Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Nobunagun

Winter 2014 Studio Bridge action comedy sci-fi fantasy

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 19 January 2014 - 18:17

nobulogo_zps5a13b320.png

 

H Shio Ogura είναι μια συνηθισμένη μαθήτρια λυκείου, φανατική με τα όπλα και κάθε είδους πολεμική μηχανή. Η αγάπη της αυτή και η αδέξια συμπεριφορά της την έχει απομακρύνει από τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της οι οποίες υποθέτουν πως η Ogura προτιμά να περνάει τον χρόνο της μόνη της και αυτό την κάνει ευτυχισμένη. Η ιστορία μας αρχίζει τη μέρα της σχολικής εκδρομής στη Ταϊβάν, όπου η Ogura, ξυπνώντας καθυστερημένα μετά από ένα περίεργο όνειρο με φόντο τον φλεγόμενο ναό Honnouji, φτάνει αργοπορημένη στο σχολείο λίγο πριν η τάξη της την αφήσει πίσω, αφού ούτε και ο ίδιος της ο καθηγητής δε τη θυμόταν.

 

nobu03_zps834bd838.jpg

 

Τη χαρούμενη ατμόσφαιρα των μαθητριών που είναι κατενθουσιασμένες γι' αυτό το ταξίδι και τη γαλήνη που επικρατεί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας έρχεται να ταράξει όμως ένα περίεργο πλάσμα που εμφανίζεται από τον βυθό της θάλασσας. Πρώτα θύματα δύο ψαράδες που ανύποπτοι για τη μοίρα που τους περίμενε ψάρευαν να βγάλουν το ψωμί τους απολαμβάνοντας τον όμορφο καιρό (R.I.P. ανώνυμοι ψαράδες).

 

Την ίδια στιγμή η Ogura βρίσκεται στη Ταϊβάν και απολαμβάνει μόνη της τα τοπία και τα εδέσματα της ξένης χώρας, κάτω από ψιθυριστά σχόλια συμμαθητριών της για τον χαρακτήρα της, όταν την προσεγγίζει η Asao Kaoru, η πιο δημοφιλής κοπέλα της τάξης, για να την προσκαλεί να περάσει τον χρόνο της μαζί τους. Νιώθοντας ότι θα ήταν παραφωνία μέσα στην παρέα τους, η Ogura την απορρίπτει αλλά η Asao απτόητη τραβάει μια αναμνηστική φωτογραφία και της ζητάει αργότερα να της δώσει το e-mail της. Η χαρά της ντροπαλής Ogura όμως για τη νέα της γνωριμία κόβεται απότομα όταν μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο ουρανός σκοτεινιάζει και το περίεργο πλάσμα που κάνει για δεύτερη φορά την εμφάνιση σπέρνει το χάος στη γύρω περιοχή και παραμένει άτρωτο απέναντι στα βλήματα που πέφτουν βροχή επάνω του.

 

nobu04_zpsa5d6d7a1.jpg

 

Ανάμεσα στις εκρήξεις που σπέρνουν το θάνατο σε τουρίστες και μικροπωλητές (είναι να μη δουλεύεις σε αυτή τη σειρά) και στον πανικό που εξαπλώνεται σε όσους ήταν μάρτυρες στη σκηνή βρίσκεται και η Ogura που έχει ως κύριο μέλημά της να σώσει τη νέα της φίλη η οποία δεν μπόρεσε να διαφύγει μαζί με την υπόλοιπες συμμαθήτριές της. Εκεί έρχεται σε επαφή με έναν πράκτορα της DOGOO, τον Jack the Ripper που φτάνει πρώτος στη σκηνή για να αντιμετωπίσει την απειλή. Η DOGOO και οι πράκτορές της, οι επονομαζομένοι  "E-Gene Holders", κρατώντας για καιρό μυστική την ύπαρξή τους από τον υπόλοιπο κόσμο, είναι οι μόνοι που γνωρίζουν την αλήθεια πίσω από αυτά τα πλάσματα και τον τρόπο να τα καταστρέψουν. Έτσι πέφτει στα χέρια της το E-Gene, μια σφαίρα που έχει την ικανότητα να δημιουργήσει το όπλο που επιθυμεί ο χρήστη της, αν αυτός βέβαια είναι μια μετεμψύχωση κάποια σημαντικής προσωπικότητας που δημιουργήθηκε από έναν λαγο-εξωγήινο-ρομποτοειδές (ή ό,τι στο καλό είναι αυτό το πλάσμα) στο παρελθόν. Με αυτόν τον τρόπο η ψυχή του Nobunaga έρχεται ξανά στον κόσμο μέσω της διάδοχού του για να φέρει την πανωλεθρία στο αντίπαλο στρατόπεδο.

