Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Είναι πτωτική ή ανοδική η πορεία των σύγχρονων anime;


  • Please log in to reply
150 replies to this topic

Poll: Κατάντια ή Εξέλιξη; (219 member(s) have cast votes)

Κατάντια ή Εξέλιξη;

  1. Κατάντια (9 votes [8.04%] - View)

    Percentage of vote: 8.04%

  2. Εξέλιξη (29 votes [25.89%] - View)

    Percentage of vote: 25.89%

  3. Σημάδια Κατάντιας (14 votes [12.50%] - View)

    Percentage of vote: 12.50%

  4. Σημάδια Εξέλιξης (14 votes [12.50%] - View)

    Percentage of vote: 12.50%

  5. Σταθερή Πορεία Με Πτωτικές Τάσεις (16 votes [14.29%] - View)

    Percentage of vote: 14.29%

  6. Voted Σταθερή Πορεία Με Ανοδικές Τάσεις (30 votes [26.79%] - View)

    Percentage of vote: 26.79%

Vote Guests cannot vote

#121 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 20 February 2013 - 01:55

Μιας και το thread μου έγινε merged με το thread αυτό στο poll "Κατάντια ή Εξέλιξη;" ψήφισα "Εξέλιξη" για λόγους που αναλύω στα παρακάτω quote. Aν είναι κάποια πράγματα που με ξενερώνουν απίστευτα στα σημερινά anime είναι τα εξής:

- Όλοι ξέρουμε ότι στα seinen anime όταν υπάρχει fanservice στην τηλεοπτική τους έκδοση υπάρχει λογοκρισία και για λόγους νομοθεσίας και για να πουλήσουν τα dvd/blu-ray. Ωραία ως εδώ. Αλλά το να λογοκρίνεις ακόμα και τα pantyshots όχι μόνο είναι γελοίο αλλά δεν έχει και νόημα.

Επίσης απίστευτα ηλίθιο το βρίσκω το γεγονός ότι bishoujo σειρές όπως το MM! υποτίθεται ότι ποντάρουν στο fanservice αλλά δεν έχουν ούτε το υποτυπώδες fanservice. Ούτε καν pantyshots. Tότε πείτε μου, για ποιό λόγο να χαραμίσω τον χρόνο μου σε τέτοιες αηδίες; Eπειδή είμαι ηλίθιος, γι' αυτό.

Έχω την εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει απίστευτη συντηρητικότητα στα ecchi anime σε βαθμό ηλιθιομάρας. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι σε anime όπως το Bathing with Hinako που ενώ είναι αμιγώς προϊόν για λιγουριασμένους otaku δεν βλέπεις ούτε ρώγες στο στήθος της Hinako αλλά ούτε καν τα οπίσθιά της. Συγνώμη αλλά ή φτάχνεις ecchi anime ή δεν φτιάχνεις. Αποφασίστε.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι που νοσταλγώ τα anime του '90 όπου το fanservice αποτελούσε το κερασάκι στην τούρτα σε anime-αριστουργήματα όπως το Gunbuster και τo Street Fighter II: The Animated Movie. Ναι, καλά ακούσατε, στο Street Fighter όπου σε σκηνή ντουζ με την Chun-Li την βλέπουμε γυμνόστηθη.

- Αν και εξακολουθούν να βγαίνουν ακόμα αξιομνημόνευτες, ποιοτικές, κωμικές σειρές για όλα τα γούστα με το κιλό, λείπουν οι σειρές που έχουν αυτό το κάτι που είχαν κωμικές σειρές του '90 και με έχουν κάνει να τις λατρέψω ακόμα και σήμερα όπως Ranma 1/2, Sexy Commando Gaiden, Akazukin Chacha, Hare+Guu, Kerokero Chime, Goldfish Warning, Mahoujin Guru Guru...Σειρές σαν κι αυτές σπάνια βγαίνουν σήμερα όπως το Tentai Senshi Sunred (τ' οποίο παρεπιπτόντως χρειάζεται οπωσδήποτε νέα season). Mάλλον πρέπει να ρωτήσω σε "Anime recommendations" thread για παρόμοια anime της τότε εποχής που μου διαφεύγουν.

