Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 1 votes

A Fairytale for the Demon Lord

Manhwa Demon Lord Fantasy Action

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 26 September 2012 - 02:56

A Fairytale for the Demon Lord


마왕을위한동화


Posted Image
Author αnd Artist: KIM Yong-Hwan
Genres: Action, Adventure, Fantasy, Romance, Seinen, Tragedy
Year: 2011
Status: Completed


Ο δημιουργός του manhwa Wakeup Deadman μας διηγείται το παραμύθι ενός θαρραλέου ιππότη που στην προσπάθεια του να σώσει την αγνή δεσποσύνη στην οποία έχει προσφέρει την καρδιά του ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο κινδύνους για να αντιμετωπίσει στο τέλος τον κακό Demon Lord, ένα αποτρόπαιο πλάσμα που υπό την κατάρα του αιώνιου λήθαργου κρατάει αιχμάλωτη στο οχυρωμένο κάστρο την αγαπημένη του γενναίου μας ήρωα …

…ή μήπως όχι;


Posted Image

Demon Lord's boring daily routine.



Όλοι γνωρίζουμε εκείνα τα έργα του Fantasy genre με τις πριγκίπισσες και τους ιππότες-σωτήρες, ξέρετε, αυτά στα οποία ο κακός παντοκράτορας θέλει να καταστρέψει τον κόσμο, αλλά στο τέλος πάντοτε αποτυχαίνει και σκοτώνεται από τον ήρωα.
Ε, το A Fairytale for the Demon Lord είναι αφιερωμένο σε αυτόν.
Μας παρουσιάζει τα γεγονότα που του σημάδεψαν την ζωή όσο ήταν ακόμα άνθρωπος, τα αγαθά που ανακάλυψε και εκτίμησε, που όταν παρά την θέλησή του αποχωρίστηκε, έκανε τα πάντα για να τα ξανά αποκτήσει. Έπειτα τις δοκιμασίες που πέρασε κατά την διάρκεια της αναζήτησης, τις επιλογές που έκανε, τις συνέπειες που είχαν, και στο τέλος την απόγνωση, τον πόνο, την ανεκπλήρωτη αγάπη που βίωσε, γενικά όλα όσα συνεισφέρουν στην demonlordοποίησή ενός χαρακτήρα.
Με γερές δόσεις ειρωνείας στην εξέλιξη των γεγονότων.


Posted Image
"...could I say... that I spent my whole life for her?"



Το artwork της σειράς είναι ένας απέραντος ωκεανός απόλαυσης για τους οφθαλμούς. Ο καταπληκτικός στον χειρισμό του χρώματος Yong-Hwan γνωρίζει καλά πώς να ξεκουράζει τα μάτια του θεατή, αποφεύγοντας να προσθέσει υπερβολές φωτεινών έντονων αποχρώσεων και δημιουργώντας μια πολύ αντιπροσωπευτική για το setting του ατμόσφαιρα.
Για το -στα πρόχειρα της εξάλειψης- βασίλειο δανείζεται ονόματα/αναφορές από την Νορβηγική μυθολογία ενώ το design της Ιερής πόλης σε αρκετά σημεία θυμίζει έντονα την αρχιτεκτονική έργα του Tsutomu Nihei. Γενικά όμως δεν βλέπουμε από πάρα πολλές γωνιές τον κόσμο του.



Posted Image



Οι χαρακτήρες αποτελούν plot devices που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη του Πρωταγωνιστή. Κάποιοι από αυτούς είναι η πριγκίπισσα σε κίνδυνο, η μυστηριώδης σαδίστο-τρολο-μάντισσα, ο οπορτουνιστής βοηθός-κοράκι που στην ανθρώπινη μορφή του μοιάζει με shota της Lily Hoshino (withouttheboobies), το αθώο φάνμποϊ που γουστάρει τον πρωταγωνιστή, ο βασιλιάς που θέλει να εκμεταλλευτεί την πριγκίπισσα για το συμφέρον του και οι αναλώσιμοι ιππότες για πέταμα. Δεν ακούγονται απαίσιοι, απλά το character development πάνω τους είναι μηδενικό.



Posted Image
Ναι, είναι αρσενικό.



Το αντίθετο ισχύει για τον Demonlord-kun που στο μεγαλύτερο κομμάτι της σειράς διαβάζουμε τους inner μονόλογους του, τους οποίους συχνά ερμηνεύει ποιητικά γιατί είναι και λυρικό το παλικάρι. Η καψούρα του για την πριγκηπέσα τον κάνει από ρομαντικό γεμάτο στοργή φύλακα wanna-be έως και έμμονο τερατώδη φονιά, ικανό να βγάλει από την μέση τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να είναι μαζί της. Γιατί όπως και να το κάνουμε, για να ακολουθήσεις τέτοιου είδους επαγγέλματα πρέπει να έχεις τα προσόντα, δεν μπορείς να λες ότι είσαι σκοτεινός άρχοντας και να μην έχεις κλωτσήσει έστω ένα κουτάβι στην ζωή σου. Still, όταν δεν είναι κακός είναι χαριτωμένος, έχει τύψεις για ορισμένους από αυτούς που σκότωσε (όχι αρκετές, αλλά η σκέψη μετράει) και κατακρεουργεί με την βοήθεια της αθώας αγαπημένης του κάποια πολύυυυ default tropes στις τελευταίες σελίδες του manhwa.



Posted Image


H σειρά έχει βγει σε full pack συμπιεσμένο και μπορείτε να την κατεβάσετε από το forum των easy going scans.
Για online reading http://www.mangahere.com/manga/a_fairytale_for_the_demon_lord/

Posted Image


Edited by Vagelio, 26 September 2012 - 03:00.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#2 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 26 September 2012 - 10:07

Sees Demon Lord στον τίτλο, it must be Vag xD


Ωραία παρουσίαση Vagelio chan, δείχνει πολύ ενδιαφέρον και θα το κοιτάξω ^_^

#3 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 26 September 2012 - 14:45

Καλο φαιννεται μαλλον θα το τσεκαρω :D

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#4 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 26 September 2012 - 20:55

Παρακάτω τα σχόλιά μου καθώς το διάβαζα
Spoiler:


Αυτός ο συνδυασμός μυθολογίας και τεχνολογίας μου θύμισε warhammer 40k. Καλή φάση.

#5 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 27 September 2012 - 02:23

Εμένα μου φάνηκε σαν
Spoiler:

Warhammer fan με έπεισε να τσεκάρω btw.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#6 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 27 September 2012 - 10:10

Spoiler:




Also tagged with one or more of these keywords: Manhwa, Demon Lord, Fantasy, Action