Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 3 Ψήφοι

To Τσαρούχι του Σαμουράι είναι κοντά σας


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Captain Bravo

Captain Bravo

    Starting...

  • Members
  • 8 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 25 Νοέμβριος 2013 - 16:51

Το πρώτο (και μοναδικό) ασιατικά επηρεασμένο διαδικτυακό ελληνικό περιοδικό.

Και να πως μια ιδέα γίνεται πραγματικότητα... ξεκινάμε για την πλάκα μας, για τα γούστα μας, για εμένα και για εσένα που μας γοητεύουν τα manga, τα anime, ο ασιατικός κινηματογράφος, η J-pop/rock και ασφαλώς η θεσπέσια κουζίνα. 

Μέσα από την δική μας ελληνική ματιά, έτσι φαντάζει ο ασιατικός πολιτισμός και αυτά επιλέγουμε να θαυμάσουμε να μοιραστούμε μαζί σου. 

Εδώ η Ελλάδα... εκεί η Ασία, και στην μέση εμείς, να παλινδρομούμε ψάχνοντας την ισορροπία να τα γευτούμε και τα δύο.

 

http://www.facebook.com/tsarouxi2samurai

 

Το περιοδικό μας είναι διαθέσιμο σε όλους εσάς που επιθυμητέ να δείτε πως μία ιδέα, ένα όνειρο μπορεί να πάρει σάρκα και οστά όταν του δίνεις αγάπη, κόπο και πάνω από όλα τον ίδιο σου τον εαυτό. 
http://issuu.com/tsarouxi


 

Επισυναπτόμενο Αρχείο



#2 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Νοέμβριος 2013 - 17:47

To συγκεκριμένο το παρακολουθώ από την προετοιμασία του και το είχα συμπαθήσει πάρα πολύ λόγω της όρεξης που φαίνεται ότι έχουν τα παιδιά και το μεράκι στη σχεδίαση και το γράψιμο. Είναι όμορφο, ω τι έκπληξη δεν είναι κάτι το οποίο περιορίζεται σε c/p και σε πράγματα τα οποία τα έχουμε ακούσει πενήντα φορές το καθένα, και έχει προσωπική νότα μέσα. Είναι αρχή ακόμη αλλά πιστεύω ότι με κάθε τεύχος θα γίνεστε ολοένα και καλύτεροι.

Κάποιες παρατηρήσεις.

 

- Το ISUU προσωπικά μου είναι εξαιρετικά άβολο. Αν μπορούσατε να βγάζετε Link για download ή έναν πιο βολικό onlne reader θα το εκτιμούσα πάρα πολύ. Μου βγαίνει η πίστη για κάθε σελίδα πραγματικά..

 

- Πιο πάνω είπα ότι ο προσωπικός τόνος είναι ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν στο περιοδικό πράγμα που ισχύει. Είναι σίγουρα ωραίο να νιώθεις ότι έχεις μία ευχάριστη αφήγηση και πιο προσωπική από ξερό αράδιασμα πληροφοριών. Θέλει αρκετή προσοχή όμως γιατί σε κάποια κομμάτια υπάρχει μία υπερβολή. Χαριτωμένο το "πηδάνε για να χαιρετήσουν τα ούμπα λούμπας" αλλά κάτι εκφράσεις σε στυλ " τον μπούλο"  "αν δεν σας αρέσει αυτό δεν έχετε γούστο" (ενδεικτικά πάντα) είναι αυστηρά για προσωπικό επίπεδο κατά τη γνώμη μου. Δεν είναι ανάγκη να είναι κάθε παράγραφος μέσα στην ατάκα. Και λίγο πιο χαλαρό να είναι ένα άρθρο μια χαρά βγάζει το κλίμα της ομάδας.

ΥΓ. To έχω δηλώσει εξαρχής ότι αγαπάω ζώδια. Με το που είδα στήλη ζωδίων έπεσα ανάσκελα και έκανα βαρελάκια από τα γέλια. Το ερώτημα που μένει είναι ότι θα μείνετε μόνο στην δυτική επιρροή ή για να τηρήσετε τις ισορροπίες θα λέτε και για τις ομάδες αίματος σε επόμενα τεύχη; :P

 

ΥΓ2: H συνέντευξη με την κοπελα ήταν κάτι το οποίο μου άρεσε θα ήθελα λίγο περισσότερα δείγματα της δουλειάς της. Έχετε το κατά νου για μελλοντικές συνεντεύξεις και προσπαθήστε να βρείτε και επαγγελματίες δημιουργούς της ελληνικής σκηνής.



#3 Captain Bravo

Captain Bravo

    Starting...