Δε νομίζω ότι κανείς στις τελευταίες σελίδες αυτού του θέματος είπε ότι οι όποιες ""χαριτωμενιές"" είναι αρκετές για να πεις ένα έργο καλό. Το θέμα είναι να μπορείς να δεις και πέρα από αυτές, είτε υπάρχουν, είτε όχι, για να κρίνεις αν κάτι έχει βάθος και πχοιότητα.

Χαίρω πολύ. Αν ήθελε κάποιος να δει μονάχα "χαριτωμενιές" θα κατέβαζε εικόνες και δεν θα καθόταν να δει σειρές ολόκληρες. Τέτοιες σειρές για να τραβήξουν κόσμο ποντάρουν και στο καλό, κωμικό στοιχείο όπως το Lucky Star και το Ichigo Mashimaro (από τις λίγες σειρές με μικρά, χαριτωμένα κοριτσάκια που είναι τόσο αστεία που προσελκύει ακόμα κι άτομα που μισούν τα moe) ή στην όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα με ωραία slice of life σκηνικά, ανάλαφρες, κωμικές πινελιές κι άποψη σκηνοθεσία όπως το Bincho-tan (ομολογουμένως όχι από τις σειρές που θα τραβήξουν άτομα που δεν τους αρέσουν τα moe αλλά τουλάχιστον αποτελεί ποιοτική δουλεία κι όχι άλλη μια αδιάφορη μετριότητα στον σωρό).

Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω, παίδες, αλλά ταπεινή μου άποψη είναι πως η βιομηχανία των anime τείνει προς τη φθίνουσα πορεία. Ενώ μεγαλώνει η ποσότητα, υπονομεύεται η ποιότητα. Τα τελευταία 2 χρόνια περίπου βλέπω πολλές σειρές που το μοναδικό τους "αξιόλογο" παράγωγο είναι το fanservice. Πολλές φορές μου φαίνεται ότι η παραγωγή βιάζεται να τελειώσει το ένα έργο για να πάει στο επόμενο. Σε πολλά anime των πρόσφατων seasons μου λείπει κάτι. Μπορεί να είναι από εξέλιξη χαρακτήρων έως και παντελή έλλειψη υπόθεσης ή λόγω budget η σειρά να κόβεται στη μέση και άλλα πολλά. Μπορεί να υπάρχει γαμάτο σχέδιο και υπέροχο OST αλλά πόσες ατέλειες να καλυφθούν? Θα προτιμούσα να μην το αναλύσω περαιτέρω, μη λέω μεγάλα λόγια γιατί δεν είμαι και αυθεντία, μιλάω για απόλυτα προσωπική άποψη.

Μάλλον έχεις μπερδέψει τις χρονολογίες κι απευθύνεσαι για δεκαετίες του '80 και του '90 όπου γινόταν της κακομοίρας από μέτρια κι απαίσια OVA σειρές με ημιτελές σενάριο. Σπάνια να πετύχεις τότε ποιοτικές OVA σειρές με ολοκληρωμένο σενάριο όπως το FLCL και το K.O. Beast. Αλλά ακόμα και να υπήρχε κάτι πραγματικά ενδιαφέρον (κυρίως βασισμένα σε επιτυχημένα manga) αντί να βγάζανε μια ολοκληρωμένη σειρά αρκόντουσταν μ' ένα απλό, ημιτελές low-budget OVA όπως την anime μεταφορά του RG Veda.

Kαλά, για τις μεταφορές κλασσικών manga σε anime ήταν ακόμα χειρότερα σε αρκετές περιπτώσεις. Πόσα anime ήταν που στις anime μεταφορές τους τα κάνανε πιο παιδικά κι άθλια όπως οι anime σειρές βασισμένες σε manga του Go Nagai την δεκαετία του '70; Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για να δούμε πιστές και ποιοτικές anime μεταφορές του Getter Robot, του Mazinger Z, του Cutie Honey και του Dororon Enma-kun. Eπίσης, ακόμα και σε επιτυχημένες anime μεταφορές όπως αυτή του Hokuto no Ken υπήρχε απίστευτη λογοκρισία κι έπρεπε να δούμε τις καινούριες ταινίες ώστε να δούμε κάτι μη λογοκριμένο.

