Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Barakamon

comedy shounen shonen slice of life summer 2014 Kinema Citrus

  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#31 Blackcut

Blackcut

    Anime Amateur

  • Members
  • 118 posts

Posted 31 December 2015 - 09:14

Το Barakamon ειναι απο τις σειρες που σου σπανε την βαριωμαρα σου ευχαριστα για κανα 2-3 μερες.

#32 hgatakoskylos

hgatakoskylos

    Anime Fan

  • Members
  • 139 posts

Posted 01 September 2017 - 23:27

Λοιπόν, το είδα φέτος το καλοκαίρι, καθώς μου το είχανε συστήσει παλιότερα, και έχω να πω ότι είναι πολύ χαριτωμένο. Δεν είναι τίποτε υψηλό, αλλά είναι ένα γλυκούτσικο πραγματάκι, που ωραιοποιεί φυσικά κάποιες καταστάσεις, αλλά έχει ωραίο ρυθμό, καλό χιούμορ με τους θεοπάλαβους κατοίκους του χωριού και -το σημαντικότερο-σέβεται το κοινό του και δεν καταντάει κακόγουστο. Το θέμα του έχει πολύ σοβαρές πλευρές (εργασιομανία, έμπνευση, μανία για την πρωτιά κτλ) αλλά δεν ασχολείται ευτυχώς με αυτά με ρητορικό και μεγαλεπίβολο τρόπο. Ο πρωταγωνιστής του βέβαια συνεχώς ρητορεύει για αυτά, αλλά αυτό είναι άλλο: είναι μέσα στο χαρακτήρα του και στη διακωμώδηση.

Η Naru, η πιτσιρίκα πρωταγωνίστρια, είναι τρομερά διασκεδαστική! Μερικές φορές μου 'ρχοταν να της δώσω φάπα, τόσο με νευρίαζε, ενώ άλλες μου 'ρχόταν να αναφωνήσω: "Γλύκα είναι, θέλω κι εγώ ένα ίδιο πιτσιρίκι για μικρή αδερφή!" Μαζί της δε βαριέσαι ποτέ!



#33 hgatakoskylos

hgatakoskylos

    Anime Fan

  • Members
  • 139 posts

Posted 18 November 2019 - 17:12

Αχ, καλέ τι πλάκα! Το ξαναβλέπω τώρα και είναι φοβερά κωμικός ο τρόπος που, όταν ο Handa αρχίζει τα διάφορα αλαζονικά και demotivation issues, οπότε και η σκηνοθεσία επιστρατεύει πομπώδικα μέσα, τα πιτσιρίκια (μικρά και μεγάλα) τον προσγειώνουν με τις σκανταλιές τους. Νομίζω μάλιστα ότι η πομπώδικη σκηνοθεσία όταν γίνονται τέτοιες συζητήσεις παρωδεί κατά κάποιο τρόπο το κλισέ που υπάρχει στα ανιμέ όταν γίνεται/συζητιέται κάτι μεγαλεπήβολο να γίνεται μεγαλεπήβολη κι η σκηνοθεσία.



