Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * - - 2 Ψήφοι

Λύση σωτηρίας για την Ελλάδα από την οικ. κρίση

λύση Ελλάδα πολιτικός-αγροτικός τομέας νόμισμα οικονομική κρίση εισαγωγές

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#16 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2012 - 18:37

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, εμείς θα επιλέξουμε την απομόνωση;
Ακόμα κι αν είναι καλύτερη η οικονομία μας αν φύγουμε από την ευροζώνη (ναι, καλά...), αντιλαμβάνεστε τι έχουμε κερδίσει όντας μέλη της ΕΕ;
Όλοι επιθυμούν να μπουν κι εμείς ζητάμε να βγούμε; Μια ζωή ανάποδοι άνθρωποι...
Είναι διαφορετικό να διαλυθεί η ευροζώνη κι άλλο να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε από την ΕΕ (που είναι και ο μόνος τρόπος να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα).
Κονδύλια στους αγρότες; Ούτε γι' αστείο. Πήρανε και στο χωριό μου και κανένας, μα κανένας, δεν τα αξιοποίησε. Αν χρειάζεται λεφτά για να επενδύσει στα χωράφια του, ας πουλήσει το δεύτερο τζιπάκι και το σπίτι στην πόλη που πήρε με τις προηγούμενες επιδοτήσεις. Ο αγρότης επιχειρηματίας είναι.
Αν θέλουμε λύση, υπάρχουν μερικοί απλοί δρόμοι...

1. Μοντέλο Κίνας. Βάζουμε να δουλεύει ο κόσμος από τα 8 του χρόνια, με μισθούς όσο είναι τα σημερινά ημερομίσθια. Φτάνουμε στα τάρταρα το νόμισμά μας και προσανατολιζόμαστε στη μαζική και φθηνή παραγωγή. Αναβιώνουμε τις βιοτεχνίες και τον αγροτικό τομέα. Δίνουμε στο κράτος τον απόλυτο έλεγχο και μια ψευδαίσθηση ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Καταναλώνουμε μόνο ότι παράγουμε. Τα άλλα είναι πανάκριβα ούτως ή άλλως. Αναπτύσσουμε τον σεξουαλικό τουρισμό. Το κράτος μας θα γίνει πανίσχυρο! Εμείς πάλι, θα δείξει...
2. Μοντέλο Κούβας. Κλείνουμε τα σύνορα και διώχνουμε όσους διαφωνούν μαζί μας. Κρατικοποιούμε τα πάντα και κάνουμε τον κόσμο να πιστεύει ότι εκείνος κάνει κουμάντο και πρέπει να είναι ευχαριστημένος με τα λίγα που έχει. Μπορεί να μη ζήσουμε καλύτερα εν τέλει, αλλά έτσι θα πιστεύουμε!
3. Μοντέλο ΗΠΑ. Αφήνουμε τον καπιταλισμό να κάνει ελεύθερος τη δουλειά του. Αφήνουμε τους γέρους και τους αδύναμους να πεθάνουν, ώστε να μειώσουμε τους πόρους που καταναλώνουμε. Ξεσκίζουμε τους εργαζόμενους με κάθε ευκαιρία. Όσοι δεν επιβιώσουν, σκασίλα μας. Είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων σε έναν ελεύθερο κόσμο. Άμα δουλεύεις, ζεις. Τόσο απλά.
4. Μοντέλο ναζιστικής Γερμανίας. Καίμε όσους δεν είναι Έλληνες ΧΟ, όσους είναι ρομά, αριστεροί ή αντικυβερνητικοί και δημεύουμε τις περιουσίες τους. Οι υπόλοιποι θα ζήσουμε μια χαρά με τα λεφτά τους για αρκετό καιρό. Έπειτα, όλο και κάποιον άλλον θα βρούμε να κάψουμε. Η καλύτερη λύση με διαφορά.
5. Μοντέλο Αρχαίας Ελλάδας. Λύνουμε το πρόβλημα τις ανεργίας, απαγορεύοντας στις γυναίκες να εργάζονται. Κάνουμε τους μισούς σκλάβους, κατά προτίμηση όσους δεν είναι καθαρόαιμοι Έλληνες. Οι υπόλοιποι, όντας πια εισοδηματίες, το ρίχνουμε στη φιλοσοφία και δίνουμε τα φώτα μας στον κόσμο.