Επίσης ένα στοιχείο που μ' εκνεύριζε την δεκαετία του '90 είναι ότι ακόμα και manga με αρκετά χαρακτηριστικό σχέδιο όταν κάνανε anime βασισμένα σ' αυτά το σχέδιο τους γινόταν κάπως πιο generic στα πρότυπα των anime του '90. Χαρακτηριστικά παραδείγματα για μένα είναι το Black Jack και το Jojo's Bizarre Adventure. Έπρεπε να δούμε τις anime σειρές του BJ μετά το 2000 για να δούμε σχέδιο πιστό στο manga. Όπως επίσης έπρεπε επιτέλους να βγει η νέα, anime σειρά του JBA για να δούμε να μεταφέρεται πιστά το ιδιαίτερο ύφος του manga. Kαι φυσικά να δούμε επιτέλους κάτι παραπάνω από το 3ο Arc (όπου και πάλι ήταν πιο πολύ βιαστική σούμα). Δεν λέω ότι τα παλιά anime του Black Jack και του JBA ήταν άσχημα (αντιθέτως, τ' απόλαυσα αρκετά, ειδικά του JBA που αρκετοί το κράζουν) αλλά δεν συγκρίνονται με τα πιο καινούρια. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι σ' αντίθεση με παλιά που προσπαθούσαν να προσαρμόσουν τις περισσότερες μεταφορές από manga σε anime στα πρότυπα της κάθε εποχής, πλέον υπάρχει μεγαλύτερη αποδοχή στα anime διαφορετικού στυλ μιας και πέρα των άλλων υπάρχουν και τα μέσα και το κεφάλαιο για να το επιτύχουν αυτό.

Για το fanservice ας μην μιλήσω καλύτερα. Δες την δεκαετία του '80 και του '90 πόσες γνωστές, "κλασσικές" anime σειρές βασίζονται στο fanservice και στο bishoujo όπως το Tenchi Muyo και το Ah My Goddess ενώ επρόκειτο για μέτριες, αδιάφορες σειρές. Της κακομοίρας γινόταν.

@Vetus Ωραίο το κομμάτι που λέει που γι' αυτούς που δεν ασχολούνται πολύ με τα anime τώρα και εκφράζουν γνώμη. Ένιωσα όλη την πικρία και την αγανάκτηση σε κάθε λέξη, έπρεπε να φέρεις και παραδείγματα, θα ήταν πιο καλό.

Oι λόγοι που δεν έφερα συγκεκριμένα παραδείγματα είναι:
- Kάθε τόσο βγαίνουν και νέες, ποιοτικές σειρές (είτε είναι moe είται όχι), οπότε δεν έχει νόημα να ψάχνω στο Anidb.net για να βρω τα πιο πρόσφατα παραδείγματα.
- Αν και παρακολουθώ τι παίζεται κάθε καιρό, λίγες είναι οι σειρές που θα κάτσω να δω κι έτσι θα παραλείπω κι αρκετές σειρές που αντικειμενικά είναι ποιοτικές.

ποιοτικα θεωρω μονο τα seinen και κατι αλλα με αντιστοιχα στοιχεια.... οποτε ισως ειμαι λιγο μεροληπτικος διοτι δεν βλεπω πολλα αλλα....εκτος παλι των μεγαλων σοονεν.
και το οτι ειπα οτι τα μοε ειναι καπως ...εχει να κανει με το οτι ...δεν σε γεμιζουν μετα απο καποια ηλικια.

δεν έχουμε όλοι την πνευματική ωριμότητα του λαράσκα. όταν μεγαλώσουμε ίσως καταλάβουμε τι ισχύει

Η ηλικία δεν παίζει ρόλο, ούτε το αν είσαι forever alone ή παντρεμένος με παιδιά. Προσωπικά έχω κι ένα πολύ καλό φίλο ο οποίος είναι παντρεμένος με παιδί (μια κόρη για την οποία έχει τρελή αδυναμία κάνοντάς τον χαζομπαμπά σαν τον τυπά από το Full Metal Alchemist του οποίου μου διαφεύγει τ' όνομα), σπουδαγμένος με μυαλό ξυράφι αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να βλέπει moe αν βρει κάτι ποιοτικό και με πολύ γέλιο.

