Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Haxball


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 jeffhardy

jeffhardy

    Imagi-Knight

  • Members
  • 1,117 posts

Posted 23 January 2013 - 23:37

Posted Image

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ HAXBALL:
Το HaxBall είναι ένα 2d online ποδοσφαιράκι, το οποίο είναι διαδεδομένο από την Αυστραλία, μέχρι και τον μακρινό Καναδά. Ο χρήστης ο οποίος επιθυμεί να παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι, πηγαίνει στο www.haxball.com και αφού διαλέξει ένα nickname για τον παίκτη του πατώντας την επιλογή ''play now'', θα του εμφανιστούν διάφορα rooms από όλο τον πλανήτη. Ο χρήστης, για να παίξει με κάποιους άλλους haxball, μπαίνει σε ένα room, το οποίο καλό θα ήταν να βρίσκεται όσο πιο κοντά σε αυτόν γίνεται για να μειώσει τα ping και να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με το λεγόμενο lag κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, το οποίο θα έχει σαν συνέπεια να μην μπορεί να ελέγξει τον παίκτη επειδή θα κολλάει αφόρητα το παιχνίδι. Σε κάποια rooms, o χρήστης δεν θα μπορεί να μπει καθώς θα του ζητηθεί να δώσει ένα pass, το οποίο έχει βάλει ο admin-διαχειριστής του συγκεκριμένου room. Βέβαια όποιος επιθυμεί, μπορεί να δημιουργήσει το δικό του room, είτε βάζοντας, είτε μη βάζοντας pass. Ακόμα ο χρήστης που δημιουργεί το room, έχει μία επιλογή την οποία αν την ''τικάρει'' δίνει δικαίωμα σε όποιον μπαίνει στο room να παίρνει δικαιώματα admin. Οι αρμοδιότητες των admin, είναι ουσιαστικά να οργανώνουν τα ματσάκια στα room και επιβάλλουν την τάξη στα rooms. Πιο αναλυτικά, o admin είναι αυτός που θα χωρίσει τους παίκτες στις ομάδες (red, blue), αλλά είναι αυτός που θα αποφασίσει ποιους θα αφήσει spectators. Επίσης ο admin κάνει τις ρυθμίσεις του αγώνα, δηλαδή διαλέγει το γήπεδο στο οποίο θα παιχτεί το ματσ και τα score και time limits. Ακόμα, o admin έχει μια επιλογή να ''διώχνει'' από το room όποιον επιθυμεί πατώντας την επιλογή ''kick'' στον παίκτη που θέλει να διώξει. Στην παραπάνω παράγραφο, ανέφερα πως, που και με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος να παίξει HaxBall. Προσπάθησα να γίνω όσο το δυνατόν πιο κατανοητός μπορούσα. Ελπίζω να βοήθησα.
ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ HAXBALL:
Το HaxBall, μπορεί να παιχτεί είτε με το κλασσικό πληκτρολόγιο είτε με χειριστήρια διάφορων τύπων. Τα πλήκτρα για να παίξει ένας χρήστης HaxBall με το πληκτρολόγιο, είναι τα λεγόμενα ''βελάκια'', τα οποία του επιτρέπουν να κινείται σε οποιαδήποτε πλάτη και μήκη του γηπέδου και το κουμπί ''χ'' με το οποίο σουτάρει την μπάλα. Βέβαια αν ο ίδιος επιθυμεί μπορεί να σουτάρει αντί για το ''χ'' είτε με το space, είτε με τα δύο shift. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω και τον τρόπο με τον οποίο βάζεις avatar στο πιόνη σου. Για να βάλει avatar λοιπόν ένας χρήστης στον παίκτη γράφει στο chat του HaxBall τον παρακάτω τύπο και τους δύο χαρακτήρες που επιθυμεί για avatar: /avatar Γιαν να γίνω πιο κατανοητός ίδου και ένα παράδειγμα: Π.Χ ότι θέλω να έχει ο παίκτης μου για avatar τον αριθμό 99. Πάω στο chat του HaxBall και γράφω τα εξής: /avatar 99. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
ΑΠΛΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ HAXBALL
