Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 3 votes

Magical Suite Prism Nana

mahou shoujo SHAFT

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 11 October 2012 - 10:11

Magical Suite Prism Nana

まじかるすいーとプリズム・ナナ


Posted Image

  • Character Designer: Kantoku (The Hentai Prince and the Stony Cat)
  • Animation Production: SHAFT (Mahou Shoujo Madoka, SZS, Bakemonogatari, Denpa Onna)
  • Release Date: ?


Τα τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει ότι από καμία χρονιά δεν εκλείπουν τα mahou shoujo (magical girl) anime. Από την εποχή της Sailormoon μέχρι σήμερα δεν έχουν σταματήσει να φτιάχνονται σειρές με μικρά κοριτσάκια που συνήθως με τη βοήθεια κάποιου ζώου αποκτούν μαγικές δυνάμεις και κάνουν makeovers. Με μια τόσο μεγάλη και σταθερή παραγωγή είναι φυσικό το είδος να εξελίσσεται συνέχεια, παρόλο που κρατάει κάποιες σταθερές νόρμες. Σίγουρα υπάρχουν και αρκετές generic σειρές που δεν προσφέρουν κάτι πρωτοποριακό (Pretty Cure multiverse, Mai), αλλά τα πιο αξιομνημόνευτα anime είναι αυτά που πηγαίνουν το είδος ένα βήμα παραπέρα, εκτείνοντας τα όριά του και βάζοντας νέες παραμέτρους και προβληματισμούς μέσα σε αυτό. Από τη Sailormoon μάνα του είδους περάσαμε στο μικρομέγαλο του Fancy Lala, στην ξιφομάχο Utena, στη μικρούλα Card Captor Sakura, στην οικολόγο Arjuna, στο παπάκι της Princess Tutu, την τραγουδίστρια του Full Moon, την κρυσταλομαζόχτρα Lyrical Nanoha, για να φτάσουμε στις πιο πρόσφατες προσθήκες τα Panty & Stocking και κυρίως Mahou Shoujo Madoka του studio SHAFT. Η Madoka (2011) έκανε θραύση στους otaku κύκλους τρολλάροντας τους θεατές της στο 3ο επεισόδιο της σειράς, πηγαίνοντας τα μαγοκόριτσα σε πιο σκοτεινά σοκάκια, σε μια προσπάθεια να εξερευνήσουν κάποια πράγματα που το είδος έπαιρνε ως δεδομένα. Η επιτυχία της σειράς ήταν τεράστια και ήδη ετοιμάζονται τα sequels. Πώς ακολουθεί ένα studio λοιπόν μια τόσο μεγάλη επιτυχία; Μα βγάζοντας άλλο ένα mahou shoujo anime φυσικά!
Oh crap.


Posted Image



Στο φετινό και 82ο Comiket του Αυγούστου η SHAFT ανακοίνωσε τη νέα της σειρά ονόματι Magical Suite Prism Nana, συνοδευόμενη από PV, nendoroids, illustrations και character sheets των κοριτσιών με και χωρίς τα μαγικά makeovers τους. [sauce] Η περίληψη της υπόθεσης πάει κάπως έτσι: "Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τρεις έφηβες κοπέλες που μεταμορφώνονται σε Nanas (?) και κερδίζουν τις δυνάμεις των στοιχείων της φύσης για να πολεμήσουν ενάντια σε τέρατα."


Περιττό να πω ότι δε μου γεμίζει καθόλου το μάτι. Κρατάω όμως ελπίδες γιατί αν θυμάστε και η αρχική περίληψη του Madoka ήταν παραπλανητική. "Having a loving family, close friends, experiencing times of joy and times of sadness. These are the things that make up an ordinary life. Kaname Madoka is a normal 2nd year middle-schoolgirl who lives such an ordinary life. Until, that is, a strange encounter occurs. She does not know if this encounter is coincidence, or the vagaries of fate, but two things are certain...This is the moment when her destiny changes..." Συμφωνώ ότι η φετινή περίληψη είναι πιο απλή και δεν αφήνει πολλά πράγματα για περαιτέρω ερμηνεία.

Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία.




Ας πάμε όμως να δούμε τις ίδιες τις κορασίδες, οι χαρακτήρες και οι δυνάμεις των οποίων είναι ακριβώς όπως θα φανταζόταν κανείς κοιτάζοντας τις promo εικόνες.


Posted Image



Με τη σειρά από τα αριστερά: Itaru Washioka,Kotone Oribe,Asuka Asagi.


Η Itaru είναι η αρχηγός και έχει τη δύναμη της φωτιάς. Χτυπάει κόσμο με το τρομερό της γάντι. Είναι χαζοχαρούμενη, Ohana χαρούμενο και αισιόδοξο κορίτσι. Είναι και υπάκουη, έχει τρέλα με την αστρονομία και το όνειρό της είναι....να φτιάξει ένα διαστημόπλοιο και να πετάξει στο διάστημα. Της ευχόμαστε καλή τύχη.


Η Kotone είναι ντροπαλή και έχει τη δύναμη του νερού. Επίσης χτυπάει κόσμο με μια κιθάρα. Εισέρχεται στην ιστορία μας ως transfer student από την πόλη και της αρέσει να κάνει τους άλλους χαρούμενους όταν τραγουδάει.


