Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Space Battleship Yamato - Γενικό Thread

Space Battleship Yamato 2199 Leiji Matsumoto Starblazers Space opera Sci-fi

  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#31 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 06 June 2012 - 09:52


Σαφώς πιο γοητευτικά; Δε νομίζω... Πιο παιδικά, ίσως! Τα έχεις δει αυτά που αναφέρω ή απλά το λες για να γίνεται κουβέντα; Εγώ αυτό που γράφεις για παράδειγμα δεν το γνωρίζω και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, είτε αρνητική, είτε θετική.


μιση ωρα ειναι, δες το. απο τις καλυτερες ταινιες. τοσα και τοσα ειδες!

#32 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

    Moe Baby Jorōgumo

  • Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 06 June 2012 - 12:22

Ξεκίνησες από τον πατέρα των space operas και ήδη παραπονιέσαι πάντως... Πάντως αν κι εμένα μου είχαν καταστρέψει τον πλανήτη, είχα χάσει το σπίτι μου, αγαπημένα μου πρόσωπα και ζούσα κάτω από την Γη δεν θα τους έβλεπα ως φίλους μου! Πραγματικά ήρθαν δεν διαπραγματεύτηκαν και θέλουν να κατακτήσουν τον πλανήτη για έναν λόγο που θα δεις πιο κάτω στην σειρά αν την συνεχίσεις. Από την δική τους πλευρά καλά κάνουν βέβαια, αλλά να τους περιμένουν με ανοικτές αγκάλες θες; Η αυτοθυσία σε καιρό πολέμου έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία και να μην ξεχνάς ότι μιλάμε για έναν λαό που αποτελεί μέρος της παράδοσής του το χαρακίρι των σαμουράι και οι καμικάζι αυτοκτονίας του '40!


Δεκτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτόματα εμείς θα πρέπει να τους συμπαθήσουμε. Δεν είπα να βλέπουμε τους εξωγήινους ως φίλους, αλλά από αυτό μέχρι την πλήρη και ολοκληρωτική δαιμονοποίηση μεσολαβούν μερικά στάδια παραπάνω. Όσο για το πολιτισμικό background, σωστή παρατήρηση. Αλλά επιμένω: γιατί να μας αφορά αυτό στο πλαίσιο της ιστορίας; Ως πολιτισμική σημείωση είναι χρήσιμο. Αλλά γιατί να χρειάζομαι αυτό το δεκανίκι σε μια ιστορία; Γιατί να πρέπει να εξηγώ τα κίνητρα ή εν μέρει τις πράξεις των ηρώων με βάση το πολιτισμικό background των δημιουργών τους; (Γιατί, αν το καλοσκεφτούμε, δεν βγάζει νόημα: πώς είναι δυνατόν Ιάπωνες του 2199 να έχουν ακριβώς τις ίδιες ιδέες με αυτούς του 1940; Δεν είναι δυνατόν. Οι κοινωνίες εξελίσσονται.)


Σαφώς πιο γοητευτικά; Δε νομίζω... Πιο παιδικά, ίσως! Τα έχεις δει αυτά που αναφέρω ή απλά το λες για να γίνεται κουβέντα; Εγώ αυτό που γράφεις για παράδειγμα δεν το γνωρίζω και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, είτε αρνητική, είτε θετική.


Ναι, τα έχω δει. Και είναι υπέροχα. Δεν με ενδιαφέρει πώς ζυγιάζεις την ωριμότητα μιας σειράς ή ενός προϊόντος γενικότερα, αλλά και να είναι παιδικά (που δεν είναι), δεν με ενδιαφέρει.

Ο "υπερενθουσιώδης" Matsumoto θεωρείται από τους μεγαλύτερους δημιουργούς στον χώρο να τονίσω για μια ακόμη φορά... Τα πιεστικά deadlines είναι απόρροια του ότι ήταν τηλεοπτική σειρά φυσικά! Να μην λέμε ότι θέλουμε τώρα... Ο "τυχαίος" σκηνοθέτης του Yamato είναι o Noboru Ishiguro Legend of the Galactic Heroes, SDF Macross, Macross: Do You Remember Love?, Megazone 23, Astro Boy και άλλα πολλά... Τώρα να πω ότι ένας από τους animators ήταν και ο Satoshi Kon; Σε καλύπτω; Αυτοί είναι all star team!


Πρώτον, θα σε παρακαλούσα να μην είσαι τόσο μειωτικός. Ξέρω πώς να κάνω search και να βλέπω ποιος συμμετέχει σε ποιο project.