#34 denvertz007

denvertz007

    Anime Newbie

  • Members
  • 75 posts

Posted 17 January 2020 - 21:49

Αυτη η σειρα αρχισε να προβαλεται στην Ιαπωνικη Τηλεοραση,απο τις 6 Ιουλιου 2014 εως 28 Σεπτεμβριου του τρεχοντος ετους.Σκηνοθεσια:Μασακι Τατσιμπανα.Εχει σκηνοθετησει επεισοδια για τις σειρες"Celestial Method(12ο επεισοδιο)"Princess Principal"(επεισοδια 1,7,12)"Τokyo Magnitude"(επεισοδια 1,7)καθως και αλλες σειρες.Σε οτι αφορα το"Barakamon",εχει σκηνοθετησει τα επεισοδια 1,3,5 και 12,καθως επεισης εχει κανει και τα σχεδια παραγωγης.Σεναριο:Μασαφουμι Σουγκιουρα.Εχει γραψει σεναρια για τον 1ο και 3ο κυκλο της σειρας"Bottom Biting Bug",μια σειρα με εντομα παραγωγης 2012,καθως επεισης για το"Kumamiko:Girl meets bear"μια σειρα παραγωγης 2016.Moυσικη:Κεντζι Καβαι.Εχει γραψει μουσικη για τις 2 πρωτες ηδη cult κινηματογραφικες περιπετειωδες ταινιες πολεμικων τεχνων"ΙP Man".Για"ανιμ"εχει γραψει μουσικη για το περιφημο"Mobile Suit Gundam",για τις ταινιες του"Patlabor",οχι ολες,μερικες,"Wakaba Girl",και για αλλα "ανιμ".Την σειρα αυτη την εχω παρακολουθησει στο www.gogoanime.com.Ειχε πλακα.Ειναι η 1η σειρα "ανιμ"που ασχολειται με το θεμα της καλλιγραφιας.Εχει ενδιαφερον να παρακολουθει καποιος,τις προσπαθειες ενος καλλιτεχνη της καλλιγραφιας,να πηγαινει σε ενα απομακρυσμενο χωριο,στην Ιαπωνικη επαρχια,να προσπαθει να δημιουργησει,να εχει την ησυχια του,αλλα δυστυχως να μην του..."βγαινει σε καλο",εξαιτιας των..."οπισθοδρομικων"στα μυαλα,κατοικων του,αλλα πιο πολυ εξαιτιας ενος ανηλικου..."κωλοπαιδου"συγνωμμη για την εκφραση,που δεν τον αφηνει σε ησυχια,αντι να το πλακωσει στο ξυλο.Γενικως ωραια σειρα,και λιγο διαφορετικη απο αλλες.Απο αυτες που δεν βλεπουμε παντοτε στα"Ανιμ".Αξιζει τον κοπο.Περιμενω τα σχολια σου.Μην το ξεχασεις.Ευχαριστω...

barakamon-logo_zps12c4a008.png

 

 

ypoth_zps130b77d9.png

 

O εικοσιτριάχρονος Handa Seishu, μετά από την παρορμητική του κίνηση να χτυπήσει έναν σεβαστό συνάδελφο του ο οποίος άσκησε κακή κριτική στη δουλειά του, καταλήγει να κάνει ένα ταξίδι χαλάρωσης και αυτογνωσίας και να συνεχίσει τη δουλειά του σε ένα απομακρυσμένο χωριό σε ένα νησάκι της Ιαπωνίας. Μεγαλωμένος στην πόλη, σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία ζωής και τις συνήθειες των συγχωριανών του οι οποίοι δε διστάζουν να τον ενοχλήσουν οποιαδήποτε ώρα και στιγμή και στα μάτια του φαίνεται να έχουν χάσει κάθε επαφή με την κοινή λογική.

 

bara2_zps580e7cb9.png

 

Ανάμεσα σε μια ποικιλία γραφικών χαρακτήρων βρίσκεται και το μικρό ζιζάνιο του χωριού, η Naru, που έχει κάνει το σπίτι του παιδική χαρά και τον ακολουθεί παντού μπλέκοντάς τον σε διάφορες καταστάσεις χωρίς τη θέλησή του. Με αυτό τον τρόπο ο Handa έρχεται πιο κοντά στους νέους του γείτονες καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή μακριά από την πόλη, κάτι που συχνά μπαίνει εμπόδιο στην προσπάθειά του να αναπτύξει περισσότερο το ταλέντο του στην τέχνη της καλλιγραφίας και σιγά-σιγά ανοίγεται στους ανθρώπους του τόπου.

 

Το κλίμα της σειράς είναι πανέμορφο και έχει αγαπηθεί αρκετά στην Ιαπωνία, με τις πωλήσεις να ξεπερνάνε τα 1,8 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ ετοιμάζεται και ένα spin-off για τη ζωή του Handa στο λύκειο. Με όμορφα τοπία από την εξοχή, τους συμπαθητικούς χαρακτήρες, τις καθημερινές καταστάσεις και μια αξιολάτρευτη μικρή πρωταγωνίστρια, πιθανότητα θα κατακτήσει εύκολα τους φίλους των slice of life.

 

syntelestes_zpsf4e63043.png
 

Τη μεταφορά της σειράς έχει αναλάβει το studio Kinema Citrus, γνωστό για παραγωγές όπως το Black Bullet και το Code Breaker αλλά μάλλον το έχει περισσότερο με τα slice of life αφού η σειρά φαίνεται να έχει δεχθεί ικανοποιητική αγάπη από το studio και η οθόνη γεμίζει από όμορφα χρώματα και το opening και το ending από γλυκές και ζεστές εικόνες. Τη σκηνοθεσία της σειράς έχει αναλάβει ο Tachibana Masaki, σκηνοθέτης του Tokyo Magnitude 8.0, ενώ στα κείμενα έχουμε τον Pierre Sugura ο οποίος βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του βήματα.