 

nobu02_zps23b6ffac.jpg

 

Η ιστορία μοιράζεται αρκετά κοινότυπα στοιχεία με shounen παρότι ανήκει στην κατηγορία των seinen, με τον Nobunaga να είναι αυτός που κλέβει κυρίως την παράσταση παρά τις μικρές εμφανίσεις του. Σκηνοθετημένο από τον Nobuhiro Kondo (Keroro, Oni-Tensei) για το σχετικά νέο studio Bridge (Mitsudomoe, Devil Survivor), μερικές φιλότιμες -και ίσως κάπως αδέξιες αν δεν τις δει κανείς μεμονωμένα- σκηνοθετικές προσπάθειες να προσεγγίσουν τους χαρακτήρες, όπως τα διαφορετικά patterns επάνω στην Ogura και τις συμμαθήτριές τους για να τονίσουν τη διαφορετικότητα και την απόσταση μεταξύ τους που αλλάζουν στη συνέχεια όταν προσεγγίζεται από κοπέλα της ηλικίας της δε βοηθάνε πολύ την κατάσταση. Στις σκηνές δράσης τα έντονα χρώματα και τα λουλουδάτα μοτίβα αντικαθιστά μια εντελώς διαφορετική παλέτα για να δοθεί μια αίσθηση ψυχεδέλειας συνδυασμένη άγαρμπα με μουσική electro, αλλά οι μάχες μόνες τους είναι αρκετά διασκεδαστικές.

 

Τα δύο πρώτα επεισόδια έφυγαν εύκολα και διασκέδασα περισσότερο απ' όσο περίμενα αρχικά, λίγο οι ελάχιστες προσδοκίες, λίγο ο Nobunaga και λίγο οι διάφορες εκρήξεις και τα γεμάτα υπερβολή όπλα βοήθησαν. Η σειρά σίγουρα δεν υπόσχεται σοβαρό σενάριο αλλά προτείνεται σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν λίγη άμυαλη δράση και τις μετεμψυχώσεις διάφορων προσωπικοτήτων να ξεσκίζουν εξωγήινα τέρατα.

 

nobu01_zps2e07c6b7.png


ySss0UF.jpg


#2 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 30 March 2014 - 21:20

Πάει κι αυτό. Πλάκα είχε με ποια ιστορική φιγούρα τόλμησαν να συνδέσουν στο τέλος τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη.

Είχε προβλήματα η σειρά, το περισσότερο πήγαζε από άσχετο fanservice κάθε είδους, αλλά διασκέδασα τη δράση και πόσο serious business εκφράσεις έπαιρναν.

Ο Nobunaga έφτιαχνε τη σειρά αλλά δεν είχε πάρα πολλές εμφανίσεις. Respect for the dead man.


ySss0UF.jpg


#3 ice_hime

ice_hime

    and the livin's (not) easy

  • Moderators
  • 1,396 posts

Posted 30 March 2014 - 21:25

Συμφωνώ με την κυρία από πάνω αν δεν είχε αυτό το ακυρο fanservise θα ήταν πολύ καλύτερο.Αλσο ρεσπεκτ στο τελευταίο λεπτο ,κάθε πότε συμβαίνει κάτι τέτοιο σε τέτοια σειρά :yahoo: :yahoo: :yahoo:



#4 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 30 March 2014 - 21:28

^That! Μόλις τελείωσε το επεισόδιο αυτό πήγα και σχολίασα σε γνωστούς, δεν το περίμενα  :yahoo:


ySss0UF.jpg


#5 ice_hime

ice_hime

    and the livin's (not) easy

  • Moderators
  • 1,396 posts

Posted 30 March 2014 - 21:37

Υπήρχαν τα hints βρε παιδί μου μέσα στην σειρά , αλλά περιμενα πως ως συνήθως θα μας αφήσουν με ένα πτηνό στο χέρι .Χάρηκα πάρα πολύ αφου πηρε +1 στο mal από αυτό και μόνο .



#6 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 30 March 2014 - 21:42

Όντως υπήρχαν τα hints αλλά στο τελευταίο πέταξε τα hints από άλλες πλευρές και περίμενα ότι θα το αφήσουν ανοιχτό πάλι σε στυλ "κι έτσι είμαστε όλοι χαρούμενοι". Άσε που

Spoiler:

Gj for that.


ySss0UF.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: Winter 2014, Studio Bridge, action, comedy, sci-fi, fantasy