Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

[webcomics] Homestuck - any fans?


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 31 August 2012 - 14:49

Συνειδητοποίησα ότι το forum περιέργως δεν έχει thread για το ultra-popular webcomic Homestuck.

Είτε δεν έτυχε (οπότε ευκαιρία με αυτό το thread εμείς οι fans να τα πούμε) ή ο κόσμος δεν το ξέρει (οπότε ευκαιρία με αυτό το thread να το μάθει)!

Or in the language of my people:

Δημοσιευμένη  εικόνα


Πιο αναλυτικές πληροφορίες ASAP.

Τι είναι λοιπόν το Homestuck?

Μία πιο δύσκολη ερώτηση να απαντηθεί απ'ότι θα περίμενε κανείς. Για να κάνουμε μερικές προσπάθειες, όμως:


- Απάντηση #1

Ένα από το πιο popular (αν όχι το πιο) webcomics, με εκατομμύρια views για κάθε update.
Το τέλος του ACT 5, το πιο αναμενόμενο update του comic (ειδικά μετά από ένα hiatus leading to it), οδήγησε στο να crashάρουν από τον όγκο του traffic τo Newgrounds μέσα σε 7 λεπτά & στη συνέχεια το Megaupload, στα οποία είχε γίνει uploaded το update προκειμένου να μην crashάρει το site του comic (ειρωνικό!).

Ταυτόχρονα ένα από τα πιο μεγάλα (αν όχι το πιο) webcomics, με 5.200+ strips επί του παρόντος μέσα σε 3,5 χρόνια (& περίπου 3/4 από το τέλος) - κάποια από τα strips είναι απλώς μία εικόνα, άλλα όμως περιέχον γιγάντια κατεβατά με κείμενο, ακόμη μέχρι & interactive games που παίρνουν ώρα να 'παίξεις', οπότε it balances out.


- Απάντηση #2

Το τι αφορά η ιστορία του είναι... πολύπλοκο, ειδικά άμα θέλει κανείς να αποφύγει spoilers.

H πολύ βασική & αρχική ιδέα είναι αυτήν: 4 13χρονοι φίλοι παίζουν ένα περίεργο The Sims-like video game συνδεόμενο με τη μοίρα του κόσμου, παροδώντας ταυτόχρονα old skool adventure / RPG video games, database structures, κλπ.

Ναι, αυτό δεν ακούγεται ιδιαίτερα συναρπαστικό, το ξέρω, αλλά το actual comic είναι τόσο ΤΟΣΟ πολύ περισσότερο από το παραπάνω.
(Π.χ. το ACT 1, στο οποίο τα παραπάνω εμφανίζονται σαν themes το πιο έντονο, είναι 250 σελίδες από τις προαναφερόμενες 5.200+).

Και τόσο ΤΟΣΟ πολύ περισσότερο meta. Σύμφωνα πάντως με το συγγραφέα (τον Andrew Hussie) είναι εμπευσμένο από παιχνίδια όπως τα The Sims, Spore & Earthbound, πέρα γενικώς του overall internet culture & διαφόρων άλλων.


- Απάντηση #3

O χαρακτηρισμός "webcomic" ίσως να μην είναι ακριβής, μιας & το όλο πράγμα ενσωματώνει animation, ήχους, μουσική (υπάρχουν μάλιστα δεκάδες albums με τη μουσική του comic / μουσική εμπνευσμένη από αυτό), videos (κάποιο από αυτά 10+ λεπτά), κείμενο (μεγάλους instant-messaging-like διαλόγους, για την ακρίβεια), flash game-like κομμάτια που ο αναγνώστης χειρίζεται διάφορους χαρακτήρες, & γενικώς αξιοποιεί το ότι κάνει χρήση του Internet. Είναι μία multimedia εμπειρία.

Επίσης, είναι το 4o MS Paint Adventures (a.k.a MSPA), γι'αυτό και το όνομα του site & ότι 1ο update είναι το #1901, αν & τα comics αυτά δεν φτιάχονται πλέον στο MS Paint, χεχ.

