Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* - - - - 7 votes

Nέκρος ένας 18χρονος για ένα εισιτήριο


  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#46 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 17 August 2013 - 17:47

Στα πάνω δεν απαντάω γιατί δεν σχολίασα ποτέ το συγκεκριμένο θέμα με το παιδί και ως εκ τούτου η συντριπτική πλειοψηφία όσων γράφεις φαντάζομαι ότι δεν απευθύνεται σε μένα αλλά εντάσσεται σε γενικό πλαίσιο, και ούτως ή άλλως δεν έχω όρεξη να γράφω πράγματα σαν "ναι Kenny δεν είναι όλα τα εγκλήματα και όλες οι καταστάσεις ίδιες :)".

 

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποια "μοναδική" ερμηνεία μίλας, από τη στιγμή που εξήγησα ακριβώς το τι εννοώ χωρίς λογικά άλματα (ελπίζω) και μόλις το αγνόησες... και πριν μιλούσες για φαιδρά συμπεράσματα και τέτοια.

Δεν ξέρω τι άλλο να απαντήσω, έχω ζαλιστεί. Έγραψα το τι εννοούσα και συνεχίζεις να λες ότι ΔΕΝ γινόταν να εννοούσα κάτι άλλο από αυτό που εσύ κατάλαβες. Δηλαδή όχι ότι δεν εξήγησα καλά αυτό που ηθέλα... Εξήγησα καλά αυτό που ΔΕΝ ήθελα να πω: τόσο καλά που δεν χωράει δεύτερη ερμηνεία. Σοβαρά τώρα;

 

Αρχηγέ, το τι θέλω να κάνει ο "άλλος" εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ποιος είναι. Από την τρίτη εξωφρενική παρερμηνεία και έπειτα αρχίζω να ψάχνω για μοτίβο. Την έχεις υπερβεί.

 

Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, επειδή δεν είμαι σε passive-aggressive φάση, ολόκληρη η δημοσίευσή σου αποπνέει τρομερή υποκρισία και κρύψιμο πίσω από δάκτυλα, αφού δεν αγνοεί μόνο το ιστορικό των συζητήσεών μας αλλά και πράγματα που έχω ήδη γράψει εδώ.



#47 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 17 August 2013 - 20:33

Mια μικρη παρένθεση: Η χρυση αυγη δεν εχει καμια σχεση με ομαδα που επιτιθεται σε οικονομικα ασθενεστερες ομαδες ελληνων. ΠΟΤΕ δεν θα υποστηριζαν ουτε επισημα ουτε ανεπισημα τον ελεγκτη, η καποιον που πηγε να κοψει προστιμο σε γονο ανεργης ελληνικης οικογενειας. Η θα αδιαφορουσαν η θα επιτιθονταν.
Στο μονο που λειτουργουν εναντια στην ιδεολογια τους ανοιχτα, ειναι που αναγκαζονται να το παιζουν θρησκοι.
Ξενους, ομοφυλοφυλους, αριστεροαναρχικους κτλ. ναι, αλλα τα υπολοιπα δεν πρεπει να συγχεονται. Ενας χρυσαυγιτης μπορει να ειναι ελεγκτης και να λειτουργησει ετσι, αλλα δε σημαινει οτι θα εχει σχεση με τη φιλοσοφια ολοκληρης της οργανωσης. Η πιο πιθανη κινηση της επομενες μερες, ειναι να στειλουν προειδοποιητικη επιστολη στην ΕΘΕΛ οτι αν πετυχουν σε λεωφορειο ελεγκτη να κοβει προστιμο σε αναξιοπαθουντα ελληνα θα του κοψουν το χερι κτλ.

 

Παντως για το συγκεκριμενο η Χ.Α. χεστηκε αν εγω ειμαι ελεγκτης η  οχι. Σε ποιον κοβω προστιμο εχει σημασια.

 

Οσο για τα υπολοιπα. Σε ολο τον υπολοιπο πολιτισμενο κοσμο πλην καποιων εξαιρεσεων, αν δεν πληρωσεις στον οδηγο, ή δεν εχεις καρτα, δεν μπαινεις στο λεωφορειο. Στα δε μετρο, παιζουν ραμπες, συρομενες πορτες κτλ. Αν δεν πληρωσεις σε γενικες γραμμες δεν μπαινεις. Εξαιρεσεις υπαρχουν, αλλα ειναι αυτο που λεει η λεξη: εξαιρεσεις.

Τι γινεται στο εξωτερικο με τους αναξιοπαθουντες; σε γενικες γραμμες εχουν αναγνωριστει ως τετοιοι και εχου τις αντιστοιχες απαλλαγες/ελαφρυνσεις.

