Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 3 votes

Tamako Market ( たまこまーけっと )

KyoAni Winter 2013 TVseries Anime

  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#16 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 13 December 2012 - 12:18

Για εμένα η Chitanda θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν στην ίδια τάξη με τη Yui και τη Rikka. Οπτικά βρίσκω ελάχιστες διαφορές στον τρόπο που είναι σχεδιασμένες, αλλά πάλι δεν μπορώ να σε αναγκάσω να δεις αυτό που βλέπω.

Αν και αυτή η διαφορά είναι εμφανής πιστεύω ότι αυτή η έντονη αίσθηση οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το 2ο έχει περισσότερες σκηνές "δράσης". Από την άλλη τα φίλτρα και το στυλιζάρισμα της χρωματικής παλέτας και της σκηνοθεσίας είναι σχεδόν πανομοιότυπα.

Για 'μένα η KyoAni ξεφεύγει πιο συχνά από τα άλλα στούντιο, αλλά όπως είπα και πριν δεν ξέρω αν απλά βλέπω πιο συστηματικά δικές της σειρές. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει να μιλήσουμε για όλα τα στούντιο, όταν η, ας το πω χαριτολογώντας, οπτική ομοιομορφία των σειρών του στούντιο είναι ένα γεγονός το οποίο ενισχύεται με τη συγκεκριμένη σειρά (χωρίς να αμφισβητώ ότι αυτό ισχύει και για μερικά άλλα στούντιο). Εάν θέλουμε να είμαστε "συνεπείς" και τυπικοί μπορούμε να καταγράψουμε όλα τα προτερήματα και ψεγάδια αυτής της εταιρίας. Κατ εμέ είναι πολλά και από τις δύο πλευρές.

Όσο και να εκτιμώ κάποια πράγματα στην KyoAni, δε νομίζω ότι η ένστασή μου είναι θέμα μεγαλύτερων προσδοκιών. Ισχύει ότι στο μυαλό μου τουλάχιστον είναι ένα από τα 4-5 μεγαλύτερα στούντιο που κάνουν σειρές που βλέπω. Ίσως από αυτή την οπτική να μπορούσα να πω ότι έχω παραπάνω προσδοκίες, αλλά όχι για το συγκεκριμένο στούντιο μόνο, και σίγουρα δεν τις θεωρώ αυστηρές ή υπερβολικές. Από εκεί και πέρα η συζήτηση ξεκινάει με το "α βαρέθηκα τις ίδιες φάτσες" δε χρειάζεται να έχει προηγηθεί ούτε το "τι σκατά στούντιο" ούτε το "είναι οι καλύτεροι" για να αποφανθούμε/συζητήσουμε αν όντως το έχουν παρακάνει λίγο σε αυτό τον τομέα.

Posted Image


#17 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 13 December 2012 - 12:34

E για μένα δε θα μπορούσαν να είναι, εκτός αν η τάξη έγραφε Τυπική Αnime Τεχνοτροπία έξω, στην οποία περίπτωση θα χωρούσαν αρκετές ακόμα.

Το επιχείρημα μου δεν είναι ότι δεν ισχύει η οπτική ομοιομορφία, αλλά ότι αυτή είναι τυπική των anime και όχι της KyoAni. Εδώ συζητάμε για το Tamako Market και την KyoAni υποτίθεται, αλλά επιχείρησα να δώσω και ένα ευρύτερο πλαίσιο, που σχετίζεται απόλυτα με τη συζήτηση. Συνεπείς είμαστε όταν αξιολογούμε τα ίδια δεδομένα με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι αναγκαστικό να τα γράψουμε εδώ όλα. Γενικότερα.
Ομολογώ πάντως ότι δεν έχω δει ανθρώπους να παραπονιούνται για τις ταινίες της Ghibli εδώ ή σε ξένα site εκτός από σένα (τα οποία παράπονά σου εξασφαλίζουν και τη συνέπεια σου στις αξιολογήσεις), σε αντίθεση με παράπονα για την KyoAni που συναντώνται παντού. Οπότε θεώρησα χρήσιμο να το αναφέρω κι αυτό.