Εγώ αυτό το ποστ το αγαπαω.

Επίσης, +1 στο ποστ του D.Dragon.

Φαρμακα, βιομαζα, ενδυση, και μαστουρα. Και σε πολυ αποδοτικες τιμες σε περιπτωση εξαγωγης. Ειναι τοσο καλο, που δεν προκειται να γινει ποτέ.

Τεσπα, τα δυο μου "χαλκινα" στην συζητηση ειναι οτι το ποσα λεφτα θα παρουμε, η θα βγαλουμε μεσω παροχης υπηρεσιων, παραγωγης, εξαγωγων κτλ. ειναι το 2% της λύσης.

Το υπολοιπο 98% ειναι το ποιος και πως θα τα διαχειριστει.

stasou%2520mygdala.jpg


#17 Yojimbo

Yojimbo

    Yokai enthusiast

  • Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2012 - 20:32

Θέλουν εσωτερική υποτίμηση αλλά την κάνουν μονόπατη, δηλαδή ρίχνουν τους μισθούς αλλά δεν πιέζουν ώστε να πέσουν οι τιμές. Επίσης, με την ευκαιρία της εσωτερικής υποτίμησης κατάργησαν και την μετενέργεια.
Πληρώνουμε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά δεν παίρνει το δημόσιο τον έλεγχο, δηλαδή αφήνουμε τους ίδιους να συνεχίσουν τις ίδιες πρακτικές.
Θέλει η ΤΡΟΙΚΑ να πάρουν περισσότερα χρήματα από φόρους αλλά η κυβέρνηση μας δεν κυνηγάει την φοροδιαφυγή ώστε να μην τρώνε όλο το παλούκι οι εργαζόμενοι και οι λίγοι άλλοι που διάλεξαν να είναι έντιμοι.
Πουλάμε φιλέτα του δημοσίου για πολύ λίγα χρήματα σε ιδιώτες, αργότερα αυτό θα γυρίσει να δαγκώσει στον κόλο τον απλό κοσμάκη όταν θα πληρώνει διπλάσια για τις ίδιες ή και χειρότερες υπηρεσίες ιδιώτες.
Έκαναν κούρεμα ομολόγων χωρίς να προσέξουν ώστε να μην καταστρέψουν τα ασφαλιστικά ταμεία και (απ'οτι ακούω τελευταία) τα Πανεπιστήμια.
Συρρικνώνουν το δημόσιο αλλά δεν φροντίζουν ώστε τομείς όπως ο τομέας της Υγείας και της Παιδείας να μην υπολειτουργούν.

Δηλαδή η εντύπωση μου γενικότερα μέχρι στιγμής είναι πως ο κοσμάκης ο απλός την πληρώνει ενώ οι λεφτάδες την βγάζουν καθαρή και μερικοί συνεχίζουν να κερδίζουν απ'το Ελληνικό δημόσιο. Αυτό είναι ένα απ'τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν.

Απο'κει και πέρα γνώμη μου είναι πως με τους ίδιους που μας έφεραν σ'αυτό το σημείο δεν θα πάμε πουθενά, όποιο και αν είναι το σχέδιο τους. Οι επαγγελματίες κλέφτες δεν γίνονται ξαφνικά σωτήρες. Ο δικομματισμός είναι ο καρκίνος της Ελλάδας και αν δεν τον πετάξουμε σύντομα (στις επόμενες εκλογές) στα σκουπίδια θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Παρ'ολα αυτά δεν είμαι αισιόδοξος πως θα συμβεί κάτι τέτοιο γιατί μπορεί μεν αυτοί που τους ψήφισαν να πεθαίνουν γρηγορότερα απ'αυτούς που δεν τους ψήφισαν αλλά ο Ελληνικός λαός γενικότερα γερνάει, δηλαδή στις επόμενες εκλογές π.χ. θα έχουμε περισσότερους γέρους που θα φοβούνται μην χάσουν τα φάρμακα τους αν ψηφίσουν κάτι διαφορετικό.

