Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία

Let's talk about e-readers!


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2012 - 16:10

Τελευταία τα ebooks έχουν αρχίσει και κατακτούν τον κόσμο. Μπορεί να μη μυρίζουν παλιό χαρτί και να μην τυλίγονται στο χέρι οι σελίδες τους, αλλά είναι φτηνά, δεν πιάνουν χώρο και σε γλιτώνουν από το κυνήγι σε 10 βιβλιοπωλεία/μέρες αναμονής για το πακέτο από Amazon. Οπότε αποφάσισα ότι πλησιάζει η ώρα να μπω κι εγώ στο κλίμα και άρχισα να μελετάω το πρώτο μου ereader.

Οι πιο γνωστοί είναι το Kindle της Amazon και το Nook από τα βιβλιοπωλεία Barnes&Noble. Έχουν μέγεθος περίπου όσο ένα iPad, και οι οθόνες είναι είτε με χρώμα είτε με E Ink, που μοιάζει σαν κανονικό χαρτί και είναι πολύ εύκολο στο μάτι (αλλά δεν έχει χρώμα ή εσωτερικό φωτισμό). Οι έγχρωμοι βολεύουν και για περιοδικά και κόμικς. Μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις για να μπεις στο Internet και να αγοράσεις βιβλία (αν και νομίζω μόνο από την εταιρεία που πουλάει το συγκεκριμένο ereader) ή να βάλεις μέσα δικά σου αρχεία. Μερικοί παίρνουν μουσική και παιχνίδια. Κάποια από τα ebooks που παίρνουν έχουν εικόνες με animation, επιλογή να τα ακούσεις δε audio και διάφορα άλλα περίεργα και ωραία. Κάποια ηλεκτρονικά καταστήματα σε αφήνουν να διαβάζεις online για κάποιο χρονικό διάστημα. Τιμές κυμαίνονται στα 100-300 ευρώ.

Προσωπικά μου αρέσει το Nook Tablet:

Posted Image


Αν και είναι από τα ακριβούτσικα, στα 250 ευρώ (αλλά οκ, με τους ρυθμούς που διαβάζω γρήγορα θα τα βγάλει τα λεφτά του).

Ερωτήσεις, εμπειρίες από όσους έχουν ήδη ereader, προτάσεις, πληροφορίες (μιας και σίγουρα πολλοί θα ξέρουν περισσότερα από ότι βρήκα με λίγα λεπτά αναζήτηση στο google), οτιδήποτε σχετικό είναι ευπρόσδεκτο!

15fkk04.jpg


#2 kabuki

kabuki

    Starting...

  • Members
  • 20 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2012 - 16:37

εγω έχω τη motorola xoom 32GB, 10' w wifi, Επισυναπτόμενο Αρχείο  $(KGrHqJ,!hwFCvmhbm5uBQvph(oQe!~~60_12.JPG   37,23Κ   3 Αριθμός downloads

με έχει βολέψει παρα πολύ και τα χει βγάλει τα λεφτά της γρήγορα.
Βιβλία δεν αγοράζω πλέον σχεδόν καθόλου, εκτός αν είναι καμιά υπερέκδοση, δεν υπάρχει στο ιντερνετ κλπ
και με έχει βολέψει απεριόριστα με τα κόμικς - :kyaaa:
Οι οθόνες ταμπλέτας επίσης δεν κουράζουν τα μάτια όπως ο υπολογιστής.
Δυο βασικές συμβουλές που μου έδωσαν όταν προσπαθούσα να αποφασίσω τι να πάρω ήταν
1. ειδικά αν είναι και για κόμικς να είναι 10ιντση
2. να μην πάρω με πολύ παραπάνω δυνατότητες από όσες θέλω/μπορώ να αξιοποιήσω
:joyful:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από kabuki: 06 Δεκέμβριος 2012 - 16:46


#3 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2.573 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2012 - 17:26

Προσωπικά για βιβλία έχω ένα Kindle 3 και είμαι υπερευχαριστημένος για την χρήση που του κάνω και για comics έχω ένα Asus Transformer TF101.