#18 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 13 December 2012 - 13:12

Θα μπορούσε απλά να έγραφε KyoAniAnonymous. Προσπαθώ να σκεφτώ άλλες generic φάτσες, και πέφτοντας στο Hanasaku μπορώ να πω ότι θα μπορούσε η Ohana να κρυφομπει σε αυτή την τάξη, αλλά ποτέ επίσημα και με χαρτιά.

Το δικό μου επιχείρημα λοιπόν είναι ότι η KyoAni το έχει μαξάρει σε αυτό τον τομέα, πράγμα που σκέφτηκα με το που είδα τα πόστερ για το tamago market. Το ευρύτερο πλαίσιο δεν είναι άσχετο γενικά, αλλά δεν θεωρώ ότι η συζήτηση αυτή έχει να κάνει με σύγκριση με τα άλλα στούντιο, τουλάχιστον όχι αυτή που ξεκίνησα να κάνω. Εσύ πιστεύεις ότι έτσι δικαιολογείται το παράπτωμα της KyoAni άρα και βάζεις μέσα περισσότερα δεδομένα τα οποία πιστεύεις ότι οφείλεις να τα αξιολογήσεις παρόμοια για να είσαι συνεπής. Λογικό εν μέρει, αλλά δεν αναιρεί το λόγο για τον οποίο είμαι τσινισμένη.

Δηλαδή η συζήτηση για μένα είναι "Το έχουν παρακάνει;" και όχι "Το παρακάνουν όλοι, ποιό στούντιο το έχει ξεχειλώσει περισσότερο". Όχι ότι έχω πρόβλημα να κάνουμε και τη 2η κουβέντα, απλά εγώ επιχειρηματολογώ για το 1ο (και ναι, αν έπρεπε να απαντήσω για το 2ο θα έλεγα Ghibli & KyoAni).

Ισχύει ότι είναι πιο σπάνιο να βλέπεις παράπονα για κάτι ας πούμε παγκοσμίως καταξιωμένο σε σχέση με μια εταιρία που ξέρουν μόνο οι Ιάπωνες και οι otaku. Σίγουρα παίζει ρόλο και ο σοβαρός, ή σοβαροφανής, χαρακτήρας που έχουν τα έργα τους, σε αντίθεση με το πιο καθημερινό συναίσθημα των σειρών της KyoAni. Όταν το ένα θεωρείται πιο εύκολα πχοιοτικό ενώ το άλλο δημοφιλές trend πιστεύω ότι το σίγουρο στοίχημα είναι ότι θα ακούσεις περισσότερη κριτική για το δεύτερο.

Χρήσιμο ίσως να είναι αν είναι τα πράγματα όπως τα λες -δε θυμάμαι τι έχει ειπωθεί εδώ και δεν κοιτάω πολύ άλλα anime forums-, αλλά (χωρίς να θέλω να υπεραπλουστεύσω τη θέση σου, απλά χάριν συντομίας και αστεϊσμού) εγώ το βλέπω ως "το κάνουν όλοι, άρα έχω ελαφρυντικά", κάτι που δε με βρίσκει σύμφωνη γενικά.

Posted Image


#19 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 13 December 2012 - 13:37

Όχι, δεν το χρησιμοποιώ ως ελαφρυντικό καθόλου. Η KyoAni κάνει τομές στη σκηνοθεσία, στην αφήγηση γενικότερα, και στην ποιότητα του animation (το τελευταίο είναι κι αυταπόδεικτο). Δεν ισχυρίζομαι ότι κάνει το ίδιο στο artwork, και δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω αυτήν την κατάσταση. Λέω μόνο ότι ισχύει για όλα τα studio, και μάλιστα συχνά σε μεγαλύτερο βαθμό, και θα έφερνα παράδειγμα και την P.A. Works, που όχι μόνο σε όλα τα anime τους οι χαρακτήρες είναι ίδιοι, αλλά μοιάζουν και με ρομπότ που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι άνθρωποι. Αυτό προφανώς ΔΕΝ έχει σχέση με το τι κάνει η KyoAni όταν αξιολογούμε μόνο τα δικά της έργα, αλλά δεν παύει να ισχύει και να εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της τεχνοτροπίας των anime και των τακτικών που ακολουθούν οι διάφορες εταιρείες. Αν παραπονιέμαι για το ένα, ΠΡΕΠΕΙ να παραπονεθώ και για το άλλο εν ολίγοις.
Άλλωστε δε με ενοχλεί ιδιαίτερα αυτό. Και πολύ πιθανό να είναι η πιο σωστή επιλογή όσον αφορά την επιχειρηματική βιωσιμότητα. Μιλάω γενικότερα για τη βιομηχανία εδώ. Αυτά χωρίς να ισχυρίζομαι ότι αυτό ακριβώς θέλω να γίνεται και ότι είναι η βέλτιστη κατάσταση. Το κάθε άλλο.

Η σύγκριση σου για Ghibli και KyoAni με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

Edited by Warchief, 13 December 2012 - 13:38.


#20 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 13 December 2012 - 13:50

Οκ my bad τότε, κατάλαβα λάθος πριν. Χαίρομαι που δεν το χρησιμοποιείς σαν ελαφρυντικό γιατί tbh άλλο μου έδωσες να καταλάβω με το:

Και πάλι έχει μεγαλύτερη ποικιλία (Hyouka, Nichijou εντελώς διαφορετικά) από άλλα studio, πχ Ghibli.


Συμφωνώ (?)ότι όταν αξιολογούμε τα έργα ενός στούντιο δεν έχει μεγάλη σημασία να αντιπαραβάλλουμε το τι κάνουν τα άλλα και επομένως τι ισχύει στο γενικότερο πλαίσιο της τεχνοτροπίας των anime καθότι αυτά είναι άλλες μεγάλες και διαφορετικές συζητήσεις (εκτός ίσως αν μιλάμε για πρωτοπορίες; ). Αν παραπονιέμαι για το ένα, δεν "πρέπει" με την ίδια ανάσα να παραπονεθώ και για το άλλο.

Posted Image


#21 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 13 December 2012 - 16:25

Well, αφήστε με να ξεκαθαρίσω κάτι μισό λεπτό, γιατί μάλλον δεν το εξέφρασα σωστά.

Όταν λέω φτωχή ή μη-πρωτότυπη πλοκή, εννοώ πως από μόνη της η πλοκή δεν λέει πολλά. Αυτό όμως μόνο του δεν σημαίνει τίποτα, άλλωστε ο στόχος των slice of life είναι με μια απλή πλοκή να καταφέρουν να κάνουν κάτι ρεαλιστικό/αστείο/ρομαντικό ή τέλος πάντων ο,τιδήποτε ζητάει το anime.

Το Hyouka είναι πολύ ιδιαίτερο. Εγώ προσωπικά έχω δει ελάχιστα παρόμοια anime. Η πλοκή του όμως, είναι πως τα μέλη ενός club λύνουν καθημερινά μυστήρια. Ασχέτως λοιπόν αν το συγκεκριμένο το κάνουν πολύ καλά ή αν με συγκεκριμένες λεπτομέριες καταφέρνουν και ανυψώνουν το anime, η πλοκή του δεν έχει να κάνει με αυτό.

Δεύτερον, για καμία περίπτωση δεν ήθελα να πω αρνητικά το "φτωχή πλοκή".

Anyways, επειδή έχετε δίκιο, θα το αλλάξω ^^ Ευχαριστώ για την παρατήρηση.

