Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Κατάνα


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Naruto Monkey

Naruto Monkey

    Starting...

  • Members
  • 32 posts

Posted 20 February 2013 - 19:40

Καλησπέρα παιδιά!!Long post is coming.... :iyaaa:
Εδώ και ένα χρόνο θέλω να πάρω ένα κατάνα, αλλά όχι για να σκοτώνω (Εκτός αν γίνει κάνα zombie apocalypse! :kill4u: )Περισσότερο για διακοσμητικό αλλά και να έχω ένα (Κάνω καμιά προπόνηση μερικές φορές με ξύλινο κατάνα)
Έχω βρει κάποια που μου άρεσαν :

Τέλως πάντων..Αυτό περισσότερο που ζητάω είναι:
1. Άμα γνωρίζετε τίποτα για το site.
2.Τι θα κάνω με τα τελωνία :down:

Αυτό γίνεται με 2 τρόπους(πάντα μιλάω βάση την εμπειρία που έχω αποκομήσει γιατί έχω φέρει αρκετά διαφορετικά πράγματα, πολύ ακριβά και πολύ φτηνά, μεγάλα-μικρά, μεγάλη ιστορία...)

1) Πάνω στο δελτίο αποστολής πρέπει να είναι σημειωμένη η ένδειξη "gift" ή "sample"...αυτό σημαίνει πως ο πωλητής εξ Αμερικής δηλώνει ως "δώρο" το αντικείμενο που σου στέλνει, οπότε δεν τίθεται θέμα φορολόγησης...


2) Πρέπει το αντικείμενο που σου στέλνει να είναι δηλωμένο με μικρότερη αξία..με αυτόν τον τρόπο (π.χ. πες ότι τα $1000 που λες εσύ αυτός τα κάνει 150, + 150 για τα μεταφορικά έχουμε $300..τα πολλαπλασιάζεις με 5% που είναι ο δασμός και επί 19% ΦΠΑ και έχεις 374.85$ σύνολο...Εσύ στο ελληνικό κράτος πληρώνεις τα $74.85...φαντάσου πόσο θα πήγαινε αν είχαμε $1000 + $150.... Posted Image) πληρώνεις λιγότερα λεφτά σαν φόρους-δασμούς, ΑΛΛΑ αυτό το ποσό δηλώνεται και στην ασφάλεια μεταφοράς που ενδέχεται να βάλεις...δλδ, αν συμβεί κάτι εσύ θα αποζημιωθείς για τα $150 που δηλώθηκε η κιθάρα...βέβαια εμένα δεν μου έτυχε ποτέ τίποτα γιατί το USPS είναι απλά κορυφαίο, αλλά και οι ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ που συνεργάζουνται είναι αρκετά προσεκτικοί.

και ρώτησα τον πατέρα ενός φίλου μου που είναι σε υψηλή θέση στα τελωνεία(λαμόγιο δλδ.. Posted Image), και μου είπε το εξής: δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε αυτά, πρώτον διότι είναι πάρα πολλά τα δέματα που φτάνουν καθημερινά και μας πιέζουν και οι εταιρίες ταχυμεταφορών για τον χρόνο, και 2ον) δεν μπορούμε να βγάλουμε τίποτα εμείς... Posted Image Posted Image

Αυτά τα δύο τα βρήκα από ένα site πριν πολλή καιρό που τώρα έχει κλείσει (Το χα κάνει copy-past στο Word για να το στείλω κάπου)Ελπίζω να είναι αλήθεια :D
Και τέλως απο το site

Special note for Greece - Technically the postal restrictions for Greece list swords as prohibited. However we have had good luck shipping these items to Greece anyway. Because of this we can not guarantee that you will not have difficulty receiving your package, but if you would like to try, we will now ship to Greece.

edit:Άμα έχετε να μου προτείνετε κάνα άλλο όπλο ή site(και "make your own katana" δεν με χαλάει).Είστε επρόσδεκτοι.Τιμές από 01-120 max :)

Edited by Naruto Monkey, 20 February 2013 - 20:11.

Posted Image
I am not Kyuubi,I am Uzumaki Naruto

#2 Naruto Monkey

Naruto Monkey

    Starting...

  • Members
  • 32 posts

Posted 21 February 2013 - 14:53

Επίσης βρήκα και αυτά!! http://www.handmadesword.com/346.html#pr-header-346 και http://www.handmadesword.com/276.html
αν και η τιμή είναι πάνω απο 120 ευρώ,μπορώ να κάνω μια εξαίρεση :D

Edited by Naruto Monkey, 21 February 2013 - 14:53.

Posted Image
I am not Kyuubi,I am Uzumaki Naruto

#3 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 21 February 2013 - 16:48

Γιατί δεν πας να πάρεις ένα μούφτικο από ένα οπλοπωλείο να τελειώνει η υπόθεση.

Έτσι κι αλλιώς, αυτά που έχεις βάλει, ψεύτικα είναι. Handmade katana από 80ε, ε να πάρω δύο να κόβω τις πατάτες πιο γρήγορα.

Υποθέτω κανονικό κατάνα θα βρεις από 1000ε και άνω.

Επίσης είναι όπλο, οπότε μάλλον δύσκολο να το "εισάγεις".

Τέλος είσαι κάτω των 18, οπότε θες το οκ από ενήλικα για κάτι τέτοιο.

ps: Ρίξε μια ματιά και εδώ

http://www.anime.gr/forum/index.php?/topic/1811-the-art-of-japanese-swordmaking/
rsrGbGx.gif