Όταν παίζεις HaxBall, το κλειδί της επιτυχίας είναι η ομάδα να παίζει αντίστοιχα καλή άμυνα και καλή επίθεση. Στην άμυνα, πολλές φορές οι αμυνόμενοι μπαίνουν στον πειρασμό και αντί να διώξουν την μπάλα από την περιοχή τους, ψάχνουν να βρουν με πάσα τον συμπαίκτη τους, πράγμα που τελικά αποδεικνύεται πολλές φορές ως μία λάθος επιλογή, καθώς ο επιθετικός μπορεί να αντιδράσει εγκαίρως και να κλέψει την μπάλα και να βρεθούν οι αμυνόμενοι σε πολύ δύσκολη θέση, από εκεί που είχαν την κατοχή της μπάλας. Αποψή μου είναι, οι αμυντικοί να μην ρισκάρουν ποτέ και να διώχνουν την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή, χρησιμοποιώντας την βοήθεια του τοίχου (πλάγια γραμμή αραουτ). Βέβαια, το ιδανικό θα ήταν να διώχνουν οι αμυντικοί εύστοχα και όχι τυφλά για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ομάδας τους. Πάντως για μένα καλό θα ήταν να μην ρισκάρουν και να διώχνουν απλά την μπάλα. Τώρα ας πάρουμε άλλo ένα σενάριο. Ας πούμε π.χ ότι οι κόκκινοι ομάδα βρίσκεται συνέχεια στο προσκήνιο και πολιορκεί την ομάδα των μπλε αφόρητα για ένα λεπτό. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι μπλε (ποιο γενικά αμυνόμενοι) είναι να πάει επειγόντως ένας παίκτης στο τέρμα και να παίξει ως τερματοφύλακας. Οι υπόλοιποι συμπαίκτες του αυτό που πρέπει να κάνουν είναι μετά να κυνηγάνε την μπάλα επίμονα και πιέζοντας ασφυκτικά τον αντίπαλο, όντας και πιο ελεύθεροι γνωρίζοντας ότι έχουν έναν συμπαίκτη τους στο τέρμα. Τώρα, ας περάσουμε στους επιθετικούς. Για μένα τα πράγματα στην επίθεση είναι απλά. Μάλιστα τώρα θα σας τα χαρακτηρίσω με μία πρόταση. Για να έχει μια ομάδα καλή επίθεση, πρέπει να έχει καλή άμυνα.
Και αυτήν την αντίληψη μου θα σας την αιτιολογήσω. Για μένα ο επιθετικός, οφείλει να τρέχει σαν σκύλος προς την μπάλα, για να χαλάει την ανάπτυξη των αντιπάλων, άλλα και για να κλέβει την μπάλα και να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ. Τώρα όταν η ομάδα του βρίσκεται σε θέση άμυνας, αυτός πρέπει να είναι 1-2 εκ. μακριά από την πλάτη του τελευταίαου (μικρή απόσταση δηλαδή) και να περιμένει να του έρθει η μπάλα. Αύτες ήταν κάποιες γενικές συμβουλές για το HaxBall.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ-ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ HAXBALL
Σε αυτήν την παράγραφο, θα αναφέρω διάφορα συστήματα για διάφορα παιχνίδια του HaxBall. Λοιπόν, για το 1ν1 δεν έχω να πω πολλά πράγματα, καθώς εδώ οι παίκτες οφείλουν απλά να είναι ''μηχανάκια''και να πηγαίνουν πάνω-κάτω στο γήπεδο, κάνοντας μόνη τους άμυνα, επίθεση, ανάπτυξη παιχνιδιού κ.ο.κ. Τώρα, στο 2ν2 για εμένα το ιδανικό σύστημα για μία ομάδα θα είναι ο ένας παίκτης να κάθεται μονίμως τέρμα και να ανεβαίνει μέχρι το κέντρο μόνο όταν η ομάδα επιτίθεται και ο άλλος να είναι ''δαιμονισμένο'' και να κυνηγάει την μπάλα όπου πηγαίνει. Με αυτό το σύστημα, δύσκολα δέχονται οι ομάδες γκολ και βρίσκουν την ευκαιρία και σκοράρουν στις αντεπιθέσεις. Τώρα στο 3ν3 χωρίς να μακρολογήσω, το ιδανικό σύστημα είναι ο ένας να είναι επιθετικός, ένας άλλος να είναι λίγο πιο πίσω του και να δημιουργεί παιχνίδι και ο άλλος να είναι τελευταίος πίσω-πίσω και να έχει ουσιαστικά το ρόλο της ''σκούπας'', να καθαρίζει δηλαδή της φάσης και να μην αφήνει καμία μπαλιά να περνάει. Ακριβώς το ίδιο σύστημα θε έλεγα και για το 4ν4, μόνο που σε αυτό θα έχει δύο σκούπες στην άμυνα. Σε μορφή προπονητική το παραπάνω σύστημα είναι το 2-1-1.

credit goes to MrSuperTolis21 για τον χρονο που αφιερωσε για τον παραπανω οδηγο

και μερικα βιντεο για να μπειτε στο κλιμα:

[youtube]http://youtu.be/I2scKX1cZBE[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/YuakmvxS744[/youtube]

Edited by jeffhardy, 24 January 2013 - 01:02.


#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 23 January 2013 - 23:45

Ευχάριστο παιχνίδι που προσωπικά μου θύμισε μια εκδοχή του kick off σε συνδυασμό με τη δισδιάστατη απεικόνιση του fm.
Θα μου άρεσε αν υπήρχε και το κρεμαστό σουτ όπως και η κρεμαστή πάσα, κάτι τέτοιο θα έδινε πιστεύω μεγαλύτερο βάθος στο παιχνίδι και θα το έκανε πιο απρόβλεπτο.
Είναι από τα παιχνίδια που είναι εύκολο να τα ξεκινήσεις αλλά δύσκολο να γίνεις μάστορας.

Αν αντέξεις τη κοινότητα βέβαια που αποτελείται από όλων των ειδών τους ανθρώπους, με όλα τα θετικά και αρνητικά που συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Θα πρότεινα στους φίλους του ποδοσφαίρου και της casual διασκέδασης να το δοκιμάσουν.

Edited by Nikos1451, 23 January 2013 - 23:45.


#3 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 23 January 2013 - 23:53

Aν αυτό το θρεντ πρόκειται να περιορίσει τις συζητήσεις που γίνονται στο irc σχετικά με το haxball (αν και μάλλον θα τις αυξήσει) απο το 80% των πάντων που λέγονται στο irc στο 50%, τότε ναι, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο.

O6rrvsU.jpg


#4 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 January 2013 - 23:58

Μπράβο Jeff που άνοιξες thread :P


Βασικά το haxball είναι αρκετά πορωτικό παιχνιδάκι και πανεύκολο. Απλά βελάκια και "x" και είστε good to go.

Το τί σύστημα θα παίξει μία ομάδα καθορίζεται κυρίως από τους παίκτες. Κάποιοι είναι καλοί και σε άμυνα και επίθεση, κάποιοι μόνο άμυνα, κάποιοι μόνο επίθεση οπότε ανάλογα βλέπεις και κάνεις.

Στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί μία σχετικά σταθερή κοινότητα που αποτελείται όχι παραπάνω από 30 άτομα (και πολλά λέω) και όπως είπε ο Νίκος έχει κάθε καρυδιάς καρύδι μέσα. Μερικοί είναι ευχάριστοι και άλλοι απλά βρίζουν συνέχεια (τίποτα που δεν θα βρείτε σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική onine gaming κοινότητα).

Επίσης δεν είναι ανάγκη να έχετε σταθερό nick αλλά μπορείτε να το αλλάζετε συνέχεια...

Κάτι ωραίο είναι ότι μπορείς να φορτώσεις maps που κατεβάζεις από το site του haxball και να παίξεις και άλλα παιχνίδια. Πολλά είναι εντελώς χάλια αλλά ένα που αποκτάει fans είναι το volley που είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο.

xbJ3b2w.jpeg