Όσο αφορά τα seinen μάλλον δεν έχεις καταλάβει (όπως και πολλοί άλλοι) τι ακριβώς είναι. Άμα κοιτάξεις στην Wikipedia και στο AniDB.net θα δεις ότι seinen θεωρούνται οποιαδήποτε anime απευθύνονται σε άτομα από 18 ετών και πάνω. Και δεν μιλάμε μόνο για ώριμα, βίαια anime sci-fi ή fantasy όπως Berserk ή Ghost in the Shell αλλά κι όλα τα ecchi/hentai/harem moe όπως το Clannad και το Ikkitousen. Επίσης έχω να προσθέσω ότι ακόμα και seinen σειρές που υποτίθεται το πάνε προς το πιο σοβαρό καταντάνε στην ουσία πιο ηλίθια κι από τα πιο παιδικά, εμπορικά shonen επειδή προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι πιο αληθοφανές αλλά έχουν μια τελείως, διαστρεβλωμένη εικόνα για το τι εστί αληθοφανές. Ένα πράγμα όπως οι τηλεοπτικές, κοινωνικές σειρές (κυρίως σαπουνόπερες) που υποτίθεται ότι είναι "βγαλμένες από την αληθινή ζωή".

Edited by Vetus, 20 February 2013 - 02:26.


#122 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 20 February 2013 - 12:21

Όσο αφορά τα seinen μάλλον δεν έχεις καταλάβει (όπως και πολλοί άλλοι) τι ακριβώς είναι. Άμα κοιτάξεις στην Wikipedia και στο AniDB.net θα δεις ότι seinen θεωρούνται οποιαδήποτε anime απευθύνονται σε άτομα από 18 ετών και πάνω. Και δεν μιλάμε μόνο για ώριμα, βίαια anime sci-fi ή fantasy όπως Berserk ή Ghost in the Shell αλλά κι όλα τα ecchi/hentai/harem moe όπως το Clannad και το Ikkitousen. Επίσης έχω να προσθέσω ότι ακόμα και seinen σειρές που υποτίθεται το πάνε προς το πιο σοβαρό καταντάνε στην ουσία πιο ηλίθια κι από τα πιο παιδικά, εμπορικά shonen επειδή προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι πιο αληθοφανές αλλά έχουν μια τελείως, διαστρεβλωμένη εικόνα για το τι εστί αληθοφανές. Ένα πράγμα όπως οι τηλεοπτικές, κοινωνικές σειρές (κυρίως σαπουνόπερες) που υποτίθεται ότι είναι "βγαλμένες από την αληθινή ζωή".

Άκου να δεις τι έχω παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια στο anime.gr, σε ξένα blogs και αλλού. Θα το συνδέσω με το προηγούμενο post μου.

Oι περισσότεροι δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε. Αξιολογούν μία σειρά από περιγραφικά στοιχεία, όπως genre, setting, ηλικία χαρακτήρων (ναι, σοβαρά) κτλ. Είδες τον άλλον που έλεγε για φατσούλες και διάφορα παράλογα. Του γράφει η Anelis το αντίθετο και απαντάει "ναι βρε αυτό λέω". Αυτό γίνεται είτε γιατί είναι ολοκληρωτικά άσχετοι με το τι κάνει μία ιστορία καλή (case in point), είτε γιατί... εε άμα οι χαρακτήρες είναι ενήλικες η σειρά είναι πιο σοβαρή από το αν είναι 15, σωστά παιδιά; Επίσης sci-fi dystopia το καλύτερο είδος.
Οι δεύτεροι είναι οι "κομπλεξικοί". Έχουμε (ή είχαμε) μερικούς στο forum, και θα παρατηρήσεις ίσως ότι τα posts τους περιέχουν μηδενικό insight, και αρκούνται σε χαρακτηρισμούς όπως "ώριμη σειρά", "υποτιμημένο διαμαντάκι", "καλτ" και άλλους. H εμμονή τους είναι να διατηρήσουν το μανδύα του ώριμου και ψαγμένου θεατή. Σε αυτήν την κατηγορία βέβαια ανήκουν και όσοι (ελάχιστους έχω συναντήσει) απορρίπτουν όλα τα anime εκτός από τα αυνανιστικά, επειδή αν θέλουν κάτι σοβαρό "θα διαβάσουν κάνα βιβλίο" (protip: ούτε βιβλία διαβάζουν).
Η τομή των δύο συνόλων είναι αρκετά μεγάλη, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιος κομπλεξικός είναι παράλληλα και άσχετος.

