Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 4 votes

Οι αλεπούδες του νησιού Τσιρόνουπ

summer 1987 drama anime review

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 10 September 2012 - 22:04

47185l.jpg

 

Τίτλος: Chironupp no Kitsune - Οι αλεπούδες του νησιού Τσιρόνουπ - The foxes of Chironupp Island -

Είδος: Παιδική Λογοτεχνία (Διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Ηiroyuki Takahashi)

Έτος παραγωγής: 1987

Διάρκεια: 72 λεπτά

Παραγωγή: Group Tac

Σκηνοθεσία: Tetsuo Imazawa

Επιμέλεια: Tsuneo Maeda

Σενάριο: Zenzo Matsuyama

Σχέδιο χαρακτήρων: Fukuo Yamamoto

Σκηνοθετης animation: Fukuo Yamamoto, Hiroshi Azuma

Βοηθοί σκηνοθέτη: Keiko Imazawa, Kiyoshi Matsumoto

Key Animators:
Keiko Imazawa, Toshiyuki Inoue, Takashi Saijo, Jushi Mizumura, Takeo Kitahara, Jin Hasegawa, Yumi Machida
Tomihiko Okubo, Kazuko Kozu, Yoshiji Kigami, Shigetaka Kiyoyama, Nobumichi Kawamura
Yoshiyuki Hane, Masayuki Hirooka, Mitsuru Aoyama, Yoshiyuki Momose

Βοηθοί παραγωγής: Studio Junio, Takao Kosai

Περίληψη (συνδιασμός αφήγησης ταινίας και βιβλίου):

Στο μικρό και ακατοίκητο νησί Chironupp (αλεπουδονήσι στη γλώσσα Άινου, Urup κανονική ονομασία), βόρεια του Χοκκάιντο στις Κουρήλες νήσους, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ψαράδων που προσεύχεται σε ένα άγαλμα του Jizo, προστάτη άγιου των παιδιών και της ζωής, βρίσκει μπροστά του ένα μικρό αλεπουδάκι που ξέφυγε από την επίβλεψη των γονιών του. Το εξημερώνουν και δένουν μία κορδέλα με ένα κουδουνάκι στο λαιμό του. Όμως όταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει στις ακτές του νησιού ,τα πράγματα αλλάζουν ριζικά για όλους!



Untitledhax1e.jpg

Βασισμένη η ταινία στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο του Hiroyuki Takahashi (τίτλος πρωτοτύπου Chironupp no kitsune, 1975) στο οποίο επίσης ανέλαβε και την εικονογράφηση, μας αφηγείται μια ιστορία που κάθε άλλο παρά χαρούμενη είναι, παρά τις πρώτες εντυπώσεις που προκαλούν αρχικά οι εικόνες.

Η ταινία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι νατουραλιστική και αυτό την κάνει ιδιαίτερη. Στην αρχή μας παρουσιάζει μια συνηθισμένη χειμωνιάτικη μέρα από τη ζωή μιας αλεπούς. Ίσως από τις πιο εντυπωσιακές εισαγωγές σε ταινία. Σε συνδυασμό με το τραγούδι που ακούγεται, βλέπεις το φυσικό κόσμο του νησιού να ζωντανεύει μπροστά σου. Το animation της αλεπούς και των άλλων ζώων είναι πολύ ρεαλιστικό. Σε ένα σημείο της επιτίθεται μια κακοδιάθετη αρκούδα που θέλει να την κάνει μεζέ. Όμως τη σώζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο υποψήφιος γαμπρός της! Έτσι γνωρίζεται με το άλλο φύλο και οδηγούμαστε από το χειμώνα στην άνοιξη. Το τοπίο του νησιού έχει αλλάξει. Η ομορφιά της άνοιξης αντικαθιστά το λευκό χειμωνιάτικο φόντο.
 

image24qap2.jpg

 

