Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Piano no Mori - The Perfect World of Kai


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 28 November 2009 - 02:17

Piano No Mori - The Perfect World of Kai
ピアノの森

Posted Image



Πρόκειται για μια ταινία του 2007, παραγωγής Madhouse και σκηνοθετημένη από τον Masayuki Kojima. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την φιλία δύο αγοριών και την σχέση του καθενός με την μουσική.

Όλα ξεκινούν όταν ο Αmamiya Shuei μεταφέρεται στο δημοτικό σχολείο του Moriwaki. H ενασχόλησή του με την μουσική και συγκεκριμένα με το πιάνο γρήγορα τον φέρνει στο επίκεντρο της προσοχής αλλά και των πειραγμάτων από τους συμμαθητές του. Στα πλαίσια ενός παιχνιδιού θάρρους τον προκαλούν να παίξει ένα "στοιχειωμένο" βουβό πιάνο στο δάσος κοντά στο σχολείο τους. Εκεί είναι που παρεμβαίνει ένας άλλος μαθητής ο Ichinose Kai ο οποίος βγάζει τον Shuei από την δύσκολη θέση, επιμένοντας παράλληλα ότι το πιάνο δεν είναι βουβό.

Μετά το τέλος των μαθημάτων ο Kai οδηγεί τον Shuei στο "πιάνο του δάσους". Όμως ο Shuei αδυνατεί να βγάλει κάποιον ήχο από το πιάνο, παρά τα μαθήματα τα οποία κάνει ολόκληρη την ζωή του. Αντίθετα ο Kai το παίζει με ευκολία αλλά και με μια δεξιοτεχνία που θα ζήλευαν ακόμη και επαγγελματίες παρά το νεαρό της ηλικίας του και παρά το ότι δεν ξέρει καν να διαβάζει τις νότες.Μεγαλύτερο από το πλήγμα στον εγωισμό του Shuei (o oποίος έχει περάσει όλη του την ζωή πάνω από ένα πιάνο και έχει κάνει απίστευτες θυσίες για να ανταποκριθεί στην φήμη μιας οικογένειας με πιανίστες) είναι το σοκ όταν διαπιστώνει με τρόμο ότι ο Kai ουδεμία πρόθεση έχει να ασχοληθεί σοβαρά με την μουσική και ότι γι αυτόν το πιάνο είναι ένας τρόπος για να περνάει ευχάριστα η ώρα του.

Posted Image

Πρόκειται για μια πολύ γλυκιά ταινία στην οποία το γέλιο εναλλάσεται αρμονικά με την συγκίνηση. Απεικονίζονται παραστατικότατα themes όπως η ευγενής άμιλλα, η αξία της φιλίας και το πώς το ταλέντο μπορεί να βρεθεί στα πιο αναπάντεχα μέρη. Έχει μερικά cliches αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνονται ενοχλητικά και κουραστικά. Οι χαρακτήρες είναι όλοι αξιαγάπητοι αν και κατά την γνώμη μου ο Kai κλέβει την παράσταση.

Το σχέδιο της είναι προσεγμένο, χωρίς υπερβολές και περιττά στοιχεία. Κατι το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ ήταν οι εκφράσεις των χαρακτήρων και ο τρόπος με τον οποίο τα συναισθήματα τούς αποτυπώνονταν στο πρόσωπό τους.

Αλλά πέρα από κάθε αμφιβολλία το κυρίαρχο στοιχείο της ταινίας ήταν η μουσική. Ο Κeisuke Shinohara o οποίος επιμελήθηκε του ηχητικού τομέα έκανε εξαιρετική δουλειά. Όλη η ταινία είναι γεμάτη κλασσικά κομμάτια (και στην έκδοση των Live-eviL αναφέρεται ποιά κομμάτια παίζονται) τα οποία δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα.

Eν ολίγοις πρόκειται για μια ταινία που προτείνεται σε όλους, λάτρεις της μουσικής και μη.

