Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 4 votes

Aku no Hana | The Flowers of Evil

1x episodes School life shounen Spring 2013 Zexcs

  • Please log in to reply
69 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 10 April 2013 - 20:04

Aku no Hana

惡の華


Posted Image


Eνα απο τα πιο αμφιλεγομενα projects αυτής της ανοιξης ξεκινησε να προβαλεται στις 5 Απριλιου. Πονημα του Studio Ζexcs με τον Nagahama Hiroshi (DMC, Utena ) στην σκηνοθεσια, τον Itami Aki στην συνθεση της σειρας και τον Shimamura Hidekazu στο character design, βασιζεται πανω στο ομωνυμο και εξαιρετικα δημοφιλες manga του Oshimi Shuzou.


Αυτο το " διεφθαρμενο love story" ξετυλιγεται γυρω απο τον Kasuga Takao εναν νεαρο μαθητη γυμνασιου με μεγαλη αγάπη για τα βιβλια και συγκεκριμένα για τον Baudelaire (εργο του οποίου και το Flowers of Evil απο οπου αντλει τον τιτλο του και το συγκεκριμενο anime). Mια μερα μετα το τελος του σχολειου τυχαια ανακαλυπτει τα ρουχα γυμναστικης μιας συμμαθητριας του, με την οποια ειναι ερωτευμενος. Τι πιο λογικο (not) λοιπον απο το να τα κλεψει? Δυστυχως ομως γι αυτον, πιανεται στα πρασσα απο την Sawa Nakamura, μια αλλη συμμαθητρια του την οποια την σιχαινεται. Η Nakamura λοιπόν αρχιζει με αφορμη αυτο το περιστατικο να εκβιαζει τον Kasuga, και η ιστορία μας ξεκινα.


Youtube Video


Θα ειμαι ειλικρινης. Διαβασα λιγο από το manga και ξερασα μεσα στο στομα μου. Δεν ξερω αν το παρεξηγησα η αν ημουν σε κακη ωρα η αν εν παση περιπτωση κανει καποιου ειδους τηλεπαθητικη λοβοτομη σε όσους το διαβαζουν και τους υπνωτιζει ωστε να το θεωρουν καλο. Αυτο που εισεπραξα αρχικα ήταν το κλασσικό αυνανιστικο (με καθε πιθανή εννοια της λεξης) story το οποίο εχουμε δει να επαναλαμβανεται χιλιες και δύο φορες σε καθε πιθανο συνδυασμο. Καποιος κανει κατι που δεν πρεπει τον ανακαλυπτουν τον εκβιαζουν και καπως η κατασταση γινεται συναισθηματικα φορτισμενη. Η χωρις λογο και αιτια ostracised νευροσπαστη πρωταγωνιστρια και ο δειλος ντροπαλός πρωταγωνιστης. Σε αυτο βαζουμε και το οτι το studio δεν μας εχει δωσει και τις πιο noteworthy δουλειες.

Καταλαβαίνετε λοιπόν οτι με τοση "αγάπη" που τρεφω για το story αυτο το anime δεν ηταν ακριβως στην κορυφη των οσων θα δοκιμαζα αυτην την season. In fact ημουν σιγουρη οτι αν εβγαζα τα ματια μου με πηρουνι θα ηταν πιο παραγωγικο. Κατι ομως που ακουω ενα σουσουρο για το πως " κατεστρεψαν το manga " κατι που φτανει στα αυτια μου απο εμπιστη πηγη οτι "ξερεις κατι δωστου μια ευκαιρια ειναι πολυ διαφορετικο" και αποφασισα να το αποτολμησω. Ποσο χειροτερο μπορει να γινει αλλωστε?


