Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Γενική συζήτηση για Risk PbP games...


  • Please log in to reply
123 replies to this topic

#31 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 10 February 2013 - 01:18

Nice game people. Πολλά μπράβο στον Καίσαρα, ήταν κορυφαίος GM. Και στην ομάδα μου για την απολαυστική μας συνεργασία.
Ήταν μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία.
Θα μάθουμε τι κάρτες πήρε η κάθε ομάδα σε κάθε γύρο και για εκείνες που παίχτηκαν αλλά δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ;

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#32 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

    ~:vv:~

  • Members
  • 163 posts

Posted 10 February 2013 - 03:07

Το ευχαριστήθηκα πολύ περισσότερο από ότι περίμενα στην αρχή. Πραγματικά παρα παρα πολύ ωραίο. Ένα μεγάλο ευχάριστο στον Kaiser για όλα όσα έκανε και ελπίζω να έχει και συνεχεια στο μέλλον!!!!! Μου έγινε συνήθεια να μιλάω σχεδόν κάθε μέρα με τους άλλους και να καταστρώνουμε σχέδια . :<img src=:' /> :<img src=:' />

Anyways once more: Thanks a lot Kaiser!

Sorry που από εμενα υπήρχε 0 RP αλλα ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο lol. Πέρα από ότι δεν είμαι καλός στο να κάνω δικες μου ιστορίες μου έπαιρνε τόση ώρα να συζητάω για το game που ειλικρινά δεν είχα χρόνο για story. Πάντως πιστεύω ο Babba έκανε αρκετό για όλους!!!
Posted Image

#33 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 10 February 2013 - 11:13

No problem. Χαρά μου να σκοτώνουμε στρατιωτάκια μαζί. Posted Image

Το παιχνίδι πήγε καταπληκτικά. Δεν περίμενα πως θα ήταν στην κόψη του ξυραφιού μέχρι το τέλος. Στην αρχή συμμεριζόμουν την άποψη του Osama πως μέχρι τον 7ο-8ο γύρο θα έχει κριθεί και μετά απλά θα είναι απλό σκούπισμα της ισχυρής πλευράς στην αδύναμη, όπως όλα τα παιχνίδια Risk δηλαδή. Και όμως κρίθηκε τις λεπτομέρειες. Σπάνια θα δούμε αυτό το πράγμα ξανά. Από την μεριά μου ζητάω συγγνώμη για το ζήτημα με τις κάρτες και για κάποιους κανονισμούς που ήταν μπορεί να μην ήταν ξεκάθαροι άλλα όπως καταλαβαίνετε είναι το πρώτο παιχνίδι Risk με custom rules και δεν ήξερα από πριν τι θα συναντήσω. Βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για τα τεχνικά του παιχνιδιού και τα όρια του παιχνιδιού όταν παίζεται σε forum. Σίγουρα τα επόμενα θα πατήσουν πάνω σε αυτό με τις κατάλληλες προσθήκες και διορθώσεις.

Για τις κάρτες, Babba, δεν το ξέχασα. Θα σου στείλω μια λίστα και σε όποιον άλλον θέλει (μόλις την φτιάξω). Νομίζω πως μόνο εσείς παίξατε κάρτες που δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ, τώρα στον τελευταίο γύρο όπου ο Οσάμα κατάφερε να μην εξαργυρώσει ξανά και η κάρτα κατασκόπου που την παίξατε πάνω στον Zeroloke -στον 10ο γύρο αν θυμάμαι καλά-, έναν γύρο όπου ενώ είχε συμπληρώσει 3 κάρτες, ο ίδιος και κανείς από τους συμμάχους του δεν είχε την κατάλληλη κάρτα για να μπορέσει να φτιάξει εξαργυρώσιμη τριάδα με ανταλλαγή. Τυχεροί στην ατυχία τους εκεί.

Κάποια ελάχιστα σχόλια να κάνω για το πως κινηθήκατε στρατηγικά. Για τους Κεντρικούς μου έκανε εντύπωση που δεν επιχειρήσανε ομαδικό ντου στην Ρωσία, ενώ για τους Συμμάχους οι οποίοι δεν παίζανε τόσο ομαδικά όσο οι πρώτοι (frankly μονάχα η Mono φαινόταν να ασχολείται πραγματικά, Zero και John φάνηκαν σαν να μην έχουν αρκετό χρόνο για να παίξουν), μου έκανε εντύπωση η επίθεση της στην Σουηδία στους πρώτους γύρους του παιχνιδιού, με μια Γερμανική στρατιά να περιμένει στην Δανία. Θα επανέλθω αν θυμηθώ κάτι άλλο.