  • Members
  • 8 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 26 Νοέμβριος 2013 - 22:28

Οι παρατηρήσεις σου είναι περισσότερες από τα θετικά σου σχόλια, συνεπώς θα έπρεπε να σε κοιτάω όπως και ο Levi στη φώτο προφίλ σου. Φυσικά αστειεύομαι και το ξέρεις. Γνωρίζω ότι διαβάζεις το περιοδικό μας, σου αρέσει και μας στηρίζεις  και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαιτέρως. ^_^  
Το πρώτο πράγμα που με κάνει να αισθάνομαι ουου super τέλεια είναι όταν ανοίγω κάθε φορά το εκάστοτε τεύχος και το διαβάζω πλέον σαν αναγνώστης. Το να βλέπεις λοιπόν ότι οι κόποι σου ανταμείβονται με ένα τόσο όμορφο αποτέλεσμα είναι κάτι που δεν περιγράφετε με λόγια αλλά μόνο με χαμόγελο και ειδικά όταν το σκέφτεσαι και χαμογελάς μόνος σου στην μέση του δρόμου (psycho ο τύπος). Το δεύτερο είναι όταν άτομα σαν και εσένα μας στέλνουν feedback και μας λένε την γνώμη τους, τις απόψεις τους και μοιράζονται τις ιδέες τους μαζί μας.  Και όπως θα έλεγα suuuuuggggggggeeeeeee!!!!
Γι' αυτό guys keep going!!! 

Πριν λοιπόν σε θάψω με τις επιβλητικές απαντήσεις μου, θα σου πω λίγα πράγματα για εμάς. *_*

Όλο το concept του περιοδικού ξεκίνησε από 4 ανθρώπους που αγαπάνε τα manga, την Ιαπωνία και μπλα μπλα μπλα. Δεν έχει ουσία να περιαυτολογώ εδώ δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είμαστε μία κλειστή ομάδα όπως νομίζουν πολλοί, αλλά ένα team που όλο και μεγαλώνει καθώς πολλά παιδιά προσφέρουν να συμμετέχουν τόσο με ιδέες και feedback, όσο και με στήλες στο περιοδικό μας, βάζοντας την δικιά τους πινελιά. Δίνοντας έτσι την αξία που επιζητούμε μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια, δημιουργώντας ένα έργο αυτών που αγαπούν και όχι μηνύματα 4 μόνο ανθρώπων. Ελπίζω να μην κουράστηκες έχω πολύ ακόμη. Αν θες κανε διάλυμα τώρα που αλλάζω θέμα.

 

Το Τσαρούχι του Σαμουράι δεν είναι κάτι που δημιουργήθηκε και διαιωνίζεται αλλά κάτι που χτίζουμε συνεχώς και εξελίσσεται παρέα με εμάς, όλοι μα όλοι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό είναι άνθρωποι που βάζουν τον εαυτό τους μέσα σε κάθε άρθρο, σκίτσο, ιδέα ή ότι άλλο είναι αυτό, οπότε περίμενε μεγάλες 

αλλαγές από τεύχος σε τεύχος.         

Όσον αφορά το Ιssu, μπορώ να πω ότι όντως δεν είναι και πολύ βολικό στην ανάγνωση αλλά είναι κάτι που το έχουμε υπόψη μας και θα αλλάξει σε κάποια φάση.

 Γενικά η γλώσσα και ο τρόπος γραφής μας δεν παραπέμπει σε κάποιο λογοτεχνικό κείμενο  ή επίσημο έγγραφο αλλά σε καθημερινούς ανθρώπους που συζητάνε για ένα θέμα, με αυτόν τον τρόπο αποτυπώνουμε τον εαυτό μας στο χαρτί και είναι ο μόνος τρόπος που μπορείς να το κάνεις αυτό. 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σε διορθώσω για το "τον μπούλο" που αναφέρεις. Αν το διαβάσεις πιο προσεκτικά θα δεις ότι γράφουμε "το μπαούλο", οπότε κάποιος έχει πονηρό μυαλό εδώ!!!!! ^_^ 
Όσον αφορά τις ισορροπίες αυτό θα το διαπιστώσεις σε επόμενα τεύχη.

Έχω γράψει είδη πολλά οπότε θα κλείσω με αυτό, δεν υπάρχουν πολλά άτομα "επαγγελματίες", δηλαδή που ζουν με αυτό, που ασχολούνται με manga, anime κλπ, στην Ελλάδα, γι' αυτό προσπαθούμε να αναδείξουμε νεαρούς καλλιτέχνες που έχουν πάντα σχέση με asian related καταστάσεις. Παρόλα αυτά, έχουμε έρθει σε επαφή με άτομα που εννοείς, άτομα "επαγγελματίες" και θα το δείτε μέσα από τα μελλοντικά τεύχη. 

Thank u for your time!