Γιατι δεν κανουμε και εδω ετσι; Για λογους του  τυπου: "για να μην απολυθουν οι ελεγκτες". Στην Ελλαδα δεν αλλαζει κατι ευκολα, αν μεσολαβουν βυσματα, ή εργολαβοι. Αλλα τιποτα δεν ειναι απιθανο πια. Για το μετρο εξηγγειλαν μπαρες, και κλεινουν και αρκετες δημοσιες υπηρεσιες ανευ χρησιμοτητας τελευταια.

Το σκηνικο που εγινε ομως δεν ειναι ενδεικτικο για τιποτα. Υπαρχουν ευγενεστατοι ελεγκτες αλλα και καθηκια. Τζαμπατζηδες απο αναγκη αλλα και απο αποψη. Και τρελοι αναμεσα σε ολους αυτους.

Το μονο που ειναι θλιβερο ειναι να βλεπεις απο νεους ανθρωπους αποψεις "ολα λειτουργουν μια χαρα" ή "Δυο λαθη κανουν ενα σωστο."
Οσο βοηθησαν τα ακρα όλα αυτα τα χρονια, τοσο βοηθαν και τωρα.


Edited by Lord Leon, 17 August 2013 - 20:51.

stasou%2520mygdala.jpg


#48 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 17 August 2013 - 23:33

 

Πριν μερικές μέρες (πριν το περιστατικό με το παιδί που σκοτώθηκε) ήμουν σ' ένα λεωφορείο, και μπήκε μέσα ένας τύπος με παραμόρφωση άνω και κάτω άκρων (συγγνώμη που δεν θυμάμαι τον δόκιμο ιατρικό όρο, πάντως είναι αυτή η πάθηση όπου όλες σου οι αρθρώσεις είναι στραβές ή/και κυρτωμένες, και δεν μπορείς να περπατήσεις ίσια ούτε να κρατήσεις αντικείμενα με ευκολία). Κατέβηκε πριν από μένα, οπότε μπόρεσα να τον παρακολουθήσω καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής του. Δεν έκοψε ποτέ εισητήριο, και πολύ αμφιβάλλω ότι είχε κάρτα απεριόριστων διαδρομών. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής λοιπόν σκεφτόμουν πόσο εύκολη λεία θα μπορούσε να γίνει αυτός ο άνθρωπος για έναν ελεγκτή, αν ήθελε να εξαντλήσει όλη του την αυστηρότητα (διότι "Δεν έχει σημασία που η ζωή του έχει τα προβλήματα που έχει! Πάνω απ' όλα έχει σημασία ότι δεν έκοψε εισητήριο, άρα παρανόμησε!! ~άσε που θα πάρω και μερίδιο από το πρόστιμο, χα"). Και τι φριχτή ειρωνία, μόλις μερικές μέρες αργότερα... this.

 

 

 

να ηταν μονο απο τους ελεγκτες τα προβληματα.....

γενικα η παιδεια μας σε αυτα, νεων, γερων και παιδιων, ειναι μηδαμινη.

Τις προαλλες σε λεωφορειο του ΟΑΣΘ καθεται στην πορτα μπροστα ενας ανθρωπος με καποια νοητικη στερηση αλλα και υπερβαρος. Ενας του κανει παρατηρηση "ρε φιλε μην εισαι μπροστα στην πορτα, εμποδιζεις". Αυτος απαντα "θελω να καθησω, δεν μπορω να μενω ορθιος, αλλα η κυρια δεν σηκωνεται". Εννοει τις μπροστινες θεσεις δεξια και πισω απο τον οδηγο που ειναι για ατομα που δεν μπορουν να στεκονται ορθια. Στη μια που θελει να καθισει ειναι μια γιαγια, στην αλλη ενα νεαρο ζευγαρακι που στριμωχτηκε για να χαμουρευεται.

Ξανα του κανει παρατηρηση, ξανα η ιδια απαντηση. Του κανει και ο οδηγος παρατηρηση, ιδια απαντηση. Ωσπου μπουχτησε και παταει το κουμπι να κατεβει διαμαρτυρομενος και η γιαγια του λεει "γιατι, λογαριασμο θα σου δωσω;". Κανεις απο τους επιβατες δεν σηκωθηκε, το ζευγαρακι στην κοσμαρα του, ο οδηγος ουτε που νοιαστηκε. Ο ανθρωπος δηλαδη πηγε να βρει το δικιο του και βγηκε και φταιχτης. Αν δεν ημουν ορθιος θα του εδινα τη θεση μου.