Anyways, εγώ ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες (λίγο περισσότερο όσους ασχολήθηκαν πραγματικά :)) και δίνουμε ραντεβού για τέλη Μάρτη (ναι είναι τυχαίο, δεν έχει να κάνει με μια σειρά που ξεκινά την τρίτη της σεζόν εκείνη την περίοδο. Καθόλου. Posted Image) σε ένα παιχνίδι το οποίο θα είναι ατομικό και θεματικό. With Naval warfare, politics and fights with (Valyrian) Steel. With Fire and Blood. Σας περιμένω. :)

#34 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 10 February 2013 - 11:36

Good game! Ευχαριστούμε πολύ Kaiser για όλα! Είσαι ένας ήλιος φωτεινός, ένα αστέρι που λάμπει, ένα αστραφτερό μπισόνεν, μια οπτασία απλά XD

xbJ3b2w.jpeg


#35 Fandom

Fandom

    Anime Professional

  • Members
  • 551 posts

Posted 10 February 2013 - 13:02

Meanwhile in Siam, και οι 4,5 μήνες πέρασαν κάπως έτσι

Posted Image

#36 Zeroloke

Zeroloke

    Manwe

  • Members
  • 182 posts

Posted 10 February 2013 - 13:32

Ευχαριστουμε για ολα Kaiser!! Τελεια οργανωση του παιχνιδιου!!! Συγχαρητηρια στους νικητες αλλα και στους συμμαχους μου που παρα τις αντιξοότητες που μας τυχανε καθ ολη τη διαρκεια του παιχνιδιου το παλεψαμε μεχρι τελευταιο γυρο και στον ενα στρατιωτη! Πολυ ωραια εμπειρια :riiight:

#37 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 10 February 2013 - 15:40

Χμ, επίθεση στη Ρωσία;
Για να δούμε.

Round 3: Ο osama αναλαμβάνει να κρατήσει το δυτικό μέτωπο.
Ο cloud επιτίθεται στη livonia, η mono χρησιμοποιεί τον ναύαρχο, εγώ τρώω την μεγάλη ήττα στον Καύκασο.
Δεν είναι ότι δεν προσπαθήσαμε.

Έπειτα, έπαιζαν ένα σωρό κάρτες πάνω στους Ρώσους και δεν μπορούσα να περάσω.
Ο cloud είχε το κακό σπυρί στη γειτονιά του και το απρόσμενο μέτωπο της Σκανδιναβίας.
Όταν αποφασίσαμε να επιτεθούμε τελικά συνδυασμένα στη Ρωσία τη ρίξαμε, αλλά θυσιάζοντας το δυτικό μέτωπο.

Στον κακό μας γύρο ίσως θα έπρεπε να είχαμε ασχοληθεί με τη Ρωσία, αλλά η Γαλλία θα είχε γίνει τρομαχτικά επικίνδυνη αν δεν την πετσόκοβαν σε εκείνο το σημείο και θα είχαν πέσει και οι δύο πολύ νωρίτερα.
Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί με είχαν τόσο στο φτύσιμο. Μιλάμε ούτε επίθεση δε δέχτηκα στα αρχικά μου εδάφη. Προσπάθησαν μόνο να ανακτήσουν όσα κατά καιρούς έπαιρνα. Αν χτυπούσαν εμένα αντί για τη Γερμανία, θα με είχαν λιώσει.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#38 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 10 February 2013 - 17:35

Να δώσω και εγώ καθυστερημένα συγχαρητήρια σε όλους για το καλό παιχνίδι και ειδικά στον Babba-of-the-one-thousand-and-one-strategic-options και στον Cloudy "The Calculator" Sky, τα σχέδια των οποίων ήταν πραγματικά άλλου επιπέδου. Και να ήθελα, δεν θα μπορούσα ποτέ να σκεφτώ σε τόσο υψηλό επίπεδο στρατηγικής. Το μόνο που μπορούσα να κάνω μετά από λίγο στις συζητήσεις μας ήταν απλώς να λέω "εντάξει θα το κάνω".

Τον Kaiser δεν τον ευχαριστώ γιατί είναι αντιπαθητικός και γιατί σκότωσε τον Μέττερνιχ.

Ντροπή σου.

#39 John Crabs

John Crabs

    Chessmaniac

  • Members
  • 398 posts

Posted 10 February 2013 - 18:30

Good game! Ευχαριστούμε πολύ Kaiser για όλα! Είσαι ένας ήλιος φωτεινός, ένα αστέρι που λάμπει, ένα αστραφτερό μπισόνεν, μια οπτασία απλά XD

Και εγω προσθετω και το ΜΑΓΚΟΥΦΙΣΣΑ
Spoiler:


Τωρα οσο αναφορα σχολια, το παιχνιδι ηταν εξαιρετικο. Νομιζω οτι δεν υπαρχει λεξη για να εκφραση αυτο που πραγματικα ειναι. Ακομη και μεχρι το τελος παιζοταν απο χερι σε χερι και εκατσε για μια ζαρια, στις Κεντρικες Δυναμεις, συμβαινουν αυτα. Ανυπομονω να διοργανωθει το επομενο Risk (να μην εχω Πανελληνιες) και να μπορεσω να δειξω την πραγματικη αξια του Τσαρου της Ρωσιας.

