Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * - 6 Ψήφοι

Haikyuu!!

comedy school life sports Spring 2014 shounen Production I.G

  • Please log in to reply
108 replies to this topic

#16 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2013 - 11:57

ελπιζω να μπηκατε στον κοπο να το διαβασατε και οχι απλα να παραπεμπετε πως ειναι αλλο genre. sports το ενα, sports και το αλλο με νεους πρωταγωνιστες. Μονο που εκει ειναι πολυ καλυτερη η αφηγηση. γιατι στα αθληματα παιζει ρολο τοσο η ψυχολογια οσο και το background των πρωταγωνιστων.

 

το σχεδιο του Manga ειναι απλα κουραστικο μιας και βαζουν μεσα παρα πολυ διαλογο για manga με αθληματα, ακομα και στους αγωνες.

απευθυνεται σε νεανικοτερο κοινο και δεν εχει να μου προσφερει τιποτα καινουργιο. καλυτερα να δω το Attack No 1

 

Τουλάχιστον τα πρώτα chapters τα διαβασα και δεν μου φάνηκε ότι η σύγκριση ανάμεσα στα δύο αυτά είναι εφικτή. Τελείως διαφορετικό feeling, τελείως διαφορετικό κοινό, δεν βλέπω λόγο να συγκρίνω έναν manga της Shounen Jump με αυτό. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω την σύγκριση.

Επιτέλους διευκρίνισες τι δεν σου άρεσε. Στον διάλογο τουλάχιστον θα διαφωνήσω, καθώς η γνώμη για το σχέδιο συνήθως καταλήγει να είναι υποκειμενική. Προτιμώ τον διάλογο και όλες τις επεξηγήσεις που κάνουν σε έναν αγώνα παρά να βλέπω μόνο εικόνες. Προσωπικά δεν είχα ασχοληθεί με το Volley, μόνο τα βασικά στο σχολείο, οπότε δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όπως και το commentary που έχεις στους αγώνες εγώ το θεωρώ συν του. Αλλά εντάξει, αυτό είναι στον καθένα.

Για το τελευταίο δεν θα διαφωνήσω, εφόσον ο ίδιος ξέρεις ότι δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει αυτό είναι δεκτό. Αυτά ας τα έγραφες από την αρχή αφού ήρθες να γράψεις την γνώμη σου, δεν χρειαζόταν να το συγκρίνεις με κάποιο άλλο έργο.



#17 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2013 - 13:57

Προσωπικά μπήκα στον κόπο να διαβάσω τα πρώτα κεφάλαια πριν γράψω, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θα αφαιρούσε κάτι από τη γνώμη μου αν δεν το είχα κάνει. Δηλαδή μπορώ να υποθέσω κι εγώ ότι δεν έχεις διαβάσει και τα 77 κεφάλαια της συγκεκριμένης σειράς και να απορρίψω εντελώς τη γνώμη σου γι' αυτήν. Το είδος και οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται μία σειρά σημειώνονται για κάποιον λόγο, διαφορετικά δεν βλέπω λόγο ύπαρξης. Σε μία σειρά που απευθύνεται και σε μικρότερες ηλικίες είναι λογικό να υπάρχουν περισσότερες επεξηγήσεις για το άθλημα, που σταδιακά φυσικό είναι να μειώνονται εφόσον γίνει η πρώτη επαφή. Επίσης το είδος της σειράς θέτει την ατμόσφαιρα οπότε ακόμα ακόμα και σε μία σειρά με παρόμοιο περιεχόμενο είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν σημαντικές διαφορές τόσο στην αφήγηση όσο και στην ψυχολογία. Αναρωτιέμαι όμως αν χρειάζεται να το αναλύσω περισσότερο αυτό γιατί μου φαίνεται ότι όλος ο διάλογος άρχισε και θα καταλήξει σε σύγκριση και απόδειξη ανωτερότητας γούστου και λοιπών στοιχείων που κάνουν σειρές καλύτερες από άλλες με βάση το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Είναι τελείως διαφορετικό να πιστεύεις ότι μια σειρά δεν έχει να σου προσφέρει κάτι καινούργιο με το να τη συγκρίνεις με μια άλλη που έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

 