Posted ImagePosted Image

Η απαντηση που εβγαλα 25 λεπτα αργοτερα ειναι οτι αναφορικα με το πρωτο επεισοδιο τουλαχιστον οχι μονο δεν ειναι χειροτερο αλλα ειναι και απειρως πιο ενδιαφερον. Μου φαινεται οτι ο σκηνοθετης εκανε θαυματα. Αρχικα θα παμε στο πιο προφανες οπτικο κομματι. Χρησιμοποιειται η τεχνική του rotoscoping που σημαίνει οτι ολη η σειρα εχει ξαναγυριστει ως live action και μετα την ζωγραφιζουν απο επανω. Πραγμα που σημαινει οτι έχουμε Ιάπωνες χαρακτήρες οι οποιοι ακουσον ακουσον ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΙΑΠΩΝΕΣ. Οχι ροζ/πρασινα/μωβ μαλλια, οχι υπερβολικες αναλογιες οχι glossy αισθηση και τεραστια χρωματιστα αστραφτερα ματια. Αυτο το οποίο παίρνουμε ειναι κατι το πιο ρεαλιστικό, πιο προσγειωμενο και το οποίο αν και σαφως λιγοτερο ομορφο υπο το sexualising concept ειναι παρόλαυτα απολυτα ταιριαστο με το γενικοτερο υφος της σειρας. Παραλληλα τα backgrounds ειναι εξαιρετικα προσεγμενα, ενω το οπτικο κομματι ακολουθει η εξαιρετικα ταιριαστη μουσικη του Fukasawa Hideyuki.


Eπισης μου αρεσε πολυ περισσοτερο ο τροπος της αφηγησης. Όλο το επεισόδιο έχει έναν αρκετα αργό αλλα παρολαυτα καθόλου βαρετο ρυθμο. Χωρίς περιττα λογια και τρελους μονολογους η επεξηγησεις απο εναν αορατο παντογνωστη παρατηρητη μπαινουμε και στο κλιμα της σειρας και γνωριζουμε τον πρωταγωνιστη μεσα από την καθημερινοτητα του. Δεν υπάρχει κατι υπερβολικα τονισμενο επανω του. Δεν υπαρχει το γνωστο introduction που κανουν οι περισσοτερες σειρες που μιλανε κατευθειαν στον θεατη και του εξηγουν σε ποιο archetype υπαγονται οι χαρακτηρες. Εδω σου παρουσιαζονται με εναν αρκετα διακριτικό τροπο ενω παραλληλα η σειρά παίζει πολυ και με την ατμόσφαιρα. Ολο το πρωτο επεισοδιο εχει δυο βασικα χαρακτηριστικα. Κατα πρωτο λογο μια ατμόσφαιρα παρακμης μεσα στην οποία οι ανθρωποι απορροφήμενοι στον μικρόκοσμο τους φαινονται σχεδον παραλογα ζωντανοι, και κατα δέυτερο λογο μια διαρκως αυξανομενη αισθηση επερχομενης καταστροφης. Kατα καποιο τροπο μπορω να πω οτι ο πρωταγωνιστης μου φανηκε και πιο πολυπλευρος και η Nakamura πιο πειστική απο οτι στο manga. Μου εδωσε την εντύπωση οτι υπηρξε μία αισθητη αλλαγη στο focus αναμεσα σε anime και manga και στις προτεραιότητές τους. Αν μη τι αλλο ομως μου αρεσε το γεγονός οτι το studio πηρε αρκετα θαραλλεες πρωτοβουλιες και εβαλε και την προσωπικη του πινελια μεσα.

Δεν μπορω να ειμαι σε θεση να ξέρω το πως θα συνεχισει αλλα μου εκανε τρομερη εντύπωση το hate που εφαγε η σειρα μόνο και μονο επειδή αποκλίνει απο το οriginal material. Επειδη μου αρεσε το anime προσωπικα θα δωσω αλλη μία ευκαιρία και στο manga και ελπιζω τα 13 επεισοδια της τηλεοπτικης μεταφορας να μπορουν να σταθουν μονα τους.

Αnidb
ANN
Official Page


Posted Image Posted Image



#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 10 April 2013 - 20:16

Το μόνο που μου έμεινε από το πρώτο επεισόδιο είναι περπάτημα με μελαγχολική μουσική στο υπόβαθρο. Αλήθεια, μόνο αυτό και μερικά ποδήλατα παρατημένα.

Η Νακαμουρα είναι η αγαπημένη μου χαρακτήρας.
Spoiler:


#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 10 April 2013 - 20:30

Spoiler:


#4 Jorg

Jorg

    πηγκουίνοι

  • Members
  • 1,280 posts

Posted 10 April 2013 - 20:55

Πρώτη φορά φρίκαρα και ένιωσα να μου δημιουργεί πονοκέφαλο ένα άνιμε.
Όχι, δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα από το περιεχόμενο του επεισοδίου, το μυαλό μου ήταν απασχολημένο με αυτό το πράμα που έβαλαν για animation.
Σε όλο το επεισόδιο ήμουν έτοιμος να κλείσω το vlc, αλλά τελικά δε το έκανα.
Δε ξέρω πόσο θα αντέξω να το παρακολουθώ, ελπίζω να είναι θέμα συνήθειας και να μην βγάλω τα μάτια μου στο επόμενο επεισόδιο.

