Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

24 HOUR COMICS DAY HELLAS 2010 & COSPLAY EVENT by Akai Panda 2/10 @ Metropolis- Αθήνα


  • Please log in to reply
124 replies to this topic

#1 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 22 September 2010 - 00:16

Posted Image

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, η ομάδα του Comicworld σας ανακοινώνει και σας προσκαλεί στο 24 Ηour Comics Day που διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Το 24 Hour Comics Day είναι πλέον ένας θέσμος, μια πρόκληση δημιουργίας κόμικ που βάζει τους καλλιτέχνες αντιμέτωπους με τον ίδιο τους εαυτό. Ο διαγωνισμός / μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Οκτώβρη 2010 και θα στεγαστεί για δεύτερη φορά στο METROPOLIS LIVE STAGE στο κέντρο της Αθήνας (Πανεπιστημίου 54, 3ος όροφος). Ο μαραθώνιος/διαγωνισμός γίνεται ταυτόχρονα σε 49 διαφορετικές τοποθεσίες και 14 χώρες, με νέες τοποθεσίες να προστίθενται συνέχεια.

Το 24 Hour Comics απευθύνεται σε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες σκιτσογράφους, εικονογράφους, ζωγράφους ή άλλου είδους εικαστικούς καλλιτέχνες οι οποίοι θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ιστορία κόμικς 24 σελίδων μέσα σε 24 συνεχόμενες ώρες.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Οκτώβρη με τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να προσέρχονται και να συμπληρώνουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους. Οι επίσημες 24 ώρες δημιουργίας θα ξεκινήσουν στις 17:00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 17:00.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν η ομάδα cosplay Akai Panda και η Μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ που θα ενημερώνει τους επισκέπτες για το εθελοντικό της έργο και τα προγράμματα της. Επίσης κατά την διάρκεια του διημέρου θα μπορέσετε να απολαύσετε στους χώρους του Metropolis έκθεση δημιουργιών από παλαιότερους μαραθώνιους, προβολές ταινιών anime και άλλες εκπλήξεις.

Το Σάββατο 3 Οκτώβρη από τις 9πμ-9μμ όλοι οι επισκέπτες του Metropolis θα μπορούν να προμηθευτούν τα κόμικς τους με έκπτωση 10%. Από τις 16:00 μέχρι τις 21:00 του Σαββάτου όσοι προμηθευτούν αντίτυπα των ανθολογιών από προηγούμενους μαραθώνιους θα μπορούν και να τα υπογράφουν καλλιτέχνες που συμπεριλήφθηκαν σε αυτές.

Το πλήρες πρόγραμμα των δρώμενων της Akai Panda έχει ως εξής:


- Αφιέρωμα στον Satoshi Kon (Σάββατο και Κυριακή)

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του μεγάλου ιάπωνα δημιουργού, θα προβληθούν κάποιες από τις πιο σημαντικές ταινίες του (Millennium Actress, Perfect Blue, Tokyo Godfathers, Paprika) καθώς και η σειρά anime Paranoia Agent.

- Original Cosplay (Σάββατο 18:00 – 22:00 )
Μια τρελή ιδέα που ανατρέπει τα δεδομένα! Αντί να βασιστεί η στολή σας σε κάποιον χαρακτήρα, θα βασιστεί ο χαρακτήρας στη στολή σας! Δημιουργήστε το δικό σας χαρακτήρα, πείτε μας λίγα λόγια για αυτόν, και ο νικητής θα δει τον χαρακτήρα του να παίρνει ζωή σε ένα 16σέλιδο original comic των εκδόσεων Comicworld. Από τους συμμετέχοντες θέλουμε μόνο το όνομα, τις δυνάμεις/ιδιότητες του καθώς και ένα κειμενάκι 50 λέξεων για τη ζωή του.

- Cosplay (Σάββατο 18:00 -22:00 )
Παράλληλα θα υπάρχει και κλασσικός διαγωνισμός για την καλύτερη στολή, που η ανάδειξη της θα γίνει μέσω του facebook. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα φωτογραφηθούν σε ειδικό χώρο. Oι φωτογραφίες θα αναρτηθούν σε ένα gallery στη σελίδα της ομάδας Akai Panda στο fb. Οι επισκέπτες θα μπορούν να ψηφίσουν κάνοντας like στην αγαπημένη τους στολή και οι νικητές θα κερδίσουν δώρα που θα προσφέρει το Metropolis.