Ακόμα και ανάμεσα σε σειρές seinen το Ping Pong φαίνεται να είναι ιδιαίτερο, ακόμα και από την επιλογή του αθλήματος, αλλά και το ίδιο απέναντι σε σειρές όπως το Oofuri ή το Giant Killing δεν πιάνει καθόλου το ομαδικό πνεύμα, την αγωνία και την ένταση που νιώθεις από τα άλλα δύο και δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει, ξέρει τι είναι και πού απευθύνεται. Άλλες σειρές όπως το Attack!! βασίζονται περισσότερο στις εντυπωσιακές κινήσεις και δίνουν βάση στον πρωταγωνιστή αντί για την ομάδα, το Kokou no Hito είχε εντελώς διαφορετική αφήγηση από τα προηγούμενα, βασίστηκε κυρίως στην οπτική γωνία του πρωταγωνιστή και χρησιμοποιούσε πάρα πολλές αλληγορικές εικόνες. Το θέμα είναι να ξέρεις τι βλέπεις και γιατί το βλέπεις. Και για τον λόγο του αληθές, σίγουρα δεν έχω δει και δεν έχω διαβάσει όλες τις αθλητικές σειρές που υπάρχουν αλλά από τη στιγμή που μια σειρά μπαίνει στον κόπο να αναφέρει και να δείξει τη γυναικεία ομάδα, να υπάρξει κάποια αλληλεπίδραση με αυτήν, να έχει ενεργό υπεύθυνο και προπονητή και να ασχολείται με θέματα χρηματοδότησης από το σχολείο, την εύνοια προς δυνατότερες ομάδες και την αναζήτηση σπόνσορα και ταυτόχρονα να αφιερώνει αρκετό χρόνο σε έναν αγώνα αναπτύσσοντας μάλιστα αρκετά το background αντίπαλου παίκτη δεν πιστεύω ότι δεν έχει κάτι καινούργιο να δώσει.


ySss0UF.jpg


#18 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.264 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2013 - 17:02

 δεν χρειαζεται να παρουσιαζετε τη σειρα σαν αριστουργημα απο τι στιγμη που εχει αρκετα προβληματα. αλλωστε αυτα που γραφω απευθυνονται στη σειρα και  οχι σε εσας, ωστε να σας μειωσω για τα γουστα σας.

δεν ειναι θεμα ανωτεροτητας αλλα γενικα ειναι πολυ δυσκολοτερο να απεικονισεις ενα manga σα το Ping Pong και με τετοιο design, σε σχεση με αυτο εδω. εκει υπαρχει οντως περισσοτερη προσωπικη πινελια. 

 

επισης δεν βρισκω το λογο να εξηγω με λεπτομερειες γιατι δεν μου αρεσε κατι, απο τι στιγμη που καθε επαινος της σειρας ειναι δεχτος εδω χωρις δευτερη κουβεντα.

η σειρα φαινεται τσαπατσουλικη γενικα. ο περιττος διαλογος δεν ειναι για τα του αθληματος, κατι που δεν θα με πειραζε, αλλα για αλλα πραγματα οπου φλυαρουν συνεχως. καταντα ενοχλητικο.

 

Οι shoneniες υποσκελιζουν το αθλημα δυστηχως.....



#19 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2013 - 17:24

Ποιος βάφτισε τη σειρά αριστούργημα; Το Haikyuu έχει σίγουρα προβλήματα όπως έχουν και πολλές άλλες σειρές ειδικά από άπειρους mangaka που δεν έχουν βρει ακόμα το στυλ του. Το HQ έχει σίγουρα πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Αν δε θέλεις να αναπτύξεις τι δεν σου άρεσε με λεπτομέρειες τι δε σου άρεσε είναι αποκλειστικά δικό σου θέμα και δικαίωμά σου φυσικά, δε θα σε στείλουμε και στην πυρά. Επειδή κάποιος δεν μπήκε στη διαδικασία να κάνει διάλογο και να αντιπαραθέσει τη γνώμη του δε σημαίνει ότι αυτόματα γίνονται δεκτά μόνο τα θετικά σχόλια.


ySss0UF.jpg


#20 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2013 - 17:27

 δεν χρειαζεται να παρουσιαζετε τη σειρα σαν αριστουργημα απο τι στιγμη που εχει αρκετα προβληματα. αλλωστε αυτα που γραφω απευθυνονται στη σειρα και  οχι σε εσας, ωστε να σας μειωσω για τα γουστα σας.

δεν ειναι θεμα ανωτεροτητας αλλα γενικα ειναι πολυ δυσκολοτερο να απεικονισεις ενα manga σα το Ping Pong και με τετοιο design, σε σχεση με αυτο εδω. εκει υπαρχει οντως περισσοτερη προσωπικη πινελια. 

 

επισης δεν βρισκω το λογο να εξηγω με λεπτομερειες γιατι δεν μου αρεσε κατι, απο τι στιγμη που καθε επαινος της σειρας ειναι δεχτος εδω χωρις δευτερη κουβεντα.

η σειρα φαινεται τσαπατσουλικη γενικα. ο περιττος διαλογος δεν ειναι για τα του αθληματος, κατι που δεν θα με πειραζε, αλλα για αλλα πραγματα οπου φλυαρουν συνεχως. καταντα ενοχλητικο.

 

Οι shoneniες υποσκελιζουν το αθλημα δυστηχως.....