Θες να είμαι τελείως ειλικρινής; Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Matsumoto θεωρείται τόσο... τιτανοτεράστιος, τρισμέγιστος δημιουργός. Ναι, έβαλε τα θεμέλια για ένα είδος που γνώρισε τεράστια άνθιση μετά απ' αυτόν. Προώθησε τα anime έξω από τη χώρα προέλευσής τους. Δημιούργησε ένα multiverse. Όλα αυτά είναι ωραία και καλά. Αλλά αγγίζει κόσμο σήμερα η δουλειά του; Πόσος κόσμος υπάρχει που θα θεωρήσει σημαντική έλλειψη το ότι δεν έχει δει το Yamato και όλες τις ταινίες του; Και δεν μιλάω για rewatches. μιλάω για νεαρούς ειδικά fans που, αφότου δουν μερικές πρόσφατες σειρές, αρχίζουν και ψαχουλεύουν τα παλαιότερα anime και manga. Μήπως ο Matsumoto είναι από εκείνα τα τρανταχτά ονόματα που είναι "κλασσικά" μόνο στο όνομα, που δεν ξαναβλέπονται αλλά μένουν να πιάνουν σκόνη; Εμένα αυτή την εντύπωση μου δίνει, δυστυχώς.

Ο δε Noboru Ishiguro πήρε σβάρνα κάμποσες (τι κάμποσες; Σχεδόν όλες!) space operas και τις σκηνοθέτησε. Αυτό τον κάνει αυτόματα τεράστιο δημιουργό; Ξανά, δεν υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που βλέπει ξανά το Macross ή το Macross: Do You Remember Love?. Αντίθετα, δες πόσοι πολλοί ξαναβλέπουν ή βλέπουν για πρώτη φορά (οι νέοι fans ειδικά) το Gundam. Θα μου πεις, δεν ενδέχεται κάποια στιγμή στο μέλλον να επανεκτιμηθεί και το Macross και να ξαναρχίσουν τα μαζικά rewatches; Σίγουρα, αλλά για την ώρα, δεν βλέπω κανέναν να τρελαίνεται...

Όσο για το ό,τι ο Satoshi Kon συμμετέχει στην παραγωγή του παλιού Yamato... Πού το βρήκες; Σε συνέντευξή του έλεγε πως του άρεσε όταν ήταν μικρότερος, και πως τον επηρέασε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι "ε, και;". Πραγματικά! Πού φαίνονται οι επιρροές του Yamato στο έργο του Kon; Πολύ πιο έντονες είναι, ας πούμε, αυτές του Otomo.

Αυτές που αξίζουν, ο κόσμος που ενδιαφέρεται και δεν στέκεται στο πότε γυρίστηκε και αν θεωρείται ξεπερασμένη, θα τις βλέπουν μέχρι να μην υπάρχει ζωή στον πλανήτη! Είναι η προσωπική μου γνώμη και πολλοί θα συμφωνήσουν. Κάθε μορφής τέχνη, είναι διαχρονική!


Εχμ... Όχι.

Πρώτον, δεν είναι κάθε κινούμενο σχέδιο, κάθε ταινία, κάθε βιβλίο, κάθε πίνακας ζωγραφικής τέχνη. Κουλτούρα είναι, φυσικά, αλλά όχι τέχνη.

Δεύτερον, τόσην ώρα λέω γι' αυτές που δεν αξίζουν.

Δεν είναι όλα στην ζωή πολυδιάστατα! Κι εμείς αυτή την στιγμή που μιλάμε τα βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Εσύ βλέπεις την μία πλευρά του νομίσματος κι εγώ την άλλη. Οι κακοί εξωγήινοι λοιπόν, ξαναλέω, πως μας έκαναν τον πλανήτη χάλι μαύρο, για δικούς τους λόγους. Με ότι έχει μείνει και με διορία ενός χρόνου, ξεκινάει το ταξίδι του το Yamato. Όσοι πιστοί προσέλθετε! Μην κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος... Πολλές φορές οι απλές ιστορίες είναι και από τις καλύτερες. Άσε τον εαυτό σου να το απολαύσει και ταξίδεψε μαζί με το πλήρωμα του στο Μέγα Νέφος του Μαγγελάνου και πίσω!


Όχι. Δεν είναι όλα στη ζωή μονοδιάστατα. Σε έναν πραγματικό πόλεμο δεν υπάρχει ούτε νικητής ούτε ηττημένος. Υπάρχουν μπερδεμένα συμφέροντα, αντικρουόμενες πολιτικές και κάμποσες χιλιάδες κατεστραμμένες ζωές σε κάθε πλευρά. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι την κουβέντα, είναι σε λάθος βάση.