Στη φωλιά της αλεπούς, μετά το ειδύλλιο, έχουν γεννηθεί δύο πανέμορφα αλεπουδάκια. Το ένα, η Μικρούλα, είναι συνεχώς περίεργο και χώνεται εκεί που δεν το σπέρνουν. Το άλλο, ο αδελφός της, είναι πιο κοντά στους γονείς του και δεν ξεμυτίζει εύκολα. Ιδιαίτερη έμφαση όμως δίνεται στο θηλυκό αλεπουδάκι, τη Μικρούλα. Έτσι την αποκαλεί η μάνα της. Είναι πολύ ζωηρή και παιχνιδιάρα, αλλά και περίεργη και άφοβη, πράγμα επικίνδυνο για οποιοδήποτε ζώο, αλλά ιδίως για μια αλεπού.‘Έτσι όλη η αλεπουδοοικογένεια ξεκινά να εξερευνήσει το νησί μαζί. Ώσπου καταλήγουν σε έναν λόφο και η Μικρούλα κρύβεται πίσω από το άγαλμα του Jizo και ξετρυπώνει μπροστά στο ζευγάρι των ψαράδων. Και αυτοί ξαφνιάζονται, όχι τόσο από την ξαφνική εμφάνιση, όσο το ότι είναι πολύ φιλική μαζί τους, σε αντίθεση με την οικογένειά της που τους κοιτάει διστακτικά από μακριά. Τελικά το ζευγάρι, άνθρωποι βιοπαλαιστές που παλεύουν μόνοι τους με τη θάλασσα κάθε μέρα, αποφασίζει να υιοθετήσει τη μικρή. Και πράγματι δεν μετανιώνουν! Το αλεπουδάκι τους κάνει να γελάνε με τα τερτίπια και τα καμώματά του, ενώ οι γονείς του ανησυχούν. Οι μέρες περνoύν και όλα κυλούν ήρεμα.

Το πρώτο μισό της ταινίας είναι γενικά εύθυμο. Περιγράφει τα διάφορα συμβάντα με πρωταγωνίστρια τη Μικρούλα. Προκαλεί τόσο στους γονείς της, όσο και στους ψαράδες, μεγάλους μπελάδες.
 

image3mjlg6.jpg

 

Ώσπου μια νύχτα πιάνει μια άγρια τρικυμία στο νησί, τόσο δυνατή που τα κύματα βγαίνουν στη στεριά και παρασέρνουν τόσο τη βάρκα, όσο και την καλύβα των ψαράδων. Όμως η Μικρούλα δεν φαίνεται. Μπρος στον πανικό τους αναγκάστηκαν να την αφήσουν στην καλύβα!
Ως εκ θαύματος όμως το κουτάβι βγαίνει ζωντανό από την τρικυμία και τρέχει στην αγκαλιά της γιαγιάς. Εκείνη την ώρα εμφανίζεται και η οικογένειά του, καλώντας το. Οι ηλικιωμένοι καταλαβαίνουν πως στην κατάσταση που είναι δεν μπορούν να κρατήσουν το ζώο και το διώχνουν για να πάει στους γονείς του και τον αδελφό του. Σαν ενθύμιο φοράει στο λαιμό του την κόκκινη κορδέλα με το κουδουνάκι.

Για καλή τους τύχη όμως εμφανίζεται ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού και αποβιβάζει στρατιώτες. Ο λόγος; Ξέσπασε ο πόλεμος! Το ζευγάρι χαίρεται για την βοήθεια για να απεγκλωβιστεί από το νησί, από την άλλη όμως αμφιβάλλει για το λόγο της παρουσίας των στρατιωτών. Και έχουν δίκιο να ανησυχούν! Οι στρατιώτες κυνηγάνε αλεπούδες για το δέρμα τους και το αλεπουδονήσι είναι ο καταλληλότερος τόπος για να τις πιάσουν.
 

image442xmy.jpg

 

Από εδώ και έπειτα τα πράγματα παίρνουν μια δραματική τροπή! Η ταινία σοβαρεύει. Γίνεται σπαρακτική! Το ευτυχισμένο και αστείο πρώτο μισό, δίνει τη θέση του σε μια ζοφερή πλοκή για το τί μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, αποκτηνωμένος τόσο από τον επικείμενο πόλεμο, όσο και για τη μανία του να σκοτώνει οτιδήποτε, μη λογαριάζοντας αν έχει παιδιά ή οικογένεια. Οι αλεπούδες δεν είναι παρά μόνο η αρχή για το τι θα επακολουθήσει στον πόλεμο.
Όσοι έχετε αγωνία για το τι θα συμβεί, δεν έχεται παρά να συνεχίσετε να διαβάζετε. Οι υπόλοιποι μπορείτε να δείτε την ταινία ή να διαβάσετε το βιβλίο.
 

image5g2yoh.jpg

Spoiler:


 

Εντυπώσεις και παρατηρήσεις:

Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από ένα πραγματικό γεγονός. Ο συγγραφέας είχε επισκεφθεί το νησί το 1944 και σε ένα μέρος είχε δει να είναι γεμάτο παγίδες. Σε μια από αυτές είδε το σκελετό μιας μικρής αλεπούς. Το βιβλίο ήταν ο δικός του τρόπος να εκφράσει την οργή του για το στήσιμο παγίδων από τους λαθροθήρες.