Μία παρένθεση, τo moe είναι buzzword και όποτε χρησιμοποιείται υπάρχουν παρεξηγήσεις. Μία περιφραστική περιγραφή αυτού που θέλουμε να πούμε είναι προτιμότερη.

Δυστυχώς, αν και υπάρχουν πολλά αξιόλογα anime, δεν υπάρχει μέρος στο internet όπου να μπορείς να συζητήσεις σοβαρά γι'αυτά ή να διαβάσεις σοβαρές κριτικές (όπως είναι το AV Club για αμερικάνικες σειρές, ή πάρα πολλά sites με κριτικές ταινιών). Από τη μία έχεις αυτούς που πριν ανοίξουν ένα επεισόδιο φέρνουν δίπλα τους χαρτομάντηλα και κατεβάζουν το παντελόνι τους, και από την άλλη εκείνους που λοιδορούν κορυφαίες σειρές, όπως το One Piece, επειδή είναι... ψαγμένοι. Και ακόμη και αν τα παραπάνω δεν ισχύουν και είναι ανοιχτόμυαλοι, δε σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν σωστή κριτική. Εδώ τα "επαγγελματικά" reviews του ANN είναι συνήθως αισχρά.

To τρομακτικό για εμένα σε όλο αυτό είναι πως το anime.gr είναι μακράν το ποιοτικότερο forum στην Ελλάδα, αλλά και σε αρκετά υψηλό επίπεδο για anime forum γενικότερα. Και απλά βλέπετε τι συζήτηση γίνεται σε αυτό το thread. Άνθρωποι που δεν έχουν δει τα φετινά anime εκτός από 2-3 βλακείες, τα συγκρίνουν με παλαιότερα anime που... επίσης δεν έχουν δει. Συγκρίνουν δηλαδή το τίποτα με το τίποτα.

Πώς μπορεί κάποιος που δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει την ποιότητα έτσι κι αλλιώς να κάνει χρονικές συγκρίσεις με βάση αυτήν είναι επίσης ένα ερώτημα.

Edited by Warchief, 20 February 2013 - 12:22.


#123 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 20 February 2013 - 13:01

Χαίρω πολύ. Αν ήθελε κάποιος να δει μονάχα "χαριτωμενιές" θα κατέβαζε εικόνες και δεν θα καθόταν να δει σειρές ολόκληρες. Τέτοιες σειρές για να τραβήξουν κόσμο ποντάρουν και στο καλό, κωμικό στοιχείο όπως το Lucky Star και το Ichigo Mashimaro (από τις λίγες σειρές με μικρά, χαριτωμένα κοριτσάκια που είναι τόσο αστεία που προσελκύει ακόμα κι άτομα που μισούν τα moe) ή στην όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα με ωραία slice of life σκηνικά, ανάλαφρες, κωμικές πινελιές κι άποψη σκηνοθεσία όπως το Bincho-tan (ομολογουμένως όχι από τις σειρές που θα τραβήξουν άτομα που δεν τους αρέσουν τα moe αλλά τουλάχιστον αποτελεί ποιοτική δουλεία κι όχι άλλη μια αδιάφορη μετριότητα στον σωρό).


