Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Ping Pong The Animation

Tv Series Noitamina Masaaki Yuasa Matsumoto Taiyou Spring 2014 Slice of Life Drama

  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#31 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 02 June 2014 - 05:17

Δεν έχω δει πέρα από το τρίτο επεισόδιο μέχρι στιγμής, αλλά πραγματικά, αυτή η σειρά είναι τόσο σε άλλα επίπεδα καλή και ενδιαφέρουσα που δεν μπορώ να μη μοιραστώ τις σκέψεις μου. Δε ξέρω αν υπάρχει άλλο sports anime που να εισάγει τόσο ξεκάθαρα ζητήματα υπαρξιακής φιλοσοφίας μέσα στην πλοκή του.

 

Θα παραμείνω πιστός στην ερμηνεία της κεντρικής φιλοσοφικής ιδέας ως προς την ανθρώπινη ματαιοδοξία. Αλλά πάει πολύ παρα πέρα. Το κεντρικό θέμα της σειράς δεν είναι μόνο η ματαιοδοξία του να προσπαθείς να φτάσεις στην κορυφή ενώ δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρεις, αλλά η ίδια η ματαιότητα, το κενό του ταλαντούχου ανθρώπου που μπορεί να φτάσει ένα στάδιο της κορυφής, αλλά εξαιτίας αυτής της ικανότητας παύει να ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης.

 

Spoiler:


Edited by Kamui, 21 June 2014 - 02:23.

O6rrvsU.jpg


#32 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 21 June 2014 - 01:30

Τέλος, η σειρά ήταν καλή εξαρχής αλλά από το σημείο που σοβάρεψαν κάπως τα πράματα κι έπειτα βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο.

Όλοι οι χαρακτήρες συμπαθείς, αληθινοί και γαμάτοι, στην τελευταία κουβέντα των Smile και Dragon δεν ειπώθηκε κάτι το ιδιαίτερο αλλά ακόμη κι έτσι κατάφερε να μας δώσει να καταλάβουμε ό,τι άλλαξε μέσα τους.

Το τέλος δεν ήταν κάτι το αξιομνημόνευτο αλλά λειτούργησε σωστά, μετά τα credits είπα ένα "μπράβο" γιατί το άξιζε η προσπάθειά τους


HnH5aB0.jpg


#33 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 22 July 2014 - 01:58

Η σειρά ήταν απλά εξαιρετική. Υπήρχαν εξαρχής φιλοδοξίες λόγω συντελεστών και ευτυχώς το τελικό αποτέλεσμα δεν απογοητεύει. Η σκηνοθεσία του Masaaki Yuasa σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό του Matsumoto Taiyou έδεσαν πάρα πολύ καλά μεταξύ τους και παρά το sketchy ύφος και χωρίς την αστραφτερή λεπτομέρεια που έχουμε συνηθίσει σε άλλες σειρές μπορούσαν και απέδιδαν τέλεια όχι μόνο το ύφος της εκάστοτε σκηνής , τις σκέψεις των χαρακτήρων αλλά πάνω από όλα και τις διαφορές στο POV.

Σαν υπόθεση θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία sport σειρά η οποία μιλάει για χίλια και δύο πράγματα πέρα από τα sport. Θα μπορούσε να μιλάει για το ping pong, θα μπορούσε να μιλάει για το tennis, θα μπορούσε να μιλάει για το κολύμπι. Θα μπορούσε να αναφέρεται σε κάθε δραστηριότητα γυρω από την οποία παθιάζεται κανείς και την ακολουθεί, για κάθε δραστηριότητα η οποία απαιτεί χάρισμα και σκληρή δουλειά και προσύλωση. Πολλά είναι τα πράγματα τα οποία σε φέρνουν πιο κοντά στους στόχους σου και οι θυσίες ενίοτε είναι πάρα πολύ μεγάλες. Και μπορεί και ενίοτε να μην είσαι το ίδιο καλός με κάποιον άλλο. Αλλά από την στιγμή που κάνεις αυτό που αγαπάς δεν μετράει. Αντίστροφα μόνο και μόνο επειδή έχεις ταλέντο σε κάτι δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να έχεις και ανταγωνιστικότητα και διάθεση να το κυνηγήσεις ως life goal.

Πάρα πολύ η ανάπτυξη των χαρακτήρων τόσο του πρωταγωνιστικού διδύμου με τις δυναμικές στην σχέση Peco και Smile να εξελίσσονται διαρκώς, όσο και των δευτερευόντων χαρακτήρων όσο και του τυχαίου χωρίς σχέση με την πλοκή χαρακτήρα. Πέρα από την ιστορία η οποία προχωράει διαρκώς και βλέπουμε νέες εξελίξεις η αντίληψή μας για τα όσα έγιναν και γίνονται αλλάζει διαρκώς καθώς μαθαίνουμε το παρελθόν των χαρακτήρων και τον λόγο πίσω από τις αντιδράσεις τους. Κάθε ιστορία έχει λόγο υπαρξης στο ευρύτερο σύνολο.

Υπήρχε μία συζήτηση για το αν είναι υποτιμημένο ή όχι. Μπορώ με σιγουριά να πω ότι δεν απευθύνεται σε όλα τα γούστα, είναι διαφορετικό από την μέση sport σειρά που βλέπουμε αλλά υπάρχει ένα concsensus για την αξία του τίτλου. Σίγουρα θα ήθελα να είχε ακουστεί λίγο παραπάνω την άνοιξη που πέρασε αλλά δεν πιστεύω ότι θα άλλαζε κάτι.



