Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Γενική συζήτηση για Risk PbP games...


  • Please log in to reply
123 replies to this topic

#1 Sponis

Sponis

    Despair-Ridden Heart...

  • Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 20 July 2012 - 04:29

Μετά το πρώτο υπερ-επιτυχημένο Risk play by post game, ανοίγω αυτό το τόπικ για να συζητηθεί η συνέχεια του...

Κατα πρώτον αναλαμβάνει κανείς να στήσει καινούριο παιχνίδι;
Μπορεί ο Black Kaiser να δώσει κάποιες οδηγίες σε κάποιον αν δε θέλει πάλι να είναι ο ίδιος GM?
Υπάρχει περίπτωση να αλλαχθεί ο χάρτης;

Ρωτήστε και οι υπόλοιποι ή αναλάβετε το επόμενο παιχνίδι...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕTOΧΗΣ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΠΟΜΕΝΟ GAME!

#2 BoredForLife

BoredForLife

    Monster Hunter

  • Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 20 July 2012 - 06:37

Όπως είπα και στο άλλο θρέντ (τώρα γιατι σβήστικε δεν ξέρω) καλό θα ήταν να αλλάζετε χάρτες.... Μια Middle earth , μια westeros , μια Azeroth.... Ακόμα και με χάρτη του One piece θα μπορούσατε...

v4kFmx.png


#3 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 20 July 2012 - 08:58

Χαίρομαι πολύ που ήταν πολύ επιτυχημένο το παιχνίδι. Ναι, φυσικά όποιος θέλει να κάνει GM είμαι στην διάθεση του για ερωτήσεις και απορίες. Υποθέτω κυρίως θα θέλει να μάθει πως υπολογίζονται τα αποτελέσματα των μαχών, μόνο αυτό είναι που χρειάζεται κάποια εξήγηση αφού όλα τα υπόλοιπα είναι προφανή.

Μιας και τον Αύγουστο δεν θα έχω πρόσβαση σε υπολογιστή και μετά ακολουθεί εξεταστική, το επόμενο παιχνίδι που θα διοργανώσω εγώ θα είναι μάλλον μετά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Σκοπεύω να παίξουμε Castle Risk μια variation του Risk σε χάρτη Ευρώπης και με ελαφρά διαφορετικούς κανόνες. Ή πάλι στον παγκόσμιο χάρτη αλλά με άλλο objective νίκης (αποστολές ή Capital). Φυσικά, μακάρι να διοργανωθούν και άλλα παιχνίδια από άλλους GM ως τότε.

Posted Image

Υπάρχει σκέψη για ένα Mega-Game of Thrones Risk με 9 παίκτες και 40 διαφορετικές κάρτες (τις έχω έτοιμες όπως και τον χάρτη) αλλά αυτό αρκετά αργότερα και σίγουρα μετά το Castle Risk (θέλω να δω πως θα πάει ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες έχουν fixed αρχικές θέσεις. Μπορεί τον Απρίλη όπου θα ξεκινήσει και η σειρά. :P

#4 Wild Monkey

Wild Monkey

    Going Bananas

  • Members
  • 184 posts

Posted 20 July 2012 - 10:06

Για τον Παγκοσμιο Χαρτη... να πω το παραπονο μου. Η Αυστραλια/Ωκεανια ειναι απλα cheat. 4 περιοχες, απομονωμενες, που συνορευουν μονο με την Ασια, που κανεις δεν μπορει να την κατακτησει στους πρωτους γυρους, και χρειαζεται να φυλαξεις μονο μια περιοχη για να εισαι ασφαλης (Ινδονησια?). Ειναι μεγαλη διευκολυνση για καποιον να ξεκινα με την Αυστραλια. Θα προτεινα να βαλουμε και τις Φιλιππινες στο χαρτη που θα ενωνουν Αυστραλια με Ιαπωνια.

#5 Tsunade-sama

Tsunade-sama

    Special Attack: Chombo

  • Members
  • 309 posts

Posted 20 July 2012 - 11:21

Χάρτες από anime ή σειρές ακούγεται άψογη ιδέα.