Youtube Video


Mπορείτε να κατεβάσετε την ταινία από εδώ με Torrent ή από τον server του forum μας με DDL
Για περισσότερες πληροφορίες
Anidb
ANN



Posted Image

YΓ. Δεν το πιστεύω ότι δεν υπήρχε thread. >__<
ΥΓ2: Wendy~


Edited by iristella, 28 November 2009 - 04:54.


#2 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 28 November 2009 - 08:55

Ούτε εγώ το πιστεύω ότι δεν είχε thread :oo: Καλά έκανες και άνοιξες γιατί κατασπαμάραμε το thread των προβολών :P

Πάαααρα πολύ καλή ταινία, έλιωσα στα γέλια με το όλο wendy σκηνικό και στο τέλος έφυγαν και κάτι δάκρυα...Με λίγα λόγια έιχε από όλα...Ο Kai ήταν ένα γλυκύτατο, γεμάτο ζωή πλάσμα μέσα στο πείσμα που δεν άφηνε τίποτα να τον βάλει κάτω...Αυτός που με κατασυγκίνησε όμως ήταν ο Shuei...
Spoiler:


Η ταινία ήταν διάσπαρτη με αστείες σκηνές και γεμάτη από την αρχή μέχρι το τέλος με γλυκήτητα και αθωότητα...Επίσης πάρα πολύ ωραία μουσική...Όσοι πιστοί τρέχετε για nodame cantabile θα το καταευχαριστηθείτε ;)

Spoiler: me being fujoshi

xbJ3b2w.jpeg


#3 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 28 November 2009 - 19:57

a must see definitely! Είχα προσέξει κάποιες σκηνές αλλά δεν κάθησα να το παρακολουθήσω. Μεγάλο λάθος. Προσωπικά το λάτρεψα γιατί:
1. προσωπική ταύτιση( έπαιζα βιολί και είχα εμπειρία από την όλη κατάσταση της κλασικής μουσικής και συναισθημάτων)
2. development
3. η σχέση των δύο βασικών χαρακτήρων ήταν ρεαλίστική. Το λέω αυτό γιατί περίμενα να ήταν καμία fantasy based movie από υπόθεση αλλά αυτό ήταν πολύ καλύτερο.
4. σχέδιο. Ναί ήταν πολύ καλό και αντανακλούσε ένα πολύ ευχάριστο και ήρεμο συναίσθημα
Αν είχε ένα κακό δεν θα το έλεγα κακό βασικά απλά ίσως να έδωσαν περισσότερη σημασία στη σχέση των παιδίων και να άφησαν λίγο τους δευτερεύοντες χαρακτήρες.
Τέλος γέλιο και δάκρυ πάντα πάνε, δεν συμφωνείτε?

#4 cyber_john

cyber_john

    決められた運命

  • Members
  • 226 posts

Posted 28 November 2009 - 20:14

Περίεργο που δεν υπήρχε topic γι' αυτό. Την είχα δει την ταινία πριν μερικούς μήνες κι έμεινα με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Πολύ καλό animation κι ανάπτυξη χαρακτήρων, ειδικά ο Kai όλα τα λεφτά και με απίστευτο seiyuu. Επίσης εξαιρετική επιλογή των μουσικών κομματιών, όχι σαν τα ξενέρωτα & κακόγουστα νανουρίσματα του nodame cantabile. Ένα must-see για κάθε anime fan, ακόμα και γι' αυτούς που δεν είναι της κλασικής μουσικής. Δε το βαριέσαι σε καμιά στιγμή.

Spoiler:

serpe7.jpg


#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 28 November 2009 - 20:29

.Αυτός που με κατασυγκίνησε όμως ήταν ο Shuei...

Spoiler:


Πές το ψέμματα. Χρειάζεται απίστευτη δύναμη ψυχής για να κρατήσεις τέτοια στάση.