 

barakamon_zps17838f79.jpg

 

Το καστ περιλαμβάνει μια μίξη από έμπειρους ηθοποιούς και μικρά παιδιά με τον Ono Daisuke να χαρίζει τη φωνή του στον πρωταγωνιστή πιο κοντά στον Hosaka-senpai του Minami-ke από ποτέ ενώ τη φωνή της στη Naru χαρίζει η μικρούλα Suzuko Hara η οποία δεν είχε προηγούμενη παρόμοια εμπειρία.

 

PV

 

aaaaanarurec2_zpsbad327eb.png

 



#35 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 191 posts

Posted 05 August 2023 - 01:09

Αυτο το Anime θελω να το αγκαλιασω, περισυ το πρωτοειδα και πολυ γρηγορα εγινε ενα απο τα αγαπημενα μου, αργησα να το ανακαλυψω, αλλα το βρηκα ακριβως οταν η ψυχη μου το χρειαζοταν και ισως να μην μπορουσα να το εκτιμησω νωριτερα. Ξαναφερνω λοιπον το θεμα στην επιφανεια μιας και μολις το ξαναειδα, για να εκφρασω ποσο λατρευω αυτη τη σειρα και να την προτεινω σε οποιον εδω χρειαζεται ενα χαλαρωτικο διαλειμμα ή ενα θεραπευτικο anime ή απλα καλοκαιρινα vibes διακοπων στην εξοχουλα και τυχαινει να μην την εχει δει.

 

Δεν μπορω να μην ομολογησω πως καθε φορα που φτανω στο επεισοδιο 11 βουρκωνω βλεποντας ποσο ωριμασε ο Handa στο νησι, το character development ειναι ορατο απο πολυ νωρις, αλλα νομιζω πως σε αυτο το επεισοδιο φαινεται παρα πολυ η διαφορα του πριν με το μετα. Η εξέλιξή του ως χαρακτηρας ηταν παρα πολυ οργανικη και καθε του εμπειρια δειχνει να τον ωθει ολο και πιο μακρυα απο τον εγωκεντρισμό του, και απο εκει που νοιαζοταν μονο για την παρτη του αρχιζει να νοιαζεται περισσοτερο για τους ανθρωπους γυρω του. Το blu-ray γραφει πισω "it takes an island to raise a man", και νομιζω πως αυτη η φραση ταιριαζει οντως στο πώς η αισθηση κοινότητας που βρίσκει ο Handa στο νησι τον οδηγει προς την ωριμοτητα.

 

Επισης το κοριτσακι που εδωσε τη φωνη της στη Naru αξιζει αναγνωριση, το γελιο της ειναι τοσο χαριτωμενο και όποτε το ακουγα χαιροταν η ψυχη μου! blingeyetf9.gif

 

Το μονο μου παραπονο ειναι πως anime σταματαει πολυ νωρις σε σχεση με το manga, και ειναι κριμα που δεν δειχνει να προβλεπεται συνεχεια γιατι το manga συνεχιζει την ιστορια πολυ ομορφα κατα τη γνωμη μου. Προσφατα ωστοσο αρχισε να προβαλλεται η live action σειρα και, αν και το trailer που ειδα δεν μου γεμιζει το ματι, εχω μια μικρη ελπιδα πως ισως να οδηγησει σε δευτερη σαιζον του anime.


sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#36 teo13

teo13

    Anime Freak

  • Members
  • 491 posts

Posted 08 August 2023 - 21:44

Στην πρώτη παράγραφο συμφωνώ μέχρι τελείας. Ότι καλύτερο να βρεις λίγο χαμόγελο, θετικότητα αυτή η σειρά.

 

Από τα λίγα sol που ακόμα και μετά από χρόναι τα έχω στην καρδιά μου ίσως το μοναδικό μαζί με Gin no Saji(1η σεζόν κυρίως)

 

2η σεζόν δυστυχώς δεν θα δούμε ποτέ. Ενώ σπέρνει η σειρά δεν πούλησε και δεν έκανε ιδιαίτερη φασαρία. Δεν ήξερα ότι είναι μπροστά το manga θα του ρίξω μια ματιά.





Also tagged with one or more of these keywords: comedy, shounen, shonen, slice of life, summer 2014, Kinema Citrus