Το βιβλίο βέβαια ως παιδικό, είναι πολύ πιο σύντομο και περιεκτικό, συνοδευόμενο από τις υπέροχες ζωγραφιές του συγγραφέα. Η ταινία από την άλλη προσθέτει περισσότερα πράγματα τόσο από τη ζωή των αλεπούδων και των ψαράδων, όσο και από τη δραματική καταδίωξη στο τέλος.

Η ποιότητα της ταινίας είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Για νατουραλιστική ταινία θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι και το ευκολότερο, μιας και το animation γίνεται με το χέρι και όχι με υπολογιστή. Για αυτό υπάρχουν διακυμάνσεις. Μόνο 3 σκηνές μου φάνηκαν εντυπωσιακές και ρεαλιστικότατες. Αυτή που ένας αετός κυνηγά τα αλεπουδάκια, η σκηνή που η Μικρούλα παλεύει με τα κύματα και αυτή που η μητέρα της προσπαθεί να την προστατέψει από την κουκουβάγια. Οι υπόλοιπες σκηνές είναι καλές, αλλά δεν είχαν κάτι που να ενθουσιάσει το μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό.

Επίσης, το σχέδιο έχει κάποια προβλήματα. Με ρεαλιστικό animation θα περίμενε κανείς και ρεαλιστικό σχέδιο. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Οι δημιουργοί αντί να ακολουθήσουν έστω το σχέδιο του βιβλίου, προτίμησαν να κάνουν τους χαρακτήρες ανθρωπόμορφους και τα αλεπουδάκια τόσο γλυκά που να καταντάν γλυκανάλατα . Πχ αλεπού με γυναικεία ματοτσίνορα από πού και ως πού; Μήπως έβαλε και γκαρνταρόμπα στο λαγούμι της η κυρά Μαριώ; Καταλάβαμε ντε πως είναι γένους θηλυκού!






μόνο μια σκηνή μοιάζει με αυτή του βιβλίου. εδώ βλέπετε το εξώφυλλο του βιβλίου

cover1ll8a.jpg

και η μόνη σκηνή στην ταινία:

Untitled1uz2v.jpg


Το βιβλίο είναι λιγότερο γραφικό σε σχέση με την ταινία. Οι όποιοι θάνατοι πάντοτε υπονοούνται και ποτέ δεν δείχνονται με τόσο βίαιο και έντονο τρόπο όπως εδώ. Ούτε στο κείμενο, αλλά ούτε και στις εικόνες. Εξαίρεση βέβαια η τελευταία σκηνή, που είναι όντως πετυχημένη και χωρίς βία. Νιωθει κανείς πως η ταινία θα μπορούσε να είναι το ίδιο καλή και χωρίς αυτές τις σκηνές, που περισσότερο σοκάρουν παρά διαπαιδαγωγούν όπως στο βιβλίο. Το βιβλίο βέβαια απευθύνεται και σε μικρότερες ηλικίες σε αντίθεση με την ταινία, αλλά και πάλι, τόσες σοκαριστικές σκηνές θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Η ταινία Gongitsune, την οποία προτείνω παρακάτω, καταφέρνει και διατηρεί μεγαλύτερη ισορροπία σε αυτό. Δείχνει και τη διαφορά προσέγγισης ενός συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας που γνωρίζει καλύτερα πως να απευθύνεται στο κοινό του, δηλ. τα παιδιά. Δυστηχώς στον κόσμο των anime λίγες είναι οι εξαιρέσεις. Βρήκα την ταινία καλή αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Τώρα που διάβασα το βιβλίο και είδα τις ζωγραφιές, κατάλαβα αυτό που λείπει από την ταινία. Ωστόσο το ότι μας δίνει μια γεύση της φυσικής ομορφιάς του νησιού, θα πρέπει σίγουρα να μετράει στα συν. Σίγουρα επισκέφθηκαν οι συντελεστές το νησί για πληροφορίες.
 