 



#4 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAcharnes

Καταχωρήθηκε 26 Νοέμβριος 2013 - 22:33

Please no flash μόνο JS και HTML5.

 

Ακόμη ωραία ιδέα είναι να μπει σαν pdf και στο Ubuntu repo που υποστηρίζει και περιοδικά.



#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Νοέμβριος 2013 - 22:48


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σε διορθώσω για το "τον μπούλο" που αναφέρεις. Αν το διαβάσεις πιο προσεκτικά θα δεις ότι γράφουμε "το μπαούλο", οπότε κάποιος έχει πονηρό μυαλό εδώ!!!!! ^_^ 
 

 

:hahaha: :hahaha: :hahaha: 
Eίναι αυτό το οποίο λέμε κάνουν πουλάκια τα μάτια μου.

Αnw ούτε καν πιο πολλές οι παρατηρήσεις από τα καλά λόγια απλά έπιασε η μία πιο πολύ έκταση γιατί ήθελα να είμαι συγκεκριμένη. Όλα όσα μου αναφέρεις τα έχω ήδη κατά νου και περιμένω να διαβάσω και τα επόμενά σας τεύχη. :)

Όσο πιο πολύ αγαπάει ο καθένας αυτό που κάνει πάντως και όσο εξελίσσεται είμαι σίγουρη ότι θα βγάζει ολοένα και καλύτερο αποτέλεσμα. Καλή δυναμη σε εσένα και στα παιδιά της ομάδας.



#6 Captain Bravo

Captain Bravo

    Starting...

  • Members
  • 8 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 28 Νοέμβριος 2013 - 21:18

Please no flash μόνο JS και HTML5.

 

Ακόμη ωραία ιδέα είναι να μπει σαν pdf και στο Ubuntu repo που υποστηρίζει και περιοδικά.

Φίλε εσύ καλά τα λες αλλά δυστυχώς αλλά δεν είμαστε και πολύ των linux Ubuntu και τέτοια. Προσωπικά δεν έχω ιδέα από τα παραπάνω, το μόνο που ξέρω είναι τι είναι. Οπότε αν έχεις λίγο χρόνο και δεν σου είναι κόπος θα το εκτιμούσα πολύ αν μου εξηγούσες κανά 2 πράγματα σχετικά με το πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό, μιας και είσαι και του τομέα.  :thumbup:



#7 Punisher_P.E.F.

Punisher_P.E.F.

    Manga Fan

  • Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Δεκέμβριος 2013 - 01:05

Ωραία δουλεία κάνατε Captain, Bravo! :D

Καλή συνέχεια κιόλας!


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Punisher_P.E.F.: 01 Δεκέμβριος 2013 - 01:06

" On life's vast ocean diversely we sail. Reasons the card, but passion the gale. ,,


Alexander Pope


#8 Captain Bravo

Captain Bravo

    Starting...

  • Members
  • 8 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 01 Δεκέμβριος 2013 - 11:20

Σε ευχαριστούμε Τιμωρέ_P.E.F., να σε καλά. Μείνε συντονισμένος για τα επόμενα τεύχη!!! :kakashithumbup:



#9 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Δεκέμβριος 2013 - 11:33

Ωραίο. :)


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yo! Master: 01 Δεκέμβριος 2013 - 11:33

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#10 Captain Bravo

Captain Bravo

    Starting...

  • Members
  • 8 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 01 Δεκέμβριος 2013 - 11:53

Thank u man!! :kakashithumbup:  (Καλά αυτή η φάτσα με τον kakashi τα σπάει! Μπράβο σε αυτόν που την έβαλε!! Nice job guys)



#11 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Δεκέμβριος 2013 - 13:23

Εξαιρετική δουλειά και χαίρομαι που όταν έλεγες Ασιάτικος πολιτισμός το εννοούσες. Όντως το περιοδικό θίγει όλες τις πτυχές. Καλή δουλειά.

Συμφωνώ με την Ιρι το isuu είναι δύσχρηστο όσο δεν πάει, μου πήρε αρκετή ώρα να το καταλάβω πριν ξεκινήσω να διαβάζω.
Good job again!

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#12 Geutella

Geutella

    Anime-Greek

  • Members
  • 337 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Δεκέμβριος 2013 - 07:34

Μόλις τσέκαρα το πρώτο σας τεύχος! Δηλώνω κατενθουσιασμένη, μου άρεσε πολύ το artwork και πραγματικά θα ήθελα πολύ να το έχω στα χέρια μου σε έντυπη μορφή! Ο τίτλος του περιοδικού είναι εξαιρετικός και θα συμφωνήσω μαζί σας πως όντως ήταν η καλύτερη ιδέα που "έπεσε στο τραπέζι".

