράζουν και μέχρι στιγμής έχουν βγει τα δύο πρώτα κεφάλαια.

e5e7.jpg6gzt.jpgvwrm.jpg0o2i.jpg

Πρωταγωνιστής στην ιστορία είναι ο Chuuta Kokonose ένας μαθητής γυμνασίου ο οποίος μετά τον θάνατο των γονιών του ζει με την θεία του. Είναι ένα φαινομενικά συνηθισμένο αγόρι με την εξαίρεση ότι ακούει μία φωνή στο κεφάλι του, γεγονός τον έχει καθορίσει όπως και τις αλληλεπιδράσεις του με τους γύρω του, Μία μέρα ένα περίεργο πλάσμα τον οδηγεί σε ένα διαστημικό σκάφος γεμάτο με εξωγήινους όπου και στρατολογείται από τον Rein Brickke ως μέλος της διαγαλαξιακής αστυνομίας eldlive. Σαν να μην ήταν αρκετά παρανοικές οι συγκυρίες αποδεικνύεται ότι μία συμμαθήτριά του, και παράλληλα love interest με το όνομα Misuzu Sonokata είναι επίσης μέλος. Παρά την αγγελική της εμφάνιση η Sonokata είναι αρκετά δύσκολος χαρακτήρας και η συνεργασία της με τον Κokonose αποδεικνύεται εξαιρετικά προβληματική. Το μυστήριο γιατί ένας καθόλα μέτριος και με βάση τα στοιχεία που έχει ημίτρελος γήινος επιλέχθηκε ως κατάλληλο μέλος για την ομάδα της, είναι κάτι το οποίο την προβληματίζει μέχρι που ο Kokonose δοκιμάζεται στην πράξη.

 uqyb.png

 

Αν και ανέφερα πιο πάνω ότι η σειρά είναι για τους οπαδούς της δημιουργού που δεν αντέχουν χωρίς δουλειά της, η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωσή μου λειτούργησε λίγο ανάποδα. Δεν είχα την ευκαιρία να διαβάσω ακόμη το Reborn το σχέδιο της Αmano όμως πάντα μου άρεσε. Όταν είδα ότι η σειρά αυτή μεταφράστηκε και είναι δε και full color το θεώρησα όχι μόνο σαν απίστευτη ευκαιρία για eye candy αλλά και δείγμα γραφής για να δω αν αξίζει να πιάσω την μεγαλύτερη σειρά της.

Οπτικά είναι πανέμορφο. Το σχέδιο τα χρώματα οι λεπτομέρειες όλα είναι απίστευτα χαριτωμένα. Πραγματικά σε κάνουν να εύχεσαι να είχαμε περισσότερες έγχρωμες δουλειές όσο και αν το ασπρόμαυρο φαίνεται όμορφο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Τα παστέλ το σχεδόν ανάγλυφο συναίσθημα, το πανέμορφο character design κάνουν την κάθε σελίδα κάτι παραπάνω από ελκυστική. Αξιολάτρευτο είναι η λέξη που μου έρχεται στο νου όταν το σκέφτομαι. Wallpaper, avatar και sig material παντου.

7ew2.jpg5db9.jpg

Και ερχόμαστε στην υπόθεση η οποία έχει κάποια θεματάκια που σηκώνουν συζήτηση. Χαριτωμένο και shits and giggles κλίμα και σίγουρα είναι αρκετά νωρίς για να το κρίνουμε ως σύνολο. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια πρωτοτυπία, είναι θα έλεγε κανείς σχεδόν κάθε superpower story ever, παρόλα αυτά οι χαρακτήρες δεν είναι ενοχλητικοί, η αντίθεση ανάμεσα σε προσωπικότητα και παρουσιαστικό του Rein χαριτωμένη και ο Kokonose αν και στην αρχή σε κάνει να ανησυχείς για το πόσο sane είναι, θα μπορούσε να εξελιχτεί σε κάτι συμπαθητικό. Η Μιsuzu από την άλλη δεν με ενθουσίασε σε επίπεδο προσωπικότητας, αλλά είναι εντυπωσιακή στο action κομμάτι. Δεν είχα κάποιες τρελές απαιτήσεις σε επίπεδο ιστοριογραφίας οπότε περασα ευχάριστα την ώρα μου αν εξαιρέσει κανείς τa fat shamming jokes που πέτυχα σε κάποια κομμάτια. Δεν ξέρω αν και στο Reborn έχει ανάλογα gags αλλά εδώ ξεχώριζαν σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Η σωφρονιστική νοοτροπία μου άρεσε μέχρι την στιγμή που η Misuzu την κατέστρεψε πανηγυρικά με μία από τις πιο "I have no time for this shit" αντιμετωπίσεις ever. Εκεί γέλασα δυνατά.

Συνοψίζοντας σε επίπεδο υπόθεσης έχει αρκετό περιθώριο για βελτίωση, φεύγει όμως πάρα πολύ γρήγορα και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σκοτώσεις την ώρα σου.

Read Online

 lejj.png9yyg.png


 





Also tagged with one or more of these keywords: Akira Amano, Action, Comedy, Sci-fi, Shounen