Το MSPA (ειδικά στην περίοδο του προηγούμενου comic, του Problem Sleuth) έγινε γνωστό όντας reader-interactive, i.e. οι αναγνώστες μπορούσαν να στείλουν προτάσεις του τι θα έκανα οι χαρακτήρες μετά, ο συγγραφέας διάλεγε μία απο αυτές, έδειχνε το τι γίνονταν (ιδιαίτερα περίεργα πράγματα που δεν περίμενε κάποιος από την επιλογή) & το όλο πράγμα προχωρούσε.
Το Homestuck δεν το κράτησε αυτό το format: άρχισε έτσι, με commands από το κοινό, αλλά για διάφορους λόγους (είχε γίνει γνωστό αρκετά πλέον που οι προτάσεις ήταν πάρα πολλές, ο Hussie ήθελε να πει μια πιο συγκεκριμένη ιστορία, κλπ.) καθώς το comic προχώρησε αυτό μειώθηκε, μέχρι που από ένα σημείο & μετά σταμάτησε εντελώς.
Παρόλ'αυτά το format έχει παραμείνει το ίδιο, σαν ο αναγνώστης να "παίζει" το comic, δίνοντας εντολές στους χαρακτήρες, old skool adventure game style, συν τα actually game-like κομμάτια. Εξακολουθεί να υπάρχει πάντως ένα κλίμα πάρε-δώσε με το fan-community.

Και έχει γιγάντιο fan-community. ΓΙΓΑΝΤΙΟ. Το οποίο παράγεi αντίστοιχα άπειρες ποσότητες από fanart, fanfic, blogs, videos, cosplays (έχω δει μερικούς που έχουν κάνει ακόμη & εδώ), εναλακτικές ιστορίες με το ίδιο setup, online roleplaying communities, etc. etc.
Το γεγονός ότι έχει κάτι για όλους, character-wise, & είναι πολύ shipping-friendly σίγουρα βοηθάει σε αυτό. :whistling:


- Απάντηση #4

Είναι ίσως το αγαπημένο μου πλέον webcomic.

Ασχολούμαι με αυτό εδώ & ένα 7μηνο, μετά από διάφορες παλαιότερες προσπάθειες να το αρχίσω οι οποίες όμως καμία τους δεν προχώρησε πάνω από 20τόσα updates (ομολογουμένως το ACT 1 αρχίζει σχετικά ξερό), & μου πήρε 6 μήνες μόνο να το διαβάσω, με το χαλαρό ρυθμό το οποίο το πήγαινα & το εκτενές Where-I-Read που κατέληξα να κάνω.


- Απάντηση #5

Για όποιον ενδιαφέρετα να του ρίξει καμία ματιά, προτείνω να διαβάσει τουλάχιστον όλο το ACT 1. Δεν είναι μόνο ότι (όπως είπα ήδη) το comic γίνεται πιο ενδιαφέρον μετά από αυτό, ειδικά το OMG με το οποίο κλείνει το ACT 1, αλλά το γενικό writing style & η μορφή του humour παραμένουν pretty much σταθερά, οπότε έτσι παίρνει μία ιδέα κάποιος για το άμα το όλο πράγμα θα είναι του γούστου του από εδώ & πέρα (παρά το ότι ACT 1 είναι < του 5% του comic - δείγμα & all that).

Επίσης, για κάποιον που τον πειράζουν αυτά το να κάνει έστω & ένα απλό Google-search για το Homestuck είναι επίφοβο, γιατί major spoilers παντού! (ένα από, κατ'εμέ, καλά twists απλά δε μπορείς να το αποφύγεις όπου & να κοιτάξει κανείς, για ευνόητους λόγους in retrospect - αυτό ήταν & το μόνο πράγμα που ήξερα για το comic όταν τελικά κάθισα & είπα ότι θα το διαβάσω αυτήν τη φορά, αυτό & το ότι είναι super-popular, ειδικά με τη νεολαία (γιατί είμαστε & μίας άλφα ηλικίας πλέον...)). \
Και ακόμη περισσότερα άμα δε σας φτάνει αυτήν η περιγραφή & αρχίσετε να ψάχνετε για πληροφορίες online (όπως το Know Your Meme) ή αρχίσετε να κοιτάτε το output του fan-community πριν you get up-to-date.


*φιουχ* Αυτά τα ολίγα!