Now if you'll excuse me, πάνω να ξαναδώ το Grave of the Fireflies.

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^


#33 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 06 June 2012 - 13:03

[...] Ξεκίνησες από τον πατέρα των space operas [...] (σ. αναφερόμενος στον Leiji Matsumoto)


Θα τρίζουν τα κόκκαλα του E.E. Smith.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#34 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

    Dark Lord of the Sith

  • Members
  • 318 posts
  • LocationKamatero, Athens

Posted 06 June 2012 - 14:50

μιση ωρα ειναι, δες το. απο τις καλυτερες ταινιες. τοσα και τοσα ειδες!

Φυσικά και θα το δω και θα το εκτιμήσω ανάλογα φίλε μου! Thanks για το recommendation!

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του E.E. Smith.

Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει κάποιο έργο του αλλά δεν αμφιβάλλω για το λογοτεχνικό του έργο. Άλλωστε αν το Lensman είναι αυτό που έγινε και anime, έχω παρακολουθήσει κάτι δικό του τότε. Kenny, στα anime, ο πατέρας τους είναι ο Matsumoto! Δηλαδή πιο πριν τίποτα! Και μετέπειτα, πάλι δικά του τα υπόλοιπα έργα που έβαλαν τα θεμέλια για το είδος.

Χαίρομαι που έχεις δει τόσα anime Trivia Spitting Monster... Βέβαια κοιτώντας την Animelist σου θα μπορούσα να πω ότι δε σε πιστεύω και πολύ... Δεν είναι το thread για το Macross, αλλά αφού κι αυτό δεν το έχεις δει τι το ανακατεύεις; Δυστυχώς για σένα έχω δει τα περισσότερα έργα του Noboru Ishiguro γιατί είμαι και λάτρης των space operas οπότε άτοπο αυτό που λες για δήθεν search κτλ. Το ότι έψαξα να δω το budget του Cagliostro δεκτό, γιατί δε θα πίστευα ποτέ ότι ο Miyazaki έκανε προχειροδουλειά! Οι άνθρωποι που έρχονται σε αντιπαράθεση, απλά και μόνο για να λένε κάτι και να μην παραδέχονται τίποτα, απλά για να συνεχίζεται μια συζήτηση ποτέ δεν έχαιραν της εκτίμησής μου. Οπότε αφού πουλάς πνεύμα και σε κουράσαμε, εύχομαι καλή προβολή σε ένα ακόμη αγαπημένο μου και υπέροχο έργο όπως το Grave of the Fireflies...
Posted Image

Posted Image

#35 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 06 June 2012 - 14:58

Άσε τον εαυτό σου να το απολαύσει και ταξίδεψε μαζί με το πλήρωμα του στο Μέγα Νέφος του Μαγγελάνου και πίσω!

Ό,τι πιο αστείο έχει γραφτεί στο forum.

Εν τω μεταξύ δεν απαντάς σε κάτι συγκεκριμένο και ποτέ φίλε Anakin. Θα ήθελες να απαντήσεις στις απορίες μου που αφορούν το πρώτο επεισόδιο; Βρίσκονται στην πρώτη σελίδα του thread.

Επίσης τι έχεις να σχολιάσεις από το post του Hanzo που μιλάει για την παλιά σειρά;

Χωρίς φιλοσοφίες όμως. Συγκεκριμένα.

Edited by Warchief, 06 June 2012 - 15:00.


#36 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 06 June 2012 - 15:20

Η συζήτηση ξεκίνησε πάρα πολύ όμορφα αλλά κάπου στην πορεία άρχισε να χάνεται λίγο η μπάλα. >.>

Αnakin το επιχείρημα "δεν έχεις δει πολλά anime επειδή είδα το MAL σου" δεν κολακεύει πρώτα από όλα εσένα και την δική σου θέση στην συζήτηση παρά θίγει την TSM όπως ενδεχομένως ήλπιζες. Αποδεδειγμένα σημασία έχει το τι έχεις δει και το κατά πόσο μπορείς να το αντιληφθείς, παρά η ποσότητα*. Σε μία διαφωνία πολλές φορές δεν πρόκειται να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές και αυτό που μετράει είναι η χαρά της συζήτησης ώστε και αν δεν υιοθετήσεις την άλλη άποψη να καταλαβεις τουλάχιστον μία άλλη οπτική γωνία. Κανείς Η ΤSM δεν σου πούλησε πνεύμα και δεν υπάρχει λόγος για να δημιουργείται ένταση στην συζήτηση με συγκεκαλυμμένες προσβολές.