 

Μια αλλη φορα μπαινει απο τη μεσαια πορτα ενας κυριος που κουτσαινε και κανεις δεν σηκωνοταν. Γεματο το λεωφορειο. Ωσπου αναγκαστηκε ο ιδιος να παρακαλεσει τον κοσμο να σηκωθει καποιος. Μιλαμε για απιστευτα πραγματα. Ακομα και οι πρωτογονες κοινωνιες μεγαλυτερο σεβασμο δειχναν σε αυτα.

 

Στο μετρο του Λονδινου περιμενει ο κοσμος να βγουν πρωτα απο το βαγονι και μετα μπαινουν. Εδω, βουρ ολοι μεσα με την μια. Στις κυλιομενες σκαλες αφηνουν τη μια πλευρα κενη για να κατεβαινουν ή να ανεβαινουν αυτοι που βιαζονται. Εδω πιανουν και τις δυο συνηθως.....α, αν και δεν εχει σημασια αλλα εκει ο κοσμος διαβαζει κανα βιβλιο ή εφημεριδα, εδω τιποτα! αντε καμια αθλητικη....

 

ωρες ωρες απορω και εγω  που κυκλοφορω.....χωρια τα Ι/Χ αλλα και τα ΜΜΜ πια;



#49 robostav

robostav

    ηλεκτρονικός υπάλληλος...

  • Members
  • 425 posts

Posted 18 August 2013 - 00:06

πες τα ρε λέοντα. θεωρώ ότι είναι τυχαίο (και εννοείτε τραγικό) περιστατικό ο θάνατος του 19χρονου, και όποιος έχει ευθύνη ΕΛΠΙΖΩ να πληρώσει (ο ελεγκτής ή ο οδηγός) ανάλογα. Αν φταίει ο μικρός μόνο, καλό είναι να ζητήσουμε και ένα συγγνώμη στους ανθρώπους που τους κατηγορήσαμε τσάμπα. Από εκεί και ύστερα όμως καλό είναι να αναλογιστούμε εξαιτίας του συμβάντος τα προβληματα στα μμμ, μπας και διορθώσουμε πράγματα για να μην ξαναδούμε αντίστοιχες ειδήσεις. Αλλά όταν ζεις στην χώρα της γραφειοκρατίας όπου για να αλλάξει κάτι και να ξεβολευτούν πρασινοι-μπλε-κοκκινοι-σβαστικε-συριζοικοι κώλοι πρέπει να χρωστάς και της μιχαλους ,σωθήκαμε...

 

5-6 χώρες να γυρίσεις, βλέπεις ότι τουλάχιστον το θέμα της λαθρεπιβίβασης το έχουν σχεδόν εξαλείψει. Αν ήθελαν, το είχαν κάνει και εδώ σε μια βραδιά. Αλλά για κάποιο λόγο βολευόμαστε να έχουμε υπερχρεωμένες αστικές συγκοινωνίες, με αραιά δρομολόγια, να γίνεται της καρ.... από κόσμο, και ο οδηγός να είναι κουρασμένος και να πλακώνεται στα φρένα κάθε λίγο. Τουλάχιστον ξέρουμε ότι κάποιοι μετακινούνται τσάμπα, και κάποιοι άλλοι βγάζουν λεφτά. Από εμάς.

 

Για την χρυσή αυγή, δεν νομίζω να καπηλεύεται περισσότερο ή λιγότερο το γεγονός από τα άλλα κόμματα, και δεν καταλαβαίνω και τον λόγο που έχει μπει στο θέμα αυτό. Ψήφους θέλει, την δουλειά της κάνει. όποιος τσίμπησε τσίμπησε. 

 

Ένα άλλο που θα ήθελα να επισημάνω , είναι ότι δεν είναι σωστό να κατηγορούμε τον ελεγτή επειδή δεν δέχθηκε τα εισιτήρια που προσέφεραν οι συνεπιβάτες στον νεαρό. Δεν ξέρω για την συμπεριφορά του ελεγκτή, αλλά αφού δεν είχε χτυπημένο εισιτήριο ο νεαρός, και αχτύπητο να ήταν στη τσέπη του , δεν μας κάνει. Από εκεί και ύστερα να δεχθώ μια λογική τύπου σου κόβω πρόστιμο και έλα με τους δικους σου στα κεντικά να δούμε αν μπορούμε να την σβήσουμε βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Αυτό μας έλειπε να επιτρέπεται στον ελεγκτή να "διαλέγει" ο ίδιος ποιος θα πληρώσει πρόστιμο και ποιος όχι βάσει της φάτσας του ή του τι λέει. 


Edited by robostav, 18 August 2013 - 00:10.

Posted Image

#50 LethalMike

LethalMike

    I'm not Sober, I will never be..

  • Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 10 September 2013 - 17:07

Δεν φταιει ο ελεκτης κατα την αποψη μου.

RIP dude...


ezgif.com-resize.gif