- Party (Σάββατο 21:00 - )
Την λήξη της πρώτης μέρας θα σημαδέψει ένα πάρτι που θα μας πάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Βέβαια οι ρυθμοί θα είναι λίγο πιο χαλαροί για να μην αποσπάσουμε την συγκέντρωση των δημιουργών, και εκτός από j και k μουσική θα παίξουμε και άλλα είδη, κυρίως από σειρές και ταινίες και πολλά AMV. Όπως πάντα περιμένουμε τα requests σας στο mail μας .

Για να ενημερωθείτε περισσότερο για τον διαγωνισμό και τους κανόνες του μπορείτε να διαβάσετε το http://comicworld.gr/docs/24hourcomicFAQ.htm
ή να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του 24 Hour Comics Day http://www.24hourcomics.com


Για δηλώσεις συμμετοχής on-line στείλτε e-mail στο info@comicworld.gr με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 4957843.

Με την ευγενική υποστήριξη του Metropolis Live Stage, Mad Tv & Mad Radio 106.2




Edited by Namida, 22 September 2010 - 18:47.



#2 segno-sama

segno-sama

    Anime Newbie

  • Members
  • 42 posts

Posted 22 September 2010 - 09:36

Πρεπει να ερθωωωω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:if:

#3 Wabbit

Wabbit

    Candy addict

  • Members
  • 339 posts

Posted 22 September 2010 - 09:42

That looks totaly awesome :o Μπράβο παιδιά!

Posted Image


I Will Follow You into the Dark


http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#4 Xa0s

Xa0s

    Gambate o kudasai !!!

  • Members
  • 341 posts

Posted 22 September 2010 - 09:49

- Original Cosplay (Σάββατο 18:00 – 22:00 )

WOW something new
Ερώτηση: 1. Δηλώνουμε συμμετοχή σε εσάς να υποθέσω κ όχι στους Διοργανωτές του 24 HOUR COMICS DAY ??
2. Κάποιος που θα επιλέξει να κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κυκλοφορεί όλη την ώρα με το ''Original Cosplay'' ?? Θα υπάρχει χρόνος να συμμετέχει κ στο κλασσικό διαγωνισμό???
3. Στο ''Original Cosplay'' θα υπάρχει κ εκεί κάποια φωτογράφιση και ένας αντίστοιχος διαγωνισμός με ψηφοφορία μέσο FB ή θα επιλέξουν κάποιοι από τούς διοργανωτές τον πιο ενδιαφέρον χαρακτήρα??

Edited by Xa0s, 22 September 2010 - 10:01.

I would likePosted Image for a pet...


#5 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 22 September 2010 - 10:56

Αχ τι ωραία ιδέα:blingeye2:.Όλα τα χρόνια διαβάζω για τους γερμανικούς μαραθώνιους σχεδίου και εκπόνησης original manga χαρακτήρων με παράλληλο σχεδιασμό ολιγοσέλιδων manga επι τόπου αντιμέτωποι σε άλλους δημιουργούς όπου η δημιουργία του νικητή εκδίδεται σε ανθολογία (και κερδίζει και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μεν:hihi2:) και να που υπάρχει και κάτι τέτοιο εδώ.Αλλά αυτό για original cosplay και την μετέπειτα εκπόνηση original χαρακτήρα από αυτό την οποία θα ψηφίσουν μέσου FB, πρώτη φορά το ακούω και μου αρέσει:awww:.Οπότε ακόμα χειρότερα για μένα που γίνετε σε μια περίοδο που είμαι πιεσμένος οικονομικά και χρονικά και δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ:sadist::sadist::sadist:.So,waiting for the usual photos to see what's being lost:unlucky:


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#6 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 22 September 2010 - 11:11

Epic!

Αυτό δεν παίζει να το χάσω με την καμία :33333333
Ποτά θα έχει, έτσι? :P

xbJ3b2w.jpeg


#7 Wabbit

Wabbit

    Candy addict

  • Members
  • 339 posts

Posted 22 September 2010 - 13:07

Εεμ, να ρωτήσω κάτι; Τουαλέτες/αλλαξιέρα έχει η έκθεση; Γιατί υπάρχει 5% πιθανότητα να κάνω ένα αρκετά ογκώδες και "φανταχτερό" cosplay και δεν μπορώ να έρθω από το σπίτι μου ντυμένη έτσι...Ευχαριστώ.