#34 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 22 July 2014 - 07:00

Spoiler: 5

Δεν καταλαβαίνω την ομοιότητα με το Romance of the three kingdoms, σημειώνω πάντως ότι ο χαρακτήρας Masayuki Sanada είναι συνονόματος με τον γνωστό στρατηγό των Takeda. Δε βρίσκω κατάλληλες ομοιότητες για να πειστώ ότι πρόκειται για αναφορά με νόημα, πέραν ίσως αυτού του στοιχείου:

Even though Masayuki was never able to expand his territories as well as other daimyo, he is nevertheless often considered a talented daimyo, doomed by misfortune and the inconvenient terrains which surrounded his home domain. Toyotomi Hideyoshi had called Masayuki a person whose inside did not match his outside, that his allegiance was fickle and not to be trusted.

 

Spoiler: 9

 

Spoiler: 10

O6rrvsU.jpg


#35 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 22 July 2014 - 10:19

Για το τέλος της σειράς

Spoiler:

 

Για το ρομάντζο των τριών βασιλειών(μα καλά, δεν ξέρουν πως στους δυο τρίτος δεν χωρεί; ), δεν είχα τίποτα ιστορικές γνώσεις. Απλά σημείωσα-παρατήρησα ότι ο τρόπος προπόνησης θυμίζει στρατιωτική ακαδημία. Ξεφεύγει από τα όρια ακόμα και του στενού, αυστηρού επαγγελματισμού.

 

Για τους αγώνες που δίνουν κατά τη διάρκεια της σειράς

Spoiler:



#36 comic_machine

comic_machine

    Starting...

  • Members
  • 23 posts

Posted 22 July 2014 - 10:27

Masterpiece!!! Απλά εξαιρετική!



#37 teo13

teo13

    Anime Freak

  • Members
  • 491 posts

Posted 07 August 2014 - 02:21

Το Ping Pong δεν μου αρεσε ιδιαιτερα και το περιμενα παρα πολυ επειδη παιζω πινγκ πονγκ καθημερινα και αρκετες ωρες



#38 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 18 August 2014 - 22:28

Για κάποιο λόγο δεν είχα όρεξη να τη δω τη σειρά όσο έπαιζε παρά τα πολύ καλά λόγια που είχα ακούσει αλλά χθες απο την βαρεμάρα μου είπα να την αρχίσω και πραγματικά ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μου.Οι χαρακτήρες ήταν ένας και ένας και οι αλληλεπιδράσεις τους τρομερές και όλα τα ζητημάτα που έθιξαν δεν ήταν βαρετές αμπελοφιλοσοφίες αλλά πολυ καλά ανεπτυγμένα ζητήματα σε σχέση με το ταλέντο την ανταγωνιστικότητα και την αγάπη για μια ασχολία.Κάθε σχέδιο που αποδίδει σωστά το έργο για μένα είναι επιτυχημένο και αυτό το κατάφερε η συγκεκριμένη δουλειά.Επίσης πόσο γαμάτο που βάλανε chinese va για τον Kong.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#39 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 25 December 2014 - 01:27

Youtube Video


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#40 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 22 March 2015 - 16:31

Νέα ταινία από Yuasa

https://twitter.com/pingpong_anime/status/579625927602094080


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#41 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 18 March 2018 - 12:29

Ήταν η τελευταία σειρά που μου είχε μείνει από Yuasa οπότε είπα να τη δω να φεύγει το backlog.

Περίμενα απλά ένα πορωτικό sports anime αλλά τελικά αποδείχθηκε κάτι σε coming of age πράγμα που μου άρεσε υπερβολικά.

Για άλλη μια φορά περίεργο animation που θεώρησα ότι είναι το thingy του Yuasa αλλά τελικά ρίχνοντας μια ματιά στα τελευταία chapter του manga

ήταν ο μόνος τρόπος να αποδοθούν σωστά τα match και οι διάλογοι που γίνονται εκείνη την ώρα μεταξύ των παιχτών.

Πάρα πολλοί και καλοί χαρακτήρες που σε μόλις 11 επεισόδια περνάνε τις φάσεις τους δείχνοντας εν συντομία

τις αλλαγές που έχει ένας άνθρωπος καθώς μεγαλώνει.

Τέσπα εκπληκτική σειρά, μία από τις λίγες που είδα μονοκοπανιά από τον φοβερό ρυθμό της.  :8):


rsrGbGx.gif

#42 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 19 March 2018 - 14:11

Ανάλογα τη μέρα αυτή και το tatami galaxy είναι οι αγαπημένες μου σειρές του Yuasa,  αφού  έπιασες Yuasa Hazuki δες και το walk on girl, night is short to είδα προχτές ουσιαστικά είναι ένα story στο σύμπαν του tatami galaxy.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#43 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 19 March 2018 - 15:05

Ναι την έχω κατεβάσει και είναι ήδη περασμένη στο stickακι να την δω στην τηλεόραση το σουκου!  :8):


rsrGbGx.gif



Also tagged with one or more of these keywords: Tv Series, Noitamina, Masaaki Yuasa, Matsumoto Taiyou, Spring 2014, Slice of Life, Drama