:::: )

Καλά όλα αυτά, αλλά για τους ήδη fans:

Spoiler: Favorite characters

Edited by Yo! Master, 06 September 2012 - 09:08.

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#2 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 05 September 2012 - 11:06

Λοιπόν, χθες το βράδυ άνοιξε Kickstarter για adventure video game βασισμένο comic.

Για ένα παιχνίδι το οποίο θα βγει σε 2 χρόνια (μέσα στο 2014, αρχίζοντας την κύρια παραγωγή του αφού το comic τελειώσει μέσα στο 2013) πολλοί είναι αυτοί που are just throwing their money at it! (συμπεριλαμβανομένου & του υποφαινόμενου).

Μέσα σε 12 ώρες είχε μαζέψει $ 500.000!!


Για όσους δεν έφτανε η αναλυτική μου απάντηση παραπάνω το introductory video στη σελίδα του KS δίνει μία καλή γεύση από τα action highlights του comic (σίγουρα όχι των φάσεων με το πολύ μπλα-μπλα ;)), αλλά με διάφορα out-of-context spoilers:
Spoiler: Το video


Επίσης, ο ίδιος ο δημιουργός εξηγεί το τι είναι το comic about.


EDIT: $1.000.000+ reached, σε 1 βδομάδα (βέβαια οι ρυθμοί έχουν πέσει από τα τρελλά ποσά της πρώτης ημέρας).

Edited by Yo! Master, 11 September 2012 - 09:13.

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#3 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 04 October 2012 - 20:50

Kickstarter done! Πρακτικά $2.5 mil, ουαου!

Άμα υπάρχει κανένας κρυφός fan του comic που δεν πρόλαβε, θα υπάρχει πολύ σύντομα & για ένα μικρό χρονικό διάστημα (1 βδομάδα or so) η δυνατότητα συμμετοχής μέσω Paypal.
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#4 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 194 posts

Posted 04 October 2012 - 23:35

Για να το θέσω σεμνά και ταπεινά,

ΤΟ HOMESTUCK ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ!!!!!! :kyaaa:

Δυστυχώς για την ώρα το έχω σταματήσει κάπου στο act 4 για να ασχοληθώ με άλλα πράγματα, καθώς είναι κάπως βαρύ ανάγνωσμα, με την πρώτη ευκαιρία όμως ανυπομονώ να το συνεχίσω γιατί θέλω πολύ να δω πώς εξελίσσεται!

Όσο για το Kickstarter, ακόμα δεν το κοίταξα, αλλά σκέφτομαι πόσο ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΚΟ θα ήταν αν χρησιμοποιούσαν interface με γραπτές εντολές μέσω prompt όπως τα πρώτα adventures της Sierra, για να μείνουν πιο πολύ στο πνεύμα του... Ό,τι στην ευχή είναι το Homestuck!!! Θα είχε τρελή δυσκολία στον προγραμματισμό του για να το κάνουν αρκετά ευέλικτο (το ξέρω από πρώτο χέρι τώρα πια), αλλά η απιστευτότητά του θα ήταν κολοσσιαία! :woot:

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#5 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 05 October 2012 - 00:01

Επιτέλους ένας δεύτερος! :hahaha:


Δυστυχώς για την ώρα το έχω σταματήσει κάπου στο act 4


Man, άμα είσαι στο ACT 4 δεν είχες διαβάσει τίποτη ακόμη!!!!!!!!

Πέρα του κυριολεκτικά (το ACT 5 είναι μεγαλύτερο από τα ACTS 1-4 + INTERMISSION αθροιστικά & μετά έχουμε & το ongoing ACT 6), υπάρχει τόσο πολύ ψωμί & τόσα πολλά πράγματα (cool, τρελά, & αστεία) που γίνονται παρακάτω που δεν περιγράφεται. To END OF ACT 4, π.χ., από μόνο του, let alone everything else!

Πάντως, ο χαμός με το comic έγινε με το ACT 5 (βέβαια, το μήκος του αυτομάτως συντελεί σε αυτό, από καθαρά στατιστική γωνία) & υπάρχουν λόγοι για αυτό - πέρα του πόσο καλό είναι κάθε μεμονωμένο ACT συγκριτικά.