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι αν συνηθίσεις σε e-ink δε γίνεται μετά να ξαναδιαβάσεις σε lcd οθόνη.Δοκίμασα μια φορά να διαβάσω βιβλίο στο Asus και μετά από μισό λεπτό το παράτησα γιατί μου φαινόταν πολύ κουραστικό.

Οπότε θα έλεγα αν θες να διαβάζεις μόνο βιβλία τότε πας για αποκλειστικό e-book reader με e-ink.Προσωπικά θα σου πρότεινα κάποιο από τα Kindle αλλά δεν είμαι και τόσο αντικειμενικός σε αυτό το τομέα οπότε ψάξτο και μόνη σου.

Αν δε θες να διαβάζεις μόνο βιβλία αλλά και περιοδικά,comics κτλ τότε πας για tablet.Ιδανικά πάντως θα σου έλεγα να έπαιρνες e-book reader για βιβλία και tablet για όλα τα άλλα.

Δημοσιευμένη  εικόνα


#4 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2012 - 18:09

Εγώ έχω παραγγείλει από Αμερική το νέο Kindle Paperweight αλλά δυστυχώς δεν έχει φτάσει ακόμα. Είναι μόνο ασπρόμαυρο (δηλαδή δεν παίζει να διαβάσω κόμιξ εκεί) είναι ετερόφωτο, σαν το χαρτί αλλά έχει και φωτάκι αν σε πιάσει η νύχτα και θες να συνεχίσεις το διάβασμα. Από τη στιγμή που το παρήγγειλα έχω στοκάρει σε e-books και ευελπιστώ να γλιτώσω πολλά λεφτά από βιβλία που δεν θα αγοράσω.

Greek kindle review

Δημοσιευμένη  εικόνα


#5 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2012 - 18:12

Ξέρεις ότι το Kindle διαβάζει μόνο .mobi ε; Αν κατέβαζες ePub (το φορμάτ που θα έπρεπε κανονικά να στηρίζει το Kindle επειδή είναι διεθνές και ανοιχτό πρότυπο μπλαμπλα αναρχοσυμμοριτικολινουξάδικα), υπάρχει το Calibre που κάνει ό,τι μπορεί για να τα μετατρέψει σε .mobi.

#6 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2012 - 18:19

Ξέρεις ότι το Kindle διαβάζει μόνο .mobi ε; Αν κατέβαζες ePub (το φορμάτ που θα έπρεπε κανονικά να στηρίζει το Kindle επειδή είναι διεθνές και ανοιχτό πρότυπο μπλαμπλα αναρχοσυμμοριτικολινουξάδικα), υπάρχει το Calibre που κάνει ό,τι μπορεί για να τα μετατρέψει σε .mobi.


Δεν ήξερα ότι διαβάζει μόνο .mobi, νόμιζα ότι διάβαζε κυρίως .mobi οπότε έχω στοκάρει κυρίως από αυτά με .epub & .pdf για συμπλήρωμα. Λογικά θα μου λύσει τα χέρια αυτό, οπότε ευχαριστώ πολύ!

Δημοσιευμένη  εικόνα


#7 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2012 - 18:51

Ίσως έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε που έψαχνα εγώ τι να πάρω, αλλά θυμάμαι υποστήριζε μόνο .mobi, .mobi με κλείδωμα Amazon (.azw), και pdf χωρίς κλείδωμα. Seems like that's still the case.

Το Calibre είναι πολύ ισχυρό εργαλείο για διαχείριση συλλογής ίμπουκ, μετατροπής, και παρέχει και viewer.

Για το καλό του νήματος, μια όψη από το δικό μου ταπεινό πεντάιντζο BeBook
Posted Image

#8 plotolp

plotolp

    Anime Freak

  • Members
  • 364 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 10 Δεκέμβριος 2012 - 18:17

Πολύ ενδιαφέρον θέμα! :riiight:
Θα ήθελα να κάνω και εγώ δυο ερωτήσεις που έχω σχετικά με τα e-readers.