μερικές άλλες πολύ όμορφες εικόνες από το βιβλίο:

cover3xuans.jpg

και εδώ:

cover22ybre.jpg


Μουσική:

Η μουσική είναι και αυτή σε καλά επίπεδα, ότι πρέπει για τους μικρούς μας φίλους, ώστε να έχουν να τη θυμούνται μαζί με τις δραματικές και σπαρακτικές σκηνές. Το τραγούδι εισαγωγής αλλά και αυτό του τέλους είναι αρκετά ευχάριστα. Και οι σκηνές καταδίωξης έχουν καλή μουσική επένδυση.

Είναι μια ταινία που την βλέπεις ευχάριστα και είναι από αυτές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Έχει αισθήματα και το δείχνει.

Πίσω από τα genga:

Τώρα στον τεχνικό τομέα: αν και η παραγωγή είναι του Group Tac, το animation ανέλαβε κυρίως το Studio Junio. Aμφότερα θρυλικά στούντιο που δεν υπάρχουν πλέον. Φαλίρισαν.

Την επίβλεψη της παραγωγής ανέλαβε ο Τsuneo Maeda (Night of the Galactic Railroad), ενώ ηχολήπτης ήταν ο πρόεδρος του Group Tac Atsumi Tashiro. Ένας από τους σημαντικότερους ανιματέρ στην ταινία ήταν ο Toshiyuki Inoue. Η ρεαλιστική σκηνή της φουρτουνιασμένης θάλασσας το πιθανότερο να είναι δική του. Και άλλοι ταλαντούχοι ανιματέρ συμμετείχαν, όπως οι Τakeo Kitahara, Yoshiji Kigami, Yoshiyuki Hane και Yoshiyuki Momose. Σκηνοθέτης ο γνωστός μας απο την Κάντυ Κάντυ, Imazawa Tetsuo

και ενα βίντεο των τίτλων τέλους με όλους τους συντελεστές και σκηνές από την ταινία. Εννοείται πως αν τη δείτε θα είναι ακόμα πιο συγκινητικοί!

Youtube Video


΄Άλλες προτάσεις:

Τί γυρεύει η αλεπού στο Αnime.gr;

Gongitsune: Άλλη μια ποιοτική ταινία με αλεπούδες, πιο εύθυμη, ποιοτικότερη, μα λιγότερο ρεαλιστική. Θα τη δείτε προφανώς για άλλους λόγους, αλλά δεν θα μετανιώσετε ούτε εδώ. Διασκευή μιας άλλης γνωστής ιαπωνικής ιστοριούλας.

Τhe Cunning Little Vixen: Ποιοτική διασκευή σε animation της γνωστης όπερας, η οποία βασίζεται σε κόμικ. Ιδιαίτερη ταινία για μεγαλύτερες ηλικίες, σε μορφή οπερέτας! Υπέροχη μουσική!

Vuk the Little Fox: Παραγωγή του θρυλικού ουγγρικού στούντιο Pannonia Film, έχει όλα τα στοιχεία που αποφεύγουν τα σημερινά καρτούν. Πανέξυπνη, αλλά και με χιούμορ, απλά από τις καλύτερες ταινίες του είδους. Bασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο.

Τhe Fox and the Hound: Κλασσική ταινία της Disney σε μια από τις όχι και τόσο καλές περιόδους της. Μπορεί να μην αρέσει σε όλους και να κατακρεούργησε το βιβλίο, αλλά βλέπεται και αυτή, αν και υστερεί αρκετά σε σχέση με τις άλλες σε όλα, πέραν του animation.


Παρόλο που είχα δει τη Gongitsune τυχαία, δεν θα ήξερα καν ότι υπάρχει και αυτή η ταινία, αν δεν διάβαζα το άρθρο στον πολύ κατατοπιστικό ιστιότοπο των Anipages εδώ



#2 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 10 September 2012 - 23:39

nice review, petran-san :)
Δεν έχω καταφέρει να το δω (αν και είμαι σίγουρος ότι το χα πετύχει μικρός, πρέπει να το χε παίξει στη τηλεοράση δε παίζει xD)
όπως και να χει με χει κερδίσει το review όποτε θα το ξαναδώ λογικά αυτές τις μέρες, πανέμορφο φαίνεται ^^
フカフカ

#3 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 11 September 2012 - 11:08

Πολύ όμορφο review. Αυτή την ταινία την είχα κατεβασμένη εδώ και καιρό επειδή κάπου την είχε πιάσει το μάτι μου. Με αφορμή το review σου, θα την δω σίγουρα.

Επιστρέφω αργότερα με εντυπώσεις.

