Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 6 votes

World War Z

world war z zombies fuck yeah 2013

  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 09 November 2012 - 15:10

World War Z

Δημοσιευμένη  εικόνα


To 2003 ο Marx Brooks (γιος του πασίγνωστου Mel Brooks που μας έδωσε κλασσικές πλέον κωμωδίες όπως τα Robin Hood: Men in Tights, Dracula: Dead and Loving It, Blazing Saddles, The Little Rascals) άφησε το διάσημο αμερικάνικο κωμικό σόου Saturday Night Live, όπου ήταν ένας από τους σεναριογράφους, και ασχολήθηκε με τη μεγάλη του αγάπη.....τα ζόμπια! Το 2003 έβγαλε το πρώτο του βιβλίο, ένα εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση του πολύ κοντινού και ρεαλιστικού κίνδυνου μιας ζομποπανδημίας. Το βιβλίο περιέχει ποικίλες πολεμικές τεχνικές, συμβουλές επιβίωσης, αχανή βιβλιογραφία αλλά και καταγραφή όλων των ζομποπεριστατικών καθ' όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας. Ο αριθμός των ανθρωπίνων ζωών που έσωσε το μικρό Zombie Survival Guide ακόμα παραμένει απροσδιόριστος.

Το 2006, και μετά την καλτ επιτυχία του ZSG, o Brooks δημοσίευσε το World War Z, ιστορίες από όλο τον κόσμο κατά την περίοδο του τραγικού Παγκοσμίου Ζομποπόλεμου, aka World War Z. Πραγματικές ιστορίες συλλεγμένες μία-μία που όλες μαζί καταφέρνουν να μεταδώσουν τη φρίκη του συγκλονιστικού αυτού πολέμου, που άλλαξε όλη την ανθρωπότητα για πάντα. Το βιβλίο αυτό έμεινε για 4εις εβδομάδες στη New York Times Best Seller List και τελικά βρήκε το δρόμο του και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, με το πρώτο trailer να χτυπάει τα μόνιτόρ μας μόλις χθες μετά από πολλούς μήνες αναμονής.

[youtube]http://youtu.be/Md6Dvxdr0AQ[/youtube]

Για να μην παρεξηγιόμαστε θα το πω τώρα πιο σοβαρά. Το αρχικό υλικό (δλδ το βιβλίο) είναι μέτριο, παρουσιάζει πολλά έθνη με βάση μόνο κάποια γνωστά στερεότυπα και είναι εμποτισμένο με το άκρατο καπιταλιστικό πνεύμα που διακατέχει την Αμερική (έχουμε Κουβανό να μας μιλάει για το φασισμό του Κάστρο, Σοβιετικό να μιλάει με τον ίδιο τρόπο κτλ κτλ). Είναι όμως καλογραμμένο και έχει κάποιες ιστορίες που σου μένουν. Το trailer με το βιβλίο δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ. Προσωπικά δε με ενοχλεί καθόλου αυτό βέβαια, αλλά ας είμαστε σωστά πληροφορημένοι.

Για του λόγου το αληθές copy pasta από την πλοκή της ταινίας:

A U.N. employee is racing against time and fate, as he travels the world trying to stop the outbreak of a deadly Zombie pandemic.



Ας πάμε λοιπόν στα τεχνικά:


Στην καρέκλα του σκηνοθέτη έχουμε τον Marc Forster ( Machine Gun Preacher, Monsters Ball, Stay, Finding Neverland, Stranger than Fiction, 007: Quantum of Solace), έναν άνθρωπο που σίγουρα ξέρει πώς να χειρίζεται ταινίες με μεγάλο budget.

Η μεταφορά του σεναρίου έχει γίνει από τους Damon Lindelof (Prometheus, Cowboys and Aliens, LOST) και Matthew Michael Carnahan ( State of Play, Lion for Lambs, The Kingdom). Κλαίω ήδη, αλλά ίσως οι φανς των παραπάνω να μην είναι το ίδιο αρνητικά προδιατεθειμένοι απέναντι σε αυτούς τους δύο κυρίους. Αυτό που με παρηγορεί και ταυτόχρονα με εξιτάρει είναι ότι ένα μέρος του σεναρίου το έγραψε ο Drew Goddard (LOST, The Cabin In The Woods!!!!!!!!!!!!).

Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως, αυτό που ευελπιστεί να τραβήξει κόσμο στις αίθουσες του σινεμά δεν είναι ούτε ο σκηνοθέτης, ούτε οι σεναριογράφοι, αλλά ο αστέρας που έχει προσηλυτιστεί σε αυτό το πρότζεκτ. Φυσικά μιλάω για των θεό των εφηβικών (και μη) ονειρώξεων, Brad Pitt. Εδώ θα τον δούμε σε μια πολλοστή προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα του, από αυτή του απόλυτου πόστερ μπόι της απολλώνιας ηδονής σε έναν ώριμο ηθοποιό στο ρόλο του καλού πατέρα και οικογενειάρχη. Μπράβο ρε Μπραντ.

Πότε θα μας έρθει η ταινία; Τον Ιούνιο του 2013 θα βγει στην Αμερική και αναμένουμε ημερομηνία για τις ελληνικές αίθουσες.


Brad Pitt + Zombies = childhood dream comes true, and I also just shat my pants.

official site imdb wikipedia


Posted Image


#2 Umi no Ossan

Umi no Ossan

    The last 20th Century Boy

  • Members
  • 503 posts

Posted 09 November 2012 - 17:00

Χωρίς να έχω δει τα έργα του Carnahan αλλά έχοντας δει του Lindelof (αναφέρομαι κ για τους 2 στα έργα που έχεις γράψει), δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως θα είναι η ταινία με το ουάου σενάριο αλλά μια ταινία με αρκετή δράση.
Τώρα για τον σκηνοθέτη,το Machine Gun Preacher κ το 007: Quantum of Solace έχω δει, το 1ο μου άρεσε κ σεναριακά κ γενικά στο σύνολο. Ήταν μια αρκετά καλή δουλειά.
Το 2ο αν κ Bond fan δεν μου άρεσε καθόλου σεναριακά αλλά σκηνοθετικά μπορώ να πω πως οι σκηνές δράσεις (τουλάχιστον αυτά που θυμάμαι) παρουσιάζονταν καλά.
Το τρέιλερ φαίνεται πάντως καλό. Αλλά κ πάλι ένα τρέιλερ είναι συνήθως τα καλά κομμάτια των καλών σκηνών μιας ταινίας οπότε...
Πιστεύω πως θα είναι μια καλή ταινία από πλευράς εφέ, σκηνοθεσίας, (ίσως κ σεναριακά),αλλά σεναριακά που είναι κ ίσως το σημαντικότερο δεν μπορούμε να ξέρουμε πριν το δούμε (αυτό το "A U.N. employee is racing against time and fate, as he travels the world trying to stop the outbreak of a deadly Zombie pandemic" κάτι δεν μου κολλάει), γιατί καλός ο Brad αλλά ελπίζω να μην τον διαλέξαν μόνο με το σκεπτικό "παίρνω φτασμένο σταρ για να κάνω αρπαχτή". Όπως το Cowboys and Aliens που είχε Daniel Craig, Harrison Ford (Lindelof screenplay) αλλά ήταν μια μέτρια ταινία.
Humans are weak... but we want to live... even if we're wounded... or tortured... we feel the pain...

#3 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 09 November 2012 - 17:35

Writer Lindelof... δεν δίνω δεκάρα για σινεμά...
Posted Image

#4 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 09 November 2012 - 17:44

Writer Lindelof... δεν δίνω δεκάρα για σινεμά...

Ναι αλλά το τελευταίο μέρος είναι του Goddard....εγώ δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να αντισταθώ στο σινεμά.

Posted Image


#5 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 17 June 2013 - 17:52

Νέο extended trailer. Where are dem zombies people?!

Youtube Video

Posted Image


#6 Gilmaru

Gilmaru

    Daydreaming

  • Members
  • 507 posts

Posted 17 June 2013 - 22:17

Γρήγορα zombies, τα αγαπημένα μου. :P

#7 Yurishizu

Yurishizu

    Anime Newbie

  • Members
  • 36 posts

Posted 19 June 2013 - 03:32

Θα το δω σίγουρα αλλά με μία πρώτη κριτική που διάβασα στο twitchfilm.com απογοητεύτικα. :unsure:

#8 Strange Loop

Strange Loop

    Fabulous Boy

  • Members
  • 595 posts

Posted 30 June 2013 - 12:29

μια χαρα ταινία ήταν τελικά, με όλα όσα είχαν συμβει γύρω από την ταινία την περίμενα πολύ χειρότερη.

