Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Γενική συζήτηση για Risk PbP games...


  • Please log in to reply
123 replies to this topic

#121 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 05 August 2017 - 00:16

And that's all, folks. Συγχαρητήρια στην Utaku για την νίκη της και πολλά ευχαριστώ σε όλους τους παίκτες για την συνέπεια τους.

 

Ελπίζω οι παίχτες να το διασκέδασαν όσο κράτησε. Κράτησε πολύ λιγότερο από τα άλλα, είναι αλήθεια. Νομίζω πως το παράλληλο σύστημα παιχνιδιού ήταν επιτυχημένο. Ελπίζω να σας άρεσε το τελικό plot twist στο δάσος και όλο το setting του παιχνιδιού. Προφανώς, δεν ήταν 100% balanced, (καινούριο τελείως παιχνίδι-χάρτης, δεν ήταν καν tested ποτέ before), κάποιες παρατάξεις ήταν λιγάκι πιο εύκολες από κάποιες άλλες κλπ αλλά δεν θα άλλαζα πολλά πράγματα για μια τελική μορφή.

 

See ya, στο επόμενο που ελπίζω (όσο ζω) πως θα έχουμε διαφορετικό game master). :P



#122 Utaku

Utaku

    Tuturuu!!!

  • Members
  • 166 posts

Posted 05 August 2017 - 00:51

Γέεεεεεεεει :kakaka:

Εμείς να σε ευχαριστήσουμε για την τόσο απολαυστική εμπειρία που μας χάρισες και για την υπομονή σου μαζί μας. :Blissfull:

Συγχαριτήρια για το υπέροχο παιχνίδι που όπως κατάλαβα σκέφτηκες μόνος σου και τα κείμενα που προλογούσαν τις κινήσεις των ξενέρωτων στο κομμάτι του roleplay παίκτες που είχες να κουμαντάρεις. :P Το χάρηκα με την ψυχή μου!!! Ώρες σκεφτόμουν τις κινήσεις μου. Το παράλληλο σύστημα πολύ έξυπνο και δούλεψε πολύ καλά!

Osama και Fandom, περάσαμε τόσα μαζί, είστε άξιοι αντίπαλοι και τα χρειάστηκα πραγματικά στο τέλος! Xάρηκα πολύ που έπαιξα μαζί σας! :ureshii:

Αναμένω νέο παιχνίδι με Black Kaiser αντίπαλο.


Edited by Utaku, 05 August 2017 - 01:06.

tumblr-static-1ngsil503zesk8s48o480gsg0-
...My anime, manga and dorama lists!!!


#123 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 05 August 2017 - 01:45

See ya, στο επόμενο που ελπίζω (όσο ζω) πως θα έχουμε διαφορετικό game master). :P

 

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ε Kaiser;

 

Συγχαρητήρια για την νίκη, Utaku. Είτε θα πήγαινα πάνω και θα προσπαθούσα να μιλήσω κάπως με τον Fandom είτε θα πήγαινα κάτω και θα μιλούσα με εσένα (όπως και έγινε). Δεν μπορούσα να νικήσω αλλιώς.

 

Ωραίο το παράλληλο σύστημα μάχης και μειώνει πάρα πολύ τον χρόνο και ας μην είναι εφετζίδικο όπως το άλλο. Σε γενικές γραμμές το βρήκα πιο στρατηγικό από το απλό turn-based καθώς πρέπει να προσέχεις πολύ περισσότερο τις μετακινήσεις των άλλων αλλά και να τις προβλέπεις ως ένα βαθμό εάν θέλεις να παίξεις βέλτιστα χώρια που θύμιζε περισσότερο το πως λειτουργούσαν οι μετακινήσεις στρατευμάτων τις παλαιότερες εποχές.

 

Γενικά κάποια θεματάκια με το balance τα είχα και εξέφρασα την γνώμη μου στον Kaiser σχετικά με αυτά. Πιστεύω ότι ο Ρώσος ήταν πολύ δύσκολο έως λιγάκι αδύνατο να νικήσει (ήταν σίγουρα το πιο δύσκολο faction από τα τρία τουλάχιστον) εάν δεν συνέβαιναν κάποια πολυ συγκεκριμένα πράγματα που δεν ήταν στο χέρι του.

 

To κυριότερο από αυτά ήταν αυτό που προσπαθούσα βασικά να κάνω σε μεγάλο μέρος του παχνιδιού: να "αναγκάσω" τον Δανό και τον Τεύτονα να παίξουν ξύλο καθώς δεν είχαν αρκετό λόγο από τον χάρτη να το κάνουν, γιατί και οι δύο είχαν πολλές "ήρεμες" περιοχές ώστε να αφοσιωθούν και να μην ενοχλήσουν ο ένας τον άλλο. Εάν δεν συνέβαινε αυτό δεν μπορούσα να κυνηγήσω αποτελεσμάτικά τα τσάπελς καθώς όλα ήταν σε πολύ ασύμφορες θέσεις για εμένα. Είτε ήταν υπεβολικά μακριά όπως το Dorpat είτε σε πολύ ασταθείς περιοχές όπως το Rebal (δεν είχα ένα τσάπελ δίπλα μου όπως είχε ο Τεύτονας το Piltene, ούτε ένα τσάπελ σε αρκετά ήρεμη περιοχή όπως είχε ο Δανός το Rebal, το οποίο λόγω της "τεράστιας" περιοχής 2 ήταν πολύ δύσκολο να διεκδικήσω). Έτσι, κατέληξα ουσιαστικά στον ρόλο του "Kingmaker" γιατί αυτός με τον οποίο δεν θα ασχολιόμουν θα κέρδιζε ουσιαστικά το παιχνίδι.