Spoiler:


Τώρα για το ότι η ταινία επικεντρώθηκε πιο πολύ στην σχέση ανάμεσα σε Kai και Shuei νομίζω ότι είναι δικαιολογήσιμο . Δεδομένου ότι μιλάμε για ταινία της οποίας η διάρκεια είναι περιορισμένη αν επεκτεινόταν πολύ θα κινδύνευε να κουράσει, να πλατιάσει και να χάσει το κέντρο βάρους της. Θα ήταν ωραίο να βλέπαμε κάποια πράγματα παραπάνω αλλά δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποιο κενό.

Βtw αναζητώ απεγνωσμένα torrent/ddl/we με το OST της ταινίας. Όποια ευγενική ψυχή το βρει θα έχει την αιώνια ευγνωμοσύνη μου. :333

#6 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 28 November 2009 - 20:41

αυτό σου κάνει?

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#7 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 28 November 2009 - 21:06

Είχα δει την ταινία το καλοκαίρι και τη βρήκα ιδανική για την εποχή: χαλαρή, δροσερή και όχι πολύ βαριά. Κυρίως όμως, θα τη χαρακτήριζα "ανθρώπινη". Είναι σχετικά απλή, αλλά όχι απλοϊκή, μιας και οι χαρακτήρες είναι αληθοφανείς και "γήινοι". Εκτός από τη μουσική, πιστεύω πως η σκιαγράφηση των προσωπικοτήτων είναι το μεγαλύτερο ατού της ταινίας.

Spoiler:


Από τις αγαπημένες μου στιγμές
Spoiler:


Είναι ιδανικό για μια χαλάρωση ανάμεσα σε gore και dementia. :hihi2:

Posted Image


#8 kagemaru igano

kagemaru igano

    Anime Freak

  • Members
  • 424 posts

Posted 29 November 2009 - 05:56

απιστευτη ταινια πολυ συναισθημα...

#9 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 29 November 2009 - 13:49

Πάρα πολύ καλή και γλυκιά ταινία. Οι χαρακτήρες ήταν όλοι αξιαγάπητοι αλλά και ρεαλιστικοί ταυτόχρονα, η ταινία σε χαλάρωνε αλλά και σε κρατούσε σε λίγη αγωνία. Από τις πιο ωραίες που μου έχουν τύχει.

Επίσης το σχέδιο μου έκανε εντύπωση. Μόλις είδα τη μαμά του Shuuhei και τον Ajino (που τι τρελό bishie ήταν κι αυτός στα νιάτα του :wooi2:) αναρωτήθηκα αν το είχε κάνει ο Urasawa το σχέδιο. Μιλάμε για μεγάλη ομοιότητα με Eva και Tenma. :terror2:

15fkk04.jpg


#10 croco~boy

croco~boy

    Dark Banquet

  • Members
  • 895 posts

Posted 29 November 2009 - 15:24

Εγω που θελω να δω την ταινια κ οχι να την κατεβασω που θα μπορουσα να την δω??
^^

Posted Image


#11 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 29 November 2009 - 15:42

Στο youtube

xbJ3b2w.jpeg


#12 croco~boy

croco~boy

    Dark Banquet

  • Members
  • 895 posts

Posted 29 November 2009 - 16:09

To youtube ειναι αθλιο..δεν υπαρχει κανενα σιτε???

Posted Image


#13 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 29 November 2009 - 16:33

Από όπου και να το δεις online το ίδιο άθλια θα είναι...Το έχουμε στο DDL του φόρουμ πάντως, θα κατέβει στο πιτς φυτίλι και μια χαρά ποιότητα ;)

xbJ3b2w.jpeg


#14 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 29 November 2009 - 16:47

^what she said. Αν το δεις online χαραμίζεις μία από τις καλύτερες πλευρές που έχει να προσφέρει η ταινία και αυτή είναι η καταπληκτική της μουσική. Αξίζει να την κατεβάσει κανείς για να δει την ταινία όπως της αρμόζει και να την ευχαριστηθεί κατάλληλα.

#15 croco~boy

croco~boy

    Dark Banquet

  • Members
  • 895 posts

Posted 29 November 2009 - 17:24

Ναι θα την κατεβασω την ταινια μου εδωσε ενα link η Nighteyes ^^.

Posted Image