#22 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 13 December 2012 - 16:52

FWIW, με έχει κουράσει και το Ghibli με την ομοιομορφία των character designs του τα τελευταία χρόνια (ευτυχώς βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, πχ My Neighbors The Yamadas). Το ότι ασκώ κριτική στην KyoAni για ένα πράγμα δε σημαίνει ότι πιστεύω ότι είναι το μόνο ένοχο studio πάνω σ' αυτό το θέμα. Απλά τούτο εδώ είναι ένα thread για ένα anime της KyoAni, συνεπώς για την KyoAni θα μιλήσουμε. Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τους απολογητισμούς, καθώς και το τι κάνουν (ή δεν κάνουν) τα άλλα studios.

Δεν ζητώ να απολυθεί η character designer που είναι υπεύθυνη γι' αυτήν την ομοιομορφία. Δεν ζητώ ούτε καν να μάθει να σχεδιάζει με εναλλακτικό τρόπο. Ούτε έχω ανεβασμένες απαιτήσεις από την KyoAni επειδή τη θεωρώ το καλύτερο studio (που δεν τη θεωρώ, αλλά αυτό δεν θα το συζητήσουμε εδώ). Απλά δεν θέλω να νιώθω ότι βλέπω anime που βγαίνουν από assembly line. Μπορούν να προσλάβουν έναν δεύτερο character designer και να εναλλάσσονται ανάμεσα στους δύο. Ή τρεις, ή τέσσερις (the more, the merrier). Όσο όμορφα και να είναι αυτά τα character designs, αυτό το πράγμα λέγεται καλλιτεχνική στασιμότητα, και είναι ενοχλητικό.

Θα έκανα πάσο αν όλα αυτά τα έργα ήταν βασισμένα σε manga του/της ιδίου mangaka, και η KyoAni ήθελε να μείνει πιστή στα δικά του/της character designs, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#23 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 December 2012 - 17:10

For the record πάντως η ομοιομορφία στο Artwork δεν είναι χαρακτηριστικό όλων των Studio. Δηλαδή οκ με μία πρώτη ματιά μου έρχονται στο μυαλό Madhouse, Production I.G και Shaft ακόμη και το Studio DEEN που ανεξάρτητα από την αξία του εκάστοτε τίτλου υπάρχει σαφής διάκριση στον τομέα του character design. Απλά υπάρχουν ορισμένα Studio που με το που θα δεις κάτι δικό τους θα το καταλάβεις και ας μην έχεις δει ούτε όλο το επεισόδιο ούτε καν την σελίδα στο anidb. Προσωπικά δεν με ενοχλεί από την στιγμή που κάτι είναι όμορφο και καλοδουλεμένο σαν σύνολο. Αν περάσω καλά με το Tamako Market δεν πρόκειται να παραπονεθώ γιατί οπτικά μου θυμίζει K-On!

#24 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 13 December 2012 - 21:24

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ βλέπω χαρούμενα κοριτσάκια, κοριτσάκια κοριτσάκια! Και moe αγοράκια! Και επίσης άμα δείτε και την αφίσα στο anidb έχει και χαρακτήρες με διάφορα μαλλιά! Και επίσης το anime θα έχει και φαγητό! Θα πουλήσει σαν τρελό το anime :D

Α επίσης ξέχασα τον παπαγάλο που έχει το δικό του ταμπεραμέντο. Σκεφτείτε, έχει μέχρι και παπαγάλο! Και φυσικά όπως κάθε καλό anime έχει και παππού!

Long story short, ένα θέμα είναι το επαναλαμβανόμενο character design, το οποίο θεωρητικά δεν σημαίνει κάτι και ένα άλλο αν πχ έχει χαρακτήρες με ενδιαφέρον κλπ κλπ. Απλά όταν το character design είναι έτσι, και άμα διαβάσεις και λίγο την πλοκή (όσα ξέρουμε δηλαδή), μπορείς εύκολα να προβλέψεις προς τα που το πάει το πράγμα.






phmava.php

#25 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 17 December 2012 - 13:35

:hypno:
Spoiler:


#26 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 10 January 2013 - 02:20

Περίμενα να το κλείσω στο δεκάλεπτο και τελικά όταν έφτασε το ending ούτε που κατάλαβα πώς είχε περάσει η ώρα!