Θεωρώ ότι το να μετατραπεί μια ομολογουμένως ενδιαφέρουσα και από τις δύο πλευρές συζήτηση σε διαφωνία επί του προσωπικού δεν είναι το ζητούμενο σε αυτήν την περίπτωση, οπότε παρακαλώ πολύ να πέσουν οι τόνοι και η συζήτηση να περιοριστεί σε θέματα ουσίας.

* πέρα από το ότι αυτό που σχολιάζει η κοπέλα απαιτεί πρώτα από όλα γνώση των τάσεων του χώρου και δεν είναι απαραίτητο να έχει δει κανείς το Macross. Όπως δεν είναι απαραίτητο να έχει δει κανείς το NGE για να καταλάβει ότι 15χρόνια μετά έχει τόση αποδοχή που την έχει αναδείξει σε κλασσική.

#37 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 06 June 2012 - 19:19

Ο δε Noboru Ishiguro πήρε σβάρνα κάμποσες (τι κάμποσες; Σχεδόν όλες!) space operas και τις σκηνοθέτησε. Αυτό τον κάνει αυτόματα τεράστιο δημιουργό; Ξανά, δεν υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που βλέπει ξανά το Macross ή το Macross: Do You Remember Love?. Αντίθετα, δες πόσοι πολλοί ξαναβλέπουν ή βλέπουν για πρώτη φορά (οι νέοι fans ειδικά) το Gundam. Θα μου πεις, δεν ενδέχεται κάποια στιγμή στο μέλλον να επανεκτιμηθεί και το Macross και να ξαναρχίσουν τα μαζικά rewatches; Σίγουρα, αλλά για την ώρα, δεν βλέπω κανέναν να τρελαίνεται...


και δυστηχως λιγοτεροι βλεπουν τη σειρα Votoms

#38 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

    Dark Lord of the Sith

  • Members
  • 318 posts
  • LocationKamatero, Athens

Posted 06 June 2012 - 20:27

Την μπάλα θέλω να πιστεύω πως δεν την έχασα εγώ... Για να μιλήσεις σε μια συζήτηση προφανώς πρέπει και να γνωρίζεις και πέντε πράγματα αλλιώς θα κάνουμε διάλογο με επιχειρήματα "κίτρινου τύπου" του στύλ: "Υπάρχουν και καλύτερα anime", "Σιγά τον σκηνοθέτη-δημιουργό", "Μία αηδία και μισή ήταν", "Απορώ τι του βρίσκουν τόσος κόσμος (ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ: αλλά ευτυχώς εγώ έχω επίπεδο και δεν είμαι σαν τους άλλους)"...
Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε για να βλέπουμε anime. Δεν είναι ντροπή να γνωρίζει κάποιος λιγότερα ή να έχει δει ελάχιστα! Εγώ δεν παραδέχομαι ότι δεν έχω δει κάτι; Ντρέπομαι; Πιο πάνω το έγραψα κιόλας και μου το πρότεινε ο Petran. Είναι όμως κακή συμπεριφορά να προσπαθείς να βγεις από πάνω όταν έχεις στερέψει από επιχειρήματα και να λες εγώ πάω να δω ταινία και ξέρω κι εγώ να κάνω search. Εγώ θα δώσω ένα τέλος στην συζήτηση iristella, απλά σιγά-σιγά καταλαβαίνω γιατί κάποια άτομα πλέον δεν δημοσιεύουν τόσα πολλά ή και καθόλου στο forum. Νομίζω θα ακολουθήσω και εγώ τον ίδιο δρόμο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο... Θέλω να πιστεύω πως δεν εθελοτυφλείς καθώς, αν δεις καλύτερα, δεν έχω προσβάλλει μόνο εγώ!

Εμένα που δεν μου αρέσει τόσο το NGE θα με δικάσεις; Αν και οι ταινίες νομίζω θα είναι καλύτερες... Άλλες δύο μένουν!

Δυστυχώς Petran το Votoms λίγοι το έχουν δει... Το θεωρώ από τα καλύτερα mecha και τεράστιο δημιουργό για τα "real robot" anime τον Ryosuke Takahashi.
Posted Image

Posted Image

#39 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 06 June 2012 - 20:44

Φιλοσοφίες

#40 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 06 June 2012 - 20:46

Anakin θα κάνω drinking game με τα posts σου. Όποτε βλέπω συγκεκαλυμένη προσβολή θα πίνω. Και μόνο διαβάζοντας αυτή τη σελίδα θα γίνω ντίρλα.

