Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Litchi Hikari Club | Lychee Light Club


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 20 April 2011 - 18:06

Posted Image


Litchi Hikari Club
ライチ光クラブ


Posted Image
Warning: +18 aka manga για μεγάλα παιδάκια

Author & Artist: Furuya Usamaru
Genres
: Adult Drama Horror Mystery Psychological Shounen Ai Tragedy
Year:
2006
Status:
Completed - 1 Volume(@ country of origin)

Mια σχετικά παλαιότερη δουλειά του Furuya Usamaru ( Garden, Plastic Girl, Palepoli, Ningen Shikkaku, Jisatsu Circle) η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Manga Erotics F της εκδοτικής Ohta Shuppan. Αυτήν την άνοιξη (26 Μαίου) θα έχουμε την χαρά να το πιάσουμε στα χεράκια μας από την εκδοτική Vertical.

Το manga αποτελεί μεταφορά του θεατρικού το οποίο ανέβηκε στο Grand Guignol Theater του Tokyo το 1985. Σε περίπτωση που κάποιοι αναρωτιούνται το πραγματικό Grand Guignol βρισκόταν στο Παρίσι, διαβόητο για τις ιστορίες τρόμου γεμάτες βία και gore τις οποίες φιλοξενούσε η σκηνή του. Έκλεισε το 1962 όταν ο B' Παγκόσμιος Πόλεμος έκανε τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι η βία δεν είναι ο ιδανικότερος τρόπος ψυχαγωγίας. Η ιστορία του Litchi Hikari Club όπως καταλαβαίνετε είναι αντάξια της "προέλευσής" της. Οπότε όσοι δεν αντέχουν τα αίματα και τα extreme themes καλό είναι να μην το πιάσουν στα χέρια τους.

Posted Image

~ Λίγα(?) λόγια για την Υπόθεση~

H υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια μυστική ομάδα με το όνομα Litchi Hikari Club. Γερμανόφιλος, σαδιστής και γενικότερα λαλημένος αρχηγός με το όνομα Zera καθοδηγεί - επιβάλλοντας αυστηρή πειθαρχία - άλλα 8 ψυχανώμαλα (το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο) μέλη. Στόχος είναι η δημιουργία της υπέρτατης Τεχνητής Νοημοσύνης, για τον οποίο δεν θα σταματήσουν πουθενά μέχρι να τον πραγματοποιήσουν. Μέσα στα Σόδομα και τα Γόμορρα (που έλεγε και η αείμνηστη Σαπφώ Νοταρά) ο υπαρχηγός και πρώην αρχηγός της ομάδας, Tamiya δεν είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο που ο Zera ελέγχει τους πάντες και τα πάντα οπότε προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον ανατρέψει. Αnd then the shit hits the fan....

Posted Image

Επί της υπόθεσης δεν μπορώ να πω πάρα πολλά γιατί μεχρι στιγμής στα internets βρίσκονται μεταφρασμένα μόνο τα 4 πρώτα chapters και το φινάλε (το οποίο πέρασα για το 5ο ενώ είναι το 9ο και spoileriasτηκα άσχημα).Που ακριβώς τα βρήκα δεν μπορώ να πω για ευνόητους λόγους, αλλά ο επιμένων νικά.

Eρωτισμός (κάθε είδους), μίση, φόνοι, προδοσίες , αίμα, δάκρυα (λάδια) και ιδρώτας αλλά τo manga είναι ξεχωριστό επειδή δεν μένει μόνο σε αυτά. Έξυπνος σχολιασμός καταστάσεων, ανατροπές, και αναφορά σε μοντέρνα και παλαιότερα ρεύματα φιλοσοφίας συνθέτουν το τοπίο. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου mangaka να μπλέκει την πρόκληση με τις φιλοσοφικές αναζητήσεις κάθε είδους και το χιούμορ.

Το σχέδιο είναι πανέμορφο, καθαρό και προσεγμένο. Μου θυμίζει πολύ MPD Psycho (καλά εδώ που τα λέμε όχι μόνο το σχέδιο) και είναι πολύ ξεκούραστο στο μάτι.

Kλείνοντας, είναι από τα manga τα οποία πιστεύω ότι αξίζει να αγοράσει κανείς και να τα διαβάσει ολόκληρα. Πραγματικά εύχομαι να έχαιρε ακόμη περισσότερης αναγνώρισης ο mangaka καθώς μπορεί και αφηγείται πραγματικά ενδιαφέρουσες και πυκνές ιστορίες σε συγκριτικά λίγες σελίδες.


Posted Image

Hint 1: Αν αναρωτιέστε τι σας θυμίζει η στολή και γενικότερα το παρουσιαστικό των παιδιών μάλλον ψάχνετε για το opening του Sayonara Zetsubou Sensei. SZS loves Litchi Hikari Club.