#4 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 September 2012 - 11:24

Ευχαριστω. ναι υπηρχε στο Youtube αλλα λογω πνευματικων δικαιωματων αφαιρεθηκε. μπορει να την ξαναβαλουν ποιος ξερει.
η ταινια Gongitsune παντως υπαρχει, ενω ειχε αφαιρεθει και αυτη στην αρχη

nice review, petran-san :)
Δεν έχω καταφέρει να το δω (αν και είμαι σίγουρος ότι το χα πετύχει μικρός, πρέπει να το χε παίξει στη τηλεοράση δε παίζει xD)
όπως και να χει με χει κερδίσει το review όποτε θα το ξαναδώ λογικά αυτές τις μέρες, πανέμορφο φαίνεται ^^



βρε μπας και ειναι αυτο; κατσε να το δω και να το βαλω στις προτασεις, το ειχα ξεχασει τελειως.

Youtube Video


#5 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 11 September 2012 - 14:40

Καταπληκτικό review, petran-san! Μόνο και μόνο με την περιγραφή κατάφερες να με συγκινήσεις και να θέλω να το δω. Αλλά δεν το βρίσκω πουθενά, ούτε σε τόρρεντ ούτε καν σε streaming. Αν έχει κανένας λινκ ας μου πει.
Posted Image

#6 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 11 September 2012 - 15:17

βρε μπας και ειναι αυτο; κατσε να το δω και να το βαλω στις προτασεις, το ειχα ξεχασει τελειως.

Youtube Video


τώρα που το λες παίζει να το μπέρδευα με αυτο ...
Τελικά δε το βρ'ησκω εντομεταξύ, υπάρχει κάποιο Link για download? :/
フカフカ

#7 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 11 September 2012 - 16:11

Εξαίσια παρουσίαση Petran-san. Τη ψάχνω κι εγώ αυτήν την ταινία. Πού πας και τα βρίσκεις όμως; :P

Keito, εσύ ποια έχεις κατεβάσει και από που;

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#8 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 September 2012 - 18:28

στο Youtube δεν την ξανανεβαζω γιατι
1ον: ειχε διαγραφει ηδη και δεν το ρισκαρω
2ον: αν ξανανεβαζα ενα βιντεο του Youtube στο...Youtube η ποιοτητα θα ηταν ακομα πιο χαλια.
3ον: δεν εχει υποτιτλους. απο οτι ειδα υπηρχε υποτιτλισμενη για ενα διαστημα αλλα δεν την πετυχα. αλλα και παλι καταλαβαινεις τι λενε.

χωριζεται σε 7 μερη 10 λεπτων το καθενα. θα δω αν την ανεβασω σε κανα mediafire.

#9 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 12 September 2012 - 15:57

Keito, εσύ ποια έχεις κατεβάσει και από που;


Έχω μια εντύπωση πως μου το είχε δώσει μια φίλη μου και πως δεν το είχα κατεβάσει. Θα δω άμα μπορέσω να το ανεβάσω σε κάποιο site όπως το mediafire, αν τα καταφέρω τώρα με τις κόγξες υπολογιστή

Κολλάει επειδή είναι μεγάλο αρχείο >.< Gommen guys.

Edited by Keito, 12 September 2012 - 16:03.


#10 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 September 2012 - 20:26

δεν ξερω αν της Κειτο εχει καλυτερη ποιοτητα και αν η πηγη ειναι εκτος Youtube. μπορεις να συγκρινεις ή να βαλεις καμια εικονα;

Προς το παρον βολευτειτε με αυτη την εκδοση. Enjoy.....




#11 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 18 September 2012 - 20:32

arigatou, petran-san ^^
τρέχω :)
フカフカ

#12 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 October 2013 - 11:49

full video εδω

 

Youtube Video



#13 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 12 October 2013 - 16:18

Ενδιαφέρον δείχνει. Κρίμα που δεν υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι για να το δω. :(


Edited by Vetus, 12 October 2013 - 16:18.


#14 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 15 July 2017 - 01:25

H ταινία με υπότιτλους, χωρίς τα τραγούδια δυστηχώς

 

https://bakabt.me/torrent/183906/chironup-no-kitsune-the-foxes-of-chironup-island-h264-360p-magai

 

και το βιβλίο. Είχα στείλει στην κοπελιά την αγγλική μετάφραση, μιας και δεν υπήρχε πλέον και αυτή είχε την νεότερη κινέζικη έκδοση

 

https://bakabt.me/torrent/345915/chironup-no-kitsune-the-foxes-of-chironupp-island-epub





Also tagged with one or more of these keywords: summer 1987, drama, anime review