Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Κάρτες Ποινών για το Play By Post subforum


  • Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
No replies to this topic

#1 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2012 - 15:57

(Φροντίστε να έχετε διαβάσει πρώτα τους Κανόνες του Play By Post subforum.)

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του forum μας είναι η παραλλαγή του Παλέρμο που παίζουμε συχνά εδώ στο aNiMe//GR, το "Η Νύχτα Πέφτει". Όπως είναι, δυστυχώς, λογικό και αναμενόμενο, όταν μαζεύονται πολλά άτομα που δε γνωρίζονται για να παίξουν ένα παιχνίδι, συμβαίνουν και ευτράπελα και ασυνεννοησίες και παραβάσεις των κανόνων. Επειδή στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι από τους κανόνες παραβιάζονται συστηματικά από διαφορετικά άτομα σε κάθε παρτίδα, προς απογοήτευση των υπόλοιπων παικτών, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα βάλει τάξη σε αυτό το φαινόμενο: το σύστημα των 4 καρτών.

Προτού προχωρήσουμε στην περιγραφή των καρτών, ας ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα:

  • Αυτό το σύστημα αφορά ΜΟΝΟ το "Η Νύχτα Πέφτει" και το RISK (μιας και ανεβαίνει και αυτό σε δημοτικότητα) και όσους παραβαίνουν τους κανόνες του.
  • Δικαιοδοσία να δώσουν κάρτες σε κάποιον παίχτη δεν θα έχουν οι Game Masters (Οι Αφηγητές) αλλά μόνο μέλη της ομάδας του aNiMe//GR (δηλαδή: moderators, global moderators και administrators).
  • Το σύστημα αφορά μόνο τους κανόνες των παιχνιδιών και όχι του forum. Αν κάποιος δείξει επιθετική/υβριστική συμπεριφορά σε συμπαίκτες του τότε θα πάρει warning/ban, κατά τους ήδη γνωστούς κανόνες.
  • Το σύστημα με τις κάρτες δεν αντικαθιστά επ' ουδενί τους κανόνες του aNiMe//GR ως site, αλλά αντίθετα υπάρχει για να ενισχύει τους κανόνες του παιχνιδιού. Οι κάρτες ποινών των παιχνιδιών δεν έχουν απολύτως καμία επίπτωση στο υπόλοιπο κομμάτι του forum παρά μόνο μέσα στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Συνεπώς, άλλο κάρτες ποινών και άλλο warn/ban.

~

Αφού ξεκαθαρίσαμε τα παραπάνω, ας πάμε τώρα στο σύστημα των 4 καρτών.


Οι κάρτες αυτές είναι, όπως ανέφερα ήδη, κάρτες ποινών. Δηλαδή κάρτες που παίρνει όποιο μέλος παραβαίνει τους κανόνες του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει ένα διαφορετικό χρώμα. Τα χρώματα είναι: ΚΙΤΡΙΝΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΜΠΛΕ.

Οι κάρτες είναι ουσιαστικά δύο κατηγοριών:
  • Στην πρώτη κατηγορία είναι η κίτρινη, πορτοκαλί και κόκκινη κάρτα. Αυτές οι κάρτες αφαιρούν το δικαίωμα συμμετοχής σε παιχνίδια, η κάθε μία με διαφορετικό τρόπο, και θέτουν το μέλος που τις έχει υπό επιτήρηση.
  • Στη δεύτερη κατηγορία είναι μόνο η μπλε κάρτα. Η κάρτα αυτή είναι μόνο κάρτα επιτήρησης. Δεν αποκλείει κανέναν από τα παιχνίδια, αλλά αν πάρετε έξτρα κάρτα ποινής ενώ έχετε μπλε κάρτα, τότε η ποινή σας μεγαλώνει.
ΜΠΛΕ ΚΑΡΤΑ: Η μπλε κάρτα είναι για τις μικρότερες παραβάσεις και είναι κάρτα επιτήρησης. Όποιος την έχει θα βρίσκεται υπό επιτήρηση για τα επόμενα τρία παιχνίδια στα οποία θα επιλέξει να συμμετάσχει (προσοχή, όχι απλά στα επόμενα τρία παιχνίδια που θα διοργανωθούν). Εάν κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών αυτών δεν παραβιάσει τους κανόνες τότε η κάρτα αυτή διαγράφεται. Αντίθετα, εάν σε κάποιο από αυτά τα τρία παιχνίδια ο χρήστης που έχει μπλε κάρτα ξανα-παραβιάσει τους κανόνες, τότε παίρνει αυτομάτως μια πορτοκαλί κάρτα.
->Άρα, μπλε κάρτα παίρνει αυτός που έκανε μικρή παράβαση. Έχει διάρκεια τριών παιχνιδιών και αν αυτός που την έχει δεν παραβεί τους κανόνες του παιχνιδιού σε αυτό το διάστημα, τότε η κάρτα αυτή λήγει.

ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ: Την παίρνει όποιος παραβαίνει τους κανόνες του παιχνιδιού. Η κάρτα αυτή έχει διάρκεια ζωής τέσσερα παιχνίδια. Αποκλείει τον κάτοχό της από το επόμενο παρόμοιο παιχνίδι που θα διοργανωθεί, και για τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια που θα επιλέξει να συμμετάσχει βρίσκεται υπό επιτήρηση. Εάν σε αυτά τα 3 παιχνίδια το μέλος που έχει κίτρινη κάρτα δεν παραβεί τους κανόνες τότε η κίτρινη κάρτα του λήγει και το μέλος αυτό δεν έχει πλέον καμία κάρτα ποινής. Αν όμως αντί να παίξει νόμιμα κατά τη διάρκεια αυτών των τριών παιχνιδιών ξανά-παραβιάσει τους κανόνες, τότε χάνει την κίτρινη κάρτα και παίρνει μια πορτοκαλί κάρτα.
->Άρα, κάνετε κουτσουκέλα σε ένα παιχνίδι; Παίρνετε κίτρινη κάρτα, χάνετε το επόμενο παιχνίδι και είστε υπό επιτήρηση για τα επόμενα τρία παιχνίδια στα οποία θα συμμετάσχετε.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΡΤΑ: Είναι σαν την κίτρινη μόνο που έχει διάρκεια επτά παιχνιδιών. Αποκλείει τον παραβάτη από τα πρώτα τέσσερα παρόμοια παιχνίδια που θα διοργανωθούν, και για τα υπόλοιπα τρία που θα επιλέξει να συμμετάσχει βρίσκεται υπό επιτήρηση. Την παίρνει όποιο μέλος παραβαίνει τους κανόνες του παιχνιδιού ενώ έχει κίτρινη κάρτα. Εάν σ' αυτά τα τρία παιχνίδια το μέλος που έχει πορτοκαλί κάρτα δεν παραβεί τους κανόνες τότε η κάρτα του λήγει και το μέλος αυτό δεν έχει πλέον καμία κάρτα ποινής. Αν όμως αντί να παίξει νόμιμα κατά τη διάρκεια αυτών των τριών παιχνιδιών ξανά-παραβιάσει τους κανόνες, τότε χάνει την πορτοκαλί κάρτα και παίρνει μια κόκκινη κάρτα.
-> Άρα, κάνετε κουτσουκέλα ενώ έχετε κίτρινη κάρτα; Παίρνετε πορτοκαλί κάρτα, χάνετε τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια και είστε υπό επιτήρηση για τα επόμενα τρία παιχνίδια στα οποία θα συμμετάσχετε.
->Σημείωση: Για πολύ μεγάλες παραβάσεις που καταστρέφουν το παιχνίδι είναι δυνατόν κάποιος χρήστης να πάρει πορτοκαλί κάρτα χωρίς να είχε κίτρινη κάρτα. Αυτές οι περιπτώσεις θα είναι ελάχιστες. Είναι extreme μέτρο για extreme συμπεριφορές.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ: Είναι σαν την κίτρινη και την πορτοκαλί μόνο που έχει διάρκεια δέκα παιχνιδιών. Σε αποκλείει από τα πρώτα επτά παρόμοια παιχνίδια που θα διοργανωθούν, και για τα υπόλοιπα τρία βρίσκεσαι υπό επιτήρηση. Την παίρνει όποιο μέλος παραβαίνει τους κανόνες του παιχνιδιού ενώ έχει πορτοκαλί κάρτα. Εάν σε αυτά τα τρία παιχνίδια το μέλος που έχει κόκκινη κάρτα δεν παραβεί τους κανόνες τότε η κάρτα του λήγει και το μέλος αυτό δεν έχει πλέον καμία κάρτα ποινής. Αν όμως αντί να παίξει νόμιμα κατά τη διάρκεια αυτών των τριών παιχνιδιών ξανά-παραβιάσει τους κανόνες, τότε παίρνει ξανά μια κόκκινη κάρτα.
-> Άρα, κάνετε κουτσουκέλα ενώ έχετε πορτοκαλί κάρτα; Παίρνετε κόκκινη κάρτα, χάνετε τα επόμενα επτά παιχνίδια και είστε υπό επιτήρηση για τα επόμενα τρία παιχνίδια στα οποία θα συμμετάσχετε.
->Σημείωση: Για πολύ μεγάλες παραβάσεις που καταστρέφουν το παιχνίδι είναι δυνατόν κάποιος χρήστης να πάρει κόκκινη κάρτα χωρίς να είχε πορτοκαλί κάρτα. Αυτές οι περιπτώσεις θα είναι ελάχιστες. Είναι extreme μέτρο για extreme συμπεριφορές.


