Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Namiuchigiwa no Muromi-san

comedy fantasy mermaid parody

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 22 April 2013 - 15:06

Posted Image

Δεν ψαρεύεις που δεν ψαρεύεις


Η ιστορία μας ξεκινάει με έναν νεανία ονόματι Τακουρου που ασχολείται με το ευγενές χόμπι του ψαρέματος. Μια μέρα λοιπόν αντί για ψαριά του ήρθε μια γοργόνα, η κυρία Μουρομι που είχε την καλοσύνη να δανείσει το όνομά της στον τίτλο της σειράς.

Αυτή η μεταφορά σε anime του ομώνυμου manga βρίσκεται στα χέρια του Yoshihara Tatsuya κάτι που είναι κακός οιωνός αν σκεφτούμε ότι σχετίζεται άμεσα και με το κάκιστο Arve Rezzle.


Posted Image

Ρίξε άδεια για να μαζέψεις γεμάτα


Ακόμα κι έτσι όμως, με μόνο οχτώ συνολικά επεισόδια αν πιστέψουμε το anidb δεκατρία επεισόδια(λάθος μου τα οχτώ) δεν μπορεί να τα θαλασσώσει με το σχετικά καλό υλικό που έχει στα χέρια του.

Στο Namiuchigiwa όχι μόνο θα γελάσουμε με τον παλιμπαιδισμό της γοργόνας αλλά και θα μορφωθούμε! Δεν λείπουν οι σύντομες αναφορές στη γεωγραφία, την ιστορία, τη μυθολογία και όχι μόνο.


Posted Image

Ιππόκαμπος;


Στη πορεία γνωρίζουμε και άλλες γοργόνες με συνέπεια τον σχηματισμό ενός κεφάτου παρεακίου, συνοδεία ουζομεζέδων και άλλων μαλακίων.

Βρήκα το χιούμορ του ευχάριστο αν και ρηχό. Δεν είναι από τις σειρές που απαιτούν προσήλωση από τον θεατή σε κάτι που συνηγορεί και η διάρκεια των επεισοδίων που φτάνει τα δώδεκα λεπτά.


Posted Image

Ο ήλιος εβασίλεψε


Τί μένει λοιπόν; Μένει να ρίξετε την τρίαινά σας στο fansub group της επιλογής σας και να απολαύσετε το θαλασσινό αεράκι που προσφέρει η σειρά. Μέχρι στιγμής έχουν βγει τρία επεισόδια.


Posted Image

Γοργόνες και μάγκες, στάχτη και μπούρμπερη


Ending δεν υπάρχει, είπαμε είναι λιτό το project το opening όμως αποζημιώνει και με το παραπάνω και θα σας ψήσει να του ρίξετε μια ματιά αν δεν σας έπεισε η ψαρωτική παρουσίαση.


Youtube Video


Muromi-san @ anidb


Edited by Nikos1451, 23 April 2013 - 16:40.


#2 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 22 April 2013 - 16:34

Είδα τα 3 πρώτα που έχουν βγει, και ήταν αρκετά συμπαθητικά.

Τα καλύτερα στοιχεία της σειράς είναι το ότι είναι μικρά ανάλαφρα επεισοδιάκια που δεν γίνονται καθόλου κουραστικά και ας έχουν μερικές βαρετές ή πιο όχι-και-τόσο-αστείες-στιγμές μέσα και το ότι διαδραματίζονται σε θαλάσσιο περιβάλλον. Μέσα σε όλο αυτό το κρύο και την παγωνιά, ένα τέτοιο anime που θα είναι δίπλα στην θάλασσα χρειαζόταν οπωσδήποτε. Και το ίδιο το anime να μη σε συναρπάζει, κοιτάς την θαλασσίτσα από πίσω και χαλαρώνεις XD

Το opening είναι πολύ ωραία εισαγωγή στο επεισόδιο. Κάθε φορά που βλέπω τις γοργόνες να χορεύουν γελάω.

Τώρα το μόνο που δεν μου πολυαρέσει, είναι πως η γοργόνα είναι εκνευριστική. Ναι μεν το anime θέλει να την κάνει να είναι πιο airhead πιο χαζοχαρούμενη, αλλά damn θα μπορούσε να το κάνει και χωρίς να είναι τόσο εκνευριστική. Παρ'όλα αυτά, δεν καταντάει αρκετά ενοχλητική ώστε να με κάνει να μη θέλω να το δω, αλλά και πάλι...

#3 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 29 April 2013 - 01:11

4:
Γέλασα πολύ όταν είδα τις loli version των ελληνικών μυθικών πλασμάτων, και των yeti. Παρ΄όλα αυτά, το επεισόδιο μου ήταν πιο αδιάφορο από τα υπόλοιπα, και ξίνισα λίγο στο τέλος με τα βυζιά της γοργόνας. Still, δροσίζει τις ζέστες :drink:

#4 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 29 April 2013 - 09:49

Συμφωνώ με την κριτική σου, θα έπρεπε από την αρχή να τονίσω ότι από τη σειρά δεν λείπουν τα ecchi undertones και ο μάλλον σαφής προσανατολισμός σε shonen κοινό.

Προτιμώ βέβαια να παραβλέπω αυτά του τα στοιχεία χωρίς όμως να ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχουν και κατανοώ τη δυσαρέσκεια που προκαλούν.

Εστιάζω συνήθως σε άλλα πράγματα, πράγματα που με έκαναν να μην παρατήσω τη σειρά. Για παράδειγμα στο πιο πρόσφατο είχαμε μια συζήτηση για την τροφική αλυσίδα, στο προηγούμενο έλεγαν για την εξέλιξη των ειδών. Αυτά είναι που ξεχωρίζουν τη σειρά από ecchi του σωρού κατά τη γνώμη μου.

#5 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 30 July 2013 - 08:52

Το τέλειωσα χτες, είναι τόσο μικρό μόνο δύο μέρες από μία ώρα την ημέρα. Βασικά δεν θα έμπαινα καν στο κόπο μέχρι που διάβασα το παρακάτω στο anidb

 

 

Muromi first off doesn't realize she's a mermaid until she meets Takurou. Not only that, she is incredibly dense and crazy and has a drinking problem to top it off.

 

Ok, anime, comedy, mermaids with drinking problem, that will be fun :P

 

Για αρχή να συμφωνήσω ότι έχει πολύ καλό Opening. Τώρα γενικά σαν σειρά, πίστευα ότι θα γελάσω αρκετά αλλά τελικά μπορούσε και καλύτερα.

Είχε καλές στιγμές αλλά τα περισσότερα αστεία δεν μου κάναν καμία αίσθηση. Μου άρεσε που χρησιμοποιεί το ecchi για να σατιρίσει παρόμοιες σειρές δείχνοντας "sensual" σκηνές με τον/την Yeti-chan/kun. Βέβαια σε κάποια επεισόδια το τραβάει σε ενοχλητικό σημείο που φτάνει σε uber levels χαζομάρας. Γενικά θα γελάσετε αλλά όχι και τόσο πολύ, έχει μερικά κορυφαία επεισόδια π.χ. αυτό με τα δελφίνια αλλά έχει και μερικά που απλά είναι αδιάφορα. Καλό για μετά από κάποια μεγάλη σειρά που σας κούρασε, τελείως brainless !!!!!


rsrGbGx.gif



Also tagged with one or more of these keywords: comedy, fantasy, mermaid, parody