Εύθυμη ατμόσφαιρα, γρήγοροι ρυθμοί, αξιομνημόνευτοι χαρακτήρες, voice acting που μου άρεσε και διάλογοι(και χιούμορ) μάλλον χλιαροί(κυρίως το χιούμορ).

Από χαρακτήρες ξεχωρίζω τον περίεργο ξανθό και τον δισκοπώλη που είναι και φιλόσοφος του καφέ.
Spoiler:


#27 Hellraider

Hellraider

    Anime Elite

  • Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 10 January 2013 - 04:03

Αρκετά βαρετό το πρώτο μισό αλλά ευχάριστο το δεύτερο.Ευχάριστο αλλά και πάλι κάτι έλειπε.Συμπαθητικό φάνηκε όλο το cast, πανέμορφα ήταν όλα αλλά ενώ χαμογέλασα δεν γέλασα.Κάτι που δεν θα ήταν κακό αν δεν είχε 4-5 αστεία που απέτυχαν να βγάλουν γέλιο.

Αρχή είναι ακόμα, θα δείξει.

#28 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 10 January 2013 - 13:21

Μάλλον το μοναδικό anime που θα βλέπω σταθερά αυτή τη σαιζόν. Το πρώτο επεισόδιο θα έλεγα με ενθουσίασε. Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί ΤΟΣΟ χρώμα σε σειρά της KyoAni, πραγματικά μια πανδαισία χρωμάτων, ειδικά το opening. Κάτι γίνεται με τα πτηνά στα anime, είναι το νέο trend? Χήνες, κότες και τώρα αυτό το υπέροχο πλάσμα. Δεν ξέρω αν έχει ωραίο χιούμορ ή όχι η σειρά, εγώ πάντως γελούσα κάθε φορά που έπαιρνε διαφορετική έκφραση!

Γρήγορο, εύθυμο, χαζούλι (με την καλή έννοια), τρυφερό, αστείο και καμιά φορά χαοτικό, σε πετάει στον κόσμο του χωρίς ιδιαίτερες εισαγωγές αλλά με μία αυτοπεποίθηση ότι θα σου αρέσει εκεί. Δεν το περίμενα και με εξέπληξε :3

xbJ3b2w.jpeg


#29 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 10 January 2013 - 16:18

Η ανθοπώλισσα γιατί έχει τη φωνή του Ono Daisuke? :hahaha: Cross-dresser είναι?

Η σειρά πάντως έχει το moe του K-On εις διπλούν, i.e. Azusa σε onee-chan και imouto version.
Posted Image
Posted Image

#30 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 10 January 2013 - 19:14

Πολύ όμορφο και γλυκούλι το πρώτο ep.

Αν και πανάλαφρο, είναι πολύ διασκεδαστικό και περνάς ωραία καθώς το βλέπεις. Όλοι οι χαρακτήρες μ'αρέσουν πολύ, απο τώρα, και φυσικά πρώτο και καλύτερο το fabulous πτηνό.

Παρ'ότι μοιάζει αρκετά σε σχέδιο κτλ, εμένα δεν μου θύμισε τόσο το K-On, για να πω την αλήθεια. Έχει έναν δικό του, ακόμα πιο happy-go-lucky τόνο, που το ξεχωρίζει απ'το K-On και δεν μου το φέρνει καθόλου στο μυαλό. Ακόμα και το animation και το σχέδιο, είναι πιο χρωματιστό και εύθυμο.

Οι φωνές επίσης μου αρέσουν πολύ! Ειδικά του πουλιού, είναι λατρεία.

Α και η ελίτσα στον λαιμό της Tamako, είναι πολύ γλυκούλα.

Edited by Keito, 10 January 2013 - 19:14.




Also tagged with one or more of these keywords: KyoAni, Winter 2013, TVseries, Anime