Πάντως δεν βγαίνουμε απ'το δυτικό μπλοκ εύκολα, ακόμα και αν μας αναγκάσουν να βγούμε απ'την ευρωζώνη είμαστε σε σημείο κλειδί για τα συμφέροντα των Αμερικανών. Επίσης, "βοήθεια" από χώρες όπως η Ρωσία ή η Κίνα θα τις πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Προβλέπω σε βάθος χρόνου εκλογές Ευρωπαϊκές ώστε να φάει ο λαός το χάπι της μεταφοράς εξουσιών στην ΕΕ. Τώρα αν εμείς θα είμαστε εντός ΕΕ και πως θα είμαστε εντός (δηλαδή αν θα ψωμολυσάμε) δεν το ξέρω.

Spoiler: Τραγουδάκι...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yojimbo: 04 Ιούλιος 2012 - 20:56


#18 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Αύγουστος 2012 - 06:52

-


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gbak: 20 Αύγουστος 2019 - 22:21


#19 Yojimbo

Yojimbo

    Yokai enthusiast

  • Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Αύγουστος 2012 - 13:40

«Πληρώνουμε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά δεν παίρνει το δημόσιο τον έλεγχο, δηλαδή αφήνουμε τους ίδιους να συνεχίσουν τις ίδιες πρακτικές.»

Στην Ελλάδα το πρόβλημα εμφανίστηκε στον δημόσιο τομέα και όχι στις «κακές» τράπεζες.

Το μέρος που "εμφανίστηκε το πρόβλημα" δεν αποκλείει ύπαρξη προβλήματος και στις τράπεζες. :S Τα σκάνδαλα στις τράπεζες μας δεν είναι λίγα, και δεν μπορούμε να τους επανακεφαλαιοποιούμε με κίνδυνο να τα φάνε. Οι τράπεζες δεν υπάρχουν μόνο για να κερδοσκοπούν και να συνορεύουν το χρήμα! Ο σκοπός τους πρέπει να είναι και να παρέχουν ζεστό χρήμα για να κινούνται οι επιχειρήσεις, για να κινήτε η οικόνομία μας, πράγμα που δεν κάνουν τώρα.


«Δηλαδή η εντύπωση μου γενικότερα μέχρι στιγμής είναι πως ο κοσμάκης ο απλός την πληρώνει ενώ οι λεφτάδες την βγάζουν καθαρή και μερικοί συνεχίζουν να κερδίζουν απ'το Ελληνικό δημόσιο. Αυτό είναι ένα απ'τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν.»

Ναι η μεγαλοαστική τάξη της Ελλάδας έχει κρατήσει πισινή, έχει στείλει τα λεφτά της έξω. Αλλά δεν βλέπω πουθενά να έχουν κάποια ειδική μεταχείριση. Το ότι έχουν λεφτά κάποιοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσουν τα ελλείμματα του δημόσιου τομέα. Είναι μεν πιο άγριο στον απλό κοσμάκη αλλά και ο απλός κοσμάκης είναι μέρος της εξίσωσης στο πρόβλημα της Ελλάδας.

Όταν οι δικοί τους που είναι στην κυβέρνηση επιτέλους πάρουν μέτρα κατά της φοροδιαφυγής τότε να μου πεις πως "δεν βλέπω πουθενά να έχουν κάποια ειδική μεταχείριση". Επίσης, θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν με ορισμένες χώρες του εξωτερικού φορολογία ορισμένων (των παράνομων που θα έπρεπε να ψάξουν να βρούνε ποιες ακριβώς είναι) καταθέσεων. Δεν είπε κανείς να πληρώσουν τα ελλείμματα του δημόσιου τομέα όμως τους επιτρέπουν να μην πληρώνουν αυτά που θα έπρεπε να πληρώνουν φορτώνοντας τα στον απλό κόσμο ο οποίος δεν έχει τις φοροδιαφυγικές δυνατότητες που έχουν οι πλούσιοι. Λύσεις υπάρχουν, αλλά σιγά μην τολμήσουν να πειράξουν τα φιλαράκια τους.