 

Για αυτό ρίσκαρα και άφησα "ανέγγιχτη" την Utaku στο κέντρο, παρ'οτι μπορούσα να την αναχαιτήσω σε αρκετές περιπτώσεις, μπας και θορυβηθεί ο Fandom και ορμήσει να την κόψει (και όχι την βεντέτας με τον Fandom), και για αυτό άφησα τον Fandom να περάσει εύκολα προς της Ρήγα και ας γύρισε εν τέλει, προς τις άλλες περιοχές που δεν "ενοχλούσαν" άμμεσα την Utaku (Kokenhusen, Balvi), αν και από ότι κατάλαβα πίστευε ότι το relic βρισκόταν στο Balvi. Εν τέλει, το αστείο ήταν ότι δεν είχα θέμα να αφήσω τον Fandom να πάει προς το Balvi και να πάω εγώ για την Ρήγα, αλλά η έλλειψη επικοινωνίας εκείνους τους γύρους το εμπόδισε αυτό και με έκανε να υποχωρήσω, μη θέλοντας να βρεθώ ανάμεσα στους δύο άλλους παίκτες.

 

Anyway, καλό ήταν και είχε ενδιαφέρον συνολικά. Τα λέμε στο επόμενο.



#124 Utaku

Utaku

    Tuturuu!!!

  • Members
  • 166 posts

Posted 05 August 2017 - 02:32

Συγχαρητήρια για την νίκη, Utaku. Είτε θα πήγαινα πάνω και θα προσπαθούσα να μιλήσω κάπως με τον Fandom είτε θα πήγαινα κάτω και θα μιλούσα με εσένα (όπως και έγινε). Δεν μπορούσα να νικήσω αλλιώς.

 

Γενικά κάποια θεματάκια με το balance τα είχα και εξέφρασα την γνώμη μου στον Kaiser σχετικά με αυτά. Πιστεύω ότι ο Ρώσος ήταν πολύ δύσκολο έως λιγάκι αδύνατο να νικήσει (ήταν σίγουρα το πιο δύσκολο faction από τα τρία τουλάχιστον) εάν δεν συνέβαιναν κάποια πολυ συγκεκριμένα πράγματα που δεν ήταν στο χέρι του.

 

Ευχαριστώ!!!

 

Από την άλλη, εγώ από την αρχή πίστευα ότι ήμουν λίγο "σάντουιτς" και ότι αν εσύ και ο Fandom είχατε κάνει συμμαχία, θα είχα εξαφανιστεί από τον 3ο γύρο. Γι' αυτό και φαντάζομαι πως είχα ένα προβάδισμα στα πλοία, για άμυνα.

 

Όσο για τα chapels, το Rebal ήταν για σένα το ίδιο έυκολο με μένα. Εσύ δεν είχες καράβια, αλλά αν έφτιαχνες μπορούσες να πας στο Rebal σε 1 γύρο, ενώ εγώ σε 2 τουλάχιστον. Γι' αυτο πίστευα ότι θα έρθεις προς τα πάνω. Τις ίδιες κινήσεις ήθελε και ο Fandom για το 2ο, είτε πήγαινε με πλοία είτε πεζός. Το 3ο ήταν για όλους μας πιο δύσκολο.

Γενικά δεν πιστεύω ότι το παιχνίδι δεν ήταν ισορροπημένο, απλώς ο καθένας από μας είχε τα καλά του και τα κακά του και έπρεπε να βρει πως να τα χειριστεί. Όλα κρίθηκαν στις επιλογές που κάναμε. Πολλές φορές δε χτυπήσαμε κάποιον που θα μπορούσαμε εύκολα, πολλές φορές διαλέξαμε δύσκολο δρόμο για κάτι, πολλές φορές "αφήσαμε" κάποιον να κάνει αυτό που θέλει ανενόχλητος. Πιστεύω αυτός ο χάρτης σου έδινε αμέτρητες επιλογές και στρατηγικές. Κι όπως και κάθε παιχνίδι ΡΙΣΚ, είναι και λίγο να σου κάτσει.

 

Anyway, η στρατηγική και των 3ων μας προφανώς ήταν διαφορετική και ο καθένας είχε τους λόγους του. Εγώ προτίμησα να μη σας πειράξω απο νωρίς αφού δε με ενοχλήσατε, αν και ειδικά σε εσένα θα μπορούσα να χωθώ πολύ άνετα. Αλλά δεν υπήρχε λόγος αφού στο μισό παιχνίδι γινόταν μάχες μεταξύ σας και ειδικά ενώ δεν ήξερα ακόμα που είναι το κειμήλιο, κρατούσα άμυνα για το τέλος. Βέβαια στο τέλος καταλήξατε και οι 2 με άπειρο στρατό στο κέντρο, αλλά σημασία έχει ότι τελικά μου βγήκε σε καλό.


Edited by Utaku, 05 August 2017 - 02:53.

tumblr-static-1ngsil503zesk8s48o480gsg0-
...My anime, manga and dorama lists!!!