Εγώ πάλι μπορώ να σου πω πως δε χαίρομαι ιδιαίτερα που "χαίρεσαι" με το να παίρνεις ένα quote μου, που είναι απάντηση σε κάτι άλλο, και ουσιαστικά βγάζοντάς το εκτός context να βρίσκεις αφορμή για να το απορρίψεις ειρωνικά, διορθώνοντάς το παραθέτοντας τη δική σου γνώμη [με την οποία παραδόξως δεν με βρίσκω να διαφωνώ].

Αν διαφωνώ με κάτι, πέρα από τα παραπάνω, είναι η φράση "Αν ήθελε κάποιος να δει μονάχα "χαριτωμενιές" θα κατέβαζε εικόνες". Καταλαβαίνω το συλλογισμό σου, αλλά είναι λανθασμένος, ακόμα και αν τον χρησιμοποίησες απλά και μόνο για την υπερβολή. Οι όποιες ""χαριτωμενιές"" εκφράζονται και πιο εύκολα και πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά αλλά και πιο... χαριτωμένα, όταν συνοδεύονται από κίνηση και ήχο.

Posted Image


#124 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 20 February 2013 - 13:45

wow boy-a you are good. εμενα μην με κατηγοριοποιεις.
αμα δεις τι εβλεπα ....και τι βλεπω θα καταλαβεις.


naoki urasawa. junji ito. ...berserk. 3-4 σοονεν ...αυτα. ΜΟΝΟ.
αν υπαρχει κατι καλο. ευπροσδεκτο. πχ σειρα οπως το ping pong club ανετα θα παρακολουθουσα.
αν εσενα σε καλυπτει το lucky star....που το ειδα αλλα σιγα τα ωα ειπα μετα. με γεια σου και χαρα σου.
αλλα οχι και να με λες εμενα ψαγμενο ταχα. γελανε και οι πετρες.

η ανελις μου λεει πως για μεγαλους ειναι πολλα ανιμε ...και συμφωνησα με τα λεγομενα της. Ομως απο αυτα εγω προτιμω τα πιο ρεαλιστικα αποδωσμενα ...και δεν βλεπω πχ το gantz για την Tae.

(βασικα μερικα ειναι τοσο ψαγμενα που ειναι ακομα σε μανγκα. δεν νομιζω να τα ξερεις. :sweat: )

vetus και anelis καλα τα λενε. εγω δεν ημουν τοσο διαφωτιστικος. η απαντηση πηγαινε στον warchief.

Edited by laraska, 20 February 2013 - 13:52.

Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#125 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 20 February 2013 - 13:57

άσχετο σε είπα όχι τάχα ψαγμένο

Edited by Warchief, 20 February 2013 - 13:58.


#126 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 20 February 2013 - 14:03

οκ λυθηκε το θεμα. προτιμω το ασχετος κατα πολυ περισσοτερο απο το ψαγμενος.
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#127 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 20 February 2013 - 14:05

μόνο που με το προηγούμενο σου ποστ άλλαξα άποψη και πλέον σε κατατάσσω στην τομή

#128 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 20 February 2013 - 14:13

τι εννοεις τομη για να καταλαβω. ελπιζω να μην πληρωνω που εχω διαβασει και .... ετσι
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#129 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 20 February 2013 - 14:37

τι εννοεις τομη για να καταλαβω. ελπιζω να μην πληρωνω που εχω διαβασει και .... ετσι


Hint:

Posted Image

#130 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 20 February 2013 - 14:44

καλα να ειμαστε. λογους να εχουμε να τσακωνομαστε.
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#131 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 20 February 2013 - 15:26

Μπορουμε επισης να γυρίσουμε στο θεμα της συζητησης και να συζηταμε και ontopic. Αλλιως δεν μας σας βλεπω καθολου καλα. :P

#132 Ace Attorney

Ace Attorney

    Starting...

  • Members
  • 23 posts
  • LocationAthens

Posted 01 March 2013 - 14:55

Πιστεύω έχει ανέβει ο αριθμός ή/και το ποσοστό των anime πάνω του μετρίου σε κάθε σεζόν, όμως αν μιλάμε για πραγματικά αριστουργήματα είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάποιο αντίστοιχο "στατιστικό".