#9 Leon

Leon

    Manga Oldbie

  • Members
  • 303 posts

Posted 17 July 2013 - 23:17

Πολύ καλή. Αν και λίγο απότομο τέλος μου φάνηκε. Δε θα με πείραζε να κρατούσε κανά μισάωρο ακόμα
Posted Image

#10 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 19 August 2013 - 13:45

 Eιναι απο τις ταινιες που περνας απο ολο το ευρος συναισθηματων. Απο τρομο και αγωνια και ενταση μεχρι γελιο. Πολυ διασκεδαστικη οπως και να εχει ότι πρεπει για να την βλεπεις με παρεα.

YΓ> O Brad πρεπει να ειχε συγγενεια με τον Μητσοτακη σε αυτην την ταινια.



#11 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 20 August 2013 - 21:58

Εγώ το σημαντικότερο που πήρα από αυτή την ταινία είναι ότι είμαι τελείως wimp. Κάθε μισό λεπτό πεταγόμουν, όπου παραμόνευαν ζόμπια κόντευα να πεθάνω από την αγωνία... και στο τέλος αναρωτιόμουν γιατί, αφού δεν έδειχνε καν τίποτα τρομερά πράγματα από άποψη βίας.... οπότε, μπράβο στο σκηνοθέτη υποθέτω. :P Σίγουρα είναι ταινία που σε κρατάει πάντως.


15fkk04.jpg


#12 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 20 August 2013 - 22:41

Εγώ το σημαντικότερο που πήρα από αυτή την ταινία είναι ότι είμαι τελείως wimp. Κάθε μισό λεπτό πεταγόμουν, όπου παραμόνευαν ζόμπια κόντευα να πεθάνω από την αγωνία...

 

You and me both T_T


xbJ3b2w.jpeg


#13 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 20 August 2013 - 22:45

OΙ χαρες του σινεμα. XD



#14 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 22 August 2013 - 13:08

Μπορεί να μην είχε αίματα και σπλάτερ αλλά του το συγχωρώ γιατί είμαι μεγαλόψυχη.

 

Γενικά βλέπω ότι έχει φάει κράξιμο στα ίντερνετς γιατί δεν ακολουθεί το βιβλίο. Το ιμπεριαλιστικο, καπιταλιστικό, ρατσιστικό, ανώριμο βιβλίο που βασίζεται σε στερεότυπα και έχει το Ισραήλ να είναι το καλύτερο κράτος έβερ, τον Κάστρο ως τυχοδιώκτη και  άλλα ευτράπελα. Χα!

 

Πιο σοβαρά τώρα η ταινία, αν και μάλλον μόνο εμπνευσμένη ήταν από το βιβλίο, ήταν πολύ καλύτερη απ' όσο περίμενα. Πέρασα καλά, ο straight, white, male μου σωτήρας ήταν ο Μπράντ...

Spoiler:
και ήταν διασκεδαστικό να βλέπω πώς διόρθωναν τα φακ-απς του βιβλίου με πολύ εφευρετικούς και ρεαλιστικούς τρόπους.

 

Σαν ζομποταινία ήταν πάρα πολύ καλή, σαν ταινία γενικά χρειάζεται ποπ κορν.


Posted Image


#15 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 22 August 2013 - 13:15

^Jumbo pop corn που ήταν τίνγκα στο αλάτι.Όποτε σκέφτομαι αυτήν την ταινία από δω και πέρα θα σκέφτομαι την συνεχής ανάγκη να ρουφήξω 3 κανάτες κρύο νερό.

Ομολογώ πως ήταν η πρώτη ταινία ζόμπι που έχω δει εβερ,οπότε τα standards μου είναι λίγο ανύπαρκτα και ίσως για αυτό την απόλαυσα πάααρα πολύ.Particularly το γεγονός πως τα ζόμπι έτρεχαν σα δαιμονισμένα και δεν περπατούσαν αργά σαν υπμνοβάτες.Πολύ πιο τρομακτική εκδοχή if you ask me.Άμα υπάρχουν άλλες καλές ταινίες με ζόμπι που τρέχουν,please recomend some και θα τις λιώσω. :joyful:


sc5bab.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: world war z, zombies, fuck yeah, 2013