1) Τα ebooks πρέπει υποχρεωτικά να τα κατεβάσεις/αγοράσεις για να τα διαβάσεις ή έχεις και την δυνατότητα να τα βρεις από κάπου δωρεάν για κατέβασμα? :whistling: Και αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, πόσο είναι το κόστος ενός ebook σε αντίθεση με την έντυπη μορφή του?

2)Με την Ελληνική γλώσσα τι γίνετε? Τι ποικιλία υπάρχει σε βιβλία μεταφρασμένα στα ελληνικά (για εμάς δηλαδή που δεν έχουμε και μεγάλη εξοικείωση στο διάβασμα ενός βιβλίου στην Αγγλική γλώσσα) Μπορούμε να βρούμε ότι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και σε μορφή ebook ή ούτε καν?

#9 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Δεκέμβριος 2012 - 18:54

1) Είναι γνωστό ότι κανένα κλείδωμα δεν φτουράει για πάντα, οπότε ναι, υπάρχουν πειρατικά ebook. Υπάρχουν και πολλά ebook που ούτως ή άλλως είναι ελεύθερα, επειδή δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα (πχ κλασσικά έργα, δες 1, 2, 3) ή οι συγγραφείς τα διαθέτουν ελεύθερα (μπορεί να χρεώνουν μόνο τις έντυπες εκδόσεις, όπως κάνει πχ ο Cory Doctorow)

2) Δεν έχω ασχοληθεί πολύ. Ξέρω ότι ο Ψυχογιός βγάζει ebook με κλείδωμα Adobe Digital Editions, ενώ ο Καστανιώτης δεν χρησιμοποιεί κλειδώματα (και μπράβο τους).

#10 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Φεβρουάριος 2019 - 22:58

Καλά θυμόμουν πως είχαμε (αρχαίο) thread :bike:

 

Από σήμερα είμαι κάτοχος μίας 7,8" E-ink ταμπλέτας. Ύστερα από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα στο Likebook Mars, το οποίο το θέλω καθαρά για manga. Τώρα είμαι στη φάση που το εξερευνάω και δεν μπορώ να έχω καθαρή εικόνα, όμως με μια πρόχειρη ανάγνωση, η E-ink οθόνη είναι πραγματικά σαν να διαβάζεις χαρτί, μηδέν ζόρι για τα μάτια. Πέτυχα τον εαυτό μου να είμαι απορροφημένος από το διάβασμα, έπιασα για λίγο το κινητό, και με το που μου πέταξε φως στην μάπα, ήμουν σε φάση «Oh God, my eyes, why!»   :Crying2:

 

Πέτυχα και διάφορα προβληματάκια βέβαια, όμως δεν είμαι σίγουρος εάν είναι θέμα της συσκευής ή γενικότερο χαρακτηριστικό των e readers. Σε μερικές ημέρες θα γράψω περισσότερα, αν κι έχω την εντύπωση πως η συσκευή θα γίνει το αγαπημένο μου βιβλίο από εδώ και πέρα.


E5VV38U.jpg


#11 aeron

aeron

    Anime Fan

  • Members
  • 212 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2019 - 01:09

Τωρα τελευταια εχω αρχισει σοβαρα να σκεφτομαι να παρω ενα e reader κ για manga αλλα και για δειγματα ή κ ολοκληρα βιβλια που ειναι τσαμπα στο amazon.. Μπορεις να μου πεις τιμη και απο που το πηρες ? Η αληθεια ειναι οτι κοιτουσα για kindle αλλα το βρηκα το λιγοτερο 110 ευρω και μ φανηκαν πολλα.. Αξιζει οντως τα λεφτα του αυτο που πηρες τουλαχιστον ?


tumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo1_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo5_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo10_400.gif

 

When you breathe you Inspire..

When you don't breathe you..Expire...