Επίσης, χεχ, δεν πρόκειται να αναγνωρίσεις όλες τους χαρακτήρες που αναφέρω σαν αγαπημένους μου παραπάνω.


Όσο για το Kickstarter, ακόμα δεν το κοίταξα, αλλά σκέφτομαι πόσο ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΚΟ θα ήταν αν χρησιμοποιούσαν interface με γραπτές εντολές μέσω prompt όπως τα πρώτα adventures της Sierra, για να μείνουν πιο πολύ στο πνεύμα του... Ό,τι στην ευχή είναι το Homestuck!!! Θα είχε τρελή δυσκολία στον προγραμματισμό του για να το κάνουν αρκετά ευέλικτο (το ξέρω από πρώτο χέρι τώρα πια), αλλά η απιστευτότητά του θα ήταν κολοσσιαία! :woot:


Φάση θα είχε. Αλλά πιστεύω κάτι που να μπορεί να actually παίξει ο τόσος κόσμος που έδωσε τα λεφτά του & δεν έχει παίξει text-based adventure στη ζωή του λόγο ηλικίας θα εκτιμηθεί πιο πολύ. ;)

Edited by Yo! Master, 05 October 2012 - 00:02.

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#6 Clementine

Clementine

    Starting...

  • Members
  • 1 posts

Posted 15 October 2012 - 17:17

Γειααα!!! :kyaaa:

Δεν φανταζεστε ποσο χαρηκα που βρηκα αυτο το τοπικ! Διαβαζω homestuck εδω και 6 μηνες τωρα, αλλα ποτε μου δεν βρηκα εστω εναν ελληνα φαν του webcomic! (αν και βρηκα μερικους hater -_- και καταφερα να ψησω μια φιλη μου να το διαβασει και μαλιστα καναμε και Homestuck cosplay σε ενα anime event)
Εχω διαβασει ολες τις Act που εχουν ανεβει ως τωρα και περιμενω για το επομενο update!

Οι αγαπημενοι μου χαρακτηρες:

Spoiler:

Edited by Clementine, 15 October 2012 - 17:20.

Posted Image

#7 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 16 October 2012 - 17:00

Δεν φανταζεστε ποσο χαρηκα που βρηκα αυτο το τοπικ! Διαβαζω homestuck εδω και 6 μηνες τωρα


Αρχίσαμε σχεδόν ταυτόχρονα, χεχ. :)


αλλα ποτε μου δεν βρηκα εστω εναν ελληνα φαν του webcomic! (αν και βρηκα μερικους hater -_- και καταφερα να ψησω μια φιλη μου να το διαβασει και μαλιστα καναμε και Homestuck cosplay σε ενα anime event)


Ξέρω καναδυό άτομα ακόμη που είναι fans αλλά αυτά more or less.

Καλή φάση το cosplay. Παίζει καμία photo? Εγώ θα ήθελα πολύ να κάνω κάνα από τα Trolls (ορισμένα είναι τόσο εύκολο το cosplays τους μάλιστα), αλλά το μούσι μπαίνει στη μέση...


Spoiler:


Ξέρω ότι o Gamzee έχει cult following, καταλαβαίνω γιατί το έχει, αλλά παρόλα αυτά...

#1 Τι έχεις να πεις για τις εξελίξεις με τον υποφαινόμενο & τον Kurloz (brrr...)

#2 Το 4chors fancomic το ξέρεις?



Υ.Γ. Που λες, άμα ενδιαφέρεσαι, έχω ένα increasingly thorough where-I-read της εμπειρίας μου με το comic (συνεχίζει ακόμη, με supplementary υλικό).
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#8 Katerina-chan

Katerina-chan

    Starting...

  • Members
  • 1 posts

Posted 30 October 2012 - 15:34

Γειά σας! :wooi2:
Πολύ καιρό έψαχνα κι εγώ για αυτό το τοπικ,κόντεψα να σηκώσω την γειτονιά στο πόδι από τις φωνές μόλις το είδα.Ξεκίνησα να διαβάζω Homestuck πριν από περίπου ένα χρόνο και το παράτησα ενδιάμεσα επειδή είχε γίνει πολύ μπερδεμένο αλλά τώρα το έπιασα πριν ένα μήνα όλο από την αρχή και έχω φτάσει act 5 και έχω πορωθεί απίστευτα.