Το να αποδίδεις την αντίθετη άποψη κάποιου σε άγνοια είναι απλά πατροναριστικό όπως και να προδιαθέτεις την συμπεριφορά του λέγοντας ότι πουλάει πνεύμα. Όσο για αυτούς που γράφουν λιγότερο, δεν ξέρω ποιοί είναι αυτοί αλλά αν το πρόβλημα τους είναι ότι θέλουμε ένα φόρουμ όπου θα ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς να εκτοξεύονται προσβολές για το επίπεδο του συνομιλητή τότε καλά κάνουν και δεν γράφουν.

Τραβάω λοιπόν σε όλα μια κόκκινη γραμμή σβήνω μια αγάπη που χε λάθος διαδρομή και οποιοδήποτε off topic post από δω και πέρα θα το φάει το μαύρο σκοτάδι. Όποιος έχει πρόβλημα με αυτό να μου στείλει pm/vm.

__________________________________________________________________________________________________________

xbJ3b2w.jpeg


#41 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 07 June 2012 - 20:17

Δεύτερο επεισόδιο:
Ρε σεις, το πλήρωμα έχει γυναίκες και παιδιά! Τώρα είμαι εντελώς invested στο δράμα της σειράς. Αχ ελπίζω να γυρίσουν σπίτι στους αγαπημένους τους.
Κόψιμο μαλλιών επίσης, αριστούργημα.

Spoiler: Περί Anakin, ή ~Μαμά, μαμά, με πειράζουν~

Αυτά, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις. Τουλάχιστον εδώ.

Στο καλό φίλε Anakin!

Edited by Warchief, 07 June 2012 - 20:17.


#42 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 09 June 2012 - 08:42

μην ξυνεις πληγες, αστο να σε χαρω.

μετα το Labrokratη θα ανοιξουμμε νεο μετωπο με αλλον ενα Matsumotoikο;

ανοιξε συζητηση μαζι του καλυτερα......

#43 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 09 June 2012 - 10:29

Δεν μπορεί γιατί αποχώρησε από το φόρουμ και μας βρίζει στα comments του MAL ισχυριζόμενος ότι για την κατάντια μας φταίει ότι είμαστε δειλοί, παίρνουμε ναρκωτικά, δεν έχουμε ζωή και δεν κάνουμε σεξ (in a nutshell).

Για μια ακόμη φορά λοιπόν ας επιστρέψουμε στο θέμα μας που είναι το yamato. Ευχαριστώ.

xbJ3b2w.jpeg


#44 kazmir

kazmir

    Clan of Malkavian

  • Members
  • 184 posts

Posted 01 February 2014 - 14:20

Μετά από καιρό ολοκλήρωσα την σειρά χθες. Βλέπεται ευχάριστα και η παραγωγή είναι σε υψηλά επίπεδα σε γενικές γραμμές. Παρ' όλα αυτά έχει όλες τις εγγενείς αδυναμίες του είδους Space Opera και θα πρέπει να ιδωθεί λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι δύσκολο να καλύψεις όλες τις σεναριακές τρύπες που προκύπτουν λόγω τις συμπίεσης της ιστορίας σε 26 επεισόδια. Πρόκειται για μια σειρά που φρεσκάρει κάπως μια παρωχημένη ιστορία. Άμα σας αρέσουν  τα Space Opera δείτε το. Οι πιο μικρές ηλικίες νομίζω θα το εκτιμήσουν περισσότερο. Αυτά. Κατά τα άλλα τίποτα το ιδιαίτερο για μένα. Μικρή ευχάριστη έκπληξη το στόρυ με τα ρομπότ. Θα μου άρεσε επίσης να έβλεπα περισσότερες ιστορίες εξερεύνησης σε ξένους πλανήτες παρά τις επαναλαμβανόμενες βαρετές μάχες πίου πίου με εκρήξεις που τραυματίζουν το Yamato αλλά ποτέ δεν το "βυθίζουν".   


If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted Image


#45 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 01 February 2014 - 19:36

 Οι πιο μικρές ηλικίες νομίζω θα το εκτιμήσουν περισσότερο. 

 

μαλλον το αντιθετο!





Also tagged with one or more of these keywords: Space Battleship Yamato 2199, Leiji Matsumoto, Starblazers, Space opera, Sci-fi