 

Ποιος είπε ότι το Haikyuu είναι αριστούργημα; Απλά χαρήκαμε που θα μεταφερθεί σε anime. Απλά δεν γίνεται να μου συγκρίνεις αυτά τα δύο, μόνο σου δεν είπες ότι είναι shonenιά; Γιατί να συγκρίνεις το Ping Pong συνεπώς με το Haikyuu. Κανένας δεν αμφέβαλλε το πόσο δύσκολο είναι να παρουσιάσεις ένα τέτοιο design αλλά θέλοντας να γράψω την προσωπική μου γνώμη, πέρα από το σχέδιο το manga δεν μου άρεσε. Μου έβγαζε πάρα πολύ forced. Όσο για την προσωπική πινελιά, δεν μπορώ να καταλάβω που δεν έχει το Haikyuu προσωπική πινελιά του Harudate. Θα ήθελα να σε ρωτήσω μέχρι σε ποιο σημείο έχεις φτάσει στο manga.

Το να εξηγείς τι δεν σου άρεσε το θεωρείς ανούσιο; Όταν γράψεις ότι δεν σου άρεσε κάτι, καλό δεν είναι και οι άλλοι να γνωρίζουν τι σου ξένισε ή θεωρείς ότι δεν κάνει το manga ξεχωριστό από τα άλλα; Δεν γίνεται ένα thread να γεμίζει μόνο με καλά σχόλια για κάποια σειρά. Τότε δεν έχει νόημα. Απλά όταν γράφεις ότι κάτι δεν σου άρεσε, ανέλυσέ το για να καταλάβουν και οι άλλοι τι θέλεις να πεις. Όταν μου γράφεις στην αρχή "έτσι όπως το κάνανε" εκεί πέρα δεν θα παρεξενευτεί ο άλλος; Δεν θα ήταν πιο λογικό να γράψεις από την αρχή "αυτό και αυτό και αυτό". Για τους διαλόγους ακόμη θα συνεχίσω να διαφωνώ, γιατί κατα κύριο λόγο στους αγώνες γίνεται commentary και πέρα από αυτό οι ανούσιοι διάλογοι είναι χαρακτήρων πέρα των main που σε κάνουν να τους γνωρίζεις περισσότερο κατά την δική μου άποψη. Δίνει έστω και ένα χρόνο σε side characters. Κάποιες φορές είναι όντως random οι διάλογοι αλλά βγάζουν γέλιο. Απλά εφόσον ήθελες να πεις ότι πλέον τα shounen sports manga δεν δίνουν τίποτα, ας το έκανες από την αρχή και ας έγραφες επίσης από την αρχή που το θεωρείς υπερβολικό, δεν χρειαζόταν καν η σύγκριση με manga τα οποία απευθύνονται σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας και τα προτιμάς εσύ περισσότερο. Κανένας δεν είπε ότι το HQ είναι αριστούργημα, κανένας δεν είπε ότι δεν χρειάζεται βελτίωση σε κάποια σημεία, άσε που είναι και το πρώτο sports manga που έχει κάνει ο mangaka (την πρώτη του σειρά του την κόψανε κιόλας). Το μόνο που σου ζητήσαμε ήταν να αναπτύξεις την γνώμη σου από την αρχή.



#21 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.264 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2013 - 18:52

αν ειναι να μου βγαζετε την πιστη για καθε αρνητικο σχολιο, δεν γραφω καθολου!

απλα ηθελα να αναφερω ενα μετρο συγκρισης.

 

ισως να φταει και η μεταφραση στα Αγγλικα που να μην μεταδιδει καλα το χιουμορ. μαλλον αυτο θα ειναι τελικα.

 

πρεπει το Manga να μου αρεσει ηδη απο τις πρωτες σελιδες  . εστω τα πρωτα 2-3 chapters. αν ειναι βαρετο εξ'αρχης,  δεν βρισκω το λογο να το συνεχισω.

 

αλλα επειδη σε παμπολες περιπτωσεις anime ειπα να κανω το χατηρι και να δω εξ'ολοκληρου μια σειρα πριν βγαλω συμπερασματα, θα κανω το ιδιο και εδω. αν και θα προτιμουσα το manga Attack no 1 αλλα μονο ενα chapter εχει βγει.

το Akumetsu πχ δεν το αντεξα και το παρατησα.

 

προσωπικη πινελια εννοω πως το σχεδιο εκει ειναι πολυ πιο ελευθερο, κατι που ενδεχομενως να μην επετρεπαν οι εκδοτες να γινει εδω.

 

αν τα καταφερω και τη διαβασω ολοκληρη θα πω τη γνωμη μου. αλλιως σταματω εδω.