#133 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 01 March 2013 - 21:05

Αρκετά ενδιαφέρον και αμφιλεγόμενη η συγκεκριμένη ερώτηση. Ήθελα να δώ τι θα πούν οι παλαιότεροι και πιο έμπειροι πριν πώ και εγώ την γνώμη μου. Ψήφισα 'εξέλιξη' και εξηγούμαι. Προσωπικά πιστεύω πάντοτε υπήρχαν και υπάρχουν ωραία shows σε κάθε πενταετία, έστω αυτή η 'μονάδα μέτρησης' αφού κάθε χρόνο βγαίνουν αρκετές σειρές, απλά την τελευταία διετία δεν υπήρχαν οι σειρές που έκαναν το μεγάλο μπαμ από την αρχή για αυτό και η έντονη αίσθηση για υποβάθμιση της ποιότητας, ιδιαίτερα την χρονιά που διανύουμε. Ένα βασικό σκέλος της ερώτησης είναι αν ως εξέλιξη των anime θεωρούμε μόνο την ποιότητα ή αν αυτή αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα και όχι το βασικό. Για μένα είναι λάθος να βασιστούμε μόνο στο θέμα της ποιότητας ή αριστουργήματος για να κρίνουμε την εξέλιξη συνολικά. Θεωρώντας το 1998 ή το 2000 αν θέλετε ως χρόνιες της έντονης εμπορευματοποίησης και μαζικοποίησης των anime λόγω internet, παγκοσμιωποίησης αύξηση των fans, άρα και της ζύτησης κτλ, έχουμε αισίως συμπληρώση μια δεκαπενταετία στην οποία η βιομηχανία των anime έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με τις δεκατίες του 80 ή αρχές 90, και αυτό αποτελεί επίτευγμα. Αυτό γιατί όπως κάθε βιομηχανία, έτσι και αυτή των anime, έχει ως πρώτο στόχο την αύξηση της ποσότητας και προμήθειας στο κοινό σειρών που προφανώς έχουν ζύτηση, έστω και από μικρές ομάδες ατόμων, για να υπάρχουν. Επίσης έχουν γίνει εντυπωσιακές αλλαγές στο θέμα των animations και graphics. Συμφωνώ ότι για τους περισσότερους εδώ, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού, η χαμηλή σε σχέση με σήμερα ποιότητα γραφικών των παλαιώτερων σειρών δεν θα μας πείραζε καθόλου εφόσον το anime πραγματικά είχε ένα καλό σενάριο, εξέλιξη χαρακτήρων κτλ, αλλά πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι απόλαυση να μπορείς να συνδιάσεις τέτοια στοίχεια με ένα πολύ καλό animation. Για αυτό και θεωρώ ότι η απάντηση για το αν υπάρχει εξέλιξη πρέπει να είναι θετική ενώ η απάντηση για το αν υπάρχει στασιμότητα ή συναιχής αύξηση ή ακόμα και παρακμή της ποιότητας δεν πρέπει καν να γίνεται επειδή πολύ απλά ζούμε στην εποχή που θα καθορίσει τι από αυτά θα επικρατήσει. Μια τέτοια ερώτηση (σχετικά με την ποιότητα και μόνο) πρέπει να γίνει ίσως σε καμιά δεκατία από τώρα όπου πλέον η βιομηνία/ίες θα έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μιλάμε με βάση την ποιότητα και μόνο και οι τωρινοί αποδέκτες (οι fans δηλαδή) θα έχουν μια πιο ολοκληρωμένοι άποψη. Τώρα το τι πιστεύω πρωσοπικά για την ποιότητα κάθε δεκατίας ή πενταετίας: Δεν νομίζω πως τα παλαίτερα anime ήταν τόσο πολύ καλύτερα από τα τωρινά, σαφώς οι σύγχρονοι δημιουργοί επιρέαζονται από το κέρδος, την έλειψη πρωτότυπων ιδεών (είπαμε η παρθενογένηση πέθανε από την στιγμή που γίναμε 