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*


#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 10 April 2013 - 22:04

Τι ακριβως σε ενοχλησε? Δεν ειρωνευμαι πραγματικα προσπαθω να καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα.

Γιατι απο ότι εχω παρατηρησει υπαρχει προσοχη σε καποια πραγματα τα οποια δεν τα προσεχουν τοσο ακομη και στις πιο ακριβες και λεπτομερεις παραγωγες (πχ το πως περπατανε το οτι οι χαρακτηρες ανοιγοκλείνουν τα ματια τους)

Και παραξενευομαι ακόμη περισσοτερο επειδη δεν ειναι η πρωτη φορά που βλεπουμε εναλλακτικες μορφες animation.

πχ το Trapeze ειχε rotoscope σε πολλα σημεία.

Youtube Video


η πχ υπαρχει και το Kemonozume στο οποιο το animation ειναι πολυ περιεργο και distorted

Youtube Video


Οπότε τι ειναι αυτό που ξεχωριζει τα μεν από τα δε με την αρνητικη εννοια?

Προσωπικα πιο ασχημο μου ειχε φανει το animation σε Gargantia και Kangatari σε πολλα σημεία παρα εδω.

#6 Jorg

Jorg

    πηγκουίνοι

  • Members
  • 1,280 posts

Posted 10 April 2013 - 22:16

Πραγματικά δε ξέρω τι ήταν αυτό που με ενόχλησε τόσο πολύ.
Ίσως να φταίει που τρεμόπαιζε το σχέδιο των χαρακτήρων, απλά οκ, ελπίζω να μην είμαι ο μόνος που το rotoscope του trapeze του φαίνεται διαφορετικό από αυτό του aku no hana.
Απλά με φρίκαρε και μου έφερε μετά από ένα σημείο πονοκέφαλο.
Δε ξέρω καν αν μπορώ να το χαρακτηρίσω κακό, μάλλον υπερβολικά περίεργο για τα στάνταρντς μου.

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*


#7 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 11 April 2013 - 00:04

Και εμένα μου άρεσε το πρώτο επεισόδιο. Δεν ξέρω αν από ιστορία θα είναι χάλια, αλλά ήθελε αρκετό θάρρος για να βγάλουν κάτι τέτοιο στην σήμερον ημέρα.

Για να πω την αλήθεια ίσως μου άρεσε για παράξενους λόγους. Αρχικά το κατέβασα ακριβώς επειδή άκουσα ότι το σχέδιο είναι χάλια. Και από μια άποψη είναι, το αποτέλεσμα είναι τόσο awkward όπου μου προκάλεσε γέλιο. Ο συνδυασμός αυτού με τα μακρόσυρτα πλάνα, τον τρόπο όπου παρουσιάζονται οι διάλογοι (που νομίζεις ώρες ώρες ότι είναι καθυστερημένοι οι πρωταγωνιστές), το ότι από ότι κατάλαβα έχουμε επαναλαμβανόμενα πλάνα από τις ίδιες γωνίες και τα συμβατικά background που έρχονται σε αντίθεση με το σχέδιο των χαρακτήρων, έχει ως αποτέλεσμα ένα αρκετά διαφορετικό feeling, ακόμα και αν η ιστορία είναι συμβατική.

Δεν ξέρω αν το style θα συνεχίσει να είναι ενδιαφέρον, ή αν ιστορία θα με κάνει να το βαρεθώ, πάντως άξιζε που είδα το πρώτο επεισόδιο.
phmava.php

#8 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 11 April 2013 - 02:50

Hey ένα anime όπου οι χαρακτήρες όχι μόνο 'τυχαίνει' να μιλάνε ιαπωνικά αλλά μοιάζουν κιόλας σαν Ιάπωνες! Το είδα και εγώ και θα το συναιχίσω σίγουρα μέχρι όσο πάει καθώς μοιάζει να έχει προοπτικές. Δεν έχω ίδεα πως είναι το manga και δεν θέλω να το διαβάσω τώρα επειδή παίζει να ξενερώσω ή να μου κάτσει κάτι στραβά και θα την πληρώσει χωρίς λόγω το anime μετά.