Η συρρίκνωση του υπέρογκου δημόσιου τομέα δε είναι αυταπάτες. Όταν δεν υπάρχουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα, όταν δεν ιδιωτικοποιούνται τα «φιλέτα» (αναρωτιέμαι ποια είναι αυτά δε, ο ΟΣΕ άραγε; ) και γενικά όταν όλο το βάρος το παίρνει κατα κόρον ο ιδιωτικός τομέας πώς γίνεται να μιλάμε για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα;

Ο δημόσιος τομέας μας είναι υπέρογκος σχετικά με τι;; Πρόσφατα έγκυρα στατιστικά στοιχεία ή ας μην λέμε ράδιο αρβύλα ανακρίβειες.

Εδώ και αρκετό καιρό εφαρμόζεται το δόγμα "συνταξιοδοτούνται/φεύγουν 10 προσλαμβάνουμε 1", μάλιστα με αυτή τη λογική υπάρχει οριζόντια συρρίκνωση του δημόσιου τομέα μη λογαριάζοντας πως κάποιοι τομείς έχουν ανάγκη το προσωπικό π.χ. ο τομέας της υγείας όχι μόνο δεν είχε υπεράριθμους αλλά είχε λίγους! Αξίζει να πούμε ως ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο πως έχουν πει πως θα μειώσουν τις κλίνες των νοσοκομείων κατά 10000 πράγμα τουλάχιστον δολοφονικό. Φυσικά δεν τους ενδιαφέρει αν πεθαίνουν περισσότεροι Έλληνες απ'αυτά που κάνουν αφού αυτοί (οι κυβερνώντες) και τα φιλαράκια τους (οι πλούσιοι) θα έχουν χρήματα να πάνε στα ιδιωτικά νοσοκομεία ή στο εξωτερικό.


«Προβλέπω σε βάθος χρόνου εκλογές Ευρωπαϊκές ώστε να φάει ο λαός το χάπι της μεταφοράς εξουσιών στην ΕΕ.»

Συνωμοσίες χείριστου και επικίνδυνου είδους. Η Ευρωπη δεν είναι εδώ για να μας φάει.

Καθόλου συνωμοσία, μάλιστα παρουσιάζεται από πολλούς => mainstream <= ειδικούς (όχι δεν θα ψάξω να σου βρω παραδείγματα, αν παρακολουθούσες τις εξελίξεις θα το ήξερες) ως η μια απ'τις λίγες πιθανές οδούς που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν λέω mainstream δεν εννοώ Alex Jones εννοώ ανθρώπους σαν αυτούς των οποίων οι απόψεις εμφανίζονται π.χ. εδώ ή εδώ κλπ κλπ.

«Τώρα αν εμείς θα είμαστε εντός ΕΕ και πως θα είμαστε εντός (δηλαδή αν θα ψωμολυσάμε) δεν το ξέρω.»

Ο Έλληνας θα ψωμολυσάει έτσι και αλλιώς και χειρότερα αν βγει απο την ΕΕ.

Πρώτα απ'ολα καλό θα ήταν να μην μας το παίζεις πυθία δήθεν προβλέποντας την μεγάλη καταστροφή μετά από έξοδο μας απ'την ΕΕ, και αυτό δεν το λέω ως υπέρμαχος αυτής της οδού.

Όμως μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσα. Όταν έγραψα αυτό... "και πως θα είμαστε εντός (δηλαδή αν θα ψωμολυσάμε)" εννοούσα πως παίζει ρόλο το πως θα είμαστε εντός της ΕΕ, όχι πως αν θα ήμαστε εκτός θα ήμαστε απαραίτητα καλύτερα.

Αυτό το δεμομοποιημένο μνημόνιο δε, δεν εφαρμοστηκε ποτέ.

Το μνημόνιο εφαρμόστηκε όσο το ήθελαν να εφαρμοστεί, και όσο μπορούσε να εφαρμοστεί. Όμως θα ήθελα να μάθω ποιες είναι όλες οι καταπληκτικές πτυχές του παρεξηγημένου μνημονίου που δεν εφαρμόστηκαν που αν εφαρμοζόντουσαν θα ήταν πολυυυυυυ καλύτερα τα πράγματα, τόσο καλύτερα που δεν θα ήταν δαιμονοποιημένο το μνημόνιο.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yojimbo: 13 Αύγουστος 2012 - 14:10




Also tagged with one or more of these keywords: λύση, Ελλάδα, πολιτικός-αγροτικός τομέας, νόμισμα, οικονομική κρίση, εισαγωγές