Διάβασα αρκετά άρθρα, μου άρεσε πολύ το στυλ γραφής. Είναι ευχάριστο, ευκολοδιάβαστο, κατανοητό και πολύ διασκεδαστικό. Φαίνεται πως το γράφετε με την ψυχή σας και δίνετε ένα κομμάτι του εαυτού σας σε αυτό το project. Ζηλεύω τον ενθουσιασμό σας και χαίρομαι που υπάρχουν άτομα σας εσάς!

 

Ο αυθορμητισμός σας και το χιούμορ σας είναι το μεγάλο σας ατού, μπράβο παιδιά συνεχίστε με το ίδιο κέφι να μας κάνετε να χαμογελάμε!

 

Άφησα μια μικρή παρατηρησούλα για το τέλος. Σχετικά με κάποια άρθρα στο πρώτο τεύχος έπιασε το ματάκι μου ορισμένα ορθογραφικά - συντακτικά μικρολαθάκια. Όχι κάτι το σοβαρό. Θα σας πρότεινα όμως να αναθέσετε σε κάποιο άτομο την επιμέλεια κειμένων. Αν δεν έχετε κάποιο άτομο από την παρέα σας, προσφέρομαι και εγώ αν θέλετε να σας βοηθήσω! (^.^)  


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Geutella: 03 Δεκέμβριος 2013 - 07:37

Δημοσιευμένη  εικόνα

#13 Captain Bravo

Captain Bravo

    Starting...

  • Members
  • 8 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 03 Δεκέμβριος 2013 - 18:59

Guys, το να δημιουργείς κάτι που σε εκφράζει και σε γεμίζει είναι πολύ σημαντικό γιατί σε ανεβάζει, όχι στα μάτια των άλλων αλλά στα δικά σου, απαντώντας σου στο ερώτημα ποιος είσαι και τι κάνεις. Είναι εξίσου σημαντικό όμως, το να υπάρχουν άνθρωποι που ευχαριστιούνται με κάτι δικό σου. Γι' αυτό Thank u so much! Είναι ακόμη αρχή οπότε προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Συνάμα είναι κάτι που μας εξελίσει και εμάς τους ίδιους καθώς συμμετέχουμε ενεργά σε αυτό. Οπότε  επιθυμούμε να δεκτούμε την κρίση σας, τις ιδέες, τις συμβουλές σας και πάνω από όλα τις απόψεις σας ώστε να μπορέσουμε να το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο, δίνοντάς σας ένα καλύτερο αποτέλεσμα. 
Αυτό με το issuu, το έχω ακούσει από αρκετούς και είναι κάτι το οποίο το κοιτάζουμε και το ψάχνουμε αυτόν τον καιρό, οπότε προς το παρόν ζητούμε την κατανόησή σας. ^_^  



#14 Captain Bravo

Captain Bravo

    Starting...

  • Members
  • 8 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 23 Δεκέμβριος 2013 - 17:25

Το 3ο τεύχος  του Τσαρουχιού είναι έτοιμο! Αυτή τη φορά σας ετοιμάσαμε κάτι εορταστικό, λόγω Χριστουγέννων. Τσίμπα λοιπόν ένα κουτί κουραμπιέδες (ξέρω, αφορμή έψαχνες, γι' αυτό άλλωστε σου έστειλα) και απόλαυσε ένα Χριστουγεννο-Πρωτοχρονιάτικο αφιέρωμα σε Φιλιππίνες και Ιαπωνία, γεμάτο με ζω(ω)διακές προβλέψεις (που ξέρω πόσο αγαπάς), cosplay,ταινίες κλπ, ώστε να περάσεις όμορφα και χαρούμενα αυτές τις γιορτινές μέρες των διακοπών σου.

Njoy!! and Merrrrry Xmas!!!

535790_597381690316093_1652552809_n.jpg   
http://issuu.com/tsarouxi/docs/vol.3__xmas


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Captain Bravo: 23 Δεκέμβριος 2013 - 17:27


#15 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Φεβρουάριος 2014 - 19:34

Θα το ανακοίνωνα νωρίτερα αλλά η σύνδεση του net με πρόδωσε αναπάντεχα.

Με λίγη καθυστέρηση λοιπόν σας πληροφορούμε ότι το 4ο τεύχος έχει βγει.

Το .aNiMe//gr ευχαριστεί τα Τσαρουχόπαιδα για την φιλοξενία τους στο τεύχος αυτό και την παρουσίαση που έκαναν στα awards μας.

Το διαβάζω atm το τεύχος αλλα το Issuu φαίνεται να με μισεί και κολλαει συνεχώς.

Θερμή παράκληση αν γίνεται να βγάλετε τα τεύχη σας και σε Zip να τα διαβάζουμε με comicreaders και να τα προσθέτουμε και στο αρχείο μας.

Πολύ αγάπη εκ μέρους μας. <3