Επίσης κάτι ενδιαφέρον που παρατήρησα είναι ότι είναι από τα λίγα show που η περιληψή του δεν αφορά μόνο το πρώτο επισόδειο, δηλαδή το ότι τον πιάνει στα πράσα θα το δούμε στο επόμενο επισόδειο προφανώς, πράγμα ψιλοπερίεργο αφού το λογικότερο θα ήταν να τελείωνε με αυτήν την σκηνή πρώτο. Ίσως δεν έφτανε ο χρόνος ή έχουν κάτι διαφορετικό στο μυαλό τους.

Πάντως αυτό για τους μονολόγους ότι δεν ήταν πολλοί δεν πολυισχεί καθώς η φωνή του πρωταγονιστή πιο πολλές φορές σε αυτούς ακούστηκε παρά στους διαλόγους με τους άλλους χαρακτήρες, εκτός αν οι στίχοι από το βιβλίο που 'διάβαζε δυνατά ή επαναλάμβανε' δεν θεωρούντε μονόλογοι, που εγώ εκεί τους κατατάσω.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#9 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 April 2013 - 03:40

Εννοουσα τους μονολόγους σε φαση ειμαι ο ταδε στην ταδε ταξη και οι φιλοι μου ειναι αυτοι και αυτοι και αυτοι. Νιωθω αυτο εφαγα σαλατα για πρωινο και στον ελευθερο μου χρονο εχω αυτα τα hobby. Αυτους που επεξηγουν το setting.

Δεν το διατυπωσα σωστα μαλλον. ^w^

#10 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 11 April 2013 - 16:31

Δεν έχω διαβάσει το manga, ούτε είχα και σκοπό να δω το anime, για να πω την αλήθεια, μέχρι που είδα αυτό εδώ το thread. Αν μη τι άλλο, πέρα από την πολύ ωραία παρουσίαση της iri που με παροτρύνει να το δω, δεν είχα ιδέα για την τεχνική του animation και διάφορα άλλα πραγματάκια που ανέφερε. Μπήκε και αυτό λοιπόν στα plan to watch μου, και σκοπεύω να το αρχίσω πριν τελειώσει η σαιζόν.

Also, μου φάνηκε πως είπατε λίγο αρνητικά το ότι οι χαρακτήρες δεν είναι ρεαλιστικοί (εμφανισιακά) πολλές φορές στα anime. Εγώ προσωπικά, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό για να πω την αλήθεια, ίσα ίσα πολλές φορές θεωρώ πολύ ωραίο το ότι υπάρχει σουρεαλιστικό και πιο υπερβολικό σχέδιο. Ο.κ. δεν μιλάω για το πλήρως τυποποιημένο σχέδιο αρκετών άνιμε, με τα τεράστια μάτια και τα loli σώματα (που και πάλι, και με αυτά μπορούν να γίνουν πολύ ωραία αποτελέσματα), αλλά πολλά άλλα anime, έχουν κάνει θαύματα χρησιμοποιώντας χαρακτήρες που "δεν μοιάζουν με Ιάπωνες".

Δεν λέω πως το ρεαλιστικό σχέδιο είναι άσχημο ή πως δεν ταιριάζει, ή το οτιδήποτε κακό, έτσι; Φυσικά και είναι τρομερά ενδιαφέρον το ότι θα είναι διαφορετικό από πολλά άλλα anime, όμως γιατί τόσος ενθουσιασμός προς αυτό και τέτοια εντύπωση για το λίγο πιο υπερβολικό σχέδιο;

#11 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 11 April 2013 - 16:52

Δεν έχω διαβάσει το manga, ούτε είχα και σκοπό να δω το anime, για να πω την αλήθεια, μέχρι που είδα αυτό εδώ το thread. Αν μη τι άλλο, πέρα από την πολύ ωραία παρουσίαση της iri που με παροτρύνει να το δω, δεν είχα ιδέα για την τεχνική του animation και διάφορα άλλα πραγματάκια που ανέφερε. Μπήκε και αυτό λοιπόν στα plan to watch μου, και σκοπεύω να το αρχίσω πριν τελειώσει η σαιζόν.

Also, μου φάνηκε πως είπατε λίγο αρνητικά το ότι οι χαρακτήρες δεν είναι ρεαλιστικοί (εμφανισιακά) πολλές φορές στα anime. Εγώ προσωπικά, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό για να πω την αλήθεια, ίσα ίσα πολλές φορές θεωρώ πολύ ωραίο το ότι υπάρχει σουρεαλιστικό και πιο υπερβολικό σχέδιο. Ο.κ. δεν μιλάω για το πλήρως τυποποιημένο σχέδιο αρκετών άνιμε, με τα τεράστια μάτια και τα loli σώματα (που και πάλι, και με αυτά μπορούν να γίνουν πολύ ωραία αποτελέσματα), αλλά πολλά άλλα anime, έχουν κάνει θαύματα χρησιμοποιώντας χαρακτήρες που "δεν μοιάζουν με Ιάπωνες".