Posted Image


I Will Follow You into the Dark


http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#8 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 22 September 2010 - 13:22

Πραγματικα πολυ καλο event. ζηλευω που δεν μπορω να ερθω.
Καλη επιτυχια σ'αυτους που θα παρουν μερος ειτε στα cosplay ειτε στο 24hours comic :)


2bbd14fc.jpg


#9 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 22 September 2010 - 14:32

Γκρίνια : Ήταν ανάγκη να το κάνετε 2-3?

Ελπίζω o otaku-χώρος να είναι ξεχωριστός από τους κομίστες, right?

Posted Image


#10 SkullKaizer

SkullKaizer

    artist

  • Members
  • 750 posts

Posted 22 September 2010 - 14:44

:Crying2:αααααα δηλαδη εγω θα ζωγραφιζω και σεις θα κανεται party... ουτος η αλλος δεν εχω ιδεα πως το σκεφτικαν σε 24 ωρες ενα ολοκληρο chapter που ακομα και οι mangaka θελουν μια βδομαδα για καθε chapter... καλα ο Miura θελει πολυ πιο πολυ:kakaka:
εμ φαντασου αν εισαι κατοτερος... και σε μια μερα... :mador2:wtf!!
αλλα καλη φαση!:hihi2:
ελπιζω να μπορουμε (κομιστες) να κανουμε κανα διαλιμα να απολαυσουμε το event:blingeye2:
Akai Panda μπραβωωωω! :kawaii:
Imagination is the only limit!

#11 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 22 September 2010 - 14:46

Το 24ωρο κόμικ είναι θεσμός εδώ και χρόνια που ξεκίνησε από κομίστες στην Αμερική, αν δεις το official site θα καταλάβεις πώς το σκεύτηκαν...

Posted Image


#12 MikamiTeru

MikamiTeru

    Blackholistas United

  • Members
  • 467 posts

Posted 22 September 2010 - 18:19

Ωραιο ακουγεται αλλα......αλλα.
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image

#13 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 22 September 2010 - 18:59

WOW something new
Ερώτηση: 1. Δηλώνουμε συμμετοχή σε εσάς να υποθέσω κ όχι στους Διοργανωτές του 24 HOUR COMICS DAY ??
2. Κάποιος που θα επιλέξει να κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κυκλοφορεί όλη την ώρα με το ''Original Cosplay'' ?? Θα υπάρχει χρόνος να συμμετέχει κ στο κλασσικό διαγωνισμό???
3. Στο ''Original Cosplay'' θα υπάρχει κ εκεί κάποια φωτογράφιση και ένας αντίστοιχος διαγωνισμός με ψηφοφορία μέσο FB ή θα επιλέξουν κάποιοι από τούς διοργανωτές τον πιο ενδιαφέρον χαρακτήρα??

1. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθουμε κάποια βασικά στοιχειά για τον χαρακτήρα σας. Οπότε θα συμπληρώσετε την ειδική φόρμα την ώρα που θα έρθετε στο event.
2. Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος θέλει να συμμετέχει και στους 2 διαγωνισμούς.
3. Μάλλον και τα δύο θα μετρήσουν - η ψηφοφορία από το σπίτι και η γνώμη των κριτών. Ας το κάνουμε και λίγο talent show

Ποτά θα έχει, έτσι? :P

Στο χώρο λειτουργεί καφετέρια που έχει από όλα (Αναψυκτικά-καφέδες-ποτά) Επιπλέον οι συμμετέχοντες στη δημιουργία κόμικ θα έχουν και έκπτωση επειδή χρειάζονται πολυυυυυυυύ καφέ

Τουαλέτες/αλλαξιέρα έχει η έκθεση;

Υπάρχουν τουαλέτες στον χώρο, μην ανησυχείτε.


Ελπίζω o otaku-χώρος να είναι ξεχωριστός από τους κομίστες, right?

Και ναι και όχι. Το event θα πραγματοποιηθεί σε 2 αίθουσες, αλλά οι αίθουσες αυτές δεν γίνεται να απομονωθούν τελείως, για αυτό θα ρίξουμε λίγο τα ντεσιμπέλ...



#14 johntheo95

johntheo95

    Anime Fan

  • Members
  • 233 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 22 September 2010 - 19:20

πωπω τελειο :riiight:κριμα που δεν μπορω να ερθω :unlucky:μακαρι να γινοταν κατι τετιο και στην Θεσ/νικη αν και δεν το βλεπω
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Posted Image

#15 alxdjo

alxdjo

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 788 posts

Posted 22 September 2010 - 20:10

90% Μεσα
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis: