Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 3 votes

Οδηγός παρακολούθησης Ιαπωνικών TV Shows: 'Youku Guide'

Youku Japanese TV Watch Japanese TV Variety Owarai Bangumi TV

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 11 October 2013 - 00:58

Ένας οδηγός για να παρακολουθήσετε, να κατεβάσετε τις αγαπημένες σας εκπομπές, ή η ευκαιρία που πάντα περιμένατε για να μπείτε στον παράξενο κόσμο των Ιαπωνικών TV Shows.

 

Τι είναι το Youku;

 

Το Youku είναι ένα Κινέζικο stream site όπου πολλοί Ιάπωνες uploaders στράφηκαν μετά το κυνηγητό των περασμένων ετών που έγινε στα περισσότερα p2p προγράμματα λόγο της πιο χαλαρής νομοθεσίας.

 

http://www.youku.com

 

Μη περιμένετε να βρείτε όμως κάποιου είδους τεράστιο archieve που έχει ότι έχει παιχτεί στην Ιαπωνική τηλεόραση, το Youku κυρίως χρησιμοποιείτε για ongoing shows και το άμεσο upload τους μέσα σε 24 ώρες (συνήθως) από την προβολή τους. Βεβαία κανάλια παλιών uploaders όπως του JapanCH και το πιο πρόσφατο του Channel_JPN έχουν υλικό που φτάνει μέχρι το 2010.

 

Τύποι Video και Region Blocking.

 

Με μία επίσκεψη στο κανάλι του Channel_JPN βλέπουμε αυτό:

 

h9BqleE.png

 

Το κουτάκι κάτω δεξιά σε κάθε thumbnail δηλώνει την ποιότητα στην οποία είναι ανεβασμένη το κάθε βίντεο.

RzeveUa.png HD

UJPuRkH.png SD

Και αν δεν έχει κάτι, LQ.

 

Όταν ο uploader ανεβάσει κάποιο καινούριο βίντεο το upload αρχίζει απο τη χαμηλότερη προς την υψηλότερη ποιότητα, οπότε όλα τα βίντεο που έχουν ανέβει με επιλογή για HD όταν πρώτο-ανέβουν θα φαίνονται μόνο ως LQ και μετά από κάποια ώρα και αναλόγως τη διάρκεια της κάθε εκπομπής θα γίνει SD με το HD να ακολουθεί.

 

Προσοχή, αυτό δε σημαίνει ότι όλοι οι uploaders ανεβάζουν βίντεο HD, ο Channel_JPN είναι από τους λίγους που ανεβάζουν τα πάντα σε HD, οπότε σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να περιμένετε άδικα για κάτι καλύτερο.

 

Εφόσον βρήκατε επιτέλους την εκπομπή που θέλατε να παρακολουθήσετε και σε καλή ποιότητα, πέφτετε πάνω σε αυτό:

L1BZWi3.png

 

Region Blocked!

Κάτι που προστέθηκε τον τελευταίο χρόνο στο Youku, αν και όχι σε όλα τα βίντεο θα το συναντήσετε σίγουρα στα βίντεο των πιο γνωστών uploaders, μια κίνηση που έγινε για να μην τους κλείνουν τα κανάλια και συνάμα να μην υπάρχουν γκρίνιες από τους Ιάπωνες που δε θέλουν να βλέπει ο κόσμος δωρεάν τις εκπομπές τους.

But, fear not, είναι κάτι που λύνετε με μεγάλη ευκολία, με ένα addon στον Firefox/Chrome με το πιο obvious  όνομα που υπάρχει: Unblock Youku.

CvnK7WJ.png

 

Αφού έχετε μάθε να ξεγελάτε το Youku, μπορείτε επιτέλους να παρακολουθήσετε την εκπομπή σας, συγχαρητηρια.

 

ujAceTn.png

 

Είτε απο το γρανάζι ή το ιδεόγραμμα μπορείτε να αλλάζετε στην ποιότητα της εικόνας όπου είναι διαθέσιμη, καλή θέαση.

 

Going the Extra Mile, πώς μπορώ να κατεβάσω από το Youku; 

 

Αν είστε σαν και μένα, έχετε OCD και θέλετε να κατεβάζετε όλα όσα βλέπετε και να κρατάτε αρχείο τότε συνεχίστε να διαβάζετε, άλλα πρώτα τα εργαλεία που θα χρειαστείτε:

 

Δωρεάν και τα δυο, αν έχετε κάτι καλύτερο feel free to try, τα χρησιμοποιώ χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα και θα τα χρησιμοποιήσω και σε αυτόν τον οδηγό.

 

a2nc7AI.png

 

Αντιγράφοντας την διεύθυνση ενός βίντεο το JDownloader "ψαρεύει" τα αρχεία βίντεο από τον player και σας επιτρέπει να τα κατεβάσετε. Αν δείτε ότι το JDownloader δεν ανταποκρίνεται στο link που το δώσατε πολύ πιθανότατα το βίντεο που θέλετε είναι Region Blocked και σε αυτό δε μπορεί να βοηθήσει το Unblock Youku, but fear not.

 

http://wantyoutube.com

 

Το WantYoutube μπορεί.

a1XKSE8.png

 

Κάνοντας paste το link στο WantYoutube θα σας παρουσιάσει τις επιλογές που είναι διαθέσιμες ως εξής:

 

LCGb7ah.png

 

Όπου: Standard Quality = LQ, High Quality = SD, Super High Quality = HQ με τα δεδομένα του Youku. (Προσοχή, πολλές φόρες ένα βίντεο που φαίνεται να έχει ανέβει σε HQ στο Youku να μην εμφανίζει την επιλογή Super High Quality στο WantYoutube, δε γνωρίζω γιατί συμβαίνει αυτό, άλλα αν ξαναδοκιμάσετε μετά από λίγη ώρα θα έχει φτιάξει.)

 

Άλλη μια παραξενιά του Youku είναι ότι κόβει το κάθε βίντεο σε πολλά μικρά κομματάκια και παίζει το ένα μετά το άλλο, έτσι, ένα βίντεο διάρκειας 90 λεπτών σε HQ θα σας δώσει:

 

M91xawX.png

 

Yup, 29 κομμάτια, μπορείτε να τα κατεβάσετε ένα ένα κατευθείαν από το WantYoutube με δεξί κλίκ, Save As ή να τα περάσετε στο JDownloader. Όπως και να χει, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό:

 

dpzx2rP.png

 

Jibberish filenames χωρίς καταλήξεις. Αν κατεβάσατε LQ ή HD η κατάληξη τους είναι .flv, τα SD είναι .mp4. (ΠΡΟΣΟΧΗ, σε αυτό το στάδιο προσθέστε μόνο καταλήξεις, μην αλλάξετε τα filenames ακόμα or you gonna have a bad time.)

Μπορείτε να τα δείτε ως έχουν, άλλα ποιος θέλει 29 αρχεία ενώ μπορείτε να έχετε 1.

 

Και κάπου εδώ έρχεται η σειρά του Andy's FLV joiner (η οποιουδήποτε προγράμματος πού κάνει την ίδια δουλειά)

Μόνο που πριν το χρησιμοποιήσουμε θα ανακαλύψουμε ότι και σε αυτό το βήμα το Youku μας κάνει τη ζωή δύσκολη.

Όλα αυτά τα αρχεία που κατεβάσαμε ΔΕΝ είναι στη σωστή σειρά. Πρέπει να εκπαιδεύσετε τα μάτια σας για να μπορέσετε μέσα από όλο αυτό το seemingly κωδικοποιημένο filename να βρείτε τη σωστή σειρά.

 

ZhFFkGP.png

 

Εδώ τα ξεχώρισα λίγο για να φαίνεται καλύτερα μόνο το κομμάτι που μας ενδιαφέρει.

Η σειρά πάντα ξεκινάει από το 00 και συνεχίζει με 01,02,03,04,05,06,07,08 και σταματάει στο 09. Πριν μπει στη πρώτη δεκάδα περνάει πρώτα από τα 0A,0B,0C,0D,0E και 0F.

Μέτα συνεχίζει με: 10,11,12,13,14,15,16,17,18 και σταματάει στο 19 πριν μπει στη δεύτερη δεκάδα και συνεχίζει με 1A,1B,1C, και αν είχε και άλλα κομμάτια το βίντεο θα συνέχιζε ως εξής: 1D,1F,20,21,22,...... 29,2A,2B etc.

 

Τώρα που ξέρετε, τα βάζετε όλα στη σειρά στο Joiner, επιλέγετε filename πατάτε Join και είστε έτοιμοι.

 

c7L941p.png

 

Στη περίπτωση που δε χρειαστεί το WantYoutube τα αρχεία που θα κατεβάσει το JDownloader από μόνο του, ως filename θα έχουν το όνομα του βίντεο και απο δίπλα κολλημένο part-ΧΧ όπως φαίνεται εδώ:

 

ilwVmvs.png

 

Αν το filename περιέχει ιαπωνικούς χαρακτήρες το FLV Joinerδε θα μπορεί να το αναγνωρίσει οπότε θα χρειαστεί μετονομασία.

 

Έτσι, μετά από όλα αυτά, μπορείτε επιτέλους να δώσετε συγχαρητήρια στον εαυτό σας που ανεχτήκατε να κάνετε όλα τα παραπάνω και να παρακολουθήσετε την εκπομπή σας σε ένα ενιαίο αρχείο. 

 

rdL9Ooe.png

 

*Αφιερωμένο στο Lincoln που μου κράταγε συντροφιά για τουλάχιστον 4 χρόνια και σταμάτησε μετά από 8 χρόνια .*  :zetsubou:


LfNX0dh.png


#2 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 11 October 2013 - 01:03

Supplementary Class

 

Αν δε βρίσκετε κάτι στο Youku δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει, χρησιμοποιώντας αυτό εδώ το site μπορείτε να δείτε αν κάποια εκπομπή έχει ανέβει στο Youku η σε κάποιο άλλο stream site.

 

Και μερικά starter κανάλια στο Youku:

 

http://i.youku.com/u/UNTQ4Mzc2MDAw/videos

http://i.youku.com/u/UMjk2MzI3OTQ4/videos

http://i.youku.com/u/UMjA5NjE2NDAw/videos

http://i.youku.com/u/UMzQ1Mjc1OTMy/videos

http://i.youku.com/u/UMzcyNzc4NzI0/videos

http://i.youku.com/u/UNDQzMTYyMTMy/videos

 

>mfw I did all of this in one sitting:

Spoiler:

LfNX0dh.png


#3 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 11 October 2013 - 12:18

Interesting, GJ Saito-san, κι έψαχνα κάτι τέτοιο καιρό ~ να σε καλά :3


フカフカ

#4 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 07 November 2013 - 21:28

I usually watch stuff real time, but this is good too για 番組 που θελω να κρατησω/δω αλλα δεν αξιζει να τα κατεβαζω σε .ts/mkv/mp4

*bookmarking*



#5 Aena

Aena

    Anime Freak

  • Members
  • 284 posts
  • LocationUp in the sky searching for the brightest star

Posted 20 February 2014 - 11:06

υπάρχει καμία σωτηρία γι' αυτούς που δεν ξέρουν να διαβάζουν τα "σπιτάκια";;; Υπάρχει κάτι με αγγλικούς υπότιτλους;


30w46c0.jpg


#6 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 20 February 2014 - 15:40

Υποτιτλισμένες εκπομπές θα βρεις πολύ δύσκολα, μόνο συγκεκριμένα επεισόδια από συγκεκριμενες εκπομπές σε συγκεκριμένες κοινότητες που είναι αφιερωμένες σε συγκεκριμένους celebrities και groups (AKB48,Arashi etc.)

 

Η απάντηση "μάθε τη γλώσσα" είναι πιο ρεαλιστική από αυτό που ζητάς δυστυχώς.


LfNX0dh.png


#7 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 26 February 2014 - 23:12

Έπειτα από μερικές μέρες αστάθειας το youku έχει επανέλθει με νέο layout οπότε μερικές εικόνες του οδηγού είναι πλέον outdated, όχι όμως τόσο πολύ ώστε να χρειαστεί να ανανεωθούν μιας και τα πάντα δουλεύουν όπως πριν, με μόνη διαφορά τα thumbnails δεν έχουν πια το εικονίδιο που να επιδεικνύει την ποιότητα εικόνας του βίντεο.


LfNX0dh.png


#8 8tails

8tails

    アニメ マスター

  • Members
  • 406 posts

Posted 07 August 2014 - 10:41

Από τους καλύτερους οδηγούς που έχω διαβάσει ποτε μου.. κατατοπιστικότατος, λεπτομερέστατος, καθόλου κουραστικός.. δηλαδή ντάξει ποστάρω απλά για να συγχαρώ!



Also tagged with one or more of these keywords: Youku, Japanese TV, Watch Japanese TV, Variety, Owarai, Bangumi, TV