Δεν λέω πως το ρεαλιστικό σχέδιο είναι άσχημο ή πως δεν ταιριάζει, ή το οτιδήποτε κακό, έτσι; Φυσικά και είναι τρομερά ενδιαφέρον το ότι θα είναι διαφορετικό από πολλά άλλα anime, όμως γιατί τόσος ενθουσιασμός προς αυτό και τέτοια εντύπωση για το λίγο πιο υπερβολικό σχέδιο;


Δεν κατακρίναμε το animation των άλλων anime αλλά επαινέσαμε την πρωτοτυπία αυτού του συγκεκριμένου περισσότερο που ρισκάρει με κάτι το τελείως διαφορέτικο στο μάτι, στην σημερινή απαιτητική αγορά.

Για παράδειγμα αν διάλεγα τα αγαπημένα μου animations θα ήταν από το Death Note και Kara no Kyoukai όπου οι πρωταγονιστές κάθε άλλο παρά ιάπωνες μοιάζουν αν και δηλώνεται και στις 2 περιπτώσεις ότι η ιστορία εκεί λαμβάνει μέρος. Και όμως εμένα μου αρέσουν τρελά εμφανισιακά καθώς μου φαίνονται πολύ ρεαλιστικοί και στον σωματότυπο και στα χρώματα των μαλλιών, του δέρματος, κτλ. Οκ η Misa είναι λίγο τούμπανο αλλά θα βρείς μια τέτοια κοπέλα στην πραγματικότητα, δεν παίζει XD!

Iristella κατάλαβα τι εννοείς, οπότε συμφωνώ και εγώ. Να δούμε αν θα καταφέρουν να αναπτύξουν τους χαρακτήρες αρκετά με αυτόν τον τρόπο που επέλεξαν πάντως, καθώς είναι αρκετά δύσκολο και παίζει να τους γυρίσει μπούμερανγκ.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#12 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 12 April 2013 - 00:08

Θα μιλήσω απλά έχοντας διαβάσει μέρος του manga (δεν υπάρχει περίπτωση να τη δοκιμάσω και σε anime αυτή τη βλακεία).

Όσοι λένε "ω θεέ μου, καταστρέψανε το manga", ελπίζω (για τη δική τους αξιοπρέπεια) να εννοούν το character design και μόνο. Αυτό είναι το μόνο πράγμα στο οποίο θα συμφωνήσω μαζί τους (και θα διαφωνήσω με την Ειρήνη). Το ότι οι χαρακτήρες μοιάζουν κάπως με πραγματικούς ιάπωνες λόγω rotoscoping δεν είναι και τίποτα το αξιέπαινο, ειδικά όταν έχουν κάνει τόσο sloppy δουλειά με τα facial features και το shading (ή, για να είμαι ακριβής, την πλήρη έλλειψη shading). Ειλικρινά, καλύτερα να πήγαιναν με το στερεοτυπικό character design του manga. Πιο υποφερτό θέαμα θα ήταν.

Από 'κεί και πέρα, από που να το πιάσεις και που να τ' αφήσεις αυτό το μαργαριτάρι. Η πεμπτουσία του pretentious LOLDEEP "κοιτάξτε με, κάνω συνέχεια αναφορές στον Baudelaire, είμαι και πολύ intellectual mango να 'ούμ'" fucking garbage. Δεν ξέρω αν στο anime έχουν πειράξει το... "σενάριο" (και δεν σκοπεύω να το διαπιστώσω ιδίοις όμασσι), αλλά ό,τι και να κάνουν με δαύτο, δεν σώζεται με τίποτα.

