Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * - - - 3 votes

Τσίου


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 14 August 2013 - 15:38

Τσίου-τσίου κάνουν τα πουλάκια. Τσίου-τσίου κάνουν και τα μυαλιά των ατόμων που κάνουν χρήση ναρκωτικών και βλέπουν στον ξύπνιο τους μικροσκοπικά ανθρωπάκια να πνίγονται μέσα στην μαγιονέζα. Ο λόγος για την cult ελληνική ταινία Tσίου που αν κι η θεματολογία του είναι τα ναρκωτικά δεν είναι δράμα αλλά κωμωδία και μάλιστα από τις καλές που ευτυχώς δεν ακολουθεί συνταγές χλιαρών, σαχλών νεανικών σειρών ή ταινιών (είτε είναι ελληνικές είτε αμερικάνικες) όπου οι νεαροί πρωταγωνιστές ξεφαντώνουν με ναρκωτικά, ποτά και γκόμενες κι όλα είναι μέλι-γάλα.

Το σενάριο της ταινίας απλό κι ενδιαφέρον:
O Τσίου είναι ένας νεαρός ναρκωμανής που βρίσκεται Δεκαπεντάγουστο στην Αθήνα όπου όλοι σχεδόν λείπουν για διακοπές. Μην μπορώντας φυσικά τέτοια μέρα να βρει δόση για την ανάγκη του ψαχνεί απεγνωσμένα παντού. Απευθύνεται σε μια φάση και στην αδελφή του η οποία με την σειρά της απευθύνεται στον ερωμένο της που είναι ολίγον τι μαφία, ο οποίος με την σειρά του απευθύνεται στα τσιράκια του και πάει λέγοντας.

Το μεγάλο συν της ταινίας όπως ανέφερα παραπάνω είναι ότι αν και ταινία με ναρκωτικά είναι κωμικού περιεχομένου. Κωμικού γιατί οι χαρακτήρες της ταινίας περνάνε από διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Τσίου κάνοντάς σε να τους λυπηθείς για την κατάντια τους. Όπως επίσης είναι για λύπηση οι υπόλοιποι ναρκωμανείς της ταινίας που κυριολεκτικά ζουν στον δικό τους κόσμο (όπως μια κοπέλα που φώναζε πανικόβλητη σε μια φίλη της ότι ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι έπεσε μέσα στην μαγιονέζα της και πνίγεται). Αλλά μέσα από γέλιο της υπόθεσης ο θεατής βιώνει έντονα την ψυχογνωσία των ναρκωμανών, πράγμα τ' οποίο σπάνια μπορείς να πετύχεις σε μια κωμωδία χωρίς να ρίξεις λίγο δράμα μέσα. Δηλαδή, δεν έχουμε να κάνουμε με κωμωδία όπου οι χαρακτήρες συμμετέχουν σε σουρεαλιστικές καταστάσεις ή ζουν σκηνικά που γουστάρουν οι νεαροί θεατές να βιώσουν (βασικό στοιχείο για μια πιασάρικη, νεανική ταινία).

Μια πιο αναλυτική κριτική για την ταινία μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://www.cinemascope.gr/movies/2006/tsiou.shtml

Iδού μια μίνι παρουσίαση ορισμένων από τους χαρακτήρες της ταινίας:

Youtube Video


Kι ιδού και το trailer:
Youtube Video



Tέλος, θα 'θελα να κλείσω το post αυτό παραθέτοντάς σας ένα δημοφιλές σλόγκαν του FBI που συναντούσαν οι gamers κατά κόρον στα arcades την δεκαετία του '90 (και θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μια αρκετά cool στάμπα για T-shirt):
winnersdontusedrugs.png



#2 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 22 August 2013 - 12:54

Την είχα δει όταν είχε βγει και είχα ενθουσιαστεί γιατί πέρασα καλά. Δε θυμάμαι λεπτομέρειες αλλά μόνο το τέλος μου είχε κάτσει άσχημα γιατί σε αντίθεση με την υπόλοιπη ταινία δεν είναι ρεαλιστικό και έρχεται αρκετά απότομα, σαν να είναι ένα αστείο που δεν μπορούν να το πάρουν στα σοβαρά ούτε οι ίδιοι οι δημιουργοί του.

 

Ο Τσίου είναι φιγούρα που σου μένει -και η Τζένη το κοκάκι-.

 

Πιο πρόσφατα είδα και τους Κλέφτες, τη δεύτερη ταινία νομίζω, του ίδιου σκηνοθέτη, το οποίο όμως ξέφευγε από το χιούμορ και θύμηζε πιο πολύ τις ταινίες του Οικονομίδη.


Posted Image