:warning: Όσοι έχουν πορτοκαλί ή κόκκινη κάρτα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να παρακαλούν στο thread της γενικής συζήτησης του παιχνιδιού να αναβληθεί/αλλάξει η ημερομηνία εκκίνησης της εκάστοτε παρτίδας για να μπορέσουν να παίξουν.





ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΟΙΝΗΣ






ΜΠΛΕ ΚΑΡΤΑ

  • Εάν αποχωρήσετε ενώ το παιχνίδι είναι ακόμα σε εξέλιξη και δεν ενημερώσετε πρώτα τον Αφηγητή (για το "Η νύχτα πέφτει").
  • Εάν κάνετε ποστ ενώ ο Αφηγητής σας το έχει απαγορέψει ή δεν είναι η σειρά σας.
  • Εάν επιλέξετε να αποχωρήσετε σε δύο παιχνίδια συνεχόμενα, ακόμα και αν το κάνετε σωστά (εντός κανόνων και με ενημέρωση του Αφηγητή).

ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

  • Οικειοθελής διαρροή του ρόλου σας (για το "Η νύχτα πέφτει").
  • Εάν αποχωρήσετε ενώ το παιχνίδι είναι ακόμα σε εξέλιξη και ενημερώσετε τον Αφηγητή ΑΛΛΑ δεν το κάνετε σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού που επιβάλλουν να μην ψηφίσετε κάποιον τη μέρα που αποφασίζετε να αποχωρίσετε από το παιχνίδι (για το "Η νύχτα πέφτει").
  • Εάν αποχωρήσετε ενώ το παιχνίδι είναι ακόμα σε εξέλιξη και ενημερώσετε τον Αφηγητή ενώ έχετε ρόλο (για το "Η νύχτα πέφτει").
  • Συνεννοήσεις-πηγαδάκια με άλλους παίκτες εκτός του thread του παιχνιδιού ενώ οι κανόνες του το απαγορεύουν -vms, pms, chatting, real life!!!-
  • Ενασχόληση και παρεμβολή στο παιχνίδι ενώ έχετε βγει από αυτό.

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ/ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
(Αυτές είναι οι εξαιρέσεις)

  • Εάν αποχωρήσετε ενώ το παιχνίδι είναι ακόμα σε εξέλιξη και δεν ενημερώσετε πρώτα τον Αφηγητή ενώ έχετε ρόλο (για το "Η νύχτα πέφτει").
  • Εάν τινάξετε το παιχνίδι στον αέρα με το να αποκαλύψετε την ομάδα σας (για το "Η νύχτα πέφτει").
  • Διαρροή του ρόλου κάποιου άλλου παίκτη (για το "Η νύχτα πέφτει").
  • Διαρροή των καρτών της ομάδας σας (για το RISK).
  • Διαρροή της στρατηγικής της ομάδας σας (για το RISK).
  • Εάν ΑΦΗΓΗΤΗΣ διαρρεύσει πληροφορίες, δώσει ψευδή στοιχεία εκτός αρμοδιότητας, ή εγκαταλείψει την επίβλεψη του παιχνιδιού, όχι μόνο θα πάρει κόκκινη κάρτα, αλλά δεν θα ξαναέχει το δικαίωμα να γίνει ΠΟΤΕ αφηγητής.
:warning: Ειδικά στο "Η Νύχτα Πέφτει" κάποια παιχνίδια έχουν διαφορετικούς κανόνες. Πχ στο Game of Thrones themed παιχνίδι οι επικοινωνίες μεταξύ παικτών ήταν επιτρεπτές. Πριν παίξετε οποιοδήποτε παιχνίδι σιγουρευτείτε ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει σωστά τους κανόνες. Εάν έχετε αμφιβολίες ή απορίες για τους κανόνες κάποιου παιχνιδιού ρωτήστε είτε στα threads γενικής συζήτησης των παιχνιδιών, είτε τον εκάστοτε Αφηγητή, είτε τους moderators για να σας διασαφηνίσουν τις απορίες σας.

Δημοσιευμένη  εικόνα