Υ.Γ. Καπου στη μεση του παιδιου της μαχης, βρηκαν εναν κουρελη με κατακοκκινα ματια να πινει Βοτκα και να μιλαει σε δυο ρουβλια. Ναι, ειναι αυτος που νομιζεται, ο μεγαλος Τσαρος σας.
THE END

Υ.Γ.2. Θα μου λειψετε!!!! :yawn2:

#40 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 11 February 2013 - 20:16

Καλά, κάτσε να τα βρούμε με τον davy jones και θα δείτε τι θα πάθετε.
Μόλις με μεταφέρει στον ειδικό βωμό επίκλησης και ξυπνήσω τον Κθούλου, ο μικρός σας kimimaro θα μαζεύει το σαγόνι του από το πάτωμα...

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#41 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 29 March 2013 - 21:23

Here we go again...



Posted Image

^Το συγκεκριμένο Risk game είναι ατομικό και θεματικό. Οι εγγραφές ανοίγουν μόλις γίνει approved και εμφανιστεί το thread. Θα παίξουν οι 6 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή, ενώ αν υπάρξει 7ος μπορεί να συμμετέχει ως αναπληρωματικός. Αναφέρετε με ποιόν οίκο θα θέλατε να παίξετε (ο διαμοιρασμός των οίκων θα γίνει με κλήρωση σε συνεργασία με τους moderators αλλά η επιλογή ενδέχεται να παίξει κάποιο ρόλο σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις) και επίσης πείτε μου αν έχετε δει/διαβάσει τη σειρά και μέχρι που για να ξέρω ποιά πολιτική να ακολουθήσω με τα spoilers. Το τέλειο θα ήταν όλοι οι παίκτες να έχουν δει μέχρι και την πρώτη σεζόν της σειράς αλλά καμία γνώση δεν είναι υποχρεωτική για συμμετοχή. Ας ακούτε για πρώτη φορά την σειρά και εδώ, no one cares :P

Επιλέξτε έναν οίκο από τους παρακάτω (μη υποχρεωτικό) :

Posted Image

Εδώ είναι οι θέσεις τους στο χάρτη του Westeros:
Spoiler:


^Επιλέξτε απλά με ποιον Οίκο θα σας άρεσε να παίξετε και μην κρίνετε από την γεωγραφική θέση του την ευκολία. Το παιχνίδι θα είναι objective driven όχι ξερό conquest άρα κατά κανόνα αυτοί που βρίσκονται στις πιο ωραίες θέσεις έχουν πιο δύσκολες objectives από τους υπολοίπους. Πιστέψτε το αυτό.

Και αυτός είναι ο χάρτης στον οποίο θα παίξουμε (μπορεί να αλλάξουν κάποιοι αριθμοί):
Spoiler:


Τέλος, μην τρομάξετε από το πλήθος των κανόνων. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια μαθαίνετε τι να κάνετε παίζοντας τον πρώτο γύρο, όσα παιδιά έχουν παίξει μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν. Ο πρώτος γύρος μάλιστα θα πάει σχεδόν auto-pilot'ed, θα σας βοηθάω και εγώ ο ίδιος και θα σας αναφέρω τι μπορείτε να κάνετε όταν έρχεται ο γύρος σας (στο τεχνικό κομμάτι φυσικά). Για τους παλιούς το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κατα βάση Castle Risk με επιπλέον στοιχεία όπως το naval warfare, οι ειδικές εντολές, οι νυχτερινές επιθέσεις (Νύχτα = Deployment Phase) κλπ. Ρίξτε απλά μια ματιά στο thread, υπάρχει λίστα περιεχομένων.

Χρειαζόμαστε 6 παίκτες ακριβώς για να παίξουμε το παιχνίδι. Με λιγότερους δεν μπορεί να γίνει λόγω balance issues. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή παρατήρηση (πχ ορθογραφικό λάθος κάπου :P) , go ahead. I'm ready.

#42 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 29 March 2013 - 21:47

Θα ήθελα να καβατζώσω τη θέση του Α' αναπληρωματικού.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#43 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 29 March 2013 - 21:53

first!

Here we go again my friend :P

Να σου πω εδώ ποιόν οίκο θέλω ή σε pm?

xbJ3b2w.jpeg


#44 Fandom

Fandom

    Anime Professional

  • Members
  • 551 posts

Posted 29 March 2013 - 21:54

Βάλε εμένα με Tyrell βασικά τώρα που το βλέπω Martell μου κάνει πιο πολύ για Σιάμ. Αλλά γιατί το θες?

Edited by Fandom, 29 March 2013 - 21:56.


#45 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

    ~:vv:~

  • Members
  • 163 posts

Posted 29 March 2013 - 21:56

Count me in
Posted Image