Διαβάζεται/βλέπεται αυστηρά και μόνο FOR TEH LULZ, και μόνο αν ο αναγνώστης/θεατής είναι full με το μέρος της Nakamura από την αρχή.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#13 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 12 April 2013 - 01:17

Συμφωνώ με τον Kenny σε γενικές γραμές, προσωπικά ήταν κάτι που πέρασε τέλειως παθητικά, με το ζόρι το βγάλα το επισόδιο να πω την αλήθεια.
Σεναριακά αν και παράξενο έχει ένα ενδιαφέρον, τώρα το ότι στη πράξη καταντά ακαταλαβίστηκο είναι ένα άλο θέμα, αλλα όταν σε ξυνίζει και το σχέδιο και το ανιμέσιον σε μεγάλο βαθμό, βγαίνει ένα περίεργο αίσθημα.
Το πρόβλημα δε ξέρω αν ήταν στο ότι κάνανε ροτοσκόπινγκ στα ΠΑΝΤΑ, αλλα το ότι δε το κάνανε και σωστα και αυτό φαίνεται δυστυχώς (το ότι είναι προχειροδουλεία μέχρι αηδίας) Απο την άλη οι χαρακτήρες μπορεί να μιάζουνε με ιάπωνες και μπορώ να πω πως μαρέσει αυτό απο μία άποψη, αλλα βγάζουνε κάτι το αντιαισθιτικό (σε μένα τουλάχιστον). Παίζει να ρίξω μια μάτια στο μάνγκα, μιας και ακούω διάφορα, αν όντος η σχεδίαση είναι εκεί καλύτερη ίσως να μπορέσω να το διαβάσω πιο ευχάριστα.

Πραγματικά, δε ξέρω πως να το εξηγίσω αλλα με άφισε σε τελειως WTF φάση το επεισόδιο...>.< Δε ξέρω πραγματικά, αν θα το συνεχίσω ή όχι χΔ
フカフカ

#14 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 13 April 2013 - 22:26

"How to be a creepy stalker: The Anime" έπρεπε να λέγεται...
Κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει thriller.


Η Νακαμουρα είναι η αγαπημένη μου χαρακτήρας.

Spoiler:


Μιλάς σοβαρά?!?
Από πού κι ως πού ο εκβιαστής είναι καλύτερος άνθρωπος από το θύμα του?!?
Από πού κι ως πού μόνο οι ανέντιμοι πέφτουν θύματα bullying?!?
Θα μπορούσε κάλλιστα ο Kasuga να μην έκανε ό,τι έκανε και η Nakamura να τον εκβίαζε παρόλαυτα. Λες και πρώτη φορά θα γινόταν κάτι τέτοιο σε σχολείο...
Δεν έκανε και κανένα έγκλημα ο Kasuga στο κάτω-κάτω. Άσχετα αν η συμπεριφορά του καλεί επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη...

Δες καμία ταινία με σχολεία και παιδική εγκληματικότητα (πχ Kokuhaku), να δεις πόσο ανήμποροι είναι οι δάσκαλοι σε τέτοιες καταστάσεις.


τον τρόπο όπου παρουσιάζονται οι διάλογοι (που νομίζεις ώρες ώρες ότι είναι καθυστερημένοι οι πρωταγωνιστές)


Δυστυχώς έτσι μιλάει η σημερινή νεολαία (μη σου πω και χειρότερα).

Στην τελική, δίνει μια αρκετά ρεαλιστική εικονά σύγχρονου ιαπωνικού σχολείου και μερικά από τα προβλήματα που το μαστίζουν.
Posted Image
Posted Image

#15 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 13 April 2013 - 22:37

Θα συμφωνούσα ότι η Νακαμούρα είναι ανεπιθύμητη εάν συμμετείχε σε κάποια σειρά όπου ο στόχος του bullying ήταν κάποιος καλός άνθρωπος. Όμως μιλάμε για τον Τακάο, κάποιον που θεωρεί τους άλλους κατώτερους επειδή δεν συμμερίζονται την αγάπη που τρέφει για τη ποίηση. Για τον άνθρωπο που κλέβει ρούχα.
Κανένας οίκτος και έλεος για τους κακούς, όσα κι αν παθαίνουν τα αξίζουν. Και ακόμα χειρότερα θα προσέθετα.
Δεν υπερασπίζομαι το bullying, απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το καταδικάζω.

Το ότι ο Κασουγκα δεν εγκλημάτησε σύμφωνα με το νόμο, δεν τον καθιστά αθώο. Δεν με απασχολεί τί είναι γραμμένο και τί όχι. Η κακή πράξη παραμένει τέτοια σε όποιο νομικό πλαίσιο κι αν γίνει.

Από το δεύτερο επεισόδιο δεν κρατάω και πολλά.
Spoiler:

Edited by Nikos1451, 13 April 2013 - 22:38.




Also tagged with one or more of these keywords: 1x episodes, School life, shounen, Spring 2013, Zexcs