6.000.000.000 και κλείσαμε καμιά 3000 χρόνια πολιτισμούXD) και τις απαιτήσεις της αγοράς αλλά και πάλι βγαίνουν καινούργια concept που αξίζει τουλάχιστον να ρίξεις μια ματιά ή ακόμα και αριστουργήματα. Οι παλαιότεροι δημιουργοί είχαν την μαγκιά να μην μασάνε και να γράφουν αυτά που είχαν εμπνευστεί, πράγμα που υπάρχει και σήμερα σε αρκετά μικρότερο βαθμό ωστόσο, και τους παραδέχομαι αλλά δεν είναι αυτός λόγος να τους 'θεοποιούμε' σε σύγκριση με τους τωρινούς. Εξάλλου όπως αναφέρθηκε και από άλλους είναι στην ευκαίρια του καθενός το τι πιστεύει ότι είναι εξέλιξη. Αν δηλαδή παλιά από τα 10 τα 2 ήταν αριστουργήματα,τα 3 άξια προσοχής και τα 5 έτσι να υπάρχουν ενώ σήμερα από τα 20 η αναλογία έχει γίνει 3/6/11, τότε είναι στον καθένα να κρίνει. Αν συμβιβάζεσαι με 5-9 δυνατά ή αριστουργηματικά shows αντίστοιχα και δεν σε νιάζει για τα άλλα τότε είσαι εντάξει, αν θέλεις καμιά δεκαριά ποιοτηκά (όπως το θεωρεί ο καθένας το ποιοτηκό) όλη την χρονιά και τα υπόλοιπα να είναι όλα πάνω του μετρίου τότε γεννήθηκες σε λάθος εποχή. Αν το πάρεις μαθηματηκά η παρακμή είναι βέβαιη αλλά στηρίζομενος στα μαθηματικά για τέτοια θέματα δεν προχώρισε ποτέ κανείς μπροστά. Όσον αφορά το fanservice και το ποια genre αξίζουν δεν καταλαβαίνω καν την διαμάχη. Φυσικά και όλα τα genre έχουν να παρουσιάσουν εκπληκτικές παραγωγές και το fanservice δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικά παρακμή ή έλλειψη ιδεών, α δηλαδή κάθεται η κοπελιά στο Χ anime και πλένεται κάτω από το ντούς, όπα fanservice! Αν όμως η κοπέλα ξαφνικά μιλήσει στο κινητό με έναν άγνωστο άντρα ή κρατήσει ένα μαχαίρι ή ένα πιστόλι τότε πρόκειται για τρομερή σκηνή που χτίζει χαρακτήρα ή ένταση ενώ 5 δευτερόλεπτα πριν ήταν fanservice! Υπάρχει όντως πολύ προκατάληψη... Τέλος για το αν πετυχημένες σειρές όπως το onepiece, naruto, death note και άλλα θα επιβιώσουν στον χρόνο, θεωρώ πως η απάντηση είναι χαλαρά ναι γιατί πολύ απλά υπάρχουμε εμείς. Υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι που τα έχουν αγαπήσει και έχουν αφιερώσει χρόνο από την καθημερινότητά τους σε αυτά και που σίγουρα όχι μόνο θα τα θυμόμαστε αλλά θα τα περάσουμε και στις επόμενες γενιές. Αυτά τα λίγα λοιπόν (XD!) πιστεύω και ελπίζω να μην σας κούρασα με τον λόγο μου. Καλή συναίχεια στο κάψιμο!

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#134 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 02 March 2013 - 00:11

πιστεύω και ελπίζω να μην σας κούρασα με τον λόγο μου.

Κουραστικό δεν είναι η έκταση του κειμένου (ρώτα κι εμένα που γράφω posts-σεντόνια) αλλά το γεγονός ότι γράφεις ένα τόσο μεγάλο κείμενο δίχως παραγράφους. :bleh:

#135 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 04 March 2013 - 14:36

α, εγω επαψα πια να βλεπω 10 σειρες τη σαιζον. μία και καλη.

αλλιως θα μου φαινοταν χαλια γιατι μαζι με τα ξερα θα καιγονταν και τα χλωρα