Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Teppuu

Teppuu female lead MMA manga seinen sports martial arts

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 27 November 2013 - 00:11

TEPPUU

 

Teppu_v05_0000c_zps1a3f6e3a.jpg

 

Genre: Sports, Seinen, Martial Arts

Mangaka: Oota Morae

Serialisation: Monthly

Status: Ongoing 

 

Υπόθεση: Η Ishidou Natsuo είναι ένα δεκαεξάχρονο λυκειοκόριτσο με μεγάλο ταλέντο σε ό,τι άθλημα κι αν καταπιαστεί, πράγμα που την κάνει ικανή νε πετύχει με λίγη προσπάθεια. Αποτέλεσμα αυτού είναι ένα πελώριο αίσθημα μοναξιάς και... βαρεμάρας, μιας και τίποτα δεν κάνει το αίμα της να "βράζει", ούτε έχει μοχθήσει για να φτάσει σε κάποιο στόχο. Ώσπου μια μέρα, συναντά τη Mawatari Yuzuko, η οποία προσκαλεί την Natsuo σε ένα φιλικό ματς πάλης. 

 

Να μαντέψω: περιμένετε τη κλασσική ιστορία shounen, με την Natsuo στο ρόλο του κλασσικού πρωταγωνιστή που αναπτύσσει εγάπη προς το άθλημα και βελτιώνεται μέσω ενός υγιή ανταγωνισμού με τη Yuzuko, η οποία έχει το ρόλο ανταγωνιστή με τη μεγάλη περιφάνια. Αμ πριτς. Δεν είμαστε στο Hajime no Ippo εδώ και δόξα Σοι. 

 

Teppu_v05_ch18_071_zps38cc8d44.jpg

 

Όταν ξεκίνησα το Teppuu, δε περίμενα να δω αυτό που είδα. Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που ήθελα ήταν ένα sports manga με κορίτσια που μπορεί παρακαλώ να τις πάρει  τις κοπέλες ο δημιουργόςσοβαρά και να μην τις καταντήσει boobs and asses in tight uniforms, ευχαριστώ; Και το πήρα αυτό. Ακόμη κι αν η ιστορία ήταν η συνηθισμένη shounen, ας το φάμε. Σπάνιο manga is σπάνιο, let's not look a gift horse in the mouth. Αλλά προς μεγάλη μου χαρά, πήρα πολλά παραπάνω. 

 

Και να τί εννοώ. Αυτή είναι η ανταγωνίστριά μας:

 

 

Teppu_v05_ch20_183_zpsedccaea5.jpg

 

 

 

Ενώ εμείς, ως αναγνώστες ακολουθούμε τη δεσποινίς από εδώ:

 

 

Teppu_v05_ch20_188_zps3108ff8e.jpg

 

 

Εξηγώ. Όταν με το καλό οι κοπέλες κάνουν το πρώτο τους φιλικό ματς, ο αγώνας δε λήγει με το εγώ της Natsuo στο πάτωμα και την υπόσχεση για rematch, όχι. Για την ακρίβεια, η Natsuo δε περιμένει να νικήσει με τη καμία ούτως ή άλλως. Αυτό που την ωθεί να ασχοληθεί με το άθλημα είναι το αίσθημα ζήλιας και εκνευρισμού προς τη φωτεινή και υπερβολικά ευχάριστη προσωπικότητα της Yuzuko.

 

Και ενώ η Yuzuko είναι φιλική, χαμογελαστή, με αίσθημα ευγεννής άμιλλας και λατρεύει το MMA στο οποίο είναι καλή μέσω σκληρής και συστηματικής δουλειάς, η Natsuo είναι μια ταλαντούχα, κακιασμένη ζηλιάρα, με στιγμές πραγματικής διαστροφής που χρησιμοποιεί τους άλλους προς ώφελός της και ορκίζεται να νικήσει την Yuzuko για να την πληγώσει και να σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη της, επειδή απλά... τη τσαντίζει. 

 

Η πρωταγωνίστριά μας είναι η δεύτερη. 

 

Teppuuv01c02-22-23_zps0d989e64.jpg

 

Και εδώ εξηγήται γιατί το Teppuu δεν είναι απλά άλλο ένα sports manga, απλά με πρωταγωνιστές του άλλου φύλου. Η Natsuo δεν είναι ούτε στο ελάχιστο παράδειγμα προς μίμιση, αλλά ταυτόχρονα δε γίνεται να μην είσαι με το πλευρό της, μιας και ο mangaka έχει φροντίσει να τη παρουσιάσει πάνω από όλα ανθρώπινα. Είναι όλοι εμείς στο σημείο που φτάνουμε να μισούμε τα "καλά παιδιά", τους ιδεατούς shounen πρωταγωνιστές με τη "σωστή, έντιμη συμπεριφορά" την οποία ο δημιουργός δε διστάζει όχι μόνο να τσαλακώσει, αλλά και να ξεγυμνώσει από οποιαδήποτε αποθέωση. Η Natsuo θεωρείται bitch αρχικά, αλλά η ζωή της και το παρελθόν της όχι μόνο τη δικαιολογούν, αλλά τη παρουσιάζουν ως το φυσικό επακόλουθο και αποτέλεσμα της ζωής της. 

 

Κοντολογίς, η Natsuo είναι ανθρώπινη, η Yuzuko ψεύτικη και τόσο, μα τόσο βαρετή και προσβλητική

 

Και μέσα σε όλα αυτά, το MMA παρουσιάζεται με ρεαλισμό, φροντίδα και αγάπη, ενώ ταυτόχρονα, θίγονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το MMA γυναικών συγκεκριμένα. Κι όλα αυτά χωρίς ίχνος καταδίκης ή γκρίνιας. Το Teppuu ποτέ δε θα κουνήσει το δάχτυλο να μαλώσει και να νουθετίσει, ποτέ δε θα κατηγορήσει κανέναν για τη κατάσταση: θα τη παρουσιάσει και θα αφήσει την ιστορία να μιλήσει από μόνη της, παρουσιάζοντας τις αθλήτριες με τα καλά και τα άσχημα των χαρακτήρων τους, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους και πιο σημαντικά: την υπερηφάνια και την αγάπη τους προς το άθλημα.

 

Teppuuv02c05-44-45_zpsf84b1929.jpg

 

 

Κοντολογίς, διαβάστε Teppuu και απολαύστε μια σύνθετη "bitch" να σκαρφαλώνει τη σκάλα για να σπάσει τα μούτρα του καλού κοριτσιού. Θα είστε με το μέρος της, σας το εγγυώμαι. 

 

 

 

Get it here!


Posted Image


#2 Toriko

Toriko

    Toriko

  • Members
  • 708 posts
  • LocationFUCKING SPACE!!!

Posted 27 November 2013 - 03:05

That's some nice abs :orly:


header.jpg?t=1485907896


#3 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 November 2013 - 21:12

Τοπι επρεπε να λεγεται η σειρα. Τοπι στο ξυλο εννοειται!

 

αν και δεν φτανει σε παρουσιαση και χαρακτηρες το παραστατικοτερο All Rounder Meguru, εν τουτοις καταφερνει να κρατησει το ενδιαφερον.

αν και η πρωταγωνιστρια εδω ειναι φτυστη της ψηλολελεκου στο Meguru, με τη διαφορα οτι η αλλη ειχε κοντα μαλλια!

 

5 τομοι και μολις αρχισε η πρωτη απο τις πεντε αντιπαλοτητες! προβλεπετε επικο!

 

και εγω το συνιστω, εστω και αν ηλπιζα σε καλυτερο σχεδιο. αλλα απο την αλλη 50-60 σελιδες σε καθε κεφαλαιο ειναι υπεραρκετες!



#4 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 26 January 2016 - 17:38

Νόμιζα ότι δεν υπήρχε thread για αυτήν την τεράστια δουλειά και είχα σκεφτεί και να κάνω, πάλι καλά νίκησε η τεμπελιά και δεν βγήκα πάλι βλάκας, στα του manga τώρα αν και δυστηχώς μας άφησε νωρίς λόγω κάποιας ασθένειας μάλλον του mangaka μπορώ να πω ότι είναι από τα ελάχιστα manga που ευχαριστήθηκα τόσο πολύ κάθε σελίδα ήταν ακόμα μια στιγμή ευτυχίας κάθε κίνηση της Νatsuo προς τη "λάθος" κατεύθυνση ήταν ευεργιτική για το ψυχισμό μου που είχε πήξει σε τόσα cliche γενικά οι πορείες που πήραν χαρακτήρες που νόμιζες ότι είχες ξαναδεί ήταν υπέροχες.Ο χαρακτήρας ειδικά της Νatsuo έγινε από τους αγαπημένους σε όλα τα είδη fiction.Μόνο κρίμα είναι ότι τελείωσε κάπως άδοξα αλλά ας είναι μπορεί να φαίνομαι λίγο υπερβολικός αλλά το χάρηκα πολύ αυτό το manga.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1




Also tagged with one or more of these keywords: Teppuu, female lead, MMA, manga, seinen, sports, martial arts