Hint2: Για όσους το λάτρεψαν και εύχονται να είχε και άλλο κυκλοφορεί οnline ως web manga το prequel εν ονόματι Βokura no Hikari club το οποίο περιγράφει γεγονότα και καταστάσεις πριν από αυτά της παρούσας σειράς. Όταν ολοκληρωθεί θα κυκλοφορήσει και αυτό σε tankobon.





#2 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 22 April 2011 - 15:12

Τι όμορφο θρεντ!

Οκ πλακίτσα είχε, δεν ήξερα ότι είχαν βγει νέα κεφάλαια οπότε έκανα και το catch up μου.
Γενικά δεν με ενθουσίασε, μου φάνηκε ότι προσπαθούσε πολύ να μοιάσει στον Suehiro Maruo, από το σχέδιο μέχρι την πλοκή, τις εκφράσεις και το paneling.
To goraki του το σώζει πάντως. Έχω αρκετή περιέργεια να δω πώς θα τελειώσει..

Posted Image


#3 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 02 May 2011 - 08:09

~Bump~

Αχεμ αχεμ

Επειδή δεν έχει βγει όλο σε scanlations, και επειδή τώρα το είδα, όποιος θέλει μπορεί να το αγοράσει με 9,15 euro από το bookdepository, καθώς η Vertical το μετέφρασε.
*link*

Posted Image


#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 02 May 2011 - 11:47

Βγήκε ο.Ο? Nόμιζα ότι θα έβγαινε πιο μετά προς το τέλος του Μάη. Να σαι καλά. Τρέχωωωω :joyful:

#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 April 2012 - 20:46

* Bump*

Μετά από πάρα πολύ καιρό αξιώθηκα επιτέλους να το αγοράσω. Πάρα πολύ προσεγμένη η έκδοση της Vertical σε μεγάλες χορταστικές διαστάσεις που δεν σου βγάζουν τα μάτια προσπαθώντας να δεις τις εικόνες. Και πολύ ωραία ποιότητα χαρτιού.

Βασιζόμενη στο παραπάνω σχόλιο της Anelis για τις ομοιότητες με την δουλειά του Suehiro Maruo νομίζω θα είναι πολύ χρήσιμο να παραθέσω το εξής απόσπασμα από το manga.

'' Usamaru Furuya was a highschool Junior in December 1985 when he experienced Tokyo Grand Guignol's Lychee Light Club, a piece of theater that changed him forever and set him on the artistic path. Directed by troupe leader Norimizu Ameya who performed in the role of Jaibo as well, the play's cast also featured Suehiro Maruo TGG's promotional materials designer, whose legendary manga would come to exert an equal influence to the author.

While the graphic novel departs from the original play in many ways, Mr Furuya would like to thank members of Tokyo Grand Guignol for graciously meeting him in preparations for this adaptation. It is dedicated to Messrs Ameya and Maruo.

[...]"

Tόσο το θεατρικό έργο όσο και το manga αυτό καθεαυτό έχουν τεράστια επιρροή από τον Suehiro Maruo και το manga αποτελεί hommage από έναν ανθρώπο προς το ίνδαλμά του. Γενικά ο Furuya έχει το σπάνιο για mangaka θετικό να αλλάζει εντελώς στυλ από δουλειά σε δουλειά. Παρόλαυτά κάθε τίτλος του διατηρεί χαρακτηριστικά τα οποία παραπέμπουν ευθέως σε αυτόν.

Spoiler:


#6 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 06 August 2012 - 19:05

Kάθισα και το διάβασα σημερα, οκ ωραίο ήταν δε λέω, αλλα πολυ υπερβολικα πράματα και καταθλιπτικό, μου το δωσε το brain damage του >.<

Spoiler: manga


Για το σχέδιο πάντος μου άρεσε αρκετά, αν και φέρνει παρα πολυ για Josei στυλάκι, ολοι οι χαρακτήρες γυνναικοφέρνανε "σχεδιαστικά" έδινε μια ωραία αίσθηση... ο συνδιασμός ενος τέτιου στυλ με το gore/massacre ήταν τρέλα :P

Edited by GhostPrince, 06 August 2012 - 19:11.

フカフカ

#7 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 15 September 2012 - 12:40

Μετά την ανάγνωση του Bokura no Hikari Club, είπα να πιάσω και το Litchi Hikari Club. Έχω μια εντύπωση πως αν δεν τα διάβαζα με αυτή τη σειρά, ίσως να μην τα απολάμβανα τόσο. Αλλιώς έβλεπες τον Zera και τον Tamiya εφόσον ήξερες το τι είχε συμβεί πριν και το πως δημιουργήθηκε το hikari club και αλλιώς άμα τα έβλεπες μόνο μέσω flashback.

Ωραίο ήτανε, ισορροπούσε αρκετά καλά στο gore, στην βία, στο σεξ (ετεροφυλοφιλικό και ομοφυλοφιλικό) και στην ψυχανωμαλία και όλα τους ήτανε αρκετά ικανοποιητικά.

Πολύ όμορφο, πάμε και για τα υπόλοιπα έργα του Furuya Usamaru.