Edited by Katerina-chan, 30 October 2012 - 15:34.


#9 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 30 October 2012 - 17:22

Γειά σας! :wooi2:
Πολύ καιρό έψαχνα κι εγώ για αυτό το τοπικ,κόντεψα να σηκώσω την γειτονιά στο πόδι από τις φωνές μόλις το είδα.Ξεκίνησα να διαβάζω Homestuck πριν από περίπου ένα χρόνο και το παράτησα ενδιάμεσα επειδή είχε γίνει πολύ μπερδεμένο αλλά τώρα το έπιασα πριν ένα μήνα όλο από την αρχή και έχω φτάσει act 5 και έχω πορωθεί απίστευτα.


The more the merrier!


ACT 5 ACT 1 ή ACT 5 ACT 2?

Γιατί αν ακόμη στο πρώτο, όπως έλεγα & παραπάνω, είσαι ακόμη στα μισά του comic.


Αναμένω updates. :)

Edited by Yo! Master, 30 October 2012 - 19:15.

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#10 Katerina-chan

Katerina-chan

    Starting...

  • Members
  • 1 posts

Posted 30 October 2012 - 23:09

The more the merrier!


ACT 5 ACT 1 ή ACT 5 ACT 2?

Γιατί αν ακόμη στο πρώτο, όπως έλεγα & παραπάνω, είσαι ακόμη στα μισά του comic.


Αναμένω updates. :)



Στο act5-act1 ακόμα ...έχω δρόμο μπροστά μου αλλά διαβάζω συνέχεια οπότε αργά ή γρήγορα θα το τελειώσω(όσο έχει βγει δηλαδή).

(Πολύ χάρηκα που μπόρεσα να μιλήσω και με άλλους έλληνες fans :3 )

#11 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 30 October 2012 - 23:32

Στο act5-act1 ακόμα


'Hivebound' λοιπόν.

Πώς σου φαίνονται τα Trolls μέχρι στιγμής? Favorites?


Spoiler: Για να μην αρχίσουμε & το shipping & γίνει χαμός εδώ!

Edited by Yo! Master, 30 October 2012 - 23:38.

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#12 Katerina-chan

Katerina-chan

    Starting...

  • Members
  • 1 posts

Posted 31 October 2012 - 15:35

Λιπόν...από χαρακτήρες,αγαπημένοι μου ως τώρα(αν και γενικά όλοι μου αρέσουν) είναι :
[media] http://25.media.tumblr.com/tumblr_m6jkjlf5a81rse4kfo1_500.png http://static.zerochan.net/Nepeta.Leijon.full.836899.jpg http://static.zerochan.net/Jade.Harley.full.1015934.jpg[/url] [/media]

Και από ζευγάρια είναι αρκετά και αυτά αλλά τα βασικά είναι :


[media] http://24.media.tumblr.com/tumblr_m2rb8aLC2w1qih7b9o1_500.png http://farm8.staticflickr.com/7182/6965820575_886138e4be_z.jpg http://24.media.tumblr.com/tumblr_lvr2mmSjTJ1qlfioqo1_500.jpg [media]

Edited by Katerina-chan, 31 October 2012 - 15:39.


#13 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 31 October 2012 - 20:28

Spoiler: pics galore


Ναι, αλλά τι Quadrant τα ζευγάρια? ;)


Και για τους Vriska ♠ Tavros fans αφιερωμένο:

Spoiler: 8lack Romance

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#14 Katerina-chan

Katerina-chan

    Starting...

  • Members
  • 1 posts

Posted 01 November 2012 - 21:07

Λιπόν...
Vriska Tavros
Jade Dave
Eridan Feferi
Eqius Nepeta
Karkat Gamzee

#15 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 01 November 2012 - 22:25

Λιπόν...
Vriska Tavros
Jade Dave
Eridan Feferi
Eqius Nepeta
Karkat Gamzee


Και ούτε ένα Auspiticism, γιατί κανένας δε νοιάζεται για το συγκεκριμένο Quadrant, χεχ!

Edited by Yo! Master, 01 November 2012 - 22:26.

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.