Τέλος η θεά Άρτεμις πράσινη power ranger Asuka είναι μια ευγενική κοπέλα με τη δύναμη της γης και πολεμάει με το τόξο της. Είναι από πλούσια οικογένεια και είχε μια αυστηρή ανατροφή και κουβαλάει τις βαριές προσδοκίες των γύρω της.



Με αυτό το project η SHAFT έχει να αντιμετωπίσει κάποια διλήμματα. Θα είναι άραγε άλλο ένα κλασσικό και αδιάφορο mahou shoujo που θα μείνει ασφαλές στη χαριτωμενιά των κλισέ του; Θα ξαναδοκιμάσουν τη φόρμουλα "τους δίνω γλυκά κοριτσάκια και μετά τους τρολλάρω" που πέτυχε τόσο με το Madoka; Θα προσπαθήσουν άραγε να κάνουν κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου πρωτοποριακό για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού; Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αρμέξουν αυτή την αγελάδα σα να μην υπάρχει αύριο. Φανερή τακτική από το γεγονός ότι μπορεί να μην έχουμε καστ, υπόθεση ή οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφορία, αλλά έχουμε βιογραφικό των κοριτσακίων και φυσικά chibi φιγουρίτσες τους για πρώιμο φανγκέρλιασμα όσων προτίθενται.


Posted Image



ANN - AniDB - Official Site



[youtube]http://youtu.be/PeufC4AAga0[/youtube]


Posted Image


#2 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 11 October 2012 - 12:40

Είμαι ο μόνος που κατευθείαν σκέφτηκε "Charmander, Wartortle, Bulbasaur" με το που είδε το πρώτο promo image; Και δεν είναι καν να πεις ότι είμαι κανένας καμένος Pokeμανιακός ρε γμτ. :hahaha:

Ψήνομαι να του δώσω μια ευκαιρία και μόνο γι' αυτό το λόγο.

Πάντως γι' αυτό που λες στην εισαγωγή, τα mahou shoujo ανέκαθεν ήταν δημοφιλή στην Ιαπωνία, κι ένα πολύ ασφαλές investment για τα production committees. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι τα τελευταία λίγα χρόνια έχουν γίνει πιο δημοφιλή και στους δυτικούς otaku κύκλους (κάτι για το οποίο μάλλον ευθύνονται οι 2-3 πιο πρόσφατες σειρές PreCure εξίσου με τη Madoka, αν και δεν παίρνω κι όρκο).

Τιμόνι σκηνοθεσίας ξέρουμε; Πες μου Shinbo να ετοιμάζω από τώρα τις προμήθειες nachos.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#3 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 11 October 2012 - 13:06

τώρα που το λες, όντος...χαχαχα , θυμίζουνε, θα μπορούσες να τα πεις πόκεμον σε magical έκδοση xD

όμορφο φαίνεται πάντος (οκ, όπου magical shoujo μέσα κιεγώ) ...θα το τσεκάρω όταν με το καλό βγει :)
フカフカ

#4 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 11 October 2012 - 13:08

Τιμόνι σκηνοθεσίας ξέρουμε; Πες μου Shinbo να ετοιμάζω από τώρα τις προμήθειες nachos.

Συμφωνώ σε αυτό που λες για τα mahou shoujo στα Τζαπάν.

Σκηνοθέτη δεν έχω βρει ακόμα, ούτε writer, ούτε seiyus. Δε θα ήλπιζα πάντως τόσο ψηλά.
Αν βρει κανείς να μου πει να βάλω.

Posted Image


#5 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 11 October 2012 - 16:00

Το είχα καιρό υπόψιν μου αυτό, Shaft με Kantoku = πούλημα
Από τα PVs δυστυχώς φαίνεται πως γύρισαν τις φάτσες σε πιο generic σχέδιο. Το οποίο με ξενέρωσε, γιατί όταν σου αρέσει ένας καλλιτέχνης και αναλαμβάνει τα designs μιας σειράς, περιμένεις αισιόδοξος να φωνάζει το κάθε frame το όνομα του, στην προκειμένη Kantoku. Δε μπειράζει όμως, φαίνεται συμπαθές.

Από VAs την ξανθιά αναλαμβάνει η Imai Asami, ενώ αυτή με τα μπλε η Kitamura Eri. Την καστανή δεν την αναγνώρισα.
Όλα αυτά αφορούν τις μη μεταμορφωμένες εκδόσεις τους, και τα συμπέρανα εξ' ακοής οπότε πάρτε τα με ένα κόκκο αλατιού

HnH5aB0.jpg


#6 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

    ~:vv:~

  • Members
  • 163 posts

Posted 11 October 2012 - 16:49

Well είμαι που είμαι καμμένος με mahou shojou είναι και SHAFT έχει και kawaii σχεδιασμό... E θα το ξεκινήσω μόλις βγει. Από την άλλη φαίνεται πολύ generic και δεν περιμένω τίποτα ιδιαίτερο αλλα ποτε δεν ξέρεις :P
Posted Image

#7 Chrysteria

Chrysteria

    Starting...

  • Members
  • 55 posts

Posted 13 October 2012 - 21:03

Powerpuff Girls (Japanese Version)



Also tagged with one or more of these keywords: mahou shoujo, SHAFT