Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Adobe After Effects (AFX)

Shortcut

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 TziKei

TziKei

    Noob

  • Members
  • 22 posts

Posted 13 June 2012 - 17:45

Επειδή βλέπω ότι υπάρχουν σπεσιαλίστες στο animation θέλω να μάθω μία λεπτομερειακή λεπτομέρεια που θα μου λύσει τα χέρια. Στο Adobe After Effects μέσα σε ένα πρότζεκτ αν θέλω να μικρύνω ένα layer στο χρόνο αλλά στο τέλος που θα έχει το layer μετά τη σμίκρυνση πως γίνεται να μεταφερθούν και τα keyframes...
Π.χ. -Έχω ένα layer που έχει διάρκεια δέκα δευτερόλεπτα. Αυτό έχει ένα keyframe στο σημείο 0 sec. και ένα στο 10 sec.
-Αν "κόψω" αυτό το layer στα πέντε δευτερόλεπτα (πώς) γίνεται το keyframe του 10 sec. να μεταφερθεί στα 5 sec;
Τι πρέπει να πατήσω;

Edited by TziKei, 13 June 2012 - 17:45.

Posted Image

#2 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 13 June 2012 - 22:55

σε αυτο που θες δε χρειαζεται να κόψεις το layer, ενοόντας cut/split, απλά το μικρένεις (τη μπάρα του) στο χρόνο που θές και μετακινεις τα 2 keyframes στα σημεία που θέλεις.
Απτην άλη αν θες να το κάνεις και πιο αργό, υπάρχει και το τρόπος αν πατησεις δεξί click στο λαυερ και πας "time" να το άλαξεις σε πιο "αργό" !

επίσης τα keyframes τα μετακινείς αν πας στο layer σου στο αντιστοιχο εφφε ή tranform(possition, scale e..t.c) δε ξέρω που έχεις κάνει το "ανιματιον" θα σου εμφανισει τα keyframes, απλα τα πιανεις με το ποντίκι και τα βάζεις εκεί που θές.

Edited by GhostPrince, 13 June 2012 - 23:00.

フカフカ

#3 TziKei

TziKei

    Noob

  • Members
  • 22 posts

Posted 14 June 2012 - 15:17

Σε ευχαριστώ πολύ για αυτή τη γρήγορη και ενδιαφέρουσα απάντηση αλλά δυστυχως τα γνωρίζω αυτά. Απλά επειδή θέλω να κάνω duplicates απο κάποια layers και θέλω να παίζουν σε διάφορους χρονους ρωτάω μικραινοντας την μπάρα μπορω να μεταφέρω και τα keyframes γιατί έχω ενεργοποιησει πολλά εφέ πάνω τους και σκέψου επί τρεις στρώσεις που είναι μια "ομάδα" για ένα εφφε επί 20 φορές που θέλω να το χρησιμοποιήσω σε διάφορα σημεία μια συντόμευση θα μου έλυνε τα χέρια και θα γλιτωνα πολύ χρονο.

Υποσημείωση 1: Δεν εννοούσα cut/split αλλά trim.
Υποσημείωση 2: Ο χρόνος όμως είναι λιγο αοριστος. Δηλαδή θέλει πολλές δοκιμές για να το πετύχεις just. Το δοκίμασα γιατί ήθελα να βάλω τα 3 layers σε ένα composition και να το εισάγω σε ένα άλλο αλλα μου φάνηκε κάπως πιο δύσχρηστο και επίπονο σαν διεργασία για τον υπολογιστή.
Ίσως θέλω πολλά απλα επειδή θα το χρειαστώ αρκετές φορές θέλω να δω αν γίνεται κάτι.

Edited by TziKei, 14 June 2012 - 15:25.

Posted Image

#4 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 14 June 2012 - 15:50

Ναι αυτό δε γίνεται (απ'ότι ξέρω), μικρένοντας τη μπάρα τα Keyframes δε μετακινούντε, πρέπει να τα μεταφέρεις ο ίδιος :)
フカフカ