#22 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Σεπτέμβριος 2013 - 11:55

Posts moved keep it about the anime and spoiler free please. :P



#23 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.264 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 28 Φεβρουάριος 2014 - 00:27

επειδη αυτη οντως δεν ειναι η πρωτη  διασκευη βολευ στην τηλεοραση και εχοντας διαβασει και το manga, αναρωτιεμαι αν θα μπορει να φτασει το επιπεδο σειρων οπως της Attacker You και της πολυ ανωτερης Attack No 1. Απο τα λιγα επεισοδεια που αρχισα απο τη δευτερη, προβλεπεται επος.

 

γιατι σε οτι αφορα το σεναριο και τους χαρακτηρες, η Haikyuu σε σχεση με αυτες ειναι πολυ soft δυστηχως. ειναι περισσοτερο σαν εισαγωγη στο αθλημα, αλλα τιποτα παραπανω.

τωρα αν στο animation με τους υπολογιστες καταφερουν και κανουν κατι εντυπωσιακο σε σχεση με τo σχεδιασμενο δια χειρος ανιματιον των προηγουμενων, αυτο ειναι σιγουρο

 

αλλα αυτο δεν φτανει δυστηχως.

 

το γυναικειο βολλευ το'χουν στο αιμα τους οι Ιαπωνες και αυτο φαινεται και απο την ρεαλιστικη αποδοση αλλα και το δραμα. 

 

γιατι απο ποδοσφαιρο και μπασκετ, ασε καλυτερα.....



#24 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάρτιος 2014 - 08:06

Το OP από τους SPYAIR


ySss0UF.jpg


#25 makis13

makis13

    Starting...

  • Members
  • 96 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάρτιος 2014 - 09:21

καλησπερα παιδια το attack no 1 που μπορω α το καταιβασω δεν το βρεισκω πουθενα,συγνωμη που απευθηνθικα εδω ,απλα διαβασα την συζητηση σας και ακουσα ειναι καλο.. μονο κατι raw βρεικα


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από makis13: 11 Μάρτιος 2014 - 09:25


#26 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Απρίλιος 2014 - 12:14

Ικανοποιητικό το πρώτο επεισόδιο. Κρίμα που αφήσανε απ' έξω τον σχολιασμό των μεγαλύτερων από το Karasuno μόνο και μόνο για χτίσουν μυστήριο μέχρι την επόμενη εμφάνιση. Η φάση που ο Hinata χτύπησε την μπάλα αλλά δεν πήρε τον πόντο αν και ήταν καλή είχε πολύ περισσότερο δυναμισμό στο manga, ίσως είναι το μόνο παράπονο κι ας μην είναι και τόσο μεγάλο θέμα.

 

Τη φωνή του Hinata δεν περίμενα ότι θα τη συνηθίσω αμέσως αλλά τελικά ταίριαξε, παρότι φοβόμουν το αντίθετο αρχικά. Το υπόλοιπο casting φαινόταν ότι θα ήταν επιτυχημένο.

 

Το ΟP είναι ήδη στο mp4 player, ανυπομονώ και για το ED.

 

:riiight:  Περιμένουμε mp4 να το δω και στην τηλεόραση.


ySss0UF.jpg


#27 makis13

makis13

    Starting...

  • Members
  • 96 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Απρίλιος 2014 - 13:00

πολυ καλο το πρωτο επισοδειο,δεν το περειμενα,,,,



#28 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Απρίλιος 2014 - 20:57

Φοβερή η σκηνοθεσία καθώς και η ηχοληψία. Σου περνάνε την ενέργεια σαν να βλέπεις πραγματικό αγώνα. Έτη φωτός μπροστά από κάτι μπούρδες no basket.


Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#29 teo13

teo13

    Anime Freak

  • Members
  • 491 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Απρίλιος 2014 - 21:06

Ωραίο πρώτο επεισόδιο θα 'ναι από τα καλά της σεζόν.



#30 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Απρίλιος 2014 - 21:38

Καλά, το Kuroko αν και προσωπικά το διασκέδαζα, τουλάχιστον μέχρι τον αγώνα με το Τeiko, δεν το βλέπεις για να δεις κανονικό μπάσκετ, είναι σαν να λες ότι ξεκίνησες Prince of Tennis για να δεις ρεαλιστική απεικόνιση τένις. Η παραγωγή του όμως ήταν πάρα πολύ καλή, ειδικά στον αγώνα με το Teiko στη δεύτερη σεζόν μιας και την είδα πριν μερικές μέρες αφού τελείωσε είχε πολύ καλές εναλλαγές κάμερας κλπ.

 

Το Haikyuu καμία σχέση πάντως. Ίσως φταίει ότι ο mangaka είχε επαφή και ο ίδιος με το άθλημα αλλά δεν παίζουν υπερδυνάμεις, zones εδώ και 2 χρόνια και κάτι που τρέχει το manga, πάλι καλά.


ySss0UF.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: comedy, school life, sports, Spring 2014, shounen, Production I.G