Δεν θέλω να ακουστώ επιλεκτική αλλά δε ξέρω αν θέλω να το παίξω πάλι με άλλον GM.Πραγματικά ο Kaiser έκανε απίστευτη δουλειά με το rp (ακόμα γελάω!), πέρα του ότι ήταν απίστευτα συνεπής με τις μάχες.Κακά τα ψέμματα, ένα παιχνίδι για να το ευχαριστηθείς στο full θέλεις οι συμπαίχτες/αντίπαλοι σου και ο GM να είναι άψογοι από την πλευρά τους.

x51y7-cover2_zpsaec145a1.jpg
 


#6 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 20 July 2012 - 18:42

@Wild Monkey

Στα καινουρια Ρισκ υπαρχει διπλη ή τριπλη προσβαση στην αυστραλια, οπως και συνορευουν απο δυο μεριες η νοτια αμερικη με την αφρικη, η βορεια αμερικη με την ασια, εχει περισσοτερες περιοχες κτλ. οποτε ειναι κατα πολυ πιο ισορροπημενο. επισης υπαρχουν τριων ειδων καρτες (πεζικο, ιππικο, και κανονια) και τεσερεις συνδιασμοι καρτων - 3π, 3ι, 3κ και ενα από το καθένα που δινουν 4-6-8-10 στρ. αντιστοιχα.

Για πιλοτικο καλο ειναι το παλιο, αλλα νομιζω οπως ειναι τα καινουρια ρισκ ειναι οντως πιο ισορροπημενο.

stasou%2520mygdala.jpg


#7 John Crabs

John Crabs

    Chessmaniac

  • Members
  • 398 posts

Posted 20 July 2012 - 18:52

Βασικα το αν η Αυστραλια θα εχει ενα η περισσοτερα μερη προσβασης, το καθοριζει εδω ο GM και γενικα οι παικτες. Δεν ειναι υποχρεωτικο. Και οσο για το πλεονεκτημα, ναι εχει ενα μικρο πλεονεκτημα, αλλα πλεονεκτημα εχει και αυτος που θα παρει τη Νοτια Αμερικη. Η Αφρικη δεν αποτελει απειλει για τους πρωτους 5 γυρους, αφου γινεται σφαγη εκει και αμα παρει το τμημα της Αφρικης που συνορευει με την Νοτια Αμερικη, εχει τεραστιο πλεονεκτημα. Και επισης μπορει ευκολα να παρει και τη Βορεια Αμερικη. Οποτε το πλεονεκτημα της Αυστραλιας χανεται.Το πιο ισορροπημενο Risk, αλλα σπαστικο και ισως αδικο, κατατι γνωμη μου, ειναι αυτο που ολα γινονται ταυτοχρονα. Δηλαδη σε καθε γυρω θα στελνουμε σε πμ τα σχεδια μας και που τοποθετουμε τους στρατιωτες. Νομιζω λεγεται Same Time Risk.

Ελπιζω να βρεθει κανεις, να δεχτει να γινει GM και να γινει παιχνιδι τον Αυγουστο, αλλιως με βλεπω να παιρνω μερος του χρονου τον Ιουλιο. :(

#8 Zeroloke

Zeroloke

    Manwe

  • Members
  • 182 posts

Posted 20 July 2012 - 23:32

οντως εχει ενα πλεονεκτημα η αυστραλια στην αρχη το παιχνιδιου τουλαχιστον αλλα συμφωνω με το John Crabs οτι τα μερη προσβασης κανονιζονται αρα αυτο το πλεονεκτημα δε γινεται και τοσο μεγαλο
Παντως μακαρι να εχουμε καποιον που να δεχτει να γινει GM!!!!

#9 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 22 July 2012 - 11:31

Μιας και μερικοί παραπονιέστε για την Αυστραλία, η οποία ανέκαθεν ήτανφιλέτο και ο πρώτος στόχος κάποιων παιχτών, τo video-game RISK II πέρα από τον κλασσικό, προτείνει και έναν νέο χάρτη με 6 νέες περιοχές, νέες θαλάσσιες διόδους και ηπείρους που δεν είναι εύκολα οχυρώσιμες.
Spoiler:


Προσωπικά, προτιμώ τον παλιό-καλό χάρτη του Risk.