#12 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2019 - 03:08

Το συγκεκριμένο το πήρα από το AliExpress από τον επίσημο retailer της εταιρίας απ' ό,τι έχω καταλάβει, στα ~203€ περίπου, μαζί με θήκη και tempered glass, το οποίο απέτυχα για ακόμα μία φορά να βάλω και κατέληξα να το πετάξω στα σκουπίδια (μα γιατί δεν το βάζουν από το εργοστάσιο εξ αρχής και μας παιδεύουν;;; :dazed:). Τέσπα, οι τύποι έχουν αποθήκη στην Ισπανία και έρχεται σε 10 περίπου μέρες χωρίς τελωνείο. Η άποψή μου είναι πως αν πας κάτω από 8" θα παιδευτείς αν το θέλεις για manga. Φαντάσου πως αυτό που είναι 7,8", είναι οριακά λίγο μικρότερο από το συνηθισμένο μέγεθος ενός tankobon (8,5"), άρα τα 6ιντσα προσωπικά τα είχα απορρίψει εντελώς. Αυτός είναι και ένας κύριος λόγος που δεν είχα ασχοληθεί μέχρι στιγμής, επειδή οι τιμές ήταν απαγορευτικές πριν μερικά χρόνια. Σε ιδανικές συνθήκες, σε 3-4 χρονάκια που θα έχει προχωρήσει κι άλλο η τεχνολογία, θα πάρω ένα αντίστοιχο 10ιντσο που είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών για manga, όμως αυτή τη στιγμή παίζουν σε απαγορευτικές τιμές, 4-5 κατοστάρικα και πάνω. 

 

Προς το παρόν είμαι αρκετά ικανοποιημένος, λίγο η μπαταρία μας κάνει χουνέρια, αλλά αυτό μάλλον είναι λόγω του android που φοράει και των 3rd party εφαρμογών που έχω βάλει, δοκιμαστικά τουλάχιστον. Θα έχω αναλυτικότερες εντυπώσεις σε μερικές ημέρες, όμως από άποψης οθόνης, είναι μπόμπα. Αυτά εάν ενδιαφέρεσαι για manga. Εάν το θέλεις μόνο για βιβλία, λίγη σχέση έχουν αυτά, και νομίζω πως κάτι σε στυλ Kindle θα είναι κομπλέ. Λογικά δεν θα έχεις θέμα με το μέγεθος, 6" είναι μια χαρά.


E5VV38U.jpg


#13 aeron

aeron

    Anime Fan

  • Members
  • 212 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2019 - 04:09

Ε κοιτα περισσοτερο για βιβλια το θελω απλα ελεγα μηπως μπορω να το συνδυασω και με manga.Λες να με ταλαιπωρησει πολυ λογω μεγεθους των panel ?? Απ τη μια σκεφτομαι να υποκυψω τελικα στο kindle μιας και κανει για τη δουλεια που θελω αλλα μαλλον θα περιμενω λιγο ακομα να δω μηπως πεσουν οι τιμες και βλεπουμε. Ειμαι λιγο εως πολυ σφιχτα τον τελευταιο καιρο..Ευχαριστω παντως! 


tumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo1_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo5_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo10_400.gif

 

When you breathe you Inspire..

When you don't breathe you..Expire...


#14 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.264 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2019 - 12:52

και εγω εχω ενα ταμπλετ αλλα δεν ηξερα πως η οθονη αφης ειναι ενσωματωμενη με την κανονικη οθονη. Μου επεσε κατω και εχει μια διαγωνια γραμμη ραγισματος. Για να αλλαχτει η επιφανεια αφης πρεπει να αλλαξει ολοκληρη η οθονη, πραγμα  που ανεβαζει το κοστος σε σημειο που καλυτερα ειναι να παρεις καινουργιο. Αν το ηξερα θα επερνα tablet με ξεχωριστη οθονη αφης.

 

Πως ειναι αυτα που πηρατε; Αποσπαται η επιφανεια αφης αν ραγισει;



#15 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2019 - 15:18

Τέτοιες τεχνικές λεπτομέρειες δεν γνωρίζω :P. Απλά προσέχω να μην πέσει και προσεύχομαι για τα καλύτερα.


E5VV38U.jpg