#10 John Crabs

John Crabs

    Chessmaniac

  • Members
  • 398 posts

Posted 22 July 2012 - 13:33

Αυτος ο χαρτης που λες ειναι για το same time risk. Το χω το παιχνιδι και εκει εμαθα να παιζω Σε αυτο το χαρτη, ειναι παλι ευκολο να κρατησει κανεις την Αυστραλια. Ειδικα αν ο παιχτης που εχει τη Νοτια Αμερικη ειναι αρχαριος, τοτε αυτος που θα χει την Αστραλια θα παρει το Σιαμ, και τις Φιλιπινες και μετα θα παρει τη Νοτια Αμερικη και θα τοποθετησει στρατο στις εξης περιοχες.
1)Σιαμ
2)Φιλιπινες
3)Νοτια Αφρικη
4)Δυτρικη Αφρικη
5)Κεντρικη Αμερικη

Το σχεδιο αυτο για να πετυχει, αν ολα πανε ετσι οπως πρεπει, διαρκει 5 γυρους. Στον πρωτο παιρνει την Αυστραλια και τοποθετει στρατο στις Φιλιπινες και στο Σιαμ, και στους επομενους γυρους χτυπαει Αμερικη, ενω σε καθε γυρο τοποθετει απο 1 στατιωτη στις Φιλιπινες και στο Σιαμ, για να μην εχει φοβο να τις χασει.

Και ιδιαιτερα αν στην αρχη του παιχνιδιου διαλεγουμε ποιες περιοχες θα εχουμε, τοτε ουσιαστικα αυτος που διαλεγει πρωτος εχει πλεονεκτημα.

#11 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 29 September 2012 - 19:18

Παίδες, για να μαζευόμαστε σιγά-σιγά να σφαχτούμε και πάλι. ;)

Λογικά μέσα στις επόμενες ώρες θα κάνουν approve το νέο thread του παιχνιδιού το οποίο τόσο επιμελώς ετοίμασα :P (και να το κάνουν και lock μέχρι να ξεκινήσουμε παρακαλώ). Αφού εμφανιστεί το thread, διαβάστε στα γρήγορα τους κανόνες και δηλώστε την συμμετοχή σας εδώ αν θέλετε να παίξουμε. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, ξεκινάμε σε μια εβδομάδα και οι παίχτες θα βγούν με κλήρωση αν είναι πάνω από έξι τα άτομα τα οποία θα δηλώσουν συμμετοχή.

Επίσης, οποιαδήποτε ερώτηση ή ακόμα και πρόταση για κάποια αλλαγή στους κανόνες ή στον χάρτη κλπ είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

#12 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 29 September 2012 - 20:20

Δηλώνω συμμετοχή και υπογράφω τη δήλωση με το αίμα μου.


edit : Α δεν θέλω κληρώσεις. Εγώ είμαι mod είμαι υπεράνω του νόμου εδώ μέσα!

xbJ3b2w.jpeg


#13 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 29 September 2012 - 20:28

Δηλώνω συμμετοχή.
Δεν έχω παίξει ποτέ risk.
Έχω παρακολουθήσει με προσοχή το παλιό game.
Διάβασα το topic και νομίζω πως το έχω.
Δε με νοιάζει τι θα πάρω, οπότε ας πάρω ότι περισσεύει.
Αν μπορώ να διαλέξω, η σειρά προτίμησης είναι Οθωμανοί, Ρώσοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Βρετανοί, ασήμαντα τσιράκια του άξονα με το όνομα σιδηρόδρομο.

Επίσης:

Τους 3 στρατιώτες του Πράσινου παίκτη (σύμμαχου του Πορτοκαλί)

Αυτό δε θα έπρεπε να είναι 4 με βάση την εικόνα;

Edited by Babba, 29 September 2012 - 22:01.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#14 Zeroloke

Zeroloke

    Manwe

  • Members
  • 182 posts

Posted 29 September 2012 - 21:53

Δηλωνω και εγω συμμετοχη!!! Απο οτι ειδα και με νεο χαρτη(Castle Risk) θα περασουμε πολυ ωραια!

#15 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 29 September 2012 - 23:03

Ναι, Babba, 4 είναι όχι 3. Λάθος μου εκεί. Και δεν χρειάζεται να το έχεις παίξει, είναι πολύ απλό το παιχνίδι. Στο πρώτο γύρο θα σας πάω auto-pilot σχεδόν :P

Επομένως έχουμε:
1) Risk veteran and former winner her royal highness empress φτου-μη-την-ματιάσουμε Mono of Yaoiland -chan :P
2) Babba
3) Zeroloke

